OSRS/Quests: Desert Treasure

« Terug naar OSRS/Quests

Geschreven door Ilovearagorn. Laatste aanpassing was op 19-8-2013 door Ilovearagorn.
1 - Quest Start
Lengte: Lang
Moeilijkheid: Master
Skills nodig: 10 Slayer, 50 Firemaking, 50 Magic, 53 Thieving
Quests nodig: The Digsite, Priest in Peril, The Temple of Ikov, The Tourist Trap, Troll Stronghold, Waterfall Quest
Items nodig: Gear, voldoende food en potions om meerdere vijanden van 135 tot 174 combat aan te kunnen.
Handige skills: Een hoog combat, een hoog agility, een hoog thieving
Startpunt: De Archeologist in Bedabin Camp

Items nodig:
12 Magic logs (noted), 6 Steel bars (noted), 6 Molten glass (noted), normale Bones (noted), Ashes, Charcoal, 1 Blood rune, 650 gp, Silver bar, Garlic en Spice (beiden te koop bij de Spice Stall op Ardougne Square), Pestle and mortar, Facemask, Tinderbox, Climbing boots (tenzij je Trollheim teleport doet, dan Trollheim teleports), Cake, Spiked boots (breng een Iron bar en Climbing boots naar Dunstan in Burthorpe), Lockpick(s)

Items handig:
Wat gp voor de Carpets, Dramen staff, Waterskins (evt. met knife), Varrock teleport, charged Amulets of glory, Ectophial, Druid pouch, combat gear en supplies voor 4 high level bosses en 5 high level npcs, Boots of lightness, Spottier cape, Energy potions, Ice gloves (zie Heroes Quest), Trollheim teleport, Restore potions, Antipoison potions, een stuk of 50 Lockpicks, 80k gp als je de Ancient staff wilt kopen

Je kan dit kaartje gebruiken voor de locaties in de Kharidian Desert, of natuurlijk je eigen World Map.

 
2 - Een schat in de woestijn
Nodig voor dit deel: 12 Magic logs (noted), 6 Steel bars (noted), 6 Molten glass (noted), normale Bones (noted), Ashes, Charcoal, 1 Blood rune, ongeveer 1k gp
Handig: Dramen staff (om naar Bedabin camp te gaan via fairy rings), Waterskins (evt. met knife), Varrock teleport (of iets anders richting Digsite), charged Amulet of glory (om weer terug naar Bedabin Camp te gaan), geen items equipped die aan Saradomin of Zamorak geallieerd zijn

Ga naar Bedabin camp, bijvoorbeeld via de fairy rings (BIQ) of via Shantay Pass en de Carpet. 
Praat met de Archeologist en vraag of hij quests heeft.

Hij vertelt dat hij een oude stenen tablet heeft gevonden, en hij vraagt of je deze naar de Digsite wilt brengen. Zeg dat je hem zal helpen.
Hij geeft je een ets van de steen en zegt je deze alleen aan Terry Balando te geven.

Ga naar het Exam Centre ten zuiden van de Digsite, en praat daar met de Archeological Expert. Je vraagt hem of hij Terry Balando is, hij zegt ja, en je geeft hem de ets. Hij zegt een ruwe vertaling voor je op te schrijven.
Praat nog eens met hem en hij heeft je de vertaling.

Breng de vertaling weer terug naar de Archeologist in de Bedabin Camp. Je hoeft het boek niet te lezen als je daar geen zin in hebt.
Praat nog eens met hem en hij vraagt of je hem wilt helpen de woestijnschat te vinden - zeg hem dat je het doet.
Hij vraagt je naar de Bandit Camp te gaan.

Ga zuid naar de Bandit Camp bar en koop een Bandit Brew van de bartender, bewaar je bandit brew nog even voor straks, en praat daarna nog eens met hem. Je vraagt naar de schat, en de barman vertelt je boos dat er alleen zand en dood is in deze woestijn. Zeg hem dat je van vier diamanten gehoord hebt, en hij zegt dat het maar een sprookje is. Hij zegt dat de Dorpsoudsten er misschien meer van weten.

Ga naar het huis ten oosten van de General Store, en praat met Eblis. Vraag hem naar de vier diamanten van Azzanadra, en zijn houding verandert ineens. Je vraagt waar je ze kan vinden. Hij zegt je dat de Warriors van Zamorak ze vele generaties geleden gestolen hebben, en hij waarschuwt je dat deze Warriors zeer sterk zijn. Eblis benoemt de diamanten als the Diamond of Blood, the Diamond of Ice, the Diamond of Smoke en the Diamond of Shadow.
Hij weet wel een spreuk om deze Warriors te vinden, maar heeft hier een aantal ingrediënten voor nodig. Zeg hem dat je deze ingrediënten zal halen.
Gelukkig heb je deze ingrediënten allang in je inventory zitten, dus use al je items op hem. (12 Magic logs, 6 Steel bars, 6 Molten glass, Bones, Ash, Charcoal, Blood rune) Praat daarna weer met hem. Hij zegt dat hij iets ten oosten van daar alles zal opzetten.

Loop naar het zuidoosten, naar waar je een donkere cirkel op de minimap ziet. Praat daar met Eblis. Hij zegt je dat je de Diamonds of Azzanadra kan vinden door in de spiegels te kijken: de geven ruwweg het gebied aan waar de diamonds geweest zijn. 
Je hoeft niet perse in de spiegels te kijken.

De noordelijke spiegel wijst naar het Ice Path ten noorden van Trollheim waar je de Ice Diamond zult vinden, de noordoostelijke spiegel wijst naar Canifis, waar je de Blood Diamond zal vinden, de zuidoostelijke spiegel wijst naar een put ten westen van Pollnivneach waar je de Smoke Diamond zult aantreffen, de zuidelijke spiegel wijst naar de piramide waar je straks je beloning zal krijgen, de zuidwestelijke spiegel wijst naar de Bandit Camp, en de noordwestelijke spiegel wijst naar het gebied ten westen van de Fishing Guild, waar de Shadow Diamond op je wacht.

Keer terug naar een bank. 
 
3 - De vier diamanten van Azzanadra
3.1 - Overzicht
Je taak is nu om deze Diamonds te verkrijgen. Dit mag je in elke volgorde doen. 

Je zal de vier Warriors die elk een Diamond bij zich dragen moeten verslaan, dus het is een goed idee om nu je partyhat te banken en je één-klik-teleport tevoorschijn te halen.

Deze quest is ontworpen voor Mages, dus de Warriors zijn elk zwak voor magic en elk voor een ander element. Ze zijn vrij sterk tegen melee, en wat minder tegen ranged, maar het blijft mogelijk ze hiermee te verslaan als je magic niet zo hoog is.

Als je een Diamond in je inventory hebt, is het mogelijk dat er een Stranger (Cmb 95) met een Dragon dagger(p++) spawned die je aanvalt, dus het is slim om de Diamond zo snel mogelijk te banken.Maak je keuze:

Bloed - Dessous
Rook - Fareed
IJs - Kamil
Schaduw - Damis

 
3.2 - Bloed - Dessous

Malak's Missie: Een gezonde dosis paranoia

Nodig voor dit deel: Silver bar, Garlic en Spice (beiden te koop bij de Spice Stall op Ardougne Square), Pestle and mortar
Handig: Een Dramen staff of Ectophial (om naar Canifis te gaan), een charged Amulet of glory (om naar Draynor te gaan), geen combat gear (je gaat naar Entrana)

Ga naar Canifis (Fairy Ring: CKS). Zodra je het stadje inloopt krijg je een cutscene te zien.
Ga de bar in en praat met Malak. Vraag hem naar de bijzondere diamant. Hij stelt voor dat jij de bezitter van de Diamant vermoord. Hij zal je helpen, en geeft nu al zijn naam: Dessous. Ga akkoord met zijn voorstel.
Vraag Malak hoe je Dessous kunt doden. Hij stelt voor dat je valsspeelt. Hij raadt je aan om een Silver bar naar de Draynor Sewers te brengen, en te vragen naar een offerpot. Deze moet je dan naar een Monnik op Entrana brengen, die hem zal zegenen. Daarna moet je hem terug naar Malak brengen, die er wat vers bloed in zal doen, evenals wat fijngestampte knoflook en kruiden. Als je deze pot dan op de tombe van Dessous gebruikt, zal hij er van drinken en zal hij verzwakt worden zodat je hem aan kan. Hij zegt nog dat je moet terugkomen als je Dessous gedood hebt.


Ga naar Draynor, en ga de Sewers in. Bank alvast je combat gear, want deze mag je niet mee naar Entrana. Je glory mag wel mee.
De oude man heet Ruantun en bevindt zich in de uitsparing in het noorden van het riool, naast een smithing anvil. Praat met hem, en vraag hem de offerpot te maken. Dit doet hij direct, zonder moeilijke vragen te stellen.

Ga nu naar Entrana, loop de kerk in en praat met de High Priest. Je vraagt hem je pot te zegenen en ook hij doet dit zonder lastige vragen.

Ga terug naar Canifis, en praat weer met Malak in de bar. Je vraagt Malak naar het verse bloed, en.. hij.. eh.. voegt het voor je toe.
De knoflook en spice moet je zelf nog toevoegen, dus use je Garlic met de Pestle and mortar en use het Garlic Powder op de pot, evenals je Spice. Je pot is nu klaar.

Ga naar de bank en bereid je voor op het gevecht.

Het gevecht

Nodig voor dit deel: Blessed pot
Handig: Druid pouch, je combat setup: zie hieronder

Als je besluit met magic te gaan, weet dan dat Dessous zwak is tegen het Air element - neem dus je hoogste air spells mee. 
Vergeet niet van te voren je staff op autocast te zetten.

Dit is een mogelijke setup:

Je kan het beste Protect from Melee prayen, hij zal je dan alleen nog aanvallen met Ranged.
Om bij Dessous te komen moet je door een gebied met Ghasts, dus een gevulde Druid pouch is geen overbodige luxe.


Loop naar de Graveyard ten zuidoosten van Canifis. Als je In Search of the Myreque voltooid hebt kun je het beste de shortcut naar Mort'ton volgen tot over het bruggetje, en dan naar het oosten lopen.

Neem even een diepe adem, drink eventueel je boost pots en gebruik dan je pot op de Vampire Tomb.

Tijdens het gevecht teleporteert Dessous naar je als je hem probeert te safespotten achter het hek, dus probeer het maar gewoon niet. 

Zodra je hem hebt verslagen blijkt dat hij geen Diamond dropt.. Het is tijd om Malak eens aan de tand te voelen.

Ga terug naar de Canifis bar en praat met Malak. Hij neemt je Blessed pot in en geeft je de Blood Diamond - hij had hem al die tijd al.. 
Bank de diamond. 

Als je de diamond op één of andere manier verliest, kun je deze weer ophalen bij Malak.
 
3.3 - Rook - Fareed
Nodig voor dit deel: Facemask, Tinderbox
Handig: 205gp en een Waterskin (voor Shantay Pass en de Carpet naar Pollnivneach), Boots of Lightness/Spottier Cape/Energy potions (je gaat een hoop rondrennen), Ice gloves, je combat setup: zie hieronder

Het is niet praktisch om je combat gear pas op te halen zodra de voorbereiding gedaan is, dus neem nu je setup al mee.

Als je besluit met magic te gaan, weet dan dat Fareed zwak is tegen het Water element - neem dus je hoogste water spells mee. 
Vergeet niet van te voren je staff op autocast te zetten.
Gebruik Protect from Melee, dan zal Fareed je geen damage doen.

Dit is een mogelijke setup:


Tijdens het gevecht zul je je Ice gloves en je Facemask aan moeten houden.
Als je geen Ice gloves hebt, zal Fareed je wapen unequipen als je te dichtbij komt. Zorg dus dat je je spell zonder staff kunt casten.

Heet en stoffig

Ga naar de put ten westen van Pollnivneach, equip je Facemask en klim er in. Alleen de Fire Giants zijn aggressive. Ga naar de noordoosthoek en wacht daar tot je energy op 100% is. Je ziet hier een Standing Torch, zo staat er één in elke hoek van de dungeon. Je zal ze alle vier zo snel mogelijk moeten aansteken (use je tinderbox er op) om een kist met een sleutel er in te kunnen openen.
Steek de toortsen aan in de volgorde NE, SE, NW, SW (houdt je energy op peil met je potions) en ga daarna naar de kist in het midden, open deze.

Je vindt een Warm key. Ga nu naar het hek in het oosten van de dungeon. Doe je Ice gloves aan als je dat nog niet had, anders zul je het hek niet open kunnen maken. Houd ze aan, anders zul je tijdens het gevecht je wapen niet vast kunnen houden.

Het gevecht

Drink eventueel je boost potions, zet je Protect Melee alvast aan en open dan het hek met je Warm key. 

Het gevecht begint.
Hoewel Fareed je behoorlijk pijn kan doen als je Protect Melee niet aan staat, is hij met prayer vrij makkelijk.

Zodra je Fareed doodt komt de Smoke Diamond automatisch in je inventory terecht. Bank deze.

Als je de diamond op één of andere manier verliest, kun je deze weer ophalen bij waar je Fareed versloeg.

De Facemask heb je nu niet meer nodig - echter, na voltooiing van de quest kun je (als je 65 Slayer hebt) Dust Devils als Slayer task krijgen, dus hij is niet nutteloos.
Je Ice gloves heb je nog nodig tijdens het eindgevecht in Recipe For Disaster.
 
3.4 - IJs - Kamil

Ook trollen kunnen zielig zijn

Nodig voor dit deel: Climbing boots tenzij je Trollheim teleport doet, Cake
Handig: 1x Trollheim teleport, een teleport naar een bank, magic gear met fire spells of anders melee gear voor 5 Ice Trolls van rond 120 Cmb, Restore potions, Prayer potions, Food

Je wordt aangeraden te banken voordat je Kamil tegemoet gaat, maar je kan eventueel nu al je gear daarvoor meenemen.

NB: In dit gebied zullen je stats gedrained worden. Daarom is het handig dat je de hoogste fire spell voor ongeveer 10 levels lager meeneemt, aangezien je de spell anders te snel niet meer kunt casten.


Ga naar Trollheim, en neem het pad aan de noordkant van de berg. Je zult een Troll Child tegenkomen.
Praat met hem. Hij is niet erg ontvankelijk.. Use je cake op hem.
Praat weer met de troll, hij zegt dat zijn ouders zijn bevroren door een 'gemene man' omdat ze zijn Diamond hadden gestolen. Het kind zegt dat als je zijn ouders bevrijdt, de Diamond voor jou is. Ga akkoord.

Ga door de Ice Gate - vanaf hier worden je stats gedrained. Je kan je control toets inhouden en herhaaldelijk op de minimap klikken om nog een beetje gebruik te maken van run, maar dat wordt ook gedrained.
Even verderop is een cave die geblokkeerd wordt door ijspegels. Dood 5 van de Ice Trolls die er naast staan, zodat de ijspegels verbrijzelen. De Ice trolls zijn zwak tegen fire spells.
Ga naar binnen, je wordt hier niet direct weer aangevallen. Teleporteer naar een bank als je wilt restocken voor het gevecht met Kamil.

Het gevecht

Nodig voor dit deel: Climbing boots tenzij je Trollheim teleport doet, Spiked boots
Handig: 1x Trollheim teleport, Je combat setup: zie hieronder

Kamil heeft minder hitpoints dan Dessous en Fareed, maar hij cast Ice Barrage die je niet alleen bind maar ook je stats drained. Daarnaast heeft hij ook nog eens een krachtige melee aanval, waar je Protect from Melee voor wilt gebruiken.
Je kan switchen tussen Protect from Melee en Protect from Magic om een paar hits veilig te zijn, maar je kan flink gehit worden door zijn melee aanval als je niet op tijd terugwisselt.

Als je besluit met magic te gaan, weet dan dat Kamil zwak is tegen het Fire element - neem dus fire spells mee die je op ongeveer 10 levels lager nog kunt casten. 
Vergeet niet van te voren je staff op autocast te zetten.
Je kunt ook met ranged gaan, black dragonhide en rune arrows wordt dan aangeraden.

Dit is een mogelijke setup:
 

Ga terug naar het punt waar je de Ice Cave inging. Volg het pad verder, langs een aantal wolves, totdat in je gamelog komt te staan dat je een 'evil presence' voelt. Doe nu je protect from melee aan en loop verder.

Houd tijdens het gevecht je stats op peil met je (Super) Restore potions en houd ook je prayer in de gaten. 

Zodra je Kamil verslagen hebt dropt hij 2 Chocolate cake en een Super restore. Drink deze nog niet leeg maar neem hem mee.
Loop verder.

Doe de Spiked boots aan en neem een slok super restore potion zodra je bij een 'Ice ledge' komt, je moet dit glibberige pad zien te bewandelen tot je bij het einde bent, en daar heb je agility voor nodig. (Restore potions helpen niet voor je agility) Eet als dat nodig is. Je mag nu de hele super restore potion gebruiken als je dat wilt.
Aan het eind van het pad vind je twee bevroren trollen. Kies smash om ze te bevrijden met melee of cast een fire spell op het blok. Je kan een restore potion gebruiken als je stats laag zijn.

Praat met de trollen zodra ze ontdooit zijn, en ze zeggen je dat hun zoontje de Ice Diamond al die tijd had. Ze teleporteren zichzelf en jij naar hem toe, en je krijgt de diamond.

Teleporteer en bank je Ice Diamond. Vergeet niet je stats te laten herstellen voordat je verder gaat. (Zelfmoord is een optie! )

Als je de diamond op één of andere manier verliest, kun je deze weer ophalen bij de Troll Child.

Je hebt de Spiked boots nu niet meer nodig, dus je kan ze droppen.
  
3.5 - Schaduw - Damis

53+ Thieving? Je bedoelt 53+ Lockpicks..

Nodig voor dit deel: Tenminste één Lockpick
Handig: 2x teleports richting de Fishing Guild, een charged Amulet of Glory en 205gp om weer bij de Bandit Camp te komen, geen items equipped die aan Saradomin of Zamorak geallieerd zijn, een Waterskin, de Bandit's brew die je eerder gekocht hebt, zoveel mogelijk Lockpicks, een Antipoison potion (Prayer book+Holy symbol is niet handig, want Saradomin), wat Food.


Ga naar het gebied waar een aantal picknicktafels omringt worden door een hek, ten westen van de Fishing Guild. Hier loopt ene Rasolo rond, praat met hem. Vraag hem naar de diamanten. Hij zegt dat de schaduw diamant zich hier in de buurt bevindt, bewaakt door Damis. Hij heeft een ring in zijn bezit die de drager het onzichtbare laat zien (onder andere de ingang naar Damis' schuilplaats..), en biedt aan deze te geven als jij hem zijn vergulde kruis kan brengen, dat een zekere Bandit van hem gestolen heeft. Het kruis moet ergens in Bandit Camp te vinden zijn. Ga akkoord.

Ga naar Bandit Camp. In de tent in het zuidwesten vind je een heuse 'Secure Chest'. Hier zit het vergulde kruis in.
Drink de Bandit's Brew (voor de +1 thieving boost), en probeer de secure chest te openen. Als het niet lukt raak je een Lockpick kwijt en wordt je poisoned. Maak je borst maar nat, dit gaat veel gebeuren.
Als je Lockpicks op zijn kun je de bandits pickpocketen voor meer, ze geven ook antipoison potions. Als je weinig health hebt kan je beter even banken.

Is het eindelijk gelukt? Gratz@@@@@@@@@@!1!!shift-one!!1!@@@
Ga naar de bank in Ardougne en maak je klaar voor het gevecht.

Het gevecht

Nodig voor dit deel: Gilded cross
Handig: Je combat setup: zie hieronder

Als je besluit met magic te gaan, weet dan dat Damis zwak is tegen het Earth element - neem dus je hoogste earth spells mee. 
Vergeet niet van te voren je staff op autocast te zetten.
Hij heeft 2 vormen, je zult hem dus eigenlijk stiekem 2x moeten verslaan.
Gebruik Protect from Melee, dan zal Damis je geen damage doen. Echter, tijdens het tweede deel van het gevecht wordt je prayer gedrained, dus je zult veel potions nodig hebben. Een Holy wrench is geen overbodige luxe.
Een Dragon dager (p++) is leuk, maar als je switched tussen melee en magic zal je wel steeds je autocast in moeten stellen. Je kan wel even het inhammetje in het noorden van de cave inrennen om dit op je gemak te doen. Het is ook mogelijk om Damis enkel met DDS-specs te doden, maar hiervoor is uiteraard geduld nodig.

Dit is een mogelijke setup:


Ga terug naar Rasolo ten westen van de Fishing Guild en praat met hem. Hij geeft je de Ring of visibility. Doe hem om.

Als je de Ring of visibility verliest, kun je deze weer terugvragen bij Rasolo.

Loop het gebiedje met het hek erom en de picknicktafels er in in. Je ziet nu een doorzichtige ladder - deze leidt Damis' schuilplaats in.
Het is handig even je energy op 100% te laten komen, want hier kom je Skeletons (Cmb 80) en Shadow Hounds (Cmb 63) tegen.Ga de ladder omlaag en ga eerst zo ver mogelijk oost, daarna helemaal noord, 1 cave naar het oosten, weer helemaal zuid, nu naar het oosten, de eerste afslag noord, weer oost, weer noord. Je bevindt je in een grote kamer, hier zal je Damis ontmoeten.
In het noordwesten is een inham, hier is het relatief veilig.

Dit gevecht is aanmerkelijk moeilijker dan dat tegen Fareed en Dessous. Houdt goed je prayer in de gaten.

Zodra je beiden vormen van Damis verslagen hebt, dropt hij de Shadow Diamond. Raap deze op, teleporteer naar veiligheid en bank je diamond.

Als je de diamond op één of andere manier verliest, kun je deze weer ophalen bij waar je Damis versloeg. 
4 - Eindelijk, de schat
Nodig voor dit deel: Alle 4 de Diamonds
Handig: 205gp om terug bij Bandit Camp te komen, een Waterskin, Boots of lightness/Spottier cape/Energy potions (hoe dichter je bij 0kg zit, hoe beter), Food, Prayer potions, Antipoison potions (je gaat een hoop rondrennen in een gebied met Cmb 92 Scarabs die je poisonen en Cmb 103 Mummies), 80k gp (als je de staff wilt kopen)

Ga terug naar de spiegels ten zuidoosten van Bandit Camp en praat met Eblis. Hij zegt je naar de piramide ten zuiden van hem te gaan, en de Diamonds op de pilaren te zetten om zo Azzanadra te bevrijden.

Ga naar het zuiden tot je de piramide ziet, en plaats je Diamonds op de pilaren in de hoeken. De Blood Diamond moet in het noordwesten geplaatst worden, de Smoke Diamond in het noordoosten, de Ice Diamond in het zuidoosten en de Shadow Diamond in het zuidwesten.
Loop nu aan de noordkant de piramide op naar het midden. Hier zie je een ladder.


Je zult vier verdiepingen door moeten rennen/lopen, waarbij het op elk moment mogelijk is dat je in een valluik trapt en buiten de piramide aan de zuidzijde naar buiten rolt. Als dat gebeurt, probeer het gewoon opnieuw. Gebruik je Protect from Melee op het moment dat je langs Mummies moet.

Uiteindelijk kom je in de laatste kamer, hier vind je Azzanadra. 
Praat met hem. Schijnbaar heeft ie nogal lang gevangen gezeten, want je herkent niets van de dingen die hij noemt. En hij heeft ook al geen schat!!!! Wat een scammer.
Als dank voor zijn bevrijding leert hij je wel een nieuwe spellbook, de Ancient spells.

Quest complete!
Voortaan kun je tussen het normale spellbook en de Ancient spells wisselen door bij het altar in deze kamer te 'prayen', wat overigens niet echt bevorderlijk is voor je prayer points.
Als je liever de normale spells gebruikt, pray dan even zodat je die terug hebt.

Gebruik de portal om de piramide te verlaten. 
Je kunt nu nog met Eblis praten en hem het goede nieuws vertellen, hij biedt je dan aan om een Ancient Staff van hem te kopen voor 80k.

Reward: 
3 Quest Points, 20,000 Magic xp, toegang tot Ancient Magicks
  Geschreven door Ilovearagorn. Laatste aanpassing was op 19-8-2013 door Ilovearagorn.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).