Zoek in het forum!
[Forum] -> [RuneScape: Guides] -> [Quest Guides]
Quest Guides
Hey! Hierin kun je AL je quest guides posten. Dat doe ik ff zodat mensen niet 20 topics posten waarvaan sommige dan na 3 weken worden gewist, dat zou jammer zijn..

Bitte niet van andere sites kopiëren. Anders kunnen mensen net zo goed naar tip.it gaan. Mss kan dit ook worden gebruikt voor de quest skillpage Plaatje
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
Gepost door JulesInactief op 18-7-2004 18:00
Antwoorden:
Pl

Gewist lid

Biohazard
Members Only
Difficulty Level: Hard
> Notes: je moet de the Plague City quest gedaan hebben
> Start: het gebouw ten oosten van Edmonds House , praat met Elena
- Elena zegt tegen je dat je met Jericho moet praten. Je kan hem vinden in the Chappel aan de overkant van de revier.
- Jericho zal zeggen da je met Omart moet praten, hij is dichtbij de South Wall(zuid muur) die oost van west Ardougne onderscheid.
- Omart zal je zeggen dat je naar de the Watch Tower Guards moet gaan. Je moet de messenger die de pigeons hebben vinden. je kan hem vinden in Jericho's Backyard. Zoek in de cupboard om birdfeed te vinden. ga terug naar de the Tower, en gebruik de Birdfeed op het, dat zla de messenger van de pigeons weergeven.
- ga nu terug naar Omart ga over de ladder. grijp de rotte appels op de noord muur, en stop ze in de pot in het gebouw ten oosten van de appels. Praat tegen een van de mourners. Ze zullen zeggen dat ze ziek zijn en docter (nurse) nodig hebben. Praat met de Nurse/docter (Sarah) ga naar het zuidwesten (Southwest). Zoek de cupboard die van de docters zijn en put it on. Je mag nu naar binnen.
- ga naar boven en praat met de mourner. Hij zal je een bronse key geven. Gebruik het met de poort en zoek naar crates. Je zal Elenas distiller vinden. Verlaat het gebouw en praat met Kilron om terug over de muur tegaan. Eenmaal aan de andere kant van de muur ga je naar Elena en geef je haar de distiller. Ze zal je 4 dingen geven : Liquid Honey, Ethenea, Plague Sample en Broline. Als je probeert te teleporteren naar the Plague Sample, zal het mislukken!
- zet de spullen op de bank en ga dan naar Rimmington. Selecteer de 2 optie. Zeg dat je de paper for guider moet hebben. Hij geeft je een exemplaar.
- je moet nu de Plaatjes geven aan de volgende personen:
„h Ethenea --> DeVinci
„h Liquid Honey --> Chancy
„h Sulphuric Broline --> Hops
- ga nu naar varrock en find de Flying Donkey Inn. Het is in SE(zuid oost) oost Bank van varrock. Praat met de 3 broers om de samples terug te krijgen. Je zal een priest robe nodig hebben om met Guidor te kunnen praten. Die kan je vinden in de fashion shop(kleren winkel) aan de overkant van de weg . wanneer je met Guidor praat, zegt hij dat er geen plague is. Ga terug naar Elena en zij zegt dat je de King of East Ardougne moet vinden. Praat met hem en hij zal zeggen dat de plague een hoax was.
--- EINDE QUEST ---
18-7-2004 18:09
Kill12

Gewist lid

ehm Pl volgens mij heb je dit gewoon letterlijk van tip.it of runehq afgehaald. en het staat er in het engels. Dit bord is gemaakt om mensen te helpen die niet goed in engels zijn. Dus wis je post maar ofzo want niemand heeft er iets aan.
18-7-2004 18:31
Pl

Gewist lid

ik had een klein foutje gemaakt srr kill12 (verkeerde tekst neergezet (uit het verkeerde bestand gekopieert))
18-7-2004 19:23
Deadboy10

Gewist lid

THE LOST CITY QUEST
reqerments: 31 crafting en 36wc
items: knife,hatchet( een bijl voor bomen) food
-oke je begint hem ergens vlak bij draynor village je praat tegen de warrior en gebruikt je listen om hem alles te laten zeggen ( voor vrouwen mogen charmes Plaatje )
- nu moet je die die leprechaun vinden begin in het noorden dan maar bomen te kappen
-oke je moet nu naar entrana zonder wapens en armour bank ze en vertrek
zoek een beetje en je ziet een trap en een stomme monk zegt dat het levens gevaarlek is ma trek je daar niks van aan
-ga af de trap en je zit daar bij een paar zombies dood ze tot je een bronze hatchet krijgt
- nu moet je voorbij 2 greater demons ren gewoon
-nu zit je bij de boom je probeert hem te kappen ma dan zit daar ne tree spirit van 101 en jij zonder armor
nou er zijn veel strategieen ik zal een paar zeggen
1: gebruik magic ik deed en had ma 29 magic heb je hem zo dood
2:ben je 99 of zoiets vecht gewoon
3: weet niet of dit werkt ma breng een knife mee en een log en een bowstring en fheaters en arrow tips allemaal geen wapen en toch als iemand een hoge fletching heeft schiet die die kapot zorg dan dat de tree spirit achter de boom is en hij is dood
4:breng iemand mee zelfs iemand die the lost city deed pleegt zelfmoord en de boom is al health kwijt
-oke nu heb je hem dood kap wat hout en er is maar een weg uit via de wildy neem een emareld ring of charged ammy of glory of teleport runes mee en je bent weg
-nu snij het hout en je hebt een staff wield hem en je hebt 2 opties
1: ga direkt naar de lost city
2: pest de avonturiers hier mee gewoon voor de fun en dan naaar lost city die zit in een huis in de swamp je kan alleen in de lost city als je een dramen staff wield
nu effe een kaart van the lost city
Plaatje
je kan hier een dragon long kopen en dragon dagger en hebt hier alles voor een cake te bakken ook kun je hier ruby rings kopen
ik hoop dat de mensen hier iets aan hebben
21-7-2004 10:26
Kippendoder

Inactief

Scorpion catcher.

Beschrijving: Thormac heeft zijn zeldzame Lesser Kharid schorpioenen verloren nadat hij de kooi heeft opengelaten. Ze zitten op verschillende en moeilijk te bereiken plaatsen.

Requirements: 31 prayer en de ability om ver in de Taverlee dugneon te gaan.

Start: Thormac the wizard in de tovenaarstoren ten zuiden van Seers Village.

Reward: 1 quest point, strenght xp en Thormac zal je battlestaff enchanten voor 40k

Quest: Praat met Thormac. Hij vertelt je dat hij zijn schorpioenen heeft verloren en wilt dat jij hen terughaalt voor hem. Hij geeft je een kooi en vertelt dat de Seer in Seers Village je kan helpen met de locaties van de schorpioenen.

Eerste schorpioen

Praat met de Seer en hij zal zeggen dat de eerste schorpioen tussen de black demons en de poison s zit. Dit is in de taverlee dungeon.

Ga naar de bank en haal armor, een wapen, de Dragonfire Shield, een antipoison potion, de schorpioenenkooi, de Dusty Key als je hem al hebten eten. Ga naar taverley en ga naar het zuiden.

Als je de Dusty key nog niet hebt ga dan ook naar de Taverley dungeon maar ga bij de poison scorpions rechtdoor zodat je bij de Black Knights komt.Ga daar naar links en je vind gevangenissen. de Jail Guard en neem de Jail keys.Open de gevangenis met de explorer in en prat met hem. Zeg dat jij in zijn plaats de dungeon zal doorzoeken. Hij zal je de Dusty key geven.

Ga terug naar de Poison scorpions. Ga nu over de brug tot je aan een deur komt vlakbij de Lesser demons. Open de deur met de Dusty Key.

Loop voorbij de Blue Dragons tot je bij de Black Demons komt. Ga naar de area met de Poison Spiders en zoek voor een muur die je kan wegduwen. Gebruik de Schorpioenenkooi op de schorpioen.

Tweede schorpioen

Ren of teleporteer weg van de dungeon.(Best naar Ardounge want de 2de zit ten noorden ervan.) Ga naar een bank en neem 268 . Ga naar de waterfall en gga verder tot helemaal boven. Probeer de poort te openen maar een Barbarian zal je tegenhouden. Zeg hem dat je een barbarian bent en je moet dan de barclaw doen.(Je moet in verschillende bars een bepaalde beer kopen en opdrinken.)(Ze liggen in: Seers, Falador, Varrock, vlakbij de Wilderniss noordoost van Varrock, Port Sarim, Brimhaven, Ardounge en Yanille en Grandtree.)

De Barbarian laat je er dan in en vlakbij de ingang zit de schorpioen.

Derde schorpioen

De derde en laatste schorpioen zit in de Monastary ten noorden van Falador.
Je hebt 31 prayer nodig om binnen te mogen.

Wanneer je ze alle 3 hebt moet je teruggaan naar de Wizard en hij reward je.
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
hey!
27-7-2004 17:54
Jmthebigman

Inactief

over sites ik ken een goede die staat dus bij die van mij bij zoek hier voor alle quests.
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
active rs player, pro-castlewars-player between 2004-2008
9-8-2004 18:56
King Thurin

Gewist lid

[Bloodedit] We zijn geen noobs knul :P [/Bloodedit]
20-8-2004 15:41
Kippendoder

Inactief

Umm, dit zou handig kunnen zijn voor mensen die niet goed of geen engels verstaan.Plaatje
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
hey!
20-8-2004 18:49
Fakemon

Gewist lid

ja dan moet ge ook geen runescape spelen he als ge geen engels verstaat
24-8-2004 20:05
Djerun Xvii

Inactief

Quest: Demon Slayer

Moeilijkheid: Makkelijk/Gemiddeld

Waarover gaat het?: De demon Delrith wil Varrock verwoesten en jij moet hem stoppen.

Begin: Varrock Marktplaats, bij de Gypsy in de tent.

Wat moet je doen?

Praat met de zigeuner, en de quest begint. Je moet delrith verslaan voordat hij varrock verwoest. je moet dit doen met een
magisch zwaard Silverlight.

Ga naar het paleis in varrock, praat met sir prysin over het zwaard. Hij zegt dat hij het in een kist heeft gestopt met 3
sloten.

zoek captain rovin, hij is ook in het paleis. Hij geeft je een sleutel.

Ga naar de keuken in het paleis, pak een emmer, vul hem met water en gooi dat door de afvoer buiten (in de tuin). Ren nu snel
naar de sewers (riool) en ga daar iets naar het westen en dan noord een gangetje in. Daar ergens ligt je sleutel.

Ga naar de wizards tower, ten zuiden van draynor village, en zoek wizard traiborn. praat met hem over de sleutel, en hij wil
er 25 botjes voor. Zoek 25 botjes bij elkaar (van wizards die daar lopen ofzo) en geef ze aan traiborn. Je kan ze in delen
geven. Als je hiermee klaar bent heb je 3 sleutels.

Ga weer naar sir Prysin in het paleis van varrock, en geef hem de 3 sleutels. Hij geeft je het zwaard.

Als het goed is heb je ook een bezwering (incantation) van de zigeuner gehoord. Zo niet dan moet je nog even met haar praten.

Ga via de zuid ingang van varrock naar naar de stonehenge met delrith erin. Val hem aan met silverlight. Als ie bijna dood
is, moet je de bezwering uitspreken (Carlem Aber Camerinthum Purchai Gabindo). Als je dat hebt gedaan gaat delrith terug naar
zijn dimensie.

Ga naar de gypsy en haal je beloning op.

Beloning: 3 quest points, Silverlight

Silverlight werkt tegen alle soorten demons als een Plaatjesword. Tegen andere wezens werkt het minder goed.
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
19-9-2004 14:28
Rutgermans

Inactief

Silverlight verzwakt niet alle soorten demons, hij is als je tegen demons vecht (lessers, greaters) net zo sterk als een Rune Longsword. Tegen andere wezens is hij minder sterk. Daarom kan je, als je demons vecht, toch beter een dragon wapen dragen, als je die hebt.

Groetjes
Rutger
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats


Gestopt met RuneScape.
19-9-2004 15:29
Djerun Xvii

Inactief

oh ok... ik zal t veranderen...
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
19-9-2004 19:59
Rutgermans

Inactief

Zie de thread voor de nieuwe quest guide, ik ben er mee bezig.

Ook ben ik bezig met de Questpagina, door wat technische mankementjes is Thulinma bezig met het repareren ervan, als hij eenmaal werkt hoop ik zo snel mogelijk alle quests erop te krijgen!

Groetjes
Rutger
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats


Gestopt met RuneScape.
20-9-2004 18:36
Jules

Inactief

quote:
Forum Raider zei: Is het niet handiger als je die links veranderd naar [http://www.runehq.com/quests.php] en [http://www.tip.it/runescape/index.php?quest=1]. Dat gaat wat sneller. Dan hoeven mensen niet helemaal te zoeken. Plaatje


Lmao dan zijn ze echt uber lui Plaatje

Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
20-10-2004 11:08
Knight Bas

Gewist lid

omdat ie al bijna verdwene was van de forums en rutger en maar niets mee deed doe ik 't wel voor 'm. Zijn quest guide dus:

Nieuwe Quest. Heel moeilijk - guide voor zover ik het kan.

WAARSCHUWING - LEVEL 98, 142, 167, 195 MONSTERS GESIGNALEERD.

Nodig tot nu toe: Armour - Eten - (VEEL!)Antipoison - Prayer Potions (ook niet verkeerd) - Gold Bar - Ball of Wool

1. Praat met King Narnode Shareem in de Grand Tree. Hij vraagt je naar Karamja te gaan om te achterhalen wat er met de Gnomes zijn gebeurd die daarnaartoe waren gestuurd.

***CHAPTER 1***

2. Ga naar Karamja met de Gnome Glider, ga naar binnen (op vertoon van het papier dat Narnode je gaf), ga het huisje in het zuiden van het kamp binnen en praat met G.L.O. Caranock. Ga na het praten weer terug naar de Grand Tree.

3. Praat weer met Narnode en hij verwijst je door naar Daero, die bij de Bar rondloopt. Hij neemt je mee naar een ondergrondse Glidercentrale. Na wat gepraat moet je een code kraken bij het mechanisme...een Puzzle Box.

4. Na het in elkaar zetten van de puzzlebox kan je naar het eiland v liegen, neem armour en eten mee. Praat daar aangekomen met Lumdo, die weigert je mee te nemen naar Crash Island. Praat weer met Daero en hij kan Lumdo overhalen.

***CHAPTER 2***

5. Ga op het eiland naar het westen en je komt een dungeon tegen. BENEDEN IS HET HEEL GEVAARLIJK. Ga naar beneden, om de zoveel tijd gaat het rommelen en komen er stenen naar beneden vallen, onder de afdekkingen sta je veilig hiervoor. Verderop lopen level 98 Zombie Monkeys rond.

6. Loop de HELE weg door, langs de level 98 zombie monkeys, langs de level 142 skeletons, langs de irritante kleine beestjes die je poisonen, langs de floor spikes die je ook poisonen, tot je dan eindelijk na HEEL lang lopen bij een einde komt. Praat met Zooknock, de Gnome Wizard. Hij vertelt je dat hij een doorgang probeert te zoeken naar de gevangenis waar de overlevenden van de Gnomes zijn gevangengehouden.

7. Teleporteer weg om een hoop ellende te besparen, loop anders dat hele eind weer terug. Weer eenmaal terug op het eiland aangekomen ga je naar het noordwesten naar een soort trechtervormig stuk land. Je wordt vrijwel meteen neergeschoten door giftige pijlen en je komt in de gevangenis terecht.

8. Praat met de Gnomes, zij zeggen je dat je misschien de celdeur kan Picklocken. Maar kijk uit voor de apen...ze zijn gevaarlijk. Om de zoveel tijd lossen de apen zich af om te bewaken. Op dat moment kan je snel de gevangenis uitrennen. Ren naar de noordkant van de gevangenis en blijf in het hoge gras. Loop ietsje naar het oosten, kijk goed naar de minimap en je vindt een Gnome die heeeeel goed gecamoufleerd is, genaamd Kalam. Praat met hem.

9. Loop daarna langs de westkant van het grote gebouw ten zuiden van Kalam - de tempel. Blijf in het hoge gras en zorg ervoor dat de grote gorilla's je niet zien. Verderop staan monkey archers op een verhoogde 'paal', zet protect for ranged aan om hier vlekkeloos langs te komen. Ten zuidoosten van de tempel loopt Garkor (de Sergeant waar we op zoek zijn) rond, hij beveelt je terug te gaan naar Zooknock voor een apenvermomming.

10. Voor de vermomming heb je een aantal spullen nodig. Ga eerst naar Karamja en dood daar een normale aap, pak de monkey corpse op. N.B. als je in een andere aap wil veranderen, moet je de /overblijfselen van die aap zien te krijgen. Aangezien de level 3 aapjes het makkelijkst te doden zijn raad ik deze aan, het maakt verder toch niks uit.

11. Ga daarna weer het apendorp in (d.m.v. gevangenisontsnapping) en ren naar het huis ten zuidwesten van de grote tempel (steek de rivier niet over, het is het gebouw ten noorden van het bruggetje). Loop naar binnen via de zuidelijke deur. Kijk uit voor de de aap die je, als hij wakker wordt, in de gevangenis kan slaan.

11. In het midden van het huis zijn crates waarin je Dentures kan vinden. Pak deze. In het zuidoostelijke gedeelte zijn crates waarvan er eentje is waaronder een gat is. Spring naar beneden en je komt in een soort magazijn terecht. Ga wat meer naar het noorden en je zult uiteindelijk in 1 van de crates een Monkey Amulet Mould vinden. Pak deze op.

12. Ga met een gold bar, de Monkey Amulet Mould en de Monkey Dentals naar Zooknock. Geef alledrie de dingen aan hem en hij geeft je een Enchanted Bar. Nu moet je een manier zien te vinden om hem te smeden, namelijk in de tempel van Ape Atoll.

13. Laat je weer vangen, vlucht, en ren met Melee Protect de tempel binnen. Een boel gorilla's (level 167) vallen je aan, ren zo snel als je kunt naar de oostelijke muur en open de trapdoor. Als het niet lukt (je kan door de gorilla's geblokkeerd worden), loop dan een beetje rond, zorg ervoor dat de gorilla's je volgen, en sprint op de trapdoor af. Ga naar beneden en gebruik de Enchanted Bar met het vuur. Gebruik een bal wol op de amulet om hem een touwtje te geven. Teleporteer weg als je wordt geblokkeerd door de apen, blijf anders in Ape Atoll.

14. In het noordwesten van het dorp zijn twee huizen met een soort tuin ertussen. In de tuin zijn bananenbomen en een babyaap. Praat (je moet de amulet omhebben) met de babyaap. ZORG ERVOOR DAT TANTE AAP WEG IS VOORDAT JE MET DE BABY PRAAT. Zeg dat je z'n oom bent, en hij zegt dat hij 20 bananen moet plukken voor een speeltje. Dat speeltje wil jij hebben dus moet jij 20 bananen voor hem plukken. Pluk er 20 (je kan ze in etappes geven), praat nog een keer met hem, en je krijgt een Talisman.

15. Ga met de overblijfselen van een aap en de talisman weer terug naar Zooknock. Hij geeft je een talisman...en als je hem draagt...

-*POEF*-

BEN JE EEN AAP!

***CHAPTER 3***

16. Ga als aap het dorp in, je wordt vriendelijk verwelkomd en ook die irritante schorpioentjes vallen je niet meer aan. Praat weer met Garkor en hij zegt dat je met Awo wogei moet praten, door je voor te doen als leider van een Karamjaanse aap (ofzo). Praat met de gorillabewaker, deze zegt dat je toestemming van Kruk moet hebben. En dat wordt zoeken.

17. Misschien viel het je op dat je bij het ingaan van Ape Atoll bij de gate door een aap werd toegesproken. Dat was Kruk. Ten zuidwesten van de Babyaap is de toegangspoort van Ape Atoll. Om de poort heen staan twee bergen. De berg aan de westkant kan je beklimmen. Klim erop, klim dan op de brug, steek de brug over, en praat met Kruk. Hij geeft je toestemming met Awo wogei te praten.

18. Praat met Awo wogei en je legt uit dat je vrede wil. Hij vertelt dat je iets voor hem moet doen: een aap uit de dierentuin van Ardougne bevrijden. Joepie.

19. Ga naar de dierentuin en ga naast de apenkooi staan. Verander in een aap (vreemd genoeg kan dat hier wel) en praat met de Monkey Minder. Hij stopt je in de apenkooi. Praat met een aap, na veel gezeur springt hij in je inventory. Verander weer terug naar mens, praat met de Monkey Minder, en hij haalt je er weer uit.

Je moet weer terug naar Ape Atoll, MAAR JE KAN NIET TELEPORTEREN OF DE SPIRIT TREE GEBRUIKEN!

20. Loop dus naar Ape Atoll, praat daar aangekomen weer met Awo wogei, deze gaat overleggen of je erin mag. Praat daarna weer met Garkor en deze vertelt je wat hij heeft gehoord.
Glough had een spreuk waarmee hij alle 10th squad-members kan oproepen...dit wil hij gaan doen en er een monster opaf sturen.

***CHAPTER 4***

21. Praat weer met Garkor, hij benoemt je tot de 10th squad en geeft je een speldje. De spreuk teleporteert iedereen met een speldje naar het monster, dus jij ook. DRAAG HET SPELD-JE DUS PAS ALS JE KLAAR BENT OM TE VECHTEN.

Het monster is level 195 en is HEEL moeilijk te verslaan. Ik ben er dood gegaan, de 10th squad vecht mee maar slaat 1 hp per keer eraf. Hij vecht zowel Melee als Magic, en kan met beiden 30+ hp weghalen. Zet ALLEEN Protect from Magic aan, aangezien hij magic gaat aanvallen als je Protect from Melee aanhebt. En als je wegrent (de arena is groot) blijft hij magic aanvallen.

De Gnomes kunnen hem niet alleen doodmaken - hij blijft maar weer extra HP krijgen. Toen ik hem wilde vermoorden gaf hij mij 30 hp schade en nog geen tel later was ik in Lumbridge.

Ik ben weer terug gegaan met een magic outfit. Dit keer slaagde ik. Waarschijnlijk moet jij meer schade aanrichten dan de gnomes, anders blijft hij maar HP krijgen.

22. Als je het monster dood hebt, praat je met Garkor. Hij deelt je mee je meteen bij Narnode Shareem te melden. Praat met Zooknock en je komt in Ape Atoll Island terecht. Kijk dus uit - je bent geen aap - iedereen kan je nog aanvallen.

23. Ga naar Narnode Shareem, praat met hem, en de quest is completed. Gefeliciteerd.

24. Praat met Daero en je krijgt combat training van hem. Je moet een keuze maken tussen Strength-Hits, of Attack-Defense. Kies 1 van de twee en je krijgt voor die twee stats beide 35k exp, en voor de andere 2 stats beide 20k exp.

25. Hou de Sigil bij je, Zooknock gebruikt hem voor een volgende quest...!
----------------------------------

Ps. als jullie vinden dat dit niet moet meetellen als mijn post, delete jullie m maar, ik vond 't alleen zonde dat z'n quest guide verlore ging
29-12-2004 07:17
Antwoord 1-15 van 44 totaal.
>> Volgende 15

Reageren:

Gasten mogen niet posten!