Quests/F2P: Ernest the Chicken

« Terug naar Quests/F2P

Geschreven door Rutgermans en Pttim (Arnoud X122, Ilovearagorn, Owniemage, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 18-10-2014 door Elanthiel.
1 - Quest Start
Benodigdheden: Geen
Skills nodig: Geen
Startpunt: Draynor Manor, het spookhuis ten noorden van Draynor Village
 
2 - Ernest is zoek
Praat met Veronica. Ze vertelt dat zij en haar verloofde Ernest verdwaald waren en dat Ernest naar binnen was gegaan om te vragen waar ze heen moesten. Nu is hij al een uur binnen en ze heeft niks meer van hem gehoord...
 
3 - Ernest is een kip!
Loop naar het huis. Hier en daar leven de dode bomen, die je dan proberen schade aan te richten. Deze schade is niet ontzettend hoog. Ga het huis binnen...en de deur sluit achter je rug op slot.


Ga de grote trap op, ga daarna de ladder op. Daar vind je een kamer met een grote machine, een professor, en een kip. Praat met professor en hij vertelt je dat Ernest die kip is! Hij is het proefkonijn geweest voor de machine van de professor: de PouletMorph©.


Zeg "Change him back this instant!", maar helaas vertelt de professor dat dat niet zo makkelijk gaat. De huisspoken zijn er namelijk met 3 onderdelen vandoor gegaan, namelijk de drukmeter (pressure gauge), een rubberen tube (rubber tube) en ook een oliekannetje (oil can). Het is aan jou deze spullen te zoeken! 1 geruststelling, de huisgeesten komen nooit buiten het hek om het huis.

4 - Een spookhuis doorzoeken
Ga weer terug naar de eerste verdieping. Ten zuiden van de trap die naar beneden leidt ligt een doos vissenvoer. Pak het op en ga daarna naar de begane grond.Op de begane grond loop je naar het westen. In een klein kamertje ten zuiden van het kamertje met de range ligt een groene fles Poison. Pak het op en gebruik het met het vissenvoer. Het vissenvoer is nu vergiftigd.


Ga naar de kamer ten zuiden van het vergif. Daar zie je twee boekenkasten naast elkaar staan. Het blijkt een geheime deur te zijn. Ga erdoorheen en ga daarna de ladder af.


Dit gedeelte is heel irritant. Het is een doolhof met 6 hendels, die hendel A t/m F worden genoemd. Alle hendels staan aan het begin op Up; als je dit niet zeker weet kies je "Inspect" om erachter te komen hoe de hendel staat.

Eerst zet je zowel hendel A als B naar beneden (in de kamer waar je bent gekomen met de ladder). Ga daarna de deur in het noordoosten in. Haal dan hendel D over. Ga door de zuidwestelijke deur, ga daarna door de zuidelijke deur. Je bent weer terug in de kamer waarin je bent begonnen.
Haal weer zowel hendel A als B over, ga dan door de noordwestelijke deur, vervolgens door de westelijke en vervolgens de noordelijke deur. Haal zowel hendel E als F over, ga daarna twee keer door de oostelijke deur. Haal hendel C over. Ga weer naar het noordwesten en dan het westen, en haal hendel E over. Ga door de oostelijke deur, daarna twee keer de zuidelijke deur. Nu kan je eindelijk de westelijke deur in en dat rottige oliekannetje oprapen.


Ga weer terug naar de begane grond en loop naar de meest oostelijke ruimte van het huis. Daar ligt een spade; pak hem op en ga daarna via die deur naar buiten.


Loop om het huis heen, naar de westkant van de tuin, totdat je een composthoop tegenkomt. Graaf met de spade door de composthoop heen en je vindt een sleutel.


Loop naar het zuidwesten van de tuin en je komt een fontein in de hoek tegen.


Als je de search-optie erop gebruikt, kom je erachter dat de Pressure Gauge erin ligt; helaas zwemmen er ook Piranha's in. Gebruik het vergiftigde vissenvoer op de Piranha's, daarna kan je de Pressure Gauge pakken.

Loop weer naar binnen toe. In het kleine kamertje ten noorden van de trap naar boven ligt de Rubber Tube, in gezelschap met een skelet. Nu je de sleutel hebt, kan de deur open. Pak de Rubber Tube en ga weer de deur uit.
 
5 - Ernest terug veranderen
Ga terug naar de tweede verdieping en geef de spullen aan professor Oddenstein. Hij verandert Ernest weer in een man en vervolgens krijg je een beloning.

 
6 - Gefeliciteerd, quest voltooid!


Rewards: 4 Quest points, 3000 coins, 10 eggs (noted), 300 feathers en 2 Treasure Hunter keys en 2 Hearts of Ice.Geschreven door Rutgermans en Pttim (Arnoud X122, Ilovearagorn, Owniemage, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 18-10-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).