Quests/P2P: Blood Runs Deep

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Idem Ditto (Arnoud X122, Elanthiel, Ilovearagorn). Laatste aanpassing was op 30-3-2014 door Elanthiel.
1 - Quest Start
Lengte: Lang
Moeilijkheid: Zeer Moeilijk
Skills nodig: Attack 75, Strength 75, Slayer 65.
Quests nodig: De Fremennik Achievement Easy, Medium en Hard sets, Horror from the Deep, Glorious Memories en Lunar Diplomacy
Items nodig: Food, goede armour, en runes voor de vier verschillende elemental spells.
Startpunt: Baba Yaga op Lunar Island


2 - De droom van Silas
Praat met Baba Yaga (Ten noorden van de bank op Lunar Island, in het kippenhuis). Praat met haar over de man die in bed ligt.

Ga terug naar de bank en pak een goede armourset, pak vooral een goed wapen en neem ook zeker goede food mee (tenzij je dit al bij je hebt).
Ga weer terug naar Baba Yaga en ga samen met haar naar Silas' droomwereld.

Je ziet Silas aan het bureau zitten. Gebruik de optie "Listen".


Doorzoek nu de boekenkast en je vindt een "prophecy tablet".


Klim nu de trap op, naar boven. Je ziet nu Silas naast de Dagganoth Mother staan.
Gebruik de optie "Eavesdrop" om de conversatie af te luisteren.


Ga verder door de tunnel. Hier zie je Silas op de grond liggen. Praat met hem. Je moet daarna volgens Baba Yaga de lectern gebruiken.


Ze zegt dat het niet werkt. Vraag haar om het te laten werken. Terwijl ze dit doet komen er Dagannoth en Wallasalki op je af.
Doe je Protect from Magic aan! Eet ook wat food als het noodzakelijk is, want Baba Yaga healt je niet constant.
Je kunt eventueel de Wallasalki killen als je Ranged/Magic bij je hebt, maar als je toch je protect aanhebt is dit een overbodige zet.


Uiteindelijk zal Baba Yaga slagen in het heractiveren van de lectern.

3 - Verdedig Relekka
Praat weer met Baba Yaga. Opeens komt de Oneiromancer. Zij vraagt je te helpen met de verdediging van Rellekka, omdat Rellekka wordt aangevallen!
Ga naar de bank en vul je inventory met nieuw voedsel als je dit nodig acht. Praat met Baba Yaga als je er klaar voor bent.

Je komt terecht op de markt in Relekka. Je ziet overal barbarians tegen de dagganoth vechten. Help ze hiermee.
Een cannon versnelt het proces, maar het kan ook prima zonder.
Nadat je er 50 hebt gedood, verschijnt er een pijl op je mini map, boven de longboat. Ga daarom aan boord van de boot.


Praat met Queen Sigrid. Ze heeft zich verloofd met King Vargas. Feliciteer haar en je krijgt een Balmung.
*Note* De Balmung is zeer handig voor te gebruiken om Dagganoths te verslaan!
Echter, King Vargas is vermist. Hij voelde zich weer eens dapper en ging naar Waterbirth Island, maar is sindsdien niet meer teruggekeerd. Het is aan jou de taak hem op te zoeken.
Praat met Brundt the Chieftain om terug naar Relekka te gaan. Hij geeft je een nieuwe Seal of Passage.
4 - Red de koning!
Wederom, als je het nodig vindt, is dit het moment om te banken voor meer food. Ga daarna met Jarvald naar Waterbirth Island.
Ga naar de ingang van de dungeon. Daar zie je Bardur. Praat met hem. Hij geeft je nu een rope. Het is te gevaarlijk om door de hoofdingang te gaan, dus moet je een andere route zoeken.

Ga naar het zuid westen. Hier zie je een gat. Bind je touw aan dit gat vast, zodat je naar beneden kunt.

Nu komt het lastige gedeelte, wees op je hoede voor je Life Points en Prayer Points
Klim naar beneden. Je ziet dat King Vargas hier toevallig ook is. Praat met hem. Nu moet je de koning door de dungeon loodsen.

- Loop de gang af en je ziet een ladder. Klim daar naar beneden.
- Nu zie je een trap en rock lobsters. Als je vaker Dagganoth Kings hebt gedaan weet je al welke prayer je moet
gebruiken. Protect Melee bij rock lobsters en als je iets verder bent protect mage (Voor de Wallasalki).
- Als je de trap ziet by de Wallasalki en de Dagganoth, Ga er dan niet in, tenzij je dood wilt door de Dagannoth Kings! Loop verder.


Eenmaal bij de volgende trap aangekomen, moet je omhoog klimmen.

Hier wordt "King Vargas" steeds aangevallen, dus je moet food met hem delen. Als King Vargas te weinig health heeft, dan moet je helemaal opnieuw beginnen met het hem door de caves loodsen. Geef hem dus op tijd goed voedsel, want je wilt natuurlijk niet steeds weer dit deel opnieuw moeten doen. Zorg er ook voor dat hij niet al te ver achter loopt. Wacht dus regelmatig om Vargas de tijd te geven weer bij je te komen.
Ga verder, beklim trappen als het moet(er is maar één pad, dus het is vrij rechttoe rechtaan). Als je aan het einde bent, dan krijg je een cutscene te zien.

5 - Naar het witte licht .. en weer terug.
King Vargas heeft gefaald en heeft bij het beklimmen van de ladder een hoop stenen op je hoofd laten vallen. Je bent hierdoor in de hemel van de Fremenniks aangekomen. Praat met Eir.

Ze zegt dat ze je al verwachtte.

Nial en Asleif lopen nu naar buiten. Praat met hen, en vraag ze hoe de dingen nu voor ze zijn in de afterlife.

Praat weer met Eir en ze zorgt ervoor dat je 'wakker' wordt, op de longboat van Brundt the Chieftain. Praat nu weer met Queen Sigrid.
Je moet de ceremonie leiden om King Vargas en Queen Sigrid te trouwen. Dit is iets wat niet verkeerd kan gaan, en het is aan jouw de keuze hoe je ze wilt voorleiden, dus je mag zelf de dialoogopties kiezen.

Nu King Vargas en Queen Sigrid zijn getrouwd, stellen ze voor dat jij gaat trouwen met je verloofde. Als je een man bent moet je dus met Astrid praten, en als je een vrouw bent met Brand.
Het is aan jou de keuze of je wilt trouwen. Voor de quest maakt het niks uit, maar misschien voor je morele kwesties binnen het spel wel. Wederom mag je dus zelf je dialoog kiezen. Je kunt besluiten wel te trouwen, maar ook om dit niet te doen.


6 - Op weg naar De Moeder
Praat nu weer met Brundt the Chieftain om terug te gaan naar Rellekka. Wederom is dit het moment om nieuwe equipment te halen mocht je dit nodig vinden.
Als je het mechanisme van de Dagannoth Mother uit Horror from the Deep nog kent, wordt het eindgevecht wat straks komt een stuk simpeler. Het eindgevecht is namelijk vrijwel gelijk aan dit gevecht, alleen een paar niveaus moeilijker.
Zorg dus dat je runes voor de 4 elemental spells (sowieso) meehebt, een goed wapen (De Balmung is prima, deze moet sowieso mee, zonder kun je haar niet verslaan!). Je zou eventueel ook nog Ranged kunnen meenemen, maar je kunt er ook voor kiezen een wave over te slaan.
Ga nu terug naar Brundt. Je krijgt een cutscene te zien.


Praat met Baba Yaga. Na een lang gesprek vraagt Brundt the chieftain of je er klaar voor bent. Antwoord dat dit zo is (Je bent immers net terug van het banken).
Je komt nu terug bij het gat waar je de rope op hebt gebruikt.

Ga weer naar beneden. Als het goed is kom je nu Astrid, Brand, Baba Yaga en Koschei the Deathless tegen.
Ga door de tunnel in het zuiden. Daar kom je weer een tunnel tegen. Als je erdoor wilt krijg je een message van Koschei. Hij zegt dat de Dagganoth Kings er zijn, en ze worden aangevallen, maar dat zij ze zullen afweren en jij verder moet gaan.
Ga door de tunnel en je ziet twee Dagannoths Sentinels.


Het is aan jou de taak deze Sentinels te verslaan. Het is belangrijk dat je je hits verdeelt (hit iedere Dagannoth Sentinel eenmaal en hit dan de ander eenmaal). Anders gaan ze niet dood, omdat ze elkaar healen! Kill met deze informatie in je achterhoofd, de twee Dagannoth Sentinels.
Bedenk overigens wel dat beide Dagannoth Sentinels zwak zijn tegen Balmung, en dat het dus met de juiste abilities goed mogelijk is meer damage te doen dan ze elkaar kunnen healen. Sever, Assault, Beserk en Overpower zijn goede abilities om te gebruiken.

22. Ga nu verder. Je ziet dan Dagannoth Guardians. Ren snel naar het zuidoosten.
Je zult nu tegen een 'Obstruction' aanlopen; klim hier overheen. Ren dan verder (Volg het kronkelpad, er is maar één pad wat niet doodloopt), totdat je een gat in de muur ziet zitten.

Ga door dit gat en loop naar het zuiden. Hier vind je een tunnel. Ga erin.
 
7 - Mammie meppen
Je komt nu in de grot van de Dagannoth Mother. De spullen die voor de ingang liggen kun je voorlopig negeren.

Maak je nu klaar voor het gevecht met de Dagannoth Mother. Ze kan behoorlijk hoog hitten met Melee, maar dit zal ze waarschijnlijk nooit doen. Haar accuracy is namelijk vrij laag. Ze kan met Magic en Ranged wel wat vaker hitten, maar ze hit ook minder op die manier. Het is dus beter om afstand te houden als dit mogelijk is. Let op welke style ze gebruikt als je prayer wilt gebruiken, maar het gevecht is prima mogelijk zonder prayer als je combat level hoog genoeg is.
Praat met haar nadat je deze stap hebt gelezen en val haar daarna eerst aan met de Balmung, anders is ze voor iedere aanval onkwetsbaar. De Dagannoth Mother zal tijdens het gevecht van kleur veranderen, wat haar kwetsbaar maakt voor een andere specifieke aanval. Hieronder staat een schema welke kleur haar kwetsbaar maakt voor welke aanval:
Oranje: Melee.
Groen: Ranged
Rood: Fire spells
Bruin: Earth spells
Blauw: Water spells
Wit: Air spells

Het is aan jou de taak om je aanvallen af te wisselen op de bovenstaande kleuren. Zoals eerder vermeld is Ranged meestal eigenlijk overbodig. De andere vijf aanvallen zijn wel echt een vereiste, dus wees zeker van dit kleurenpatroon en probeer het te onthouden. Eet wanneer je het nodig acht. Uiteindelijk zul je haar verslaan.


Ga nu terug naar de plek met de voorwerpen. Pak daar de Bronze Hatchet, de Plank en Tinderbox op - of alleen de plank als je een hatchet en tinderbox in je toolbelt hebt zitten.
Laat nu de pillar instorten, door 'Collapse Pillar' aan te klikken.


Je faalt echter, bedelft jezelf onder de rotsen en komt weer bij Eir. Praat met haar en je keert terug naar het begin van de grotten.
Astrid en Brand zijn gedood door de Dagannoth Kings. Praat met Baba Yaga en Koschei.

Klim het touw in, naar boven, en praat met Brundt the Chieftain. Je krijgt een cutscene te zien van Astrid en Brand's crematieritueel.


8 - Gefeliciteerd, quest voltooid!

Reward: Een keuze uit 3x 150k experience in een Combat Skill (behalve Summoning) naar keuze. Deze skill moet minstens level 75 zijn; de experience kun je bewaren voor later. Praat met Brundt om de experience te krijgen. Je mag ook de Balmung houden en krijgt 2 Questpoints, 2 keys voor Treasure hunter en 2 Hearts of Ice!Geschreven door Idem Ditto (Arnoud X122, Elanthiel, Ilovearagorn). Laatste aanpassing was op 30-3-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).