Quests/F2P: Dragon Slayer

« Terug naar Quests/F2P

Geschreven door Ilovearagorn (Elanthiel). Laatste aanpassing was op 12-8-2013 door Elanthiel.
1 - Quest Start
Benodigdheden: Food, armour, wizards mind bomb, silk, lobster cage, unfired bowl, 10k gp of runes voor de telegrab spell en ranging, magic gear of een halberd/spear, 2k gp, 90 nails, hammer ...
Skills nodig: 33 QuestPoints en niet bang voor een dragon van lvl 83
Startpunt: de Guildmaster in de Champions Guild ten zuidwesten van Varrock


2 - Een draak om te doden
1. Vraag de Guildmaster om een quest, en hij raadt je aan om met Oziach te spreken. Oziach woont in een huisje in het noordwesten van Edgeville. Oziach is niet zo gecharmeerd van je, en geeft je de opdracht de draak Elvarg te slachten. Meer info wil hij niet geven, dus hij stuurt je terug naar de Guildmaster.

De Guildmaster vertelt je dat je om op Crandor te komen, waar Elvarg woont, je een schip en een kaart nodig hebt. Verder zul je een schild nodig hebben dat je beschermd tegen Elvarg's vurige adem. Vraag de Guildmaster om uitleg over alle items. Hij zal je een sleutel geven om Melzar's Maze binnen te komen.

Je zal moeten halen: (elke volgorde is mogelijk)

3 - Het schild
Ga naar Lumbridge Castle, de 1e verdieping, en vraag daar Duke Horacio om een anti-dragon shield. Hij houdt nog even n praatje over de gevaarlijke draak en geeft je dan het schild.


4 - De kaart
4.1 - Stuk 1 (Melzar's Maze)
Benodigdheden: Maze Key, armour en food waarmee je een lvl 82, 43 en verscheidene lagere levels aan kunt
Ga naar Melzar's Maze, dat zich in Rimmington bevindt en ga naar binnen.

Melzar's Maze is zeker een doolhof: het is de bedoeling dat je je weg vindt door de deuren, waarvoor je sleutels nodig hebt. Deze sleutels worden gedropt door de creatures in de kamers.
Je bent nu in de 1e kamer. Een van de kleine zombie rats (lvl 3) die spawnt aan de noordzijde van de kamer, dropt een rode sleutel. Neem de rode deur zoals op het kaartje hierboven aangegeven.
Ga nu de ladder op en je komt in een kamer met lvl 19 ghosts. Dit keer moet je een ghost met een kap over zijn hoofd hebben. Raap de oranje sleutel op, kijk weer op t kaartje voor de juiste deur, en klim de ladder weer op.
Je komt nu uit in een kamer met skelletons (lvl 22). Degene met een klein zwart rond schild dropt een gele sleutel. Ga de deur weer door, en 3 ladders naar beneden.
Je bent er bijna nu! Kill de zombie (lvl 24) met de noordelijke spawn voor de sleutel, en je komt in een kamer met Melzar (lvl 43) in hoogsteigen persoon. Ook hij mag natuurlijk niet overleven!
Nadat je Melzar zijn plaats hebt gewezen sta je nu in de laatste kamer. Vermoord tot slot de lesser demon (lvl 82) voor een groene sleutel, ga de deur door, en claim je kaart stuk!


4.2 - Stuk 2 (Oracle)
Benodigdheden: wizards mind bomb, silk, lobster cage, unfired bowl
Ga met het Oracle, op Ice Mountain, praten. Ze geeft je een cryptische beschrijving hoe je aan je kaartstuk moet komen. De kaart zit in een kist, achter een deur in de Dwarven Mines die alleen open gaat als je de volgende dingen bij je hebt:

Fist, a drink used by a mage.
Next, some worm string, changed to sheet.
Then, a small crustacean cage.
Last, a bowl that's not seen heat.

Dit betekent dat je een wizards mind bomb, silk, een lobster cage en een unfired bowl nodig hebt.
Ga hiermee naar de deur, die je vindt ten noorden van de mine ingang die zich naast de Party Room in Falador bevindt, en ten noord oosten van de ingang op Ice Mountain.
Use nu je items op de deur en ga naar binnen. Haal je kaart stuk uit de kist, en klaar!


4.3 - Stuk 3 (Wormbrain)
Benodigdheden: 10k gp, OF ranged gear/magic gear/spear/halberd en telegrab runes
Ga naar Port Sarim Jail (ten zuiden van de food shop) en praat met Wormbrain. Hij heeft je kaartstuk, maar weigert hem te geven, tenzij je hem 10k gp betaald.
Je kunt nu 2 dingen doen: hem vermoorden met magic, ranged of een halberd/spear en met de telegrab spell het kaartstuk pakken, of hem de 10k gp geven.


5 - Een schip
Benodigdheden: 2k gp, 90 nails, 3 planks, hammer
Ga naar Port Sarim en praat met Klarense, ten zuidoosten van de boot naar Karamja. Ga akkoord om zijn schip te kopen voor 2k gp, en ga naar binnen en neem de ladder naar beneden. Zoals je kunt zien zitten er wat gaten in de boeg. Klik 3x op repair, en je gebruikt je planken, spijkers en hamer om het gat te dichten.


6 - Elvarg
Benodigdheden: Food, potions en armour om een lvl 83 aan te kunnen, de kaart delen, je anti-dragon shield en eventueel teleport runes
Haal al je kaart stukken op en use ze op elkaar om 1 kaart te krijgen. Ga nu naar Draynor Village en spreek met Ned. Vraag hem of hij je schip naar Crandor wil varen, en geef hem de kaart als hij er om vraagt.
Vul je laatste inventory space op met eten en ga dan naar Port Sarim en stap op je boot. Op weg naar Crandor krijg je een filmpje te zien waarin Elvarg overvliegt en niet iedereen het overleeft..

Eenmaal soort van heelhuids aangekomen is het tijd om naar de ingang van de dungeon te lopen.

Route 1 is korter dan route 2, maar gaat langs Moss Giants. Als je laag combat hebt en geen food kwijt wilt raken, neem dan route 2.
Ga naar binnen en volg de gang totdat je een cave binnenkan waar Elvarg rondloopt (vlakbij lvl 45 skeletons). Nu moet het gebeuren, zet je prayers klaar, drink je potions en ga er voor. Succes!

Gelukt? Gratz! Gebruik je home teleport en ga naar Oziach om hem het drakenhoofd te laten zien.


7 - Gefeliciteerd, quest voltooid!
 
Reward: 2 quest points, 18650 Strength en Defence Experience en je mag nu een runite platebody en green(En voor Members: Blue, Red en Black) dragonhide body dragen. Je krijgt ook nog 2 spins op de Squeal of Fortune.Geschreven door Ilovearagorn (Elanthiel). Laatste aanpassing was op 12-8-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).