De tijdlijn is nog in beta - dat betekent dat er nog aan gewerkt wordt.
Vind je iets dat stuk is of zou je graag iets willen doen dat niet kan? Kom dan even naar de IRC Chat en spreek Cat aan, of stuur Ilovearagorn een PM als ze niet op de IRC is.


Deze pagina toont alle nog niet bekeken posts op het forum, gesorteerd zodat de meest recente activiteit bovenaan staat.
Toon alleen belangrijke topics.
Toon alleen topics waar ik op gereageerd heb.
Toon alleen topics die gemaakt zijn door
Toon alleen topics met ongelezen replies van
Toon geen topics van de boards:
RuneScape Revolution
Algemeen
Clan Nieuws
Evenementen
Ideeën
Info Bord
Introductie en Afscheid
Ontwikkeling
Rewards
RuneScape
Achievements
Algemeen
Blogs
Drops
Guides
Vragen
De Digitale Wereld
Algemeen
Columns
Forum Games
Games
Multimedia
Pc Hulp
De Offline Wereld
Algemeen
Intellectuelen
Nieuwtjes
Het Survival Toernooi
AlgemeenEr zijn geen topics die aan je filtercriteria voldoen. Misschien moet je wat minder specifiek zijn!
[RuneScape: Achievements]
HCIM 99 fletching
- Paulus55
11:07
11 May
(0)
Edit aan de openingspost:
Een makkelijke 99 voor een normaal account, maar voor een (HC)IM een lijdensweg.


 

- Paulus55
11:07
11 May
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Reünie meet in Utrecht
- Elanthiel
15:43
2 Apr
(0)
Edit aan de openingspost:
Exact 333 weken na de laatste IRL meet werd het hoog tijd voor de volgende. Een paar maanden gelden nam Stefan (Dustyflame) het initiatief om wat oud- en huidig RSRers bij elkaar te halen om te kijken of er animo was voor een meet. En die was er! Een datumprikker en zoektocht naar activiteiten later, kwamen we uit op een Escape Room in Utrecht, op 1 april (ja heus!) 2023.

Het zou een heel bijzondere meet worden. Nog nooit eerder had er zo lang gezeten tussen 2 Real Life meets. Nog nooit eerder was er een ongeboren deelnemer. Nog nooit eerder was iedereen op tijd!

De Escape Room was een dubbele (battle) room, met als thema een Diamond Heist. Dat voelde voor oud-deelnemers aan het Survival toernooi bekend genoeg aan, dus vol vertrouwen konden we aan de slag. Team 1 bestond uit Stefan (Dustyflame), Carina (Ilovearagorn), Jaron (Thulinma), Pol (MacGyver) en Tim (Pttim). Team 2 was Tim (Glowball02), Martijn (Elanthiel), Max (Lodan), Simon (ThaStrake) en Luc (Nollie28).

Beide teams gingen de puzzels te lijf. Er werd een auto gekraakt, een laserdoolhof beslecht, een diamant gejat, en ook nog een lift gerepareerd. Geheel volgens verwachting waren beide teams binnen de tijd klaar. Team 1 heeft het nipt gewonnen van team 2, maar team 2 kan zich toch de winnaar voelen, want zij waren ruim eerder klaar geweest dan team 1, als er niet één van de puzzeltjes in hun kamer stuk was. Everyone is a winner!

De auto's konden we niet op het terrein van de Escape Room laten staan dus die hebben we (door een nijdige file Utrecht in) verplaatst naar een ander parkeerterrein. Degenen die hun auto niet hoefden te verplaatsen waren inmiddels alweer doorgelopen het centrum van Utrecht in, dus het was aardig bijpoten voor de autorijders om die groep weer in te halen. Uiteindelijk zijn we in café Se7en uitgekomen om nog wat drankjes te drinken. Maar omdat de tafels nodig waren voor reserveringen konden we daar niet blijven eten. 

Een kleine wandeling later en we konden terecht bij TGI Fridays bij Centraal station. Na een goede lading vlees en milkshakes (en milkshakes met cake), kwamen we voldaan weer op het voorplein van het station uit. Daar namen de spoorgangers afscheid van de autorijders, is Max nog de Dunkin' Donuts in gegaan (want de milkshake met cake was nog niet genoeg suiker), en konden we weer op huis aan.


Al met al een geslaagde meet voor iedereen. Zullen we minder lang dan 333 weken wachten voor de volgende?
 

- Elanthiel
15:43
2 Apr
[De Digitale Wereld: Algemeen]
Lees dit!
- Arnoud X122
04:07
10 Oct
(0)
Edit aan de openingspost:
Hey RSR-lid,

Dit bord bestaat voor alle algemene dingen over de digitale wereld. Dit slaat dus op eigenlijk alles wat met je computer te maken heeft, maar niet onder het issue 'Multimedia', 'Games' of 'Technische problemen' valt.

Op dit bord gelden vanzelfsprekend alle RSR Regels.

Bedankt voor je aandacht!

~ Arnoud

- Arnoud X122
04:07
10 Oct
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Archaeology badges!
- Elanthiel
23:42
15 May
(0)
Edit aan de openingspost:
Hallo allemaal!

Sins eind maart is er een nieuwe skill uit in RuneScape: Archaeology. Natuurlijk hebben we hier ook weer badges voor. Het heeft even geduurd voordat we deze hebben kunnen publiceren. Dat komt niet helemaal vanwege het ontbreken van badge requirements (hoewel we wel de tijd genomen hebben om deze skill te ontdekken voordat we een beslissing namen) maar ook vooral door het een en ander aan technische problemen. Het forum is namelijk al zo lang niet meer actief dat we niet gemerkt hadden dat deze inmiddels goed stuk was. Tot het punt dat we ineens een nieuwspost wilden maken en .. tsja.

Inmiddels is het forum gerepareerd, staan de badge requirements helemaal vast, en kunnen we ze presenteren! Voor Archaeology bestaan de badge requirements uit drie delen:
 1. Een mystery-unlockable locatie om te zijn bij het maken van de screenshot
 2. Een aantal volledige tetracompasses
 3. Een volledige museum set, uiteraard gerestaureerd.

N.B. Normaal is de eis dat er met een badge alle chats op aan moeten staan, en alles qua chat zichtbaar moet zijn. Omdat de Archaeology badges voornamelijk untradable requirements hebben, zullen we hier bij deze serie badges niet zo streng in zijn. Uiteraard zullen we bij overige rewards (zeker als de requirements ook tradable zijn) wel medogenloos afkeuren.

Dat gezegd hebbende, het uur van de waarheid is aangebroken, de presentatie van de requirements!

[bigreward]192[/bigreward]
Archaeology badge #1 Neem een screenshot in de Thalmund Forge met 5 volledige tetracompasses en alle herstelde artefacts van de Museum Bandos #1 set in je inventory.

[bigreward]193[/bigreward]
Archaeology badge #2 Neem een screenshot in Howl's Workshop met 10 volledige tetracompasses en alle herstelde artefacts van de Museum Armadyl #2 set in je inventory.

[bigreward]194[/bigreward]
Archaeology badge #3 Neem een screenshot bovenop de Everlight met 15 volledige tetracompasses en alle herstelde artefacts van de Museum Saradomin #3 set in je inventory.

(Mocht je hierboven geen afbeeldingen zien, zet dan op deze pagina je badge skin op Rondheid of Hoekigheid)

De badges kan je posten op het Rewards bord op het forum. Veel succes!

(p.s. als je nog tegen issues aanloopt met het posten van je badge, laat het even weten in de IRC)

Namens het MOL-team,
Elanthiel

- Elanthiel
23:42
15 May
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Een mededeling
- Elanthiel
15:31
25 Nov
(0)
Edit aan de openingspost:
Beste clangenoten,

We hebben een lastige mededeling voor jullie. Ik weet dat dit enkelen onder jullie ontzettend zwaar gaat vallen, maar zojuist hebben we ThaStrake bevorderd tot clearance level 8.0. 

Vanuit de leaders natuurlijk van harte gefeliciteerd ... en sterkte.


 

- Elanthiel
15:31
25 Nov
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Newsflash! Een zacht einde
- Elanthiel
12:02
13 May
(0)
Edit aan de openingspost:
Hallo allemaal,

Zojuist is er op de vergadering besproken dat er niet veel animo meer is voor de Newsflash. Zowel bij de redactie als bij de lezers (dit laatste is "gemeten" door het lage aantal inzendingen voor de vaste rubrieken). 

In de praktijk waren Cat en ik de enige die uberhaupt nog probeerden om iets redactie-achtigs te doen, en de laatste tijd hadden we niet echt het gevoel dat er - buiten ons tweeën en misschien een of twee anderen - nog mensen waren die hem lazen. De lol is er een beetje af, het voelt veel meer als een "dat moet ook nog" dan een "laten we er eens goed voor gaan zitten". 

Al met al hebben we hierdoor besloten dat we gaan stoppen met de Newsflash. We sluiten niet uit dat we op termijn nog wat uitbrengen, en mocht er vanuit de clan nog animo zijn om door te gaan met de Newsflash en nieuwe edities uit te brengen, laat het gerust weten, en dan kijken we hoe we je daarbij het beste kunnen helpen. Een hard einde is het dus niet, maar een zacht einde toch wel degelijk.

Groeten,
Elanthiel
 

- Elanthiel
12:02
13 May
[RuneScape Revolution: Rewards]
Citadel duimpjes (post hier je screens)
- Het MOLteam
11:13
21 Apr
(0)
Edit aan de openingspost:

Als je een Citadelduimpje wil halen post je je screen in dit topic. Om een correcte screen te kunnen maken heb je de code zin van de betreffende week nodig. Als je iets anders te melden hebt rondom de citadel, doe dit niet in dit topic. Dit topic is echt alleen voor screens voor het citadelduimpje.


De codezin van deze week (16/04 t/m 23/04): "Als een haas cappen ook wij deze week."
(Note to staff: pas het chattopic aan of laat het aanpassen)
Deadline: Zondagmiddag.

Om een duimpje te verdienen, moet je screen aan de volgende voorwaarden voldoen:
 • De codezin is te zien boven je hoofd en in de RS-chat.
 • Je draagt de RSR cloak of vexillium en de logo's van RSR zijn duidelijk te zien.
 • De clanskilltab of w/e het noemt moet open staan, zodat we de player total kunnen zien.
 • De tekst You have reached your resource cap, you will not be able to skill until the next build tick. moet zichtbaar zijn in de chat.
 • AL je chaticoontjes moeten op GEEL staan. Public chat, Private chat, Clan Chat, Trade en Assist dus op on, en Game op all. De profanity filter mag wel op grijs staan. Zorg er verder voor dat je "All Chat"-tab actief is.
 • De screen is vóór de volgende 'buildtick' van de Citadel gepost.
 • Je naam moet confirmed zijn in de naamdb.

Hier onder een voorbeeld van een correcte screenshot:
Let op: de codezin is elke week anders!!


Het is elke week opnieuw mogelijk een duimpje te verdienen voor elk RS-account dat je bezit. Wanneer je met twee accounts member bent, je haalt in een week met beide accounts de recource cap en je post hier van beide accounts een screenshot van, dan krijg je dus ook twee Citadelduimpjes.

Mvg, de MOLs


De status van onze Citadel

Huidig

Gebouw Status
Citadel Tier 7
Storehouse Tier 7 (2700 cap)
Battlefield Tier 6
Woodcutter Tier 7
Mine Tier 7 (Stone/Metal/My Precioussss)
Kiln Tier 7
Furnace Tier 7
Loom Tier 7
Obelisk Tier 7
Cook Tier 7
Decoratie Hotspot Status
Topiary/Fountain Hotspot #1 Basic Tower Hedge
Topiary/Fountain Hotspot #2 Basic Tower Hedge
Pillar/Statue/Weapon Rack Hotspot #1 Basic Militia's Arsenal
Pillar/Statue/Weapon Rack Hotspot #2 -
Statue Hotspot #1 Grand Dragon Statue
Statue Hotspot #2 -
Statue Hotspot #3 Demon Statue
Statue Hotspot #4 -
Statue Hotspot #5 Grand KBD Statue
Type Algemene Decoratie Status
Wall Pattern Diamond
Keep Fireplace Simple Fireplace
Potted Plants Small Evergreen
Party Room Chairs Party Bench
Party Room Tables Party Table
Keep Banners Grand Keep Banner
Keep Flag Simple Finial
Keep Door Solid Keep Door
Keep Tapestry Grand Keep Tapestry
Sundials Rough-hewn Sundial
Keep Shields Footman's Shield
Citadel Flags Filigreed flagpole + Brocade flag
Keep Lower Windows Simple Windows
Keep Upper Windows Simple Windows

Werk (Tick: 23 september)

GebouwBenodigd
Stronghold T728004001600200030003000
Storehouse T7651306580350350
Battlefield T7505050100200600
Woodcutter T71501104520
50
50
Mine T75010070205050
Kiln T715010035205050
Furnace T7100
200
20
20
50
50
Obelisk T7808025258080
Loom T750
502535
100
130
Barbecue T7
50
80
2525100
100
Totaal3545
1300196023454030
4460
GebouwUpgrade naarBenodigd
Avatar Habitat
95%0


4616

0
Battlefield
T7 (45%)
1856
320
0
4480
4299
24199
Totaal
1856
320
0
9096
4299
24199

DecoratieBenodigd
Grand Dragon Topiary (76%)562340


13232
Grand Weapon Rack (38%)5000
441190

Totaal612340441190013232

Benodigde Resources (Tick: 23 september)

ResourceUpkeepUpgradesSubtotaalCustomisationsTotaal
Logs3560185654166123466650
Stone1330320165001650
Charcoal*(4365)(9096)(13461)(44119)(57580)
Metal Ore*(1990)(0)(1990)(44119)(46109)
Metal Bars1990019904411946109
Precious Ore*(2375)(9096)(11471)(0)(11471)
Precious Bars2375909611471011471
Cloth40254299832408324
Rations415524199283541323241586

Bedankt voor jullie bijdrage!  

* 1 Charcoal en 1 Metal Ore = 1 Metal Bar, en 1 Charcoal en 1 Precious ore = 1 Precious Bar - kijk dus even hoeveel metal en precious bars we nog moeten. Houd ook in gedachten dat als de tick er is, en er nog ore en/of charcoal is, deze WEG GAAN. Smelt dus ook bars als je ore/charcoal haalt.

-->            

- Het MOLteam
11:13
21 Apr
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Newsflash 76!
- Elanthiel
22:24
15 Mar
(0)
Edit aan de openingspost:
Hallo allemaal,

De laatste Newsflash is weer uit. Veel leesplezier! Klik hier

De wisselribbon voor de Picpost is gewonnen door Elanthiel, en de wisselribbon voor de Prijsvraag is gewonnen door Glowball02. Veel plezier met je ribbons!
 

- Elanthiel
22:24
15 Mar
[RuneScape: Drops]
Boss times highscores van Rsr
- Sleepy Meh
17:12
3 Mar
(0)
Edit aan de openingspost:
Met ingame boss timers is een zeer makkelijk om elkaars tijd te vergelijken. Dus leek het me wel leuk om een kleine highscores van de beste tijden in Rsr bij elkaar te verzamelen. Als het wat succes heeft misschien dat we hiervan dan een sticky kunnen maken.

Alles wat een beetje serieus is heeft regels dit dus ook.
 • 'No pic, no proof' Alleen plaatjes tellen dus. Niet claimen dat je Araxxor onder de 5 minuten kan doen.
 • Alleen plaatjes met de completion time in je chatbox of via je adventures interface onder beasts tab. Met als uitzondering als je het solo record voor de volgende bosses wilt claimen: Araxxor, Legiones, Nex. Dan telt enkel een plaatje met de completion time in je chatbox.
 • Het is niet toegestaan om als team te beginnen en solo te eindigen en vervolgens het solo record te claimen.
 • De tijd en je naam moet makkelijk leesbaar zijn in je chatbox.
 • Een tijd, je beste, per persoon.
 • Bug abuse kills zijn niet toegestaan.
 • Geen photoshop of wat dan ook!
 • Voor hard mode bosses heb je video bewijs nodig, het is anders onmogelijk te zien of het hardmode is of een plaatje via je beasts tab in je adventures interface.

Highscore, beetje leeg op het moment, maar als je nog een suggestie hebt voor de layout ervan laat het maar weten[Stijnedit]Consider it done[/edit]

Solo Bosses

Normal mode

Boss #1 #2 #3 #4 #5
Sleepy meh 04:33 Deemril 08:39 Grimolas 08:50
Fury Storms 11:22
Findolfin 16:28
Sleepy meh 00:16
Findolfin 00:25
Deemril 00:34

Sleepy meh 00:09 Deemril 00:18 Findolfin 00:19
Sleepy_meh 01:31
Deemril 02:18
Grimolas 02:25
Fury Storms 02:29
Tosti.ffx 03:19
Sleepy meh 21:01 Grimolas 29:48
Deemril 45:56
Findolin 00:27
&
Sleepy_meh 00:27
Deemril 00:31


Findolfin 00:14
Sleepy_meh 00:16
Deemril 00:21


Deemril 00:34 Grimolas 00:45
Sleepy meh 01:06 Deemril 01:25
Fury Storms 01:59
Grimolas 02:04
Queen Liz 02:50
Deemril 38:55NEX Sleepy meh 05:02
HELWYR
GREGOROVIC
VINDICTA
TWINS FURIES
Hard Mode

Boss #1 #2 #3 #4 #5
Sleepy_meh 01:06
Sleepy meh 01:03
Sleepy meh 01:24 Deemril 02:04
Grimolas 02:30
Tosti.ffx 03:02
Findolfin 03:50
Sleepy meh 01:06
HELWYR
GREGOROVIC
VINDICTA
TWINS FURIES Deemril 01:12Team Bosses

Normal Mode


Boss #1 #2 #3 #4 #5
Sleepy Meh 01:22 Grimolas 01:29
Deemril 03:55
Sleepy meh & Tosti ffx 1:01 Fury Storms & Grimolas 03:00
Deemril 03:36
Ceejay1967 en Tosti.ffx 06:15
Sleepy meh 11:15
Grimolas 13:42
&
Deemril 13:42

NEX Sleepy Meh & Aevitas & Grimolas 03:06


BEASTMASTER DURZAG Sleepy meh 03:54
Grimolas 04:52
Deemril 04:21
Thastrake 05:01
Fury Storms 07:24
YAKAMARU Sleepy meh & Grimolas 09:02
Grimolas 13:35


Deemril & Grimolas 07:36


Sleepy meh 00:18

Hard Mode


- Sleepy Meh
17:12
3 Mar
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Newsflash 75!
- Elanthiel
11:42
15 Jan
(0)
Edit aan de openingspost:
Hey hallo en welkom allemaal bij de 75e NewsFlash! We gaan er weer flink tegenaan in deze editie. En om het niet te verklappen, wens ik jullie gewoon veel leesplezier.

Veel leesplezier! Lees hem hier
 
Natuurlijk zijn er ook nog winnaars van de Prijsvraag en de Picpost. De prijsvraag is deze keer gewonnen door Classicking2, en de picpost door Just Ne Pker. Gefeliciteerd beiden!

 

- Elanthiel
11:42
15 Jan
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Kerst en oudjaar, citadelevents en vergadering
- Elanthiel
12:41
26 Dec
(0)
Edit aan de openingspost:
Hallo lieve clangenoten van mij,

Het is bijna Kerst, en vlak daarna zit Oud-en-Nieuw. Dit jaar vallen die vrij dicht bij elkaar. Maar qua timing zijn ze ook wat onhandig. Eerste kerstdag, 25 december, is op zondag. Ook nieuwjaarsdag is op een zondag - de zondag erna zelfs. 

Dat levert voor de agenda een paar probleempjes op. Natuurlijk is het inmiddels standaard dat elke zondag er een event is om samen te skillen in de Clan Citadel. Ook is de eerste zondag van de maand normaal gesproken het moment voor de maandelijkse vergadering. Als we aan dit schema vasthouden, betekent het dat we op Eerste Kerstdag een citadelevent hebben, en op Nieuwjaarsdag een citadelevent en een vergadering. Dat gaat niet werken. 

Daarom hebben we een aangepaste dienstregeling voor de events in de komende paar weken bedacht. 
Het Citadelevent van deze week vindt plaats op zaterdag 24 december. Het is dan wel Kerstavond, dus voor degenen die daar prijs op stellen: deze week is aanwezigheid niet verplicht. Andere weken overigens ook niet, maar dat ter zijde. Om ervoor te zorgen dat dit citadelevent met een verse Build Tick begint, is afgelopen week de citadel op zaterdagochtend reset. 
Het Citadelevent van volgende week vindt plaats op maandag 2 januari 2017
De Januari-vergadering vindt plaats op zondag 8 januari 2017

Aangezien de vergadering automatisch op de agenda wordt gezet, zal er nog wel staan dat deze op 1 januari is. Pino deelt dus ook gewoon de duimpjes uit op 1 januari, tussen 19:45 en 20:15. Deze duimpjeslijst zullen we de week daarop aanvullen met iedereen die tijdens de daadwerkelijke vergadering aanwezig is. Dat betekent dus wel dat als je er 1 januari ook bent, je geen tweede duimpje krijgt. Dus ga maar gewoon naar je oma toe ofzo.

Dat was hem weer. Doeidoei!
 

- Elanthiel
12:41
26 Dec
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Invention badges!
- Elanthiel
10:04
10 Dec
(0)
Edit aan de openingspost:
Hallo allemaal! Na lang experimenteren kunnen wij - de MOLs van RSR - onze nieuwste uitvinding aan jullie presenteren: Invention Badges! Net zoals met alle badges zijn er drie niveaus van beschikbaar. Voor elk van deze badges wordt het volgende geëist: 

Een invention level - hiermee moet je op de highscores staan.
Een aantal items.
Een aantal invention parts of components - deze zul je in je invention materials pouch moeten screenshotten
Een augmented item op level 12 - hiervoor zul je een mouseover op dat item moeten doen om te screenshotten. 

Verdere eisen voor screenshots zijn gewoon van toepassing. In principe kan alles in 1 screenshot - misschien moet je de interfaces wel een beetje verplaatsen daarvoor. 
 
Dus .. wat zijn dan die eisen? Nou, die zijn als volgt: 
(N.B. Als je geen plaatjes ziet moet je op deze pagina je badge skin op Rondheid of Hoekigheid zetten)

[bigreward]189[/bigreward]
Invention badge 1: Level 60 invention. 50 Divine Charges, 5k Simple Parts en een augmented wapen op level 12.

[bigreward]190[/bigreward]
Invention badge 2: Level 80 invention, 28 B.A.N.K. Standers, 200 Powerful Components en een augmented stuk armour op level 12.

[bigreward]191[/bigreward]
Invention badge 3: Level 100 invention, 50 Dungeoneering Lock Melters en een Lightbulb Hat, 50 faceted components, en een augmented skilling tool op level 12.

Veel plezier met badges halen!
 
 
 

- Elanthiel
10:04
10 Dec
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Escape From Breda.
- Thastrake
23:18
18 Nov
(0)
Edit aan de openingspost:
Weer eens wat anders dan Escape From Alcatraz en Escape From Los Angeles.

Ja, het was eindelijk zover.
Een In Real Life meeting met andere clanleden.
Ditmaal gingen we kijken of we uit een Escape Room konden ontsnappen.
(En ja, dat is gelukt, anders volgde hier geen verslag maar een vermissing.)

Het begon allemaal zo fijn, het wekkertje ging om 09:00 uur en de bus had ik om 11:00 uur te pakken, want ik zou met Marco, Luc en Arnoud vanuit Dordrecht Centraal reizen naar Breda.
Kom ik daaraan, word ik inderdaad door die drie man opgewacht, waarvan Arnoud zelfs nog een half uur voor de afgesproken tijd aanwezig was.

Vanaf het Station Breda zijn we met een kleine, toeristische route naar het Oude Vest gelopen.
(Want ja, waarom zouden wij aan de goede kant van het station naar buiten stappen?
Omlopen is toch veel leuker?)
In het Oude Vest bevindt zich namelijk onze eerste plaats van bestemming, namelijk de 076 Escape Room, in het oude PTT-gebouw. (PTT-Tim?)
Wij, met vier man, hebben nog even moeten wachten tot dat er een groep van vier man en één vrouw aankwam zetten, met kerstmutsen!
Dit was het gezelschap van Gwalchmai-Tim, Glowball-Tim, Jaron, Cat en Martijn.
(Mick kwam ongeveer een kwartier later, nog binnen de afgesproken tijd.)

Eenmaal binnen, en compleet, kregen wij het verhaal te zien via een filmpje en de nodige informatie dankzij de dames.
(Het verhaal is hier te vinden)
Er werd gevraagd om de eerste groep van vijf deelnemers en dit bleek later de groep van succes te zijn; Martijn, Jaron, Glowbal-Tim en ik.
De andere groep bestond namelijk uit de overgebleven leden; Cat, Gwalchmai-Tim, Mick, Marco en Arnoud.
In een uur tijd zijn wij elkaar tegen gekomen aan de andere kant van de spiegel waar de laatste puzzelgedeelte van dit verhaal zich bevond.

Het was dus racen niet alleen tegen de klok (we hebben maximaal 60 minuten) maar ook tegen het andere team.
Gelukkig waren die iets langzamer en kwamen wij met nog 11 minuten te gaan buiten.
Een geweldige prestatie van vier man en één Simon die niet wist van hoe of wat en de rest zijn gang maar liet gaan.
Het tweede team kwam ook naar buiten, met maar net 2 minuten over.


Na de succesvolle ontsnapping en een drankje zijn wij eens gaan kijken wat we nog konden doen.
Het was meteen al duidelijk; eten!
En ja, een pannenkoekenhuis genaamd De Kloostertaveerne was de geschikte locatie.
De poffertjes en pannenkoeken vlogen er doorheen!
En Cat haar chocoladesaus voor over de poffertjes niet te vergeten.

Na het bijtanken is er nog gekeken of er überhaupt nog twee bowlingbanen vrij waren, aangezien een goede dag ook goed afgesloten moest worden.
Onderweg konden wij gelukkig nog even stoppen voor het trainen van onze Bankstanding skill.


Maar helaas, het was bij het bowlingcentrum goed druk en als je om half drie 's middags te horen krijg dat de eerste banen vrij komen om 11 uur 's avonds, ja dan wil je wat anders.

Poolen was het antwoord en dat was meteen een succes.
Twee tafels waren bemachtigd en we hebben ons goed kunnen vermaken met interessante technieken van Jaron en Arnoud, waarbij Jaron ons een nieuw inzicht gaf hoe je een keu kon benutten en hoe Arnoud Jeu de Boules verwarde met Poolen. (Zoek dekking!)We sloten hierna af met een uitmuntend diner bij The Burger Bar in het centrum.Het was een geweldige dag geweest, gevuld met exp-waste, eten, drinken en meer eten en drinken.
Afscheid was genomen bij The Burger Bar maar we moesten eigenlijk allemaal toch dezelfde kant op.

- Thastrake
23:18
18 Nov
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Newsflash 74!
- Elanthiel
19:53
16 Nov
(0)
Edit aan de openingspost:
Welkom, welkom bij deze weer goed gevulde Newsflash. In deze editie kan je lezen:

- Welke twee personen ooit naar een IRL meet zijn gekomen zonder te weten wat ze te wachten stond
- Wat voor problemen columnisten allemaal hebben
- Wie er tijdens de laatste IRL meet als laatste aan kwam
- Waarom PvM toch eigenlijk niet zo heel erg is

En natuurlijk nog veel meer. Veel leesplezier! Lezen doe je hier.
 

Natuurlijk zoals bij elke Newsflash zijn er ook nog twee Ribbons uit te delen. De prijsvraag ribbon is deze keer gewonnen door Ano, en de picpost ribbon door Elanthiel. Niet gewonnen? Niet getreurd, in deze Newsflash staan weer nieuwe uitdagingen om je in vast te bijten. Succes!

- Elanthiel
19:53
16 Nov
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Newsflash 73!
- Elanthiel
19:20
24 Sep
(0)
Edit aan de openingspost:
Kijk nou! Is er zomaar weer een nieuwe NewsFlash! Ongelofelijk. Hoe krijgen ze het weer voor elkaar?!

Dat is natuurlijk mede namens jullie inzendingen. Voor prijsvraag, picpost, moppen en uitspraken. Dus kom je wat tegen, stuur het in!

Ook deze editie staat weer vol met de gebruikelijke rubrieken. Veel leesplezier! Lees hem hier.

De prijsvraag is deze keer gewonnen door Classicking2 en de picpost door Nollie28. Gefeliciteerd met jullie ribbons!
 

- Elanthiel
19:20
24 Sep
[RuneScape Revolution: Algemeen]
De IRCbots Guide
- Ilovearagorn
13:08
2 Aug
(0)
Edit aan de openingspost:

De IRCbots Guide!Inleiding


Op de IRC zijn een heel aantal bots aanwezig. Nu is het voor iemand die nieuw is op de chat zeker niet makkelijk om te weten welke bots er allemaal zijn en hoe die werken. Daarom dit topic waarin alle bots vermeld zullen worden met hun functie en hoe je ze gebruikt, gesorteerd volgens maker.


Algemene opmerkingen • Alle functies worden aangeroepen met het "!" symbool. Af en toe zal je ook iemand zien die "@" gebruikt om de functie zichtbaar te maken voor iedereen, maar dit is enkel beschikbaar voor mensen met een voice of hoger (alleen het MOLB-team dus) om spam te voorkomen
 • Dingen die ik tussen < > vermeld, zijn verplicht te gebruiken in het command, tussen [ ] is het optioneel
 • Cat en Tim hebben de mogenlijkheid om een `default name` in te stellen, die wordt dan gebruikt als je geen nickname invult. Je stelt je default name in door !defname < hierdenaam > te typen, vb. !defname Just_Ne_Pker. Ook kan je iemands defname gebruiken i.p.v. zijn Runescapenaam door zijn defname met een "&" erachter te typen, vb. !stats Stijn&. Let op: je moet bij allebei (Cat & Tim) je defname instellen, m.a.w. als ze niet allebei online zijn als je !defname gebruikt, zal je het nog een keer moeten doen als de andere online is als je bij diegene zijn/haar bots ook defnames wil kunnen gebruiken.


Pino


Pino is de RSR-bot, gemaakt door Thulinma. Hij houdt o.a. alle gesprekken bij die gevoerd worden in het kanaal #RSR en gebruikt die gegevens ook om allerlei statistieken te maken van de chat, te vinden onder Handig/Leuk: Chat_Stats. Zijn functies:

 • !duim; Pino geeft automatisch je vergaderduimpje als je inlogt tussen 19:45 en 20:30 opde eerste zondag van de maand. Met !duim kun je controleren of je die al gekregen hebt. Indien niet: zorg ervoor dat je ingelogd bent op RSR en reconnect. Indien dit nog steeds niet werkt, contact een Leader (CL 9).
 • !whois < nickname >; vraagt op welk RSRlid er schuilt achter een bepaalde nickname op de chat.
 • !whowas < nickname >; gelijkaardig aan !whois, maar voor deze functie moet de nickname niet online op de chat zijn.
 • seen < nickname >; vraagt op wanneer een bepaald Pino-account het laatst op de chat was. Dit werkt dus niet voor elke nickname


Cat


Cat is samen met Tim degene met de meeste bots op de chat, bijna allemaal RS(R)-related. Haar functies:

 • !calc < berekening >; uitrekenen van rekensommen. Let op: voor een komma dien je een punt te gebruiken
 • !stats < nickname >; de Runescapestats van iemand opvragen
 • !< skill > < nickname >; het level van iemand in die skill, met ook zijn rank, exp en exp voor het volgende level
 • !cmb < nickname >; het combat van de persoon en de levels die hij/zij nog moet voor het volgende combat level
 • !mg < nickname >; de minigameranks van de persoon
 • !track [ skill ] < nickname > [ periode ]; nagaan van behaalde experience van iemand, eventueel van een enkele skill in een bepaalde periode, vb. !track fishing Ilovearagorn 4wks
 • !rsn < nickname >; vraag de rsn-naam van iemand op die in de database van de defnames staat.
 • !compare [ skill ] < nickname1 > < nickname 2 >; vergelijk twee mensen hun skill(s) met elkaar
 • !price ; de prijs van een bepaald item te weten komen, wees wel zeker dat je het helemaal juist spelt
 • !event; geeft aan wanneer het volgende event te doen is
 • !rsr < nickname >; bekijken of iemand met die naam in RSR zit. Je kan ook "*" gebruiken om een deel te laten, vb. !rsr Ar* geeft "Arjensun, Arnoud X122, Arco222"
 • !rsr track [ periode ]; volg de evolutie van het aantal leden (opgesplitst in actief, inactief, banned,...) van RSR
 • !rsr list < clearance level >; laat iedereen zien die aan het clearance level voldoet, ook hier kan "*" gebruikt worden
 • !badge < naam > < moeilijkheid > [ nickname ]; geeft de req. voor de bepaalde badge, met een nickname erbij wordt gegeven of die persoon de badge kan halen
 • !xp < lvl >; opvragen hoeveel exp. je voor een bepaald lvl nodig hebt
 • !lvl < xp >; opvragen welk level je met de ingevoerde exp. zou hebben

Je kan een gedetailleerde lijst van haar bots hier vinden.

Tim


Tim heeft de meeste scripts die Cat ook heeft, die worden ingeschakeld als zij er niet is. Ook heeft hij nog enkele eigen scripts natuurlijk. Zijn scripts:

 • Youtube; hier hoef je niets voor op te vragen, gewoon een Youtube-link kopiëren in de chat en er wordt automatisch extra info over gegeven, zoals de titel en de lengte
 • !world < [activity] [f2p|p2p] >; info over worlds met een bepaald thema. Eén van de twee (thema of f2p/p2p) is genoeg (en het verplichte minimum), maar je kunt ze ook allebei opvragen voor de combinatie.
 • !rank [skill] < rank >; Geeft info over de persoon op een bepaalde rank in een bepaalde skill. Als er geen skill is gespecifieerd, wordt Overall gecheckt.
 • !homeworld [f2p|p2p]; Geeft de homeworlds van RSR en info erover. Als f2p of p2p meegegeven is, geeft hij enkel die homeworld.
 • !players; Geeft het aantal spelers op dit moment.
 • !split < aantal spelers > < item >; Geeft hoeveel gp je krijgt als je een coinshare split krijgt van een bepaald item.
 • Tim heeft ook alle bots van Cat t/m !rsr (dus niet meer !rsr track)


Stijn


Ook ikzelf heb één bot, namelijk de volgende:

 • !grats of !gratz < level > < skill >; je krijgt een felicitatie in mooie kleurtjes met je behaalde level, nadat de bot heeft gechecked of het level wel mogelijk is


©Just Ne Pker

- Ilovearagorn
13:08
2 Aug
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Newsflash 72!
- Elanthiel
09:19
19 Jul
(0)
Edit aan de openingspost:
Welkom bij weer een nieuwe en flitsende editie van de Newsflash. In deze editie lees je:

* Niet 1 maar maarliefst 2 gamereviews!
* Waarom Arnoud niet zuinig is
* Wie waarom wanneer waar in bijt
* Welk dodelijk spel ook in Gielinor wordt gespeeld

En natuurlijk nog veel meer. Veel leesplezier! Lees hem hier!


 
Tot de volgende Newsflash uit is mag Just Ne Pker met de Prijsvraag ribbon rondlopen, en Deemril met die van de picpost. Gefeliciteerd!
 

- Elanthiel
09:19
19 Jul
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Newsflash 71!
- Elanthiel
21:13
15 May
(0)
Edit aan de openingspost:
De lente is weer begonnen, de zomer komt er al weer aan, maar winter houdt de deur af en toe nog wat dicht. Mei is de maand van de temperatuurverschillen, en de maand van een Newsflash! In deze Newsflash lees je:
 • Wie er afgelopen twee maanden hun ranks niet hebben behouden
 • De geheime wens van Arnoud
 • De 'beste' manier om files te ontwijken
En nog veel meer. Lees hem hier en heel veel leesplezier!
De Picpost en Prijsvraag ribbons zijn weer verdeeld. De picpost is gewonnen door Laurensho en de prijsvraag door Elanthiel. Gefeliciteerd beiden! 
 

- Elanthiel
21:13
15 May
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
level ups en downs
- Zharlax
00:38
14 May
(0)
Edit aan de openingspost:
Beste clanmensjes,

Tijd voor de level ups en downs.

Rezer88 van 8 naar 8,5
Bamberg88 van 7 naar 8
Rutgermans van 7 naar 8

Superjongen van 8 naar 6,9

Goodluck people

- Zharlax
00:38
14 May
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Up uppity up!
- Ilovearagorn
18:04
28 Mar
(0)
Edit aan de openingspost:
Hallo lieve leden!

Sorry, een vrolijk plaatje was een beetje verplicht.

Ik breng u vandaag heugdelijk nieuws. De lente betekent tijd voor een nieuw begin en de bezem erdoor zodat alles weer spik en span is. Zoiets doen wij hier ook.

In overleg zal Fury Storms zijn functie als 7 neerleggen. Door omstandigheden heeft hij het gewoon ontzettend druk gekregen, en RS en RSR zijn er bij in geschoten. Hij ziet daar voorlopig nog geen verandering in komen, en daarom is besloten om het stokje door te geven.
We willen hem van harte bedanken voor de goede zorgen die hij aan ons community-tje heeft geleverd.
Mocht hij in de toekomst meer tijd blijken te hebben, wordt hij natuurlijk weer met open armen verwelkomd.

Dat stokje komt nu te liggen bij onze eigen ThaStrake. Hij heeft zich de afgelopen tijd laten zien als een vriendelijk en behulpzaam lid, dat ook altijd zijn bijdrage levert op de diverse events en in de citadel. We wensen hem veel plezier en succes in zijn nieuwe functie, plus sterkte met de ontgroening.

Maar wacht - er is meer!
Er is namelijk ook nog ene Elanthiel, misschien hebben jullie die naam wel eens eerder gehoord. Naar het schijnt is hij al een tijdje subleader.
Nu blijkt, dat dat een rang is die eigenlijk een soort proeftijd is voor volledig leader. En je verwacht het niet, maar die heeft hij glansrijk doorstaan! Vandaar dat we besloten hebben hem voortaan los te laten op de database en het legendarische vetorecht.
  
~ Cat
namens de Leaders
 

- Ilovearagorn
18:04
28 Mar
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Nieuw en flitsend: Newsflash 70!
- Elanthiel
01:10
19 Mar
(0)
Edit aan de openingspost:
Welkom, welkom. Voor u ligt een nieuwe Newsflash, editie 70 ditmaal. Nog maar eventjes tot we het magische getal van 100 bereiken! Nog .. *kijkt* oh, 5 jaar.

In ieder geval, in deze Newsflash lees je:
 • Wie er deze editie geen prijsvraag heeft gewonnen
 • Waarom je vroeger een varken nodig had om niet zwanger te worden
 • Waar je zoal moe van kan worden
 • Waar je heen moet als je al glijdend een berg af wil
En nog veel meer. Veel leesplezier!

Lees hem hier  Afgelopen twee maanden is de prijsvraag niet opgelost. Daarom wijzen we deze keer geen winnaar aan, en is er een nieuwe prijsvraag verschenen. Veel succes! Toch nog felicitaties, want Pieterjan29 verzon de leukste titel bij de picpost!

- Elanthiel
01:10
19 Mar
[RuneScape: Algemeen]
Plaats hier al je bugs!
- Tom For Sure
15:33
14 Mar
(0)
Edit aan de openingspost:
Hoi,

In plaats van telkens een nieuw topic te openen kan je hier gewoon je bugs posten.

- Tom For Sure
15:33
14 Mar
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Uitslag invention toernooi
- Elanthiel
16:21
15 Feb
(0)
Edit aan de openingspost:
De afgelopen drie weken zijn misschien wel de meest xp-rijke weken van RSR ooit geweest. In totaal zijn er namelijk bijna 200m Invention xp gehaald! En dat is natuurlijk niet de enige xp, want combat en slayer xp zijn er ook zat langs gekomen. 

Degene die de hoogste XP zou hebben in Invention, vanavond om 20:00, zou de felbegeerde Minitoernooi Wisselribbon winnen.
[bigreward]143[/bigreward]
En met een marge van bijna 30m had dat ook niemand anders kunnen zijn dan onze eigen Sleepy Meh. Gefeliciteerd!

Normaal gesproken zou iedereen die 10% van het totaal van de winnaar zou hebben, een toernooiduimpje krijgen. Maar dat betekent dat we dit toernooi maar 5 duimpjes (van de 13 deelnemers - ja 13, Arnoud moet weer noob zijn en er twee keer in staan) konden uitdelen. En ja .. dat zou ook betekenen dat geen enkele MOL een duimpje zou krijgen. Dat kan natuurlijk niet, dus we hebben besloten dat iedereen die op de highscores staat met Invention (verrassing: alle 13 deelnemers) een duimpje krijgt. 

Zie hieronder (of hier) voor de volledige uitslag.
 
Rang Naam Level XP
1)Sleepy_Meh12081 014 335
2)Pocker5510852 648 285
3)Grimolas8620 666 415
4)Koopman7914 152 199
5)Queen_Liz698 192 832
6)Deemril656 390 067
7)Ilovearagorn553 176 154
8)Elanthiel451 437 100
9)ArnoudX38774 378
10)Tosti_ffx36626 717
11)ThaStrake35537 039
12)Nollie2830314 132
13)Rakyda30281 638
14)Thexcamelot1848 431
 

- Elanthiel
16:21
15 Feb
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Vergadering februari
- Elanthiel
23:07
7 Feb
(0)
Edit aan de openingspost:
De vergadering van februari 2016 was er eentje waar nogal wat te melden was. 

Cat vertelde eerst dat er tegelijkertijd met de vergadering een citadelevent was. Tegelijkertijd kondigde ze in de clanchat aan dat er tegelijkertijd met het citadelevent een vergadering was. Dit zorgde voor meer opkomst bij beiden. Goed idee Cat!

Het grote punt van de vergadering was het Invention toernooi. Invention is de nieuwe skill op RuneScape, en natuurlijk wordt er daarom ook een toernooi gehouden. Dit toernooi duurt tot 14 februari (jaja, valentijnsdag), 20:00. Iedereen die bij het einde van het toernooi in de highscores en op de toernooiadmin staat krijgt een toernooiduimpje. Maar er is er maar één die de felbegeerde Wisselribbon wint, en dat is degene met de meeste xp. Succes!

Afgelopen maand was er ook een Newsflash uit gekomen. Er waren helaas geen inzendingen voor de picpost en de prijsvraag, dus deze twee rubrieken zijn herhaald. De rest is wel volledig nieuw, dus check hem vooral ook! En stuur wat in, anders gaan we dezelfde prijs vraag lekker nog een keertje doen.

Met een flinke muur van spam (dank aan Elanthiel) werd de vergadering afgesloten. Tot volgende maand!
 

- Elanthiel
23:07
7 Feb
[RuneScape Revolution: Clan Nieuws]
Invention toernooi
- Elanthiel
00:11
28 Jan
(0)
Edit aan de openingspost:
Hey allemaal!

Vandaag is er een nieuwe skill gereleased: Invention. Hoe het precies werkt mag je zelf uit gaan vinden (what's in a name...) maar in ieder geval is er al wel een toernooi voor. Aanmelden voor het toernooi kan via dit topic, of via een pm naar een leader, en de voortgang kan je hier bekijken.
Overigens, als je je wil aanmelden voor het toernooi en je staat er al tussen, geen paniek, dan hebben wij aangenomen dat je vast wel mee zou doen, en je er alvast tussen gezet.

Deadline is op zondag 14 februari (Valentijnsdag is de perfecte dag om nog even die laatste xptjes binnen te halen), om 20:00 precies. Degene die dan de meeste xp in Invention heeft wint...
[bigreward]143[/bigreward]

Veel succes!
 

- Elanthiel
00:11
28 Jan

Meer updates van 15 Jan 19:14 en eerder.