OSRS/Quests: Lost City

« Terug naar OSRS/Quests

Geschreven door Thojohn22 (Arnoud X122, Dark Wizza74, Deemril, Elanthiel, Idem Ditto, Ilovearagorn, Jeeweejong en Pttim). Laatste aanpassing was op 23-4-2014 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Moeilijk
Skills nodig: Woodcutting Level 36, crafting level 31 (kan geboost worden)
Quests nodig: Geen
Items nodig: Een knife en een hatchet. Je hebt combat runes nodig als je de boss wilt magen; een unstrung bow, een bowstring en onafgemaakte orrows OF dart tips en feathers (indien The Tourist Trap is voltooid) nodig als je de boss wilt rangen; als je wilt meleen zijn hiervoor geen items nodig, maar dit is sterk afgeraden.
Startpunt: De warrior aan de westkant van de Lumbridge Swamp.

Hieronder staat een questmap. In de guide zal naar deze vier locaties worden verwezen.

 
2 - Op zoek naar de verloren stad
Ga naar Lumbridge Swamp, een stukje ten zuidoosten van Draynor Village. Je zult een queststart tegenkomen (die je ook op bovenstaand kaartje kunt vinden). Wanneer je daar aankomt, moet je met de Warrior praten en hem vragen wat hij aan het doen is.
Hij zal eerst weigeren dit te vertellen, maar jij bent gelukkig slim genoeg om hem te overtuigen. Doorloop daarom deze opties in volgorde om de quest te starten.
  • Do you know any good adventures I can go on?
  • I don't think you've found a good adventure at all!
  • What makes you think it's out here?
  • If it's hidden how are you planning to find it?
  • Looks like you don't know either.
Loop nu een beetje naar het noordwesten totdat je een tree vindt waar er staat "Chop Tree" in plaats van het normale "Chop down Tree". Probeer de boom om te hakken en er zal een Leprechaun uitspringen. Vraag hem of hij weet hoe je in Zanaris komt en hij zal je uitleggen dat je hiervoor een Dramen Staff nodig hebt. Om deze te maken zul je de Dramen Tree in de Entrana Dungeon moeten omhakken. Aan het einde van de conversatie zal hij je de optie bieden om te teleporten naar Port Sarim. Als je alle items hebt, kun je dit accepteren, maar je kunt gerust ook naar de bank van Draynor lopen en daarna doorlopen naar Port Sarim.
3 - Entrana


Wanneer je op Entrana aankomt ga dan niet meteen je items maken(indien je wilt rangen), want je kunt nog gepakt worden. Je dan terug naar Port Sarim gezonden. Ga om bij de Dramen Tree te komen naar het oosten, dan de brug over en dan naar het westen totdat je een dungeon ingang tegenkomt (ook te zien op het kaartje van Entrana). Hier zul je een monk zien staan die je, als je met hem praat, waarschuwt voor de gevaren van de dungeon. Je zult nu de dungeon in moeten gaan. Wanneer je naar beneden gaat, kun je niet meer naar boven. Er is aan het einde van de dungeon een Magic Door die je teleporteert naar de Draynor Village bank. Je kunt echter ook je eigen Teleport Runes gebruiken, of de Home Teleport.
Wanneer je in de dungeon bent, is het veilig om je equipment te maken zonder dat deze wordt afgepakt.


Loop nu naar het zuidoosten en kill de zombies, zodat je een bronze/iron hatchet kunt krijgen. In principe is het is ook mogelijk een steel hatchet te krijgen van de Greater Demons verderop, maar dit is optioneel en aanzienlijk moeilijker.
Wanneer je een hatchet hebt, loop je verder naar het zuidoosten, waar je een boom zult zien staan. Probeer deze nu om te hakken en er zal een level 101 Tree Spirit verschijnen die je aan zal vallen. Dit is waar je de runes voor mee hebt genomen/de bow en arrows voor hebt gemaakt. Het is mogelijk melee te gebruiken, maar dit is af te raden. Magic lijkt het beste te werken. Het is mogelijk je te verschuilen bij de Fungus (paddenstoel). De tree spirit gebruikt alleen melee aanvallen en zal je dus niet kunnen raken. Let op dat het mogelijk is dat de Tree Spirit soms rondloopt en je toch zal kunnen attacken; probeer de Tree Spirit dan vast te klemmen achter de paddenstoel.

Wanneer je de Tree Spirit hebt verslagen, moet je weer proberen de boom om te hakken, om een Dramen Branch te krijgen. Je kunt meerdere Dramen Branches van de boom verwijderen, als je wilt. Dit voor het geval je de Dramen Staff verliest: anders moet je weer een nieuwe halen in de dungeon (je hoeft dan niet de Tree Spirit opnieuw te killen, maar je mag nog steeds geen wapens mee naar Entrana).
4 - Zanaris
Ga nu door het portaal ten oosten van de Greater Demons en je zal naar Draynor bank worden geteleporteerd. Haal nu een knife uit je bank als je die nog niet hebt en gebruik die op de Dramen Branch om een Dramen Staff te maken.
Dramen Branch


Dramen Staff


Ga nu naar het hutje in de Lumbridge Swamp(ten zuidoosten van de queststart) en doe de Dramen Staff aan.


Klik nu op de deur om naar Zanaris te gaan. Om terug naar Lumbridge Swamp te gaan, kun je gewoon op de Fairy Ring klikken.
 
5 - Quest voltooid!
Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Rewards: Toegang tot Zanaris, de mogelijkheid om Dragon Longswords en Dragon Daggers te kopen en te dragen, de mogelijkheid om cosmic runes te maken, de mogelijkheid om Chaeldar als slayer master te gebruiken en 3 Questpoints!



Geschreven door Thojohn22 (Arnoud X122, Dark Wizza74, Deemril, Elanthiel, Idem Ditto, Ilovearagorn, Jeeweejong en Pttim). Laatste aanpassing was op 23-4-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).