Quests/P2P: The Tourist Trap

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel, Pttim). Laatste aanpassing was op 23-4-2014 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: Fletching 10 en smithing 20.
Quests nodig: Geen
Items nodig: Hamer (in toolbelt), desert skirt, desert robe, desert boots, waterskins of enchanted water tiara, 30-50 feathers, coins (neem 5k+ mee), een paar bronze bars (mocht je een paar keer falen)
Handige items: Wapens en armour voor lage levels.
Startpunt: Praat met Irena, ten zuiden van Shantay Pass.
2 - Where art thou Ana?


Irena is verdrietig omdat haar dochter Ana al een paar dagen vermist is in de woestijn. Zeg haar dat jij naar haar zal zoeken. Ze zal enkele keren vragen of je dat wel echt wilt doen, blijf positief antwoorden. Ze zal je zeggen dat ze een paar voetafdrukken, waarop de wind blijkbaar geen effect heeft gehad de afgelopen dagen, heeft ontdekt een beetje ten zuiden van hier. Je kan deze verder zuid volgen of neem de carpet ride naar Bedabin camp om dan naar het oosten lopen naar het desert mining camp.
 
3 - Feed the captains ego
Eenmaal aangekomen praat je met de Mercenary captain. Blijf hem complimentjes geven over hoe sterk en stoer hij is! Totdat hij je vraagt om hem het hoofd van Al Zaba Bhasim te brengen. Weiger dit en lach hem vervolgens uit dat hij zijn eigen gevechten niet kan winnen. Hij zal je nu aanvallen. Versla hem en hij zal een metal key droppen.
 
4 - I'm a dummy and didn't read the next part in the quest guide, now I'm imprisoned!
Voordat je verder door de poort gaat: let er op dat je geen wapens of armour meer draagt (je desert robes mag je nog wel dragen), anders word je aangevallen door de guards en opgesloten. Mocht je dit vergeten te doen, kan je in je cel de cell wand window verbuigen en zo ontsnappen door over de rock te klimmen.


Om in de toekomst sneller te ontsnappen doorzoek je de tafel in het huisje om de sleutel van de cell te vinden. Nu kan je sneller ontsnappen door simpelweg je cel deur te openen.
 
5 - The master escape plan!
Praat vervolgens met de Male slave die het meest noord oostenlijk is. Hij heeft een plan om te ontsnappen, maar er is een klein probleem: hij krijgt zijn handboeien niet los. Neem de optie om dit te proberen en dat je zijn kleren wilt ruilen voor jou desert robes als beloning. Niet omdat je hem naakt wilt zien, maar omdat je in de mijn wilt gaan en dit lukt niet als je er niet als een slaaf uit ziet. Mocht je falen, wat ook zal gebeuren, probeer het simpelweg opnieuw tot dat het lukt. Je kan opnieuw in de cel belanden. Ontsnap dan en probeer het opnieuw. Wanneer dit lukt zal hij je zijn kleren ruilen met jouw desert robes.
 
6 - In need of a juicy pineapple if you know what I mean!
Ga nu de mijn binnen terwijl je je slave clothes draagt. Volg het pad helemaal totdat je een guard ziet. Praat met hem en zeg hem dat je graag in een ander gebied wilt mijnen. Hij zal dit toelaten in ruil voor een tenti ananas.


Zo'n ananas kan je vinden in Bedabin camp dat ten westen is van de mining camp. In Bedabin camp praat je met Al Shabim in het zuidelijk tentje. Zeg hem dat je op zoek bent naar een ananas. Hij zal je er eentje geven als jij de geheime informatie over een antiek wapen van Captian Siad kan stelen. Hiervoor zal hij je een sleutel geven.
 
7 - Omg sailing new skill!
Loop nu helemaal terug naar het mining camp. Ga het huisje binnen en klim de ladder omhoog. Er zijn verschillende opties om hem af te leiden en zo de chest open te maken. Het makkelijkste is om eerst alle bookcases te onderzoeken totdat je merkt dat er veel boeken over sailing zijn.


Probeer nu de chest te openen. Captain Said zal dit opmerken en je vragen wat je doet. Zeg hem dat je even wilt praten. Vertel hem dat hij veel boeken heeft en vervolgens vraag je of hij veel interesse heeft in sailing. Nu hij afgeleid is, kan je de chest openen en de geheime documenten eruit halen.
 
8 - ONE HUNDRED AND EIGHTY!
Met dit document keer je terug naar Al Shabim in Bedabin camp. Helaas kunnen zijn mannen dit moeilijke plan niet volgen en vraagt hij jou om je expertise. Met je bronze bars en feathers ga je naar de noordelijke tent. Gebruik je bronze bar met de anvil en daarna je feathers, om zo darts te maken. Dit kan mislukken. Probeer het dan opnieuw. Wanneer dit lukt zal je een prototype dart krijgen. Breng deze naar Al Shabim in ruil voor de kennis om darts te maken en een tenti ananas!


Met deze sappige ananas keer je terug naar de guard in de mijn. Geef hem de ananas en je hebt de toestemming om verder in de mijn te gaan. Een beetje noord in dit nieuw gebied staan een paar barrels. Klik de search optie op een leeg barrel om er eentje op te pakken. Wandel verder naar het oosten en gebruik de search optie op de minecart.

 
9 - I hope that some one gets my.. Ana in a barrel.
Neem nu de noord westelijke route en zoek naar Ana. Probeer samen met haar een ontsnappingsplan te maken. Gebruik de barrel op Ana. Je hebt nu een Ana in a barrel!


Drop deze NIET en denk maar NIET dat je nu zo maar kan ontsnappen of teleporteren. Ga terug naar de minecart en stuur eerst Ana erop daarna jezelf. Nu moet je Ana terug vinden tussen alle barrels.


Gebruik nu Ana in a barrel met de winch. De guard zal dit opmerken en je helpen. Hij denkt wel dat deze barrel wel heel zwaar is! Ana zal hierdoor gaan klagen. Om dit te verbergen moet je de optie 'I said you were very gragarious' selecteren.


Hierna ga je terug uit de grot en naar het zuid westen om de winch te bemannen. Operate deze en je zal Ana in a barrel naar boven hijsen.
 
10 - Let's start a riot! A fake riot!
Praat nu met de mine cart driver. Hij heeft het te druk en zal niet met je willen praten. Plaats Ana in a barrel achterop zijn kar, maar de bestuurder heeft geen haast om te vertrekken.


Dit is een probleem omdat Ana niet lang in de hete zon in een barrel kan overleven! Praat opnieuw met de Mine cart driver en selecteer de volgende opties!
1 "Nice cart."
2 "One wagon wheel says to the other, 'I'll see you around'."
3 "One good turn deserves another."
4 "Fired... no, shot perhaps!"
5 "In for a penny in for a pound."
6 "Well, you see, it's like this..."
7 "Prison riot in ten minutes, get your cart out of here!"
8 "You can't leave me here, I'll get killed!"
Klim op de cart en je zal buiten de camp verschijnen met Ana in a barrel. LOOP nu terug naar Irena. Teleport NIET of je verliest Ana.
11 - Quest voltooid!
Praat voor de laatste keer met Irena en je hebt de quest voltooid.


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 2 Quest Points, 4650 xp naar keuze in twee van de volgende skills: agility, fletching, smithing of thieving, mogelijkheid om darts te maken, wrought iron key, full slave robes en 2 keys en 2 Hearts of Ice voor Treasure Hunter!Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel, Pttim). Laatste aanpassing was op 23-4-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).