Quests/P2P: In Search of the Myreque

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Arnoud X122 (Elanthiel, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Kort
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: Agility 25. Je moet ook in staat zijn om een level 64 Skeletal Hellhound te verslaan.
Quests nodig: Nature Spirit
Items nodig: 10 Coins(Maar 30+ Coins is beter), 5 ladingen Druid Pouch (meer is sowieso een vereiste, maar de theoretische eis is vijf), 2 Steel Short Swords, 1 Steel Mace, 1 Steel Dagger, 1 Steel Long Sword, 1 Steel Warhammer, 225 Steel Nails (het totaal van de Steel items is 24 Steel Bars), 6 Planks (alleen van normaal hout) en een Hammer. Een Silver Sickle(b) kan handig zijn.
Startpunt: Vanstrom Klause, in de bar in CanifisOm de quest te starten, praat je met Vanstrom Clause. Vanstrom Clause beweert dat een stel vrienden van hem, het verzet ook wel bekend als 'The Myreque', in wapennood is.
Hij vraagt of jij ze wil helpen, door wapens aan ze te leveren. Ze hebben twee Steel Short Swords, één Steel Long Sword, één Steel Mace, één Steel Warhammer en één Steel Dagger nodig.
Ga akkoord met zijn voorstel. Vanstom weet niet waar de Myreque zich bevindt, maar zegt dat hun bootman, Cyreg Paddlehorn, misschien wel een idee heeft. Hij bevindt zich in Mort'ton.
Neem alle items die je voor deze quest nodig hebt met je mee, INCLUSIEF wat je nodig denkt te hebben voor de Level 97 Skeletal Hellhound, want je zult niet meer een bank tegenkomen! Neem minstens 15 ladingen Druid Pouch mee. Als je vergeten bent hoe je Druid Pouches maakt, kijk dan in de Nature Spirit questguide.
2 - Cyreg Paddlehorn
Ten zuidwesten van Filliman Tarlock's Grotto (Nature Spirit) is een brug die leidt naar een weg die als een slang kronkelt. Volg deze weg. Ga bij de splitsing naar het noorden en ga het bruggetje over. Daar zijn allemaal 'Afflicted' mensen en ook Loar Shadows, die Loar Shades worden (level 40) die je kan aanvallen.


Dit dorpje is Mort'ton. Volg het pad naar het oosten, en je zult tegen het water aanlopen. Dit is vlak bij de brug die naar de Barrows leidt. Hier zul je Cyreg PaddleHorn aantreffen.

Ga een gesprek met Paddlehorn aan. Je zult vertellen dat je wapens voor de Myreque bij je hebt.


Cyreg wil je niets vertellen. Je zult hem dus met tact over moeten halen. Dit doe je door op Cyreg's schuldgevoel in te spelen. Kies daarom de volgende dialoogopties:
- Well, I guess they'll just die without weapons...
- Resourceful enough to get their own steel weapons?
- If you don't tell me, their deaths are on your head!
- What kind of man are you to say that you don't care?

Dit is genoeg om Cyreg eindelijk te overtuigen. Echter is zijn boot stuk, en hij heeft drie planken nodig om deze boot te repareren. Geef hem daarom de drie planken. Indien je de eerdere stap om alle vereiste items mee te nemen niet hebt opgevolgd, kun je indien je de Shades of Mort'ton quest afhebt, Razmire's winkel gebruiken om alsnog planks te kopen, indien je genoeg geld bij je hebt.
Nu Cyreg PaddleHorn's bootje operationeel is, en je weet waar naartoe te varen, is het tijd om aan boord van het bootje te gaan. Cyreg wil hiervoor echter 10 Gold Pieces. Geef hem deze, en vervolg je weg!
3 - Curpile Fyod
Je komt nu midden in het westelijke deel van de Mort Myre Swamp. Loop helemaal naar het noorden, totdat je echt niet verder kunt, zonder dat je de omweg met de Swamp Lizards erin neemt. Je zult dan tegen een touwladder aanlopen.


Klim de touwladder op, en repareer hem stukje bij beetje. Dit doe je door op het stukje touwladder voor je te klikken. Je zult dan één Plank en 75 Steel Nails gebruiken om dat deel te repareren. Klik nogmaals op dat deel om er op te gaan staan.
Herhaal dit proces voor de andere twee brugdelen. Als het goed is, ben je nu aan de andere kant van de touwladder! Klim de brug af, en ga een stukje naar het noorden, waar je Curpile Fyod naast een nogal geheimzinnige boom zult aantreffen.

Praat met Curpile Fyod. Je zult vertellen dat je de wapens voor de Myreque hebt. Ook hij zal je echter niet vertrouwen, en je moet drie vragen over The Myreque beantwoorden!
Omdat niet iedereen evenveel van The Myreque weet, heb ik hieronder een cheatsheet gezet. Het voorste deel is de vraag, daarachter staat het antwoord.
What family is rumoured to rule over Morytania? ~ Drakan
What is the boatman's name? ~ Cyreg Paddlehorn
What does Myreque mean? ~ Hidden in Myre
Who is the youngest member of the Myreque? ~ Ivan Strom
Who is the only female in the Myreque? ~ Sani Piliu
Who is the leader of the Myreque? ~ Veliaf Hurtz
Who is the scholar of the Myreque? ~ Polmafi Ferdygris

Nu Curpile antwoord heeft op de drie vragen, vertrouwt hij je genoeg om je door te laten. Hij zal de poort in het heuveltje onder de geheimzinnige boomstam voor je openen. Deze poort is ten noorden van Curpile Fyod.
Ga door de poort, en je zult in een lange ondergrondse gang terechtkomen!
4 - De wapens leveren
Ga door de gang. Als het goed is zul je eerst aan de westkant een doorgang zien. Deze doorgang leidt naar een lege grot. De tweede doorgang aan de westerkant leidt echter naar een Fairy Ring, met de code DLS. Je kunt beide doorgangen negeren.
De oostmuur is echter wél interessant: De eerste doorgang is bedekt met stalagmieten. Daarom moet je hier met je agility langs. Klik op 'Squeeze-past Stalagmite' om de grot in te gaan.


Je bent nu in de schuilplaats van de Myreque! Praat met hun leider, Veliaf Hurtz, en geef hem de wapens.
 
5 - De list van Vanstorm
Stel jezelf voor aan Veliaf. Veliaf stelt voor dat jij hetzelfde doet bij de andere leden van de Myreque. Daarna kan je weer met Veliaf praten.

Stel jezelf dus voor aan ieder lid van de Myreque, praat even kort met ze, et cetera. Voordat je weer met Veliaf gaat praten, moet je voorbereid zijn op het gevecht met een Level 97 Skeletal Hellhound.
Praat weer met Veliaf.

Nu zal Vanstrom Klause binnenkomen. Het blijkt dat hij je is gevolgd, en van plan is de Myreque te vermoorden. Hij is in werkelijkheid namelijk een kwaadaardige Vampyre, hetgeen de Myreque tegen strijden!
Vanstrom Klause vermoordt Sani Piliu en Harold Evans, en stuurt een Skeletal Hellhound op jullie af om jullie te vermoorden!
Je moet deze Skeletal Hellhound verslaan. Omdat hij maar Combat Level 64 is, is hij redelijk eenvoudig. Je kunt hem ook magen, als je dit liever hebt.

Nu de Hellhound dood is, moet je weer met Veliaf praten. Hij zal je gerust stellen en zeggen dat jij er niets tegen kon doen.

Je zweert wraak tegen Vanstrom Clause. Veliaf zal je vertellen over een doorgang naar de Hair of the Dog Tavern, in Canifis. Ga de tunnel weer in, loop naar het noorden, en klik op 'Search' bij de muur waar je zojuist niet verder naar het noorden kon.

Je bent nu door de muur gegaan. Klim de ladder op, en loop de bar binnen. Praat met 'Vanstrom'. Het zal echter blijken dat dit niet Vanstrom is.
6 - Quest voltooid!
Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 600 Defence Experience, 600 Attack Experience, 600 Strength Experience, 600 Constitution Experience, 600 Crafting Experience, een shortcut naar Mort'ton, 2 QuestPoints en 2 spins voor Squeal of Fortune!Geschreven door Arnoud X122 (Elanthiel, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).