Zoek in het forum!
[Forum] -> [RuneScape: Guides] -> [The Elder Kiln]
The Elder Kiln
Ook deze is best oud, en omdat hij tamelijk combat intensief is ontbreken er wat dingen voor eoc combat zoals tips over welke abilities je moet gebruiken en dat soort dingen. Toch denk ik dat hij misschien nog wel handig is Plaatje

~Lepel


The Elder Kiln
Combat-intensiviteit: Zeer hoog
Puzzelintensiviteit: Laag
Lengte: Gemiddeld
Members? Ja
Benodigde spullen: Een Rune pickaxe, Dragon pickaxe of een Inferno adze. Daarnaast is combat gear, food, potions en familiars aanbevolen.
Eisen: 41 Mining, 60 Agility, 75 Magic (let op: je kan deze skills niet boosten). Combat stats van 70+ zijn aangeraden, evenals 43 prayer.


Het ei 

Begin de quest door met Tzhaar-Mej-Jeh te praten. Hij bevindt zich in het noordelijke gedeelte van de Tzhaar-stad, waar je ofwel via Karamja, ofwel via de Fairy Ring (D-L-P) kan komen, ten oosten van the main plaza. Tzhaar-Mej-Jeh maakt zich zorgen over zijn Tzhaar-ei, dat nog niet op de nodige temperatuur is gebracht. Bied hem je hulp aan. 


Praat, als de Ga'al geboren is, opnieuw met Mej-Jeh. Mej-Ak neemt de Ga'al mee naar de fight pits om hem te laten sterven. Praat opnieuw met Mej-Jeh en zeg dat je hem wilt helpen met zijn plan om de herinneringen van de Ga'al terug te krijgen, en ga daarna naar het Main Plaza.
Praat hier met Mej-Ak. Hij zegt, dat als je de Ga'al wilt gebruiken, je hem zult moeten verdedigen in de Fight-Pits. Het is nu een goed moment om je combat gear, food en potions van je bank te halen, als je die nog niet bij je had. Het is in de Fight-Pits nog mogelijk om een familiar zoals een Unicorn te gebruiken, maar later in de quest niet meer. 

De Fight Pits 

Er zijn in totaal 9 vijanden in de Fight Pits waar je rekening mee moet houden:
- 5 "Players", waarvan 2 mages, 1 ranger en 2 melee
- 2 Hardened Tzhaar-Ket (Melee)
- 2 Hardened Tzhaar-Xil (Melee + Ranged) 

8 van de 9 van de tegenstanders zullen het gevecht beginnen met 1op1 gevechten, maar de laatste zal direct jouw Ga'al aanvallen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, want hij kan niet vechten en mag niet doodgaan. Val zo snel mogelijk degene aan die jouw Ga'al aanvalt en hij zal jou aanvallen. Pas wel op, want als één van de anderen zijn tegenstander heeft gedood zal hij ook jouw Ga'al aanvallen, dus hou diens levens goed in de gaten!
Als je iemand 1 keer aanvalt zal hij vanaf dan direct op jou focussen, en niet langer op de Ga'al, maar hierdoor kan het wel zijn dat je ineens meerdere persoonlijke tegenstanders hebt. 

Voor spelers met een wat lager combat level kan dit al best wel een moeilijk gevecht zijn, maar door slim gebruik te maken van je protect prayers kan je heel veel damage voorkomen. Kijk goed naar welke tegenstanders jou al aanvallen en gebruik de juiste prayers daartegen, dit werkt in het begin heel goed. Als er meerdere tegenstanders jou aanvallen pray dan tegen datgene waar je armour het slechtst tegen kan, dus als je bijvoorbeeld barrows armour draagt kan je het beste protect from magic gebruiken.
Zorg ook dat je voldoende voedsel en prayer potions hebt, zodat je ook piety/turmoil kan gebruiken. Een superset of extreme potions kunnen het gevecht heel wat versnellen. 

Als je alle 9 tegenstanders uit de weg hebt geruimd, zal Mej-Ak de Tzhaar champion TzHaar-Ket-Yit'al oproepen. Dood ook hem. Hij gebruikt enkel melee, dus met voldoende prayer potions en protect from melee is het een vrij makkelijk gevecht, ook al zal hij geleidelijk je prayer points drainen met zijn aanvallen. Je kan hem in het midden van de pits ook safespotten met ranged of magic. 

Op weg naar de Kiln 

Het is nu tijd om met de Ga'al naar de Elder Kiln te gaan. Op de weg naar de Kiln en in de Kiln zelf zul je veel moeten vechten, dus neem je beste combat gear mee en voldoende food, potions en eventuele extra wapens.
Wees je ervan bewust dat je in de rest van de quest geen familiars meer kunt gebruiken!
Op de weg naar de Kiln heb je af en toe checkpoints waar je nog terug kan lopen om te banken, mocht je extra food nodig hebben of iets dergelijks.
Het is ten zeerste aangeraden om een ranged wapen mee te nemen, ook als je melee gebruikt. Ook zul je je pickaxe (rune of beter) nodig hebben onderweg. 

Kamer 1 In de eerste kamer is nog niet zo veel gevaar. Spring over de afgrond met lava, en vertel Ga'al dat hij je gewoon kan volgen door te springen, alvorens door te gaan naar de volgende kamer. 

Kamer 2 Het is slim om protect from magic aan te zetten als je deze kamer binnengaat. Je komt namelijk wat lava monsters tegen die 200+ kunnen hitten met magic, maar wel vrij snel dood zijn. Ook is er een TokTz-Ket-Dill, bevecht deze als laatst, dat scheelt weer prayer points.
Je moet namelijk geen protect from melee tegen hem gebruiken, want dan gebruikt hij vrij vaak een special attack die rond de 200 hit en niet ontweken kan worden. Hak eerst zijn armour weg met je pickaxe en vermoord hem dan.
Aan het eind van de kamer ligt een skelet op de grond, doorzoek hem voor een journal dat je later nodig zal hebben. 

Kamer 3 Ook in deze kamer zitten lava monsters, samen met 2 Ket-Zek. Gebruik non-stop protect from magic anders ben je sneller dood dan je TokHaar-Hok kan zeggen. Dood eerst de lava monsters voor je aan de Ket-Zeks begint. Deze grote hondachtige beesten gebruiken magic attacks die 500+ kunnen hitten, en als je te dicht bij ze in de buurt komt ook melee attacks die 400+ hitten. Het is aangeraden ranged of magic op ze te gebruiken, tenzij je goed bent in het timen van attacks (dwz 1 keer aanvallen en weer weglopen voordat hij melee op je kan gebruiken). 

Kamer 4 In deze kamer zitten weer enkel lava monsters en een TokTz-Ket-Dill. Dood deze net als in de tweede kamer en loop naar de grote poort verderop. Om deze poort open te krijgen moet je een klein rekensommetje uitvoeren. Er zijn twee weegschalen waar je de Tokkul op moet leggen die je in het begin hebt opgepakt, maar als je de verkeerde hoeveelheid Tokkul neerlegt krijg je een 300-hit op je.
Om te weten hoeveel Tokkul je moet neerleggen moet je de som die op elke weegschaal staat oplossen. Helaas voor jou staat de som in Tzhaar-taal, en dit is het moment dat de journal die je eerder hebt opgepakt handig is. Lees de note die hier inzit, hij ziet er zo uit: 


Vervang de tekentjes door de getallen die ernaast staan en lost de som op. Leg dan het juiste aantal Tokkul op de weegschaal. Op de andere weegschaal staat een nieuwe som en moet je hetzelfde doen. Als je goed hebt geteld gaan de deuren nu open. 

Kamer 5 Hier moet je weer over afgronden met lava springen, de Ga'al springt achter je aan. Dood ook de TokTz-Ket-Dill die je ergens tegenkomt. 

Kamer 6 Hierin zitten weer lava monsters dus protect from magic is nodig. Zorg dat de vrij grote Yt-Mejkot vast komt te zitten achter een muurtje of een lava monster en range/mage hem, want anders hit hij je hard met melee en healt hij zichzelf. Als de Yt-Mejkot dood is kan je veilig de lava monsters doden. 

Als je niet veel supplies meer over hebt is het aangeraden eerst terug te gaan om te banken voordat je de Kiln ingaat. 

The Kiln 

Ga de Kiln in en praat even met de TokHaar die daar staat. Als je klaar bent met praten zul je 7 waves van monsters moeten doden. De Ga'al helpt je hierbij. De monsters die je tegenkomt zijn:
• TokHaar-Hur (Level 100, valt aan met Melee)
• TokHaar-Ket (Level 180, valt aan met Melee)
• TokHaar-Xil (Level 140, valt aan met Ranged)
• TokHaar-Mej (Level 160, valt aan met Magic, en Melee als je naast hem staat)
• TokHaar-Ket Champion (Level 357, valt aan met Melee en draint je Prayer) 

Probeer eerst de mages te doden met ranged en protect from magic, want hun melee attack is ook vrij sterk, en dood dan de rangers. De Melee-ers kan je makkelijk vastzetten achter stenen en andere monsters. Gebruik zoveel mogelijk de juiste protection prayers, dit verhoogt je kansen enorm. Hou je hp in de gaten en eet op tijd. Let vooral in de laatste wave ook op je Prayer als de Champion je aanvalt. 

Als je de laatste wave hebt overleeft verschijnt TokHaar-Hok weer. Overtuig hem ervan dat Ga'al herboren moet worden, en er zal een korte cutscene komen waarin dat gebeurt. 

Terug naar de Tzhaar 

Als je weer met TokHaar-Hok hebt gesproken moet je terug naar de Tzhaar-city met de herboren Ga'al. Af en toe als je een nieuwe kamer binnengaat zal Ga'al je iets zeggen en zullen er soms monsters verschijnen. Je hoeft deze niet te doden dus ren gewoon lekker verder.
Eenmaal terug in de Tzhaar stad vraagt Ga'al je naar de main plaza te komen. Doe dat en praat met één van de Elder Tzhaar van het begin van de quest. Laat Ga'al bewijzen dat hij herboren is door niet in te grijpen terwijl hij een TzHaar-Ket doodt.
Praat verder met de Tzhaar-Mejs. Het maakt niet zo heel veel meer uit wat je nu zegt. Na een tijdje verschijnt er een cutscene waarin Ga'al met de Tok-Haar praat. 

Gefeliciteerd! Je bent klaar met The Elder Kiln! 

Beloningen:
2 Quest Points
50.000 Magic experience
30.000 Agility experience
100.000 experience in een 75+ skill naar keuze (Attack, Strength, Defence, Magic of Ranged)
Toegang tot de Fight Kiln minigame
De nieuwe titel "YtHaar"
De Tokkul-Zo, een ring die je damage tegen de TzHaar, TokHaar en andere lava-monsters vergroot, en waarmee je naar de Tzhaar stad kan teleporteren

Als je de quest voor 29 februari voltooid, krijg je 50.000 Magic experience en 30.000 Agility experience als bonus, plus een tweede lamp ter waarde van 100.000 experience in een 75+ combatskill naar keuze (Attack, Strength, Defence, Magic of Ranged).
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
Gepost door SpooonieInactief op 21-8-2013 18:16
Antwoorden:
Sleepy Meh

Inactief

En nogmaals bedankt! Plaatje 
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
21-8-2013 20:08
Pttim

Moderator (7)

Goed bezig Spoon!
We zullen kijken of we nog wat kunnen verbeteren ivm combat. Maar het is sowieso een handige guide!
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
Image and video hosting by TinyPic
22-8-2013 08:29
Antwoord 1-2 van 2 totaal.

Reageren:

Gasten mogen niet posten!