OSRS/Quests: Eagles' Peak

« Terug naar OSRS/Quests

Geschreven door Sleepy Meh (Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 28-3-2014 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Kort
Moeilijkheid: Makkelijk
Skills nodig: 27 hunter
Skills aanbevolen: 25 agility
Quests nodig: Geen
Items nodig: Yellow dye, 1 Swamp tar, 50 Coins
Handige items: Teleport runes voor Ardounge en Varrock, Dramen staff (zonder Fairytale III).
Startpunt: Praat met Charlie in Ardougne Zoo.

Om de quest te beginnen praat je met Charlie in de Ardounge zoo. Hij bevindt zich net ten zuiden van de scorpions. Vraag hem naar een quest. Hij zal je vertellen dat hij inderdaad een beetje hulp zou kunnen gebruiken. Een week geleden heeft er een fret kunnen ontsnappen. Zonder nieuwe dieren is er natuurlijk weinig interesse in de zoo. Charlie had direct een nieuwe besteld bij huntsman Nickolaus. Het is nu al een tijdje geleden dat hij nog iets gehoord heeft van Nickolaus en hij wil dat jij naar hem op zoek gaat. Hij zal je zeggen dat je het beste rond de bergen ten westen van Gnome Stronghold kan zoeken.
 
2 - A ferret bit Charlie's face!
Ga naar de Eagles' Peak door te lopen of door gebruik te maken van de Eagles' Peak lodestone of de spirit tree naar Tree Gnome Stronghold of de fairy ring code AKQ.


Bij de voet van de berg zul je een tent vinden. Er zal een stapel boeken liggen. Inspecteer deze om een boek over vogels te vinden met daarin een Metal feather.


Beklim de scortcut, als je 25 agility hebt, achter de tent of loop helemaal om en bewandel het pad naar de top van de berg. Op de top zul je een rocky outcrop vinden. Inspecteer deze. Gebruik vervolgens je Metal feather er op en ga er in.


Ga verder in de grot totdat er een cutscene start. In deze cutscene zie je dat Nickolaus vast zit in een nest van een enorme adelaar. Om te ontsnappen heeft hij een vermomming van een adelaar nodig. Hiervoor moet je 10 adelaar veren die overal in de grot liggen naar de Fancy dress shop in Varrock brengen. Verzamel 10 Eagle feathers voordat je naar Varrock gaat.

3 - Eagle me up
Breng die 10 feathers met een yellow dye, swamp tar en 50 gp naar de Fancy dress shop. Deze bevindt zich in het zuid oostenlijke gedeelte van Varrock.


Wanneer je de vermomming hebt gekregen,keer je terug naar Nickolaus op Eagles' Peak. Je zal naar hem moeten proberen te gaan met zijn vermomming. Wanneer je om wil lopen om hem te bereiken merk je dat een Stone Door je de weg blokeert. Om deze te openen moeten we opzoek naar 3 speciale veren.
4 - IT'S A TRAP
De eerste veer kan je direct ten westen van de Stone Door vinden. Ga door de tunnel en je zal in een kamer terecht komen met pedestal en een overduidelijke valstrik. Desniettemin probeer je toch om de feather te nemen. Dit zal falen natuurlijk. Hierna operate je elke winch in elke hoek van de kamer. Hierna zal de valstrik terug vallen en kan je de veer nemen.
 
5 - A Horrible feather stealing beast! But it's pretty cute!
Ga terug naar de grot en een beetje noord zie je een nieuwe tunnel, Ga er in. Nu zie je er opnieuw een pedastal staan maar zonder een veer! Inspecteer deze en er zal een paar voetafdrukken verschijnen.


Volg deze oost en inspecteer een rock om het verdere spoor te ontdekken. Blijf dit doen tot dat je een 'opening' kan inspecteren. Hier uit zal een Kebbit verschijnen die je zal aanvallen. Versla hem en het zal een Silver feather droppen! Raap deze op en keer terug naar de grot.
 
6 - Oh god no.. A puzzle...
Ga nu naar het oosten naar de laatste opening in deze grot. Niet de ingang! Er volgt nu een puzzel. Je moet naar het einde van de lange tunnel lopen, maar je weg wordt geblokkeerd door metalen adelaars die alleen verplaatsen als je vogelzaad in hun bakje doet. Om te beginnen neem je 6 keer vogelzaad bij de ingang.


Op deze kaart kun je zien waar alle levers (l1, l2...) en feeders (f1, f2..) staan.


Deze stappen moet je doen:
 1. leg vogelzaad in F1
 2. trek aan de lever L1
 3. trek aan lever L2
 4. leg vogelzaad in F3
 5. leg vogelzaad in F4
 6. trek aan de lever L3
 7. duw lever L2 terug omhoog
 8. leg vogelzaad in F5
 9. trek aan de lever L4
 10. leg vogelzaad in F2
 11. leg vogelzaad in F1
 12. wandel nu helemaal naar het westen en neem de feather
 
7 - Don't mind me, just a tiny eagle passing trough!
Ga terug naar de Stone door. Draag je eagle cape en je fake beak en gebruik alle 3 de veren erop. Wandel voorbij de giant eagle en geef Nickolaus zijn vermomming om te ontsnappen. Ga nu terug naar zijn tent en praat met hem en hij zal je leren hoe je een fret moet vangen. Breng deze nog naar Charlie en je zal de quest voltooien!
8 - Quest voltooid!


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 2 Quest Points, 2500 hunter xp, de mogelijkheid om fretten te vangen en toegang tot het Eagle transport system

Extra rewards:

Eagle costume.
De mogelijkheid om gevangen fretten te gebruiken om rabbits uit hun hol te jagen.
Er zit weer een fret in de zoo.
Een box trap.Geschreven door Sleepy Meh (Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 28-3-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).