Quests/P2P: The Grand Tree

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Just_Ne_Pker (Elanthiel). Laatste aanpassing was op 9-9-2013 door Elanthiel.
1 - Requirements
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: Agility 25
Quests nodig: Geen
Monsters: Black Demon (level 140, zwak tegen water spells)
Items nodig: 30GP of Ardougne Teleport runes
Startpunt: King Narnode Shareen in the Grand Tree
2 - Start
De quest start je door te praten met King Narnode in de Grand Tree. Hij zal om hulp vragen, aangezien de Grand Tree ziek is. Hij zal je een bark sample en een translation book geven, waarmee je naar een zekere Hazelmere moet gaan.
3 - Hazelmere
Je vindt Hazelmere op een eiland ten oosten van Yanille (Watchtower Teleport, House Teleport met je house in Yanille of Fairy Ring CLS). Opgepast, want de Jungle Spiders (Combat 44, onzichtbaar op de minimap) rond het huis kunnen je poisen geven! Als je op de eerste verdieping van het huis met Hazelmere spreekt, zal je niets kunnen verstaan. Je character zal echter de bark laten zien en vervolgens kan je vragen of hij alles kan neerschrijven. Hierdoor zal je een Hazelmere's Scroll krijgen. Gebruik je boek om de boodschap te ontcijferen: "A man came to me with the king's seal, I gave the man Daconia Rocks, and Daconia Rocks will kill the tree."
 
4 - Daconia Rocks
Je moet de boodschap nu terugbrengen naar King Narnode. Praat met hem en kies "Yes, I think I did" wanneer hij vraagt of je Hazelmere begrepen hebt. Ga vervolgens door de opties om de vertaalde boodschap over te brengen.
Narnode zal je dan vertellen dat Hazelmere de Daconia Rocks heeft gemaakt om de Grand Tree te controleren en vraagt of jij kan helpen om ze terug te brengen. Hiervoor moet je de Chief Tree Guardian Glough waarschuwen.
5 - Chief Tree Guardian Glough
Je vindt Glough terug in de eerste hut rechts onder de Grand Tree. Praat met hem om te vertellen dat er problemen zijn met de Daconia Rocks, waarna hij zegt dat de mensen niet te vertrouwen zijn en je terug moet gaan naar King Narnode.
 
6 - Twijfel
Wanneer je verslag uitbrengt bij de koning, zal hij melden dat Glough al een indringer heeft gearresteerd met de stenen en dat de situatie onder controle is. Je character blijft wantrouwig en vraagt of hij de gevangene mag spreken.
 
7 - Charlie
Ga helemaal naar de top van de Grand Tree, waar je Charlie de gevangene terugvindt. Wanneer je met hem praat, zal duidelijk worden dat Glough dubbel spel speelt. Hij raadt je aan om het huis van Glough te doorzoeken.
8 - Gloughs Journal
Ga terug naar het huis van Glough en doorzoek het cupboard om Glough's Journal terug te vinden. Lees het door en praat daarna met Glough om hem ervan te beschuldigen Charlie betaald te hebben. Glough roept daarop de guards, waarna je in de gevangenis terecht komt.
 
9 - Gnome Glider
Praat met Charlie, die je het advies zal geven om met de Karamja Shipyard foreman te gaan praten om alles te weten te komen. Hij geeft je ook nog het wachtwoord Ka-Lu-Min mee. Dan komt King Narnode, die je vrijlaat en zijn excuses aanbiedt. Hij laat je ook de Gnome Glider Service gebruiken omdat Glough guards bij de ingang heeft gezet. Haal nu eventueel Teleport Runes om snel terug te geraken en praat dan ten slotte met de Glider Pilot om naar Karamja gebracht te worden, hoewel je onderweg in de Jungle zal neerstorten.
 
10 - Shipyard
Ga naar het oosten, waar je de Shipyard zal terugvinden. Wanneer je de poort probeert open te doen, zal een Shipyard worker je tegenhouden. Zeg dat Glough je gestuurd heeft en geef dan het wachtwoord (Ka-Lu-Min). De worker zal je dan binnenlaten. Ga nu helemaal naar het einde van het zuidelijke dok en praat met de Foreman.
 
11 - Foreman
De foreman zal zeggen om hem te volgen naar zijn kantoor. Praat nu opnieuw met hem, waarna hij zal vragen hoe het is met Glough zijn vrouw. Antwoord met "Sadly his wife is no longer with us!". De volgende vraag is wat het favoriete gerecht is van Glough, waarop het correcte antwoord "He loves worm holes." is. Het antwoord op de laatste vraag, wie zijn nieuwe vriendin is, is "Anita". De security check is dan compleet en de foreman zal je vertellen dat Glough van plan is om Port Sarim aan te vallen. Hij gelooft zelf niet echt in het plan, maar geeft je toch een lumber order, dat je naar Glough moet brengen.
 
12 - Femi
Keer nu terug naar de Grand Tree. De guards zullen je aan de poort echter niet binnenlaten. Praat daarom met Femi de gnome juist naast de gates. Zij gelooft niet veel van een nakende invasie en zal je in haar kar mee binnen smokkelen tegen een betaling van 1000GP (of gratis als je haar daarvoor al hebt geholpen).
13 - De Chest Key
Ga naar de Grand Tree en praat met King Narnode. Je zal hem vertellen over het complot van Glough, maar hij gelooft je niet en vraagt om te vertrekken. Om de koning toch te overtuigen heb je dus meer bewijs nodig. Ga hiervoor eerst weer helemaal naar boven en praat terug met Charlie. Van hem leer je dat Anita, de vriendin van Glough, een sleutel heeft van de kist van Glough.
Anita woont ten westen van de Grand Tree en het swamp. Praat met haar en zij zal je de sleutel geven.
14 - Twijgjes
Ga nu terug naar Gloughs huis en doorzoek de kist. Ga met de gevonden invasieplannen terug naar de koning, die geschokt zal zijn, maar zegt dat er geen bewijs is dat Glough er iets mee te maken heeft, aangezien zijn wachten het huis hebben doorzocht en alleen wat vreemde twijgjes hebben gevonden, die hij aan jou geeft.


Het is nu tijd voor de bossfight van de quest, namelijk met een Black Demon (Combat 140). Het is dus aangeraden om alleen je combat gear mee te nemen, samen met de twijgjes die je hebt gekregen. Prayer 43 voor Protect From Melee met voldoende prayer potions is handig, maar er zijn ook voldoende safespots om te rangen of te magen. Magic met je hoogste water spell is aangeraden, aangezien de Black Demon specifiek zwak is tegen water spells.
15 - Bossfight
Wanneer je er klaar voor bent, ga je naar het huis van Glough en klim je in de boom in het oosten (25 Agility - Point of No Return). Gebruik dan de twijgjes om "TUZO" te spellen op de tafels in het noorden, waarna een trapdoor open gaat.

Wanneer je door de trapdoor gaat, kom je in een mijn terecht. Glough zal tevoorschijn komen en met je praten, waarna hij zijn Black Demon op je afstuurt. Dat is het moment waarop je Protect from Melee opzet of probeert de Demon te luren in de safespot.
 
16 - De laatste rock
Nadat de Demon verslagen is, moet naar het noorden, naar het centrum van de grot. Daar zal je King Narnode terugvinden. Praat met hem en hij zal eindelijk overtuigd zijn wanneer zijn wachten Glough terugvinden onder zijn Daconia rocks. Er mist echter nog een rock. Om deze terug te vinden, moet je simpelweg alle "tree roots" doorzoeken tot je de rock terugvindt.
 
17 - Quest Complete
Praat nog een laatste keer met King Narnode nadat je de Daconia rock hebt teruggevonden. Hij zal je bedanken voor de inspanning, waarna de quest erop zit.

Gefeliciteerd! Quest voltooid!

 
18 - Rewards
Reward: 18 400 Attack XP, 7 900 Agility XP, 2 150 Magic XP, toegang tot de Tree Gnome Gliders en de Grand Tree Spirit Tree, toegang tot de mijn onder de Grand Tree, 5 Questpoints en 2 spins op de Squeal of Fortune!Geschreven door Just_Ne_Pker (Elanthiel). Laatste aanpassing was op 9-9-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).