Quests/P2P: Observatory Quest

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Idem Ditto (Arnoud X122, Bloodslayer, Elanthiel, Ilovearagorn en Pttim). Laatste aanpassing was op 23-4-2014 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Kort
Moeilijkheid: Gemakkelijk
Skills nodig: Crafting Level 10 en je moet bestand zijn tegen de aanvallen van een level 40 Goblin en level 31 Poison Spiders.
Quests nodig: Geen
Items nodig: Een bronze bar, 1 molten glass en 3 planks (normale).
Startpunt: De Observatory Professor, in het hutje ten noorden van de Observatory en de Castle Wars arena.


2 - Telescoop gesloopt
Praat met de Observatory professor in het huis. Hij zal je vertellen dat zijn telescoop (en de brug naar het observatorium) vernield is door de Goblins in het dorpje ten oosten van de Observatory!
Hij zal je vragen of jij hem kunt helpen met het repareren van de telescoop. Hij zal je doorverwijzen naar zijn assistent, die achter het bureautje aan de noordkant van het hutje zit.

De assistent zal je vertellen dat er een Bronze Bar, een stuk Molten Glass en drie Planks nodig zijn om de telescoop te repareren. Geef deze items stuk voor stuk aan de Professor door met hem te praten.
Nu hij deze objecten heeft, kan de telescoop weer gerepareerd worden. Er is echter één klein probleempje: er is een Lens Mould nodig om met de Molten Glass een lens te maken!
3 - Op zoek naar een sleutel
Deze Lens Mould is óók gestolen door de Goblins in het dorpje ten oosten van de Observatory. Je zult deze daarom terug moeten vinden in de grotten onder het observatorium.
Ga naar het goblin dorpje. In het zuidelijke hutje zul je een dosis super antipoison potion aantreffen: neem deze met je mee voor het geval je tegen een poison spider aanloopt.

Ga nu naar het westelijke hutje. Hier zul je een trap naar de grotten aantreffen. Ga de grotten in.


Het is de bedoeling dat je inbreekt in de keuken. Deze is op het onderstaande kaartje aangegeven als 'Fornuis'. Je hebt echter eerst de sleutel nodig. Deze sleutel bevindt zich in één van de kisten.


De locatie van de sleutel is anders voor elke speler: je zult daarom iedere kist (elke kist is aangegeven op de kaart) moeten doorzoeken. De sleutel bevindt zich hoogstwaarschijnlijk in één van de kratten in de zuidoostelijke hoek. Dit zijn de twee kratten die je tegen zult komen als je direct na het binnengaan van de grotten naar het zuidoosten loopt, en het krat ten oosten van de ladder die naar het observatorium leidt (aangegeven op het kaartje; helemaal aan het einde van de grotten).
PAS OP: Soms bevat een kist een poison spider. Dit is voor de zuidoostelijke kisten hoogstwaarschijnlijk niet het geval, maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Deze poison spider zal uit de kist komen als je de kist doorzoekt. Wanneer je de sleutel hebt gevonden moet je je richting het fornuis begeven. Dit fornuis zit aan de noordkant van het grottenstelsel.
4 - De lens mould
Je zult zien dat de keuken wordt bewaakt door een Goblin guard. Omdat je niet wilt dat hij alarm slaat als je de poort probeert te openen, zul je hem moeten verslaan (of wegleiden). Klik daarom op de optie Prod Sleeping Guard. De Goblin blijkt level 40 te zijn.


Vermoord de Goblin of leidt hem weg van de keuken (als je geen combat experience wilt). Zodra de Goblin weg is van de keuken, kun je de sleutel op het hek gebruiken en de keuken binnengaan.

In deze keuken zul je een fornuis zien staan. De Goblins hebben de Lens Mould gebruikt om een soort soep van de maken. 'Inspect' de Goblin Stove, en je zult de Lens Mould uit de brij vissen.
5 - De lens
Nu je de Lens Mould hebt gevonden, kun je weer terugkeren naar de Observatory Professor, in het hutje ten westen van het goblin dorpje. Praat met hem, en hij zal proberen de Lens te maken.
Helaas is zijn crafting level niet hoog genoeg. Hij vraagt daarom aan jou of jij de Lens wilt maken. Hij zal je de Molten Glass en de Lens Mould teruggeven. Gebruik de Molten Glass op de Lens Mould om een Lens te maken en geef deze terug aan de Observatory Professor.
6 - Het observatorium
De Professor zal je vertellen hem te ontmoeten in het observatorium. De brug is helaas stuk: je zult daarom door de grotten moeten. Ga terug de grotten in, en baan je een weg door het doolhof (de route is met een groene lijn aangegeven op het kaartje).
Als je bij de observatory ladder aangekomen bent (in het zuiden, maar zoals op het kaartje is te zien moet je eerst naar het noorden, dan naar het westen, en dan pas naar het zuiden om hier te komen), moet je hem beklimmen. Je staat nu in het observatorium!


Praat met de Professor. Hij zal de telescoop repareren, en vragen of je naar boven wilt komen. Ga daarom naar boven en praat hier nogmaals met hem.

Kijk door de telescoop. Je zult nu één van de 12 sterrenbeelden zien. Ga weer naar beneden: aan de oostelijke muur hangt een sterrenkaart.


Zoek jouw symbool op (klik op de namen om te zien hoe het sterrenbeeld eruit ziet) en vertel aan de professor welk symbool je zag.
7 - Quest voltooid!


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 2250 crafting xp, random 875 xp in attack, defence, strength of constitution, een willekeurige reward afhankelijk van het sterrenbeeld wat je zag (de rewardlijst staat hieronder), een Jug of Wine van de Assistant, de mogelijkheid om met crafting level 17 Unholy Amulets te maken (praat met de Spirit of Scorpius ten noorden van de Observatory), 2 Questpoints en twee Keys en twee Hearts of Ice voor Treasure Hunter!

Rewards van de sterrenbeelden:
Aries: Uncut sapphire
Taurus: Uncut sapphire en een Super strength potion (1)
Gemini: Black two-handed sword
Cancer: Amulet of defence
Leo: Uncut sapphire
Virgo: Uncut sapphire
Libra: Uncut sapphire en 3 law runes
Scorpio: Uncut sapphire en weapon poison
Saggitarus: Maple longbow
Capricorn: Uncut sapphire
Aquarius: Uncut sapphire en 25 water runes
Pisces: 3 cooked tuna of 3 fish piesGeschreven door Idem Ditto (Arnoud X122, Bloodslayer, Elanthiel, Ilovearagorn en Pttim). Laatste aanpassing was op 23-4-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).