OSRS/Quests: Family Crest

« Terug naar OSRS/Quests

Geschreven door Stomme Kaas (Arnoud X122, Elanthiel, Ilovearagorn, Opm3, Pttim). Laatste aanpassing was op 28-3-2014 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Lang
Moeilijkheid: Moeilijk
Skills nodig: Crafting Level 40, Magic Level 59, Smithing Level 40, Mining Level 40
Quests nodig: Geen
Items nodig: Een Cooked Swordfish, een Cooked Shrimp, een Cooked Tuna, een Cooked Bass, een Cooked Salmon, een Pickaxe, een Necklace Mould, een Ring Mould, 2 Ruby's, 2 Anti-Poison Potions en Runes voor alle vier Blast Spells (Meer als reserve, de Spell mag niet falen)
Startpunt: Dimintheis, in oost Varrock, het deel van Varrock ten zuiden van de oostbank

2 - Dimintheis
Om de quest te beginnen moet je tegen Dimintheis praten. Hij zal vertellen dat hij alles kwijt is geraakt, omdat hij z’n Family Crest niet aan de koning kan laten zien.
Hij zal je vertellen dat hij de Family Crest aan zijn zoons heeft meegegeven. Helaas heeft hij al lange tijd niks meer van hen gehoord. Onlangs heeft hij bericht gehad dat één van zijn zoons, Caleb, misschien in Catherby zou kunnen wonen.
3 - Caleb
Ga nu naar Catherby, naar een huisje iets ten noorden van de bank. Hier zul je een man, die Caleb heet, vinden.


Praat met Caleb, en vraag hem naar zijn deel van de Family Crest. Hij is bereid je zijn deel te geven, in ruil voor een Cooked Swordfish, een Cooked Tuna, een Cooked Shrimp, een Cooked Bass en een Cooked Salmon. Zodra hij alle vissen heeft geeft hij je het eerste deel van de Family Crest. Ook zal hij je informatie geven over zijn broer, de tweede zoon.
4 - Avan
Ga nu naar Al-Kharid. Praat daar met de gem trader: Hij zal je vertellen dat er een nobleman langs is gekomen, die naar 'Perfect Gold' zocht.
Ga nu naar de Mines boven Al-Kharid en praat met de Man die daar staat (te herkennen aan zijn gele cape). Hij blijkt de tweede zoon, Avan, te zijn. Als je zijn deel van de Crest wilt, moet je hem een Ring en een Necklace van 'Perfect Gold' geven. Om erachter te komen waar dit perfecte goud is, moet je met een dwerg, Boot, praten.

Boot kun je vinden in de Dwarven Mines.


Praat met hem en hij zal je vertellen dat het beste goud te vinden is in een dungeon ten oosten van Ardougne. Neem je pickaxe, Armour en een Weapon mee.Ga nu naar Ardougne, en loop daar naar het zuidoosten, totdat je bij een ruïne komt. Dit is ten oosten van Witchhaven. Daar zul je een ladder vinden. Ga naar beneden.

Eenmaal in de dungeon aangekomen, zul je een paar hobgoblins aantreffen. Negeer dezen en loop verder. Je zult nu in een ruimte komen waar je 3 kanten op kunt. In het noorden en in het zuiden kun je drie hendels vinden, één op de noordmuur, en twee in elk een kamer. Zet deze 'levers' als volgt om:
• noordmuur omhoog
• zuidkamer omhoog
• noordmuur omlaag
• noordkamer omhoog
• noordmuur omhoog
• zuidkamer omlaag


Ga de hekken door, de kamer in. Daar zie je 2 Gold Rocks, mijn deze, zodat je 2 'Perfect Gold' Ores hebt.
Ga nu terug naar Al-Kharid, en pak de 2 ruby’s. Neem ook een Necklace Mould en een Ring Mould mee.
Stop de Gold Ores in de oven, zodat je 2 speciale Gold Bars hebt. Stop daarna de Gold Bars in de oven, en maak er een ‘Perfect’ Ruby Necklace en een ‘Perfect’ Ruby Ring van.
Breng deze weer naar de Nobleman toe, en hij zal je zijn deel van de Family Crest geven. Ook zal hij je vertellen waar Johnathon, zijn derde broer, zich bevindt.
5 - Johnanthon
Nu is het tijd om het derde deel van de Crest te halen. Ga naar Varrock en haal 2 Anti-Poison Potions van de bank, samen met wat Food, Armour, een Wapen (Ranged/Magic aanbevolen), en de Runes voor de Blast Spells.
Zorg ervoor dat je GENOEG Blast Spell-runes hebt, want alle vier Blast Spells moeten slagen!

Ga vervolgens naar de grote bar die ten noordoosten van Varrock staat, de Jolly Boar Inn. Ga de trap op, en praat met Johnathon.
Use je Anti-Poison Potions op hem en vraag hem naar zijn deel van de Crest. Hij zal je vertellen dat zijn deel is gestolen door een demon, Chronozon. Je zult de demon moeten doden om hem terug te krijgen.

Om bij de demon te komen moet je naar Edgeville gaan. Ten zuiden van Edgeville zul je een dungeon vinden, die je in moet gaat.
Kijk wel uit voor de Poison Spiders, die kunnen best irritant zijn. Om bij de demon te komen, moet je de volgende route volgen:


Zodra je bij de demon bent, moet je alle verschillende Blast Spells op hem casten, zonder dat ze falen. Dit schakelt zijn heal-on-death ability uit.Pas wanneer je de demon kwetsbaar hebt gemaakt, kun je hem doden. Wanneer hij dood is, dropt hij het derde stuk van de Family Crest. Pak dit deel op.
6 - Quest voltooid!
Ga nu terug naar Varrock, en use de Crest Pieces op elkaar. Hierdoor zal je de Complete Family Crest krijgen. Breng deze naar Dimintheis om de quest af te maken.


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: Steel Gauntlets, die je bij de drie broers kunt laten enchanten tot Cooking Gauntlets, Gold Smithing Gauntlets, of Chaos Gauntlets (eenmalig gratis, daarna 25k per Glove-wissel) en 1 QuestPoint!Geschreven door Stomme Kaas (Arnoud X122, Elanthiel, Ilovearagorn, Opm3, Pttim). Laatste aanpassing was op 28-3-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).