Quests/P2P: Another Slice of H.A.M.

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Sudoku Dude (Arnoud X122, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 30-3-2014 door Elanthiel.
1 - Quest Start
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: Level 15 Attack, Level 25 Prayer
Quests nodig: The Digsite Quest, Death to the Dorgeshuun en The Giant Dwarf
Items nodig: Een lichtbron, food is aangeraden, ook is een magisch en/of ranged wapen is nodig.
Startpunt: Ur-Tag, in de stad Dorgesh-kaan (De Dwarf Ambassador werkt ook)


2 - Bijzondere artefacten
Praat met de Ambassador of Ur-Tag, hij zal je naar het station sturen om wat artefacts die daar zijn gevonden te bekijken. 

Het treinstation zit in het zuidwesten van Dorgesh-Kaan: Zodra je de tunnel-entrance hebt gevonden ga je naar binnen.
Ga nu op de rails staan en loop mee met de rails. Als het goed is zie je nu Zanik, Tegdak, en nog wat andere goblins staan. Praat met Tegdak en hij zal je een trowel en een specimen brush geven. 

Als je naar de grond kijkt zul je een paar hoopjes aantreffen. Klik daarop met je trowel om deze artefacts op te graven (use trowel-->artefact). Wanneer je alle artefacts hebt (zo'n 7 à 8) moet je ze op de specimen table gebruiken.

Als het goed is heb je nu een hele collectie aan historische gevechtsobjecten van de Dorgeshuun goblins.
Praat nu met Tegdak en hij zal er een beetje over praten, totdat hij ze allemaal heeft behandeld.
Het enige artefact dat nog intact blijkt te zijn is de ancient mace! Tegdak zal je nu naar de Goblin Scribe sturen (zijn huis zit naast het huis waar je de quest startte). 
 
3 - Ancient Mace
De Goblin Scribe wil dat je naar Goblin Village boven Falador gaat, en de generals naar informatie over de Ancient Mace vraagt.
Ga nu naar Oldak, die in het noorden van Dorgesh-Kaan woont en eruit ziet als een gekke professor. Hij geeft je 2 orbs: één om je naar Goblin Village te teleporteren en één die je terug kan brengen naar Dorgesh-Kaan. 

Zodra je bij de generals binnengaat, zal er een cutscene plaatsvinden. Deze cutscene is een discussie over de Ancient Mace en dat Zanik de nieuwe generaal is die de grote oorlogsgod heeft gestuurd.
Het filmpje zal eindigen met een aanval van H.A.M.! Alle goblins (behalve Zanik) zijn in de huizen gevlucht. Als je zomaar rondloopt, zal je terug worden geschoten: de truc is nu om achter de huizen langs naar de trap te gaan die naar de toren leidt waarin de twee H.A.M.-snipers zitten.

Zodra je de trap oploopt zal je elke paar seconden worden beschoten door een mage en een ranger die telkens een beetje damage zullen doen.
Nu is het tijd om je boog/runes te gebruiken en die twee neer te schieten.
Nu komt er opnieuw een filmpje, waarin Zanik wordt ontvoerd door Sigmund.
 
4 - Red Zanik!
Nu is het tijd om je home teleport te gebruiken en naar het gat te gaan bij de candle seller in Lumbridge swamp.
Als je daar aangekomen bent, staan de twee Goblin Sergeants die je zullen helpen om Zanik te bevrijden er al!
Stap nu in het gat: Je zit nu in Lumbridge caves..
Naast je vindt je nog een trap, ga hier naar beneden. Nu krijg je een filmpje van een paar seconden te zien, waarin een guard jullie ziet. 

Na het filmpje moet je snel naar de dozen die daar staan gaan en erachter schuilen met de hide behind boxes optie.
Attack de guards niet, anders word je er direct uitgegooid. Zorg er voor dat de guards de Sergeants zien, en zodra alle guards bezig zijn met de Sergeants, kun jij naar het eind lopen en van de trap afgaan... 

Nu zie je een kort filmpje waarin Zanik aan de treinrails is vastgebonden en Sigmund z'n kwade lachje doet.
Nu moet je Sigmund verslaan! Verspil geen moeite met 'gewone' wapens, het heeft geen enkel nut, want hij gebruikt prayer, waar je niet door heen kunt slaan, zelfs niet `bekende' speciale middelen(zoals Verac the Defiled's Set Effect)
Pak je ancient mace en gebruik de ability "backhand". Nu zie je dat Sigmund z'n prayer uitgevallen is! Maak hier gebruik van en vermoord hem (Helaas maakt hij opnieuw gebruik van zijn irritante Ring of Life). Nu untie je Zanik... 
 
5 - Gefeliciteerd, quest voltooid!
Reward: 3k Mining Experience, 3k Prayer Experience, de Ancient Mace, een transport van Dorgesh-Kaan naar Keldagrim (en andersom), de mogelijkheid tot kopen van Goblin Village/Dorgesh-Kaan teleport-orbs van Odak, 1 Questpoint en 2 Treasure Hunter keys en Hearts of Ice!Geschreven door Sudoku Dude (Arnoud X122, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 30-3-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).