OSRS/Quests: Merlin's Crystal

« Terug naar OSRS/Quests

Geschreven door Grimolas (Pttim). Laatste aanpassing was op 29-3-2014 door Elanthiel.
1 - Quest start
Benodigdheden: Bat bones, bucket, bread en een tinderbox (die in toolbelt is goed). Bread en bucket zijn tijdens de quest te halen.
Skills nodig: 30 Attack (Excalibur dragen) en een lvl 39 mannetje kunnen killen.
Startpunt: King Arthur, te vinden in Camelot Castle.


2 - Merlin is opgesloten in een crystal!
Praat met King Arthur en vraag of je lid kan worden van de ronde tafel. Hij zal je vertellen dat dit kan wanneer je Merlin bevrijdt uit zijn crystal.
Ga naar Sir Gawain (Begane grond) en vraag hem hoe Merlin is opgesloten in het crystal. Hij vertelt dat dit het werk is van Morgan Le Faye. Ga naar boven in het kasteel en praat met Sir Lancelot. Vraag of hij weet hoe je in Mordred's Fortress (het fort van Morgan Le Faye) moet komen. Het blijkt mogelijk te zijn om dit fort te infiltreren! Spannend!
3 - Mordred's Fortress
Loop (of teleport) naar Catherby en vraag aan Arhein (bij de docks) of het schip wat daar ligt van hem is en of hij heel toevallig ook bezorgt op Mordred's Fortress. Probeer om mee te gaan met de boot, maar Arhein zal dit weigeren. Gelukkig staat er een lege Crate iets te noorden van Arhein waarin je jezelf kan verstoppen.


Doe dit en wacht een poosje (en nog een poosje) om naar het fort te gaan.
Eenmaal aangekomen moet je naar boven op zoek naar Sir Mordred (lvl 34). Hij is op de 2e verdieping en vlak voordat je hem doodt komt Morgan Le Faye tevoorschijn om je te smeken haar zoon niet te vermoorden. Dit doe jij natuurlijk niet in ruil om Merlin te bevrijden! Helaas blijkt er een ritueel voor nodig te zijn, je zal namelijk de spirit of Thrantax moeten summonen. Dit kan alleen op een speciale manier met bepaalde items.

4 - Op weg naar de bevrijding van Merlin!
Black Candle
Ga weer terug naar Catherby en pak in het huisje ten noorden van de bank de Insect Repellent. Ga naar de Beehives ten westen van Catherby en pak daar de bucket op als je die nog niet had. Gebruik de Insect Repellent op een van de Beehives om de bijen te verjagen. Vervolgens kan je de optie 'Take From' gebruiken om een Bucket of Wax te verkrijgen. Ga nu terug naar Catherby naar de Candle store (het huisje naast die lege crate waar je in ging) en vraag om een black candle. Deze kun je alleen krijgen voor een bucket of wax. Gelukkig heb je die dus praat nog een keer met de candle maker en hij zal je een black candle geven. Steek hem aan en bewaar hem voor later.

De Spreuk
Ga naar de Chaos temple in het zuidoosten van Varrock en bestudeer het altaar om de spreuk Snarthon Candtrick Termanto te vinden. Deze heb je later nodig tijdens het ritueel.

Excalibur


Ga naar Taverley naar het schiereiland ten zuiden van de pet shop. Hier zal je de Lady of the Lake vinden. Vertel haar dat je op zoek bent naar Excalibur. Ze zal zeggen dat niet iedereen zomaar dit zwaard kan krijgen en dat je een speciale opdracht voor haar moet doen in de Port Sarim Jewellery Shop


Ga naar Port Sarim en haal eerst een Bread bij de bakker als je dit niet mee had. Daarna kan je naar de juwelier. Je zal echter aangesproken worden door een zwerver die om wat brood vraagt. Geef hem een stukje brood en het blijkt geen zwerver te zijn maar de Lady of the Lake! Missie geslaagd want nu geeft ze je Excalibur!
5 - Spirit of Thrantax
Neem de volgende items mee naar Camelot Castle om het ritueel te voltooien: Bat Bones, Black Candle en om Merlin later te bevrijden: Excalibur. Ga het kasteel niet binnen maar blijf wel in de tuin van het kasteel en loop naar het noordoosten. Hier staat een klein templetje waar je je bat bones moet droppen om het ritueel te starten. Er komt een geest tevoorschijn en die gaat weg wanneer je de spreuk Snarthon Candtrick Termanto zegt. Als je dit hebt gedaan zal de spirit je vertellen dat je nu Merlin kunt bevrijden.
Ga het kasteel binnen en beklim de zuidoostelijke toren totdat je Merlin vindt, gevangen in een crystal. Equip Excalibur en smash het crystal. Merlin is vrij!
6 - Quest voltooid!
Ga terug naar beneden en praat met King Arthur.

Quest voltooid!!
Reward: 6 quest points en Excalibur.Geschreven door Grimolas (Pttim). Laatste aanpassing was op 29-3-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).