Quests/P2P: Plaque City

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Arnoud X122 (Pttim). Laatste aanpassing was op 18-10-2014 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Lang
Moeilijkheid: Makkelijk
Skills nodig: Geen
Quests nodig: Geen
Items nodig: Dwellberries (Deze kun je vinden in McGrubor's Woods), 4 Buckets of Water, Een Spade, Een Rope, Een Bucket of Milk, Snape Grass, en Chocolate Dust (Chocolate Bar + Knife)
Startpunt: Edmond, in het huis ten noorden van King Lathas' Castle


Praat met Edmond, en vraag hem of je hem kunt helpen. Hij zal je vertellen dat zijn dochter Elena vertrokken is naar het met de pest overrompelde west Ardougne, en sindsdien nooit meer is teruggekeerd. Het is aan jou om hem te helpen.
2 - Gasmasker
Edmond zegt dat je eerst een Gasmask moet hebben, ééntje die plague-resistant is. Dwellberries zouden hier heel goed voor werken. Jij moet dus met een lading(1) dwellberries naar zijn vrouw, Alrena, toe, die zich in het huis bevindt. Ze zal je een Gasmask in ruil voor de Dwellberries geven.
Neem nu ook de foto mee, die op de tafel in het huis ligt.

3 - Het riool: op naar West Ardougne
Praat nu weer met Edmond, en hij zal je vertellen dat er een riool onder zijn huis doorloopt naar west Ardougne. Pak, als je nog geen spade hebt, de spade in de tuin, en gebruik vervolgens je 4 Buckets of Water op de Mud Patch.
Wanneer je alle 4 Buckets of Water op de Mud Patch hebt gebruikt, moet je er in graven, met je spade.


Eenmaal in het Riool moet je de rechte kant volgen. Je komt dan bij een Sewer Grate. Helaas zit hier een Grill, een rooster, voor. Je moet deze grill er natuurlijk af halen.
Probeer dit via de optie 'Open'. Dit lukt je niet. Zet vervolgens een rope aan de grill, en praat met Edmond: Vraag hem je te helpen.


Nu het rooster verwijderd is, kun je via de Pipe omhoog klimmen. Je bent nu in west Ardougne!
4 - Zoektocht naar Elena
Nu je in west Ardougne bent, moet je met een oude vriend van Edmond, Jethick, praten.
Vertel Jethick dat je Elena zoekt, en hij zal je doorverwijzen naar het huis waar Elena tot een paar dagen geleden verbleef. Jethick zal je ook een boek geven. Dit boek kun je gebruiken als reden om binnen te komen.


6. Ga richting het huis in het noorden van west Ardougne. Op de Mini-map van de image zul je het huis wel kunnen herkennen op je eigen RS-scherm.
Ga het huis binnen, het boek teruggevende. Praat dan met één van de drie familieleden. Je zult worden doorverwezen naar Milli, de dochter. Milli zal je vertellen over een ontvoering van Elena. De Mourners hebben haar ontvoerd!

5 - Elena bevrijden
Je moet nu helemaal naar het ZUIDEN van West Ardougne. Hier zul je een huis aantreffen met 2 deuren, en 2 niet aan te vallen mourners die deze deuren bewaken. Het huis is ongeveer ten zuiden van Jethick.
De twee mourners zullen doorgang weigeren. Je moet eerst een Warrant krijgen van Bravek. Dan zou je naar binnen mogen.

Je moet nu naar het Distrubutiecentrum, te midden van West Ardougne. Dit gebouw is het gebouw ten noorden van de Mangate, de sluis waardoor jij via het Riool in West Ardougne kwam.
Praat daar met de Clerk. Deze zal je doorsturen naar Bravek.

Ga de grote trap op, naar boven toe. Ga nu de werkkamer van Bravek in, en hij zal je vertellen over zijn enorme hoofdpijn.
Bravek zal je niet kunnen helpen tot deze hoofdpijn voorbij is... Vraag hem naar het recept van het medicijn wat hij gewoonlijk gebruikt, en hij zal je een 'Scruffled Note' geven.


Gooi de Chocolate Dust in je Bucket of Milk. Je hebt nu een soort van Chocolademelk gemaakt. Gebruik vervolgens je Snape Grass op dit mengsel, en je hebt een Hang-over Cure. Geef dit mengsel aan Bravek, en hij zal je bedanken. Vertel Bravek nu over de situatie, over de kidnapping, en de mourners die niet mee willen werken. Hij zal je een Warrant geven.

Ga met deze Warrant terug naar het door Mourners bewaakte huis in het zuiden. Laat de Warrant zien, en ze willen je eigenlijk nog steeds niet binnenlaten. Ze zullen erover discussiëren. Jij sluipt intussen naar binnen...

Ga naar beneden en je zult Elena aantreffen in een cel! Praat met haar, en ze zal je vragen een sleutel te vinden.


Ga weer naar boven, en doorzoek de 'barrel' ten westen, vlak naast, de trap. Je zult er een sleutel in aantreffen. Gebruik deze sleutel op de celdeur van Elena, en praat nogmaals met haar.

Elena zal je bedanken, omdat je haar bevrijdde.
6 - Quest voltooid!
Je moet nu teruggaan naar Edmond, Elena's vader. Hij zal je belonen voor je moeite.


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 2425 Mining Experience, de mogelijkheid tot Ardougne Teleport als je de Runes en het Magic Level hebt, 1 Questpoint en en twee Keys en twee Hearts of Ice voor Treasure Hunter!Geschreven door Arnoud X122 (Pttim). Laatste aanpassing was op 18-10-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).