OSRS/Quests: Olaf's Quest

« Terug naar OSRS/Quests

Geschreven door Pulpf (Elanthiel en Pttim). Laatste aanpassing was op 29-3-2014 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Kort
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: 40 firemaking, 50 woodcutting en een hoog agility level is aan te raden.
Quests nodig: The Fremennik trials
Items nodig: Hatchet, tinderbox, spade (niet in toolbelt), armour en wapen, food.
Startpunt: Praat met Olaf, ten oosten van Relleka, aan de rock crabs en de ingang van Keldagrim.

Om de quest te starten moeten we praten met Olaf Hradson. Je wenst hem een nog prettige dag. Net als je net wilt weggaan vraagt Olaf of je iets voor hem wilt doen. Het drijfhout dat in het water ligt is het enige wat nog over is gebleven van zijn bootje. Door storm is hij drie keer tegen de rots gebotst. Nu heeft hij je hulp nodig, natuurlijk ben je zo vriendelijk om hem te willen helpen.

2 - Logs
Olaf vraagt je om een log te hakken van de "windswept tree", die staat op de berg naar het oosten.


Breng de logs naar Olaf, die zal er een "Crude carving" van maken.
3 - Crude carving
Olaf wil dat je de Crude carving aan zijn zoon in Relleka geeft. Olaf's vrouw Ingrid Hradson is in de buurt van de waterput in Relleka. Praat met haar en ze zal je een brood geven. Olaf's zoon Volf Olafson is in de buurt van de helmen winkel in Relekka. Praat met hem en hij zal je een cooked shark geven.
 
4 - Terug naar Olaf
Ga nu terug naar Olaf. Hij heeft het wat koud en wil een vuur. Hij geeft je wat planken van zijn boot, gebruik die met je tinderbox op de firepit. Praat weer met Olaf, hij zal je Sven's last map geven. Als je nog geen armour en wapen bij hebt kun je die nu gaan halen.
5 - Brine rat cave
Nu gaan we terug naar de "Windspwept tree". Ga er voor staan en graaf met je spade. Je bent nu in de Brine rat cave.
Ga naar het derde pad, daar zal een deur zijn met een puzzel er op. "Search" het.


Je moet nu de puzzel oplossen door midel van de hendels aan de zijkant. Oplossing: Rechts, Omhoog, Links, Onder.


Open de deur en ga verder. Je komt nu in een nieuwe ruimte, neem hier 2 rotte barrels en 6 touwen. Dood een Fremennik Skeleton, hij zal een key droppen, neem die mee.


Ga nu naar het noordoosten van de kamer en daar zal een Walkway zijn. Repareer de Walkway met je touwen en barrels. En ga voorzichtig naar de deur. Als je van de Walkway valt zul je uit de grot bij Olaf terecht komen en moet je dus terug.
Open de deur. Kies het slot met de zelfde vorm als de sleutel.Loop verder van de Walkway af, en open de chest er zal een lvl 100 skelet met de naam Ulfric tevoorschijn komen.
Dood hem en open nogmaals de chest.
6 - Quest voltooid!
Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 1 Quest Point, 20k coins, 12.000 defence xp, toegang tot de Brine rat cave.Geschreven door Pulpf (Elanthiel en Pttim). Laatste aanpassing was op 29-3-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).