Quests/P2P: Big Chompy Bird Hunting

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Rutgermans (Pttim, Ilovearagorn, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 15-9-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Benodigdheden: 80 feathers is ruim voldoende, hatchet, knife, chisel, armour/wapens
Skills nodig: Level 5 fletching, level 30 cooking, level 30 ranging
Startpunt: In het oosten van de Feldip Hills, ten zuidoosten van Yanille.
2 - Ogre arrows
Praat met Rantz. Hij heeft eten nodig voor hemzelf en zijn kinderen Bugs en Fycie. Hij wil graag de Chompy Bird doodmaken, maar het lukt hem niet er een te vangen. Hij spreekt allemaal rare taal, maar door door te vragen kom je erachter dat hij speciale pijlen nodig heeft om ze te doden.

De pijlen worden gemaakt van logs van de Achey tree, botten van wolven en veertjes. De Achey tree kan je overal waar Rantz is vinden. Hak er een aantal en maak er shafts van, het verschilt per keer hoeveel je er krijgt. 20 is ruim voldoende.Gebruik de feathers op de shafts. Elke shaft heeft 4 feathers nodig.

Ga naar het zuidwesten, je komt daar een moeras met wolven tegen. Dood een aantal wolven, pak de botten, gebruik de chisel erop en je krijgt arrow tips. Gebruik deze tips tenslotte met de flighted arrows, en je hebt Ogre Arrows. Op naar Rantz!
3 - Kikkers vangen
Rantz vertelt dat de Chompy's niet komen, en dat ze gek zijn op kikkers. Ga eerst even een kijkje nemen in zijn grot, waar zijn kinderen Bugs en Fycie ook rondlopen. Praat met zowel Bugs als Fycie. Ook zie je in de grot in de hoek een kist met een grote steen erop. Probeer de steen eraf te halen, als je dit niet lukt gaat er tijdelijk een strength level af. Als je hem eenmaal open hebt, haal dan de Ogre Bellows eruit.
Ga weer terug naar het moeras. Je moet op een één of andere manier kikkers zien te pakken, maar ze hupsen zo irritant heen en weer, vind je ook niet? Misschien moeten we die rotbeestjes opblazen! Niet met explosieven, natuurlijk, maar met de Ogre Bellows. Helaas, de lucht die je in de kikkers blaast blijft niet in de kikkers zitten. Gebruik daarom eerst de Ogre Bellows met de bubbels in het moeras, om smerige, maar vooral dikke lucht te krijgen.Je hebt nu Ogre Bellows met 3 vullingen. Vul hiermee 3 kikkertjes en ga daarna terug naar Rantz.

 
4 - Chompy birds vangen
Praat met Rantz, hij laat je een bruinig gebied zien. Leg daar de opgeblazen kikkers op. Praat weer met Rantz en hij zal op een Chompy Bird schieten, maar het lukt hem niet er een te doden. Vraag hem of jij het misschien mag proberen. Hij geeft je zijn Ogre Bow.

Ga weer terug naar het moeras, vul de Ogre Bellows, en vang 3 verse nieuwe kikkers. Plaats deze vervolgens weer op het bruine gebied.

Ga op een afstandje staan en blijf op de kikkers letten. Er zal een Chompy Bird ineens opduiken. (Lukt dit niet, probeer het dan gerust nog een keer) Val hem aan met de pijlen, hij heeft 10 hp dus hij moet makkelijk te verslaan zijn.Pluk als hij dood is de veren van zijn lijf en pak dan het rauwe Chompy vlees. Neem het mee naar Rantz.
5 - Gegrilde Chompy
Helaas zijn Rantz en zijn zoons niet makkelijk. Ze willen dat je het vlees op marineert met 3 ingrediënten die verschillend zijn per persoon die de quest doet. Ze kunnen naar de volgende ingrediënten vragen:
  • Equa Leaves, deze kan je ten zuiden van het bruine gebied vinden (heel slecht te zien op de grond, kijk op de minimap naar rode stipjes)
  • Cabbage, kan ietsje ten oosten van de Equa Leaves gevonden worden
  • Onion, kan ten westen van het moeras gevonden worden
  • Tomato, die vind je daar ook
  • Doogle Leaves, die vind je nòg verder naar het westen toe vanaf het moeras
  • dit is het enige ingrediënt dat niet daar te vinden is. Je moet hiervoor terug naar het Draynor-Lumbridge gebied, daar kan je ze van de velden plukken.
Gebruik de drie ingrediënten op het Chompy Vlees, ga naar Rantz toe en kook het tenslotte op het spit.
6 - Quest voltooid!
Praat met Rantz en de quest is afgelopen.


GEFELICITEERD!! Quest opgelost! Je krijgt 2 quest points, de Ogre Bow, de mogelijkheid om Ogre arrows te maken, 735 ranging xp, 262 fletching xp, 1470 cooking xp, het Chompy gebied beschikbaar om Chompy's te doden en 2 spins voor Squeal of Fortune!
7 - Extra's na de quest
Chompy Hats
Na de quest kan je Chompy's blijven schieten en koken (zonder marinade). Bij elke Chompy Bird die je doodmaakt graveer je een streepje in je Ogre Bow. Je krijgt, naarmate het aantal vermoorde Chompy's stijgt, een hogere rank. Vanaf de 5e rank kan je een Chompy Hat van Rantz krijgen, waarmee ongeveer wordt aangegeven hoeveel je er dood hebt gemaakt. Hieronder een afbeelding van alle Chompy Hats, met eronder het aantal Chompy's die je dood moet hebben om de Hat te krijgen.
Geschreven door Rutgermans (Pttim, Ilovearagorn, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 15-9-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).