Zoek in het forum!
[Forum] -> [RuneScape Revolution: Evenementen] -> [Evenementen FAQ]
Evenementen FAQ

Evenementen FAQ



Hallo en welk om op deze handleiding om een evenement te organiseren!
Omdat het MOLB-team de indruk heeft dat er steeds minder en minder events georganiseerd worden, zijn er al diverse initatieven genomen om events organiseren terug aantrekkelijker te maken. Zo is er o.a. de eventpluim gekomen voor originele ideeën en is een event organiseren nu ook een verplicht onderdeel van het Clearancelevel-systeem. Dit heeft al wel effect gehad, maar blijkbaar is de stap om een event te organiseren nog altijd erg groot. Daarom deze FAQ waarin je een minihandleidig vindt om een event te organiseren.
Noot: je moet wel een Clearance level van 2.0 hebben om een event te kunnen organiseren.


Wat voor event?


Om een event te organiseren moet je natuurlijk eerst weten wat je gaat organiseren. Nu moet je weten dat er enkele populaire categorieën zijn, namelijk;

  • Competities; events waarbij iemand kan winnen, vb. racen door Runescape, verstoppen, verkleden
  • Pixels; events waarbij je geld kan verdienen, vb. trips naar GWD, NPC`s zoals cockroaches en aviansies lootsharen, King Black Dragon
  • Minigames; gezellig samen een minigame spelen, wel alleen maar voor P2P, vb. Caste Wars, Fight Pits
  • PvP; alles waarbij je tegen elkaar kan vechten, kan ook onder Competitie vallen, vb. Pken, Clan Wars, Duel Arena
  • Originele events; de echte parels der events, voorbeelden zijn logischerwijze niet beschikbaar!

Er zijn allerlei variaties te bedenken op bovenstaande voorbeelden. Zo kan je verkleden in een bepaald thema of Clan Wars met alleen steel armour doen. Maar het leukste is dat je originele events organiseerd. Je zal zien dat je daardoor hogere waarderingen gaat krijgen en andere leden appreciëren die moeite ook!


Een event organiseren


Nu je een idee hebt, moet je het nog organiseren! Hiervoor gebruik je deze admin, die je ook onder "Administratie" vindt onder de naam "Events_Admin". Een kort overzicht van de verschillende velden en hun bedoeling, al spreken de meesten voor zich:

  • Naam: de naam van je event, vb. Castle Wars
  • Datum: de datum waarop je het event organiseert. Zie dat je daadwerkelijk kan, want niet komen opdagen is 3 dagen ban! Houdt er ook rekening mee dat mensen in het weekend meer weg zijn en op vroegere uren schoolwerk maken etc.
  • Plaats om te verzamelen: neem een plaats dicht in de buurt van waar het event te doen is, vb. Bounty Hunter bank voor Clan Wars
  • Verzamelworld: het nummer van de world waarin je gaat verzamelen. Je kan rekening houden met o.a. lootshare, PvP, een bepaald thema van die world of als de wereld geen rol speelt, neem je natuurlijk de homeworld van RSR (P2P: 123, F2P: 10)
  • Verzameltijd: wanneer je gaat verzamelen, gebruik het liefst het 24h-stelsel om verwarring te voorkomen. Dus 15:00h i.p.v. 3h
  • Beschrijving: het belangrijkste deel. Geef hier een zeer beknopte beschrijving van wat je event inhoudt. Je moet geen grote details, regels of handleidingen schrijven hier, die komen later in het forumtopic. Wat je hier ook zeker wel kan vermelden is de clanchat waar iedereen kan verzamelen (kijk na of iedereen kan joinen in die chat!)


Forumtopic


Leuk, je event is nu georganiseerd en staat op de kalender! Echter, op die kalender vinden de leden alleen de elementaire info om aan je event te kunnen deelnemen. Het is namelijk de bedoeling dat je ook een forumtopic post op het Evenementenboard. Het gemakkelijkste is dat je de topictitel hetzelfde neemt als de naam van je event. Daarna kan je eventueel de korte info kopiëren, waarna je nog extra info toevoegd. Dat kan o.a. een aanbevolen equipment zijn, een bepaalde requirement (zoals een lvl of een quest) voor het event, een handleiding. Ook kan je hier een uitgebreidere beschrijving in zetten, zodat de leden een beter beeld krijgen van wat het event inhoudt. Doe je best dus om het zo aantrekkelijk mogelijk te laten klinken!

Je event promoten


Een laatste stap voor je event is reclame maken voor het event. Want hoe meer mensen er van weten, hoe meer kans er is dat er een hele hoop mensen komen en met meer mensen is het altijd gezelliger! Spreek de mensen in je friendlist eens aan, zeg het eens op de clanchat (Naam: RSR clanchat), verspreidt het idee op de IRC en zet een berichtje in de berichtenbalk als het bijna zo ver is. Kortom, gebruik alle middelen die je hebt zonder irritant te worden of te spammen.

Het event zelf


Het is zo ver, het event zelf! Wees op tijd online (15-30min op voorhand) en zie dat je zeker bereikbaar bent. Dus kom in de clanchat, eventueel ook op de IRC en kijk regelmatig je topic op het forum eens na, daar stellen mensen dikwijls op de laatste moment nog vragen. Spreek de mensen die komen/die je in je friendlist hebt even aan, zodat ze het niet vergeten en maak er vervolgens een prachtig event van, succes!

©Just Ne Pker
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
Gepost door IlovearagornLeader (9) op 14-12-2008 17:50
Antwoorden:
Catznc00kies

Inactief

Leuk, hopelijk komen hierdoor nog meer events. (En hopelijk meer ftp events Plaatje)
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
14-12-2008 17:52
Hendrik73

Rune Member (6.9)

Goed dat dit is gemaakt. En nu maar organiseren. Plaatje
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
14-12-2008 17:56
Zubat-freak

Inactief

Woot eindelijk guide voor de beginnende event makers Plaatje

origineel? kijk naar mijn arcanists event XD
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
Image and video hosting by TinyPic
14-12-2008 17:59
Vertual Lord

Gewist lid

Hey, ik heb een vraag... Waarom zijn alle events bijna altijd om/na 20.00?? Dat is eigenlijk irritant, want ik mag na 20u niet meer op de pc van me ouders -.- en ik zou wel graag events meedoen

EDIT: kan iemand zegge wrm ik geen stat sign kan zette? das toch dom, die zijn toch nie groot en dan staat er nog dat te groot is Plaatje
3-4-2009 16:42
Pttim

Moderator (7)

Veel mensen zijn voor 8-en nog bezig met schoolwerk of aan het eten. Vandaar dat dit de standaard tijd is geworden. Het staat je echter vrij om een event op een ander tijdstip te organiseren.
Ik zou zeggen: blijf actief en organiseer je eigen events als je Clearance Level 2 hebt!!
Sig
Medals
Badges & Vaantjes
Duimpjes
Stats
Image and video hosting by TinyPic
19-1-2011 18:06
Antwoord 1-5 van 5 totaal.

Reageren:

Gasten mogen niet posten!