Quests/F2P: Let Them Eat Pie

« Terug naar Quests/F2P

Geschreven door Pttim (Elanthiel). Laatste aanpassing was op 12-8-2013 door Elanthiel.
1 - Quest Start
Lengte: Kort
Moeilijkheid: Makkelijk
Skills nodig: Geen
Quests nodig: Geen
Items nodig: Crayfish cage óf 20 gp + Empty pot, fishing bait, wheat, raw potato en raw crayfish (allemaal te verkrijgen tijdens de quest).
Startpunt: Nails Newton, bij de Pick and Lute Taverne in Taverly, direct naast de Taverly lodestone.
2 - Een kwaadaardige merchant

Praat met Nails Newton. Hij vraagt of je op zoek bent naar werk. Hij vertelt je dat er een handelaar op de 1e verdieping van de taverne zit, die al het eten in de omgeving opkoopt tegen lage prijzen, om het vervolgens voor veel geld te verkopen aan de bevolking. Nails Newton heeft een brief waarin staat dat alle voorraden in de pakhuizen worden vrijgegevn aan de burgers. Nu heeft het het stempel van de handelaar, Rolo the Stout, nodig.


Accepteer de quest.

Nails Newton vertelt je dat Rolo the Stout elke dag een dure taart bestelt. Hij stelt voor een taart te maken waardoor Rolo the Stout even in het ziekenhuis komt te liggen, zodat hij weg is bij de kist waarin hij zijn stempel bewaart.

3 - Een hele vieze taart
Het eerste ingrediënt dat je moet maken is 'pie crust'. Dit doe je door 'fishing bait' te mengen met 'flour'.

Plaatje
Voor de 'fishing bait' en de 'flour' ga je naar het zuiden. Daar zie je eerst de watermolen en ten zuiden daarvan is een brug naar het oosten. Ga de brug over en pak de 'fishing bait' op de grond bij de dode trol. De 'wheat' haal je van het veld, iets ten zuiden van de brug. zuidelijker.

Plaatje
Ga naar de bovenste verdieping van de watermolen. Doe de 'wheat' in de 'hopper' en gooi de 'fishing bait' daar bovenop. Vervolgens klik je op de 'hopper controls', zodat alles vermalen wordt.

Plaatje
Hierna kan je de 'flour' op de begane grond van de watermolen verzamelen, door er 'empty pot' er op te gebruiken. Deze pot vind je op de tafel tegen de zuidelijke muur van de watermolen.

Plaatje
Ga met de 'maggoty flour' naar Nails Newton, die nog steeds buiten de taverne staat. Praat met hem.

Hij vraagt een 'crayfish' te halen en de te begraven in een veld, zodat het gaat rotten. Je kunt hiervoor het 'flax field', het 'wheat field' of de 'animal pen' gebruiken. Hierna gebruikt Nails Newton je 'maggoty flour' en een pie shell, om een 'maggoty pie shell' te maken, die hij aan je geeft.

Plaatje
Ga naar het 'flax field' ten noorden van de taverne en spreek met Nicholas Angle, die iets te oosten van het 'flax field' aan de waterkant staat. Vraag hem het volgende: 'I need fishing supplies.' (optie 1)
Koop een 'crayfish cage' voor 20 gp.

Klik op de 'fishing spot' en vang een 'crayfish'.

Loop het 'flax field' in dat ten westen van de fishing spot ligt. Er verschijnt een cut scene waarin je de crayfish begraaft en even later weer opgraaft.

Plaatje
Ga naar Nails Newton en praat met hem, zodat je hem de 'manky crayfish' geeft. Hij vraagt je vervolgens een 'raw potato' in een 'kebbit hole' te stoppen.

Loop naar het noorden, naar Head Farmer Jones, die tussen het 'flax field' en de koeien staat. Praat met hem en vraag hem: 'I need farming supplies.' (optie 1)
Neem de gratis 'raw potato'.

Plaatje
Loop ten westen van Head Farmer Jones, de sneeuw in. Stop daar je 'raw potato' in een 'hole'.

Ga terug naar Nails Newton en praat met hem. Hij vertelt je hoe je de taart moet maken.

'Use' de 'manky crayfish' met de 'maggoty pie shell', zodat je een 'terrible pie (uncooked)' krijgt.

Plaatje
Ga de taverne in en 'use' de 'terrible pie (uncooked)' op de oven die in de zuidoost-hoek van het gebouw staat. Je krijgt dan een 'Terrible pie'.
4 - Een stiekem hele vieze taart
Praat weer met Nails Newton. Hij heeft een idee om er voor te zorgen dat de verschikkelijke geur van de taart gemaskeerd kan worden.Je moet hiervoor 'spices' uit de zakken van Foppish Pierre rollen, die ten westen van de watermolen staat.

Plaatje
Ga naar de watermolen (ten zuien van de taverne) en 'pickpocket' Foppish Pierre. Het kan gebeuren dat je niet in 1x slaagt. Probeer het dan nog een keer, om aan de 'expensive spices' te komen.

'Use' de 'expensive spices' op de 'terrible pie', zodat je een 'mouth-watering pie' krijgt.

Plaatje
Ga naar de 1e verdieping van 'The pick and Lute' taverne. En 'use' de 'mouth-watering pie' op Rolo the Stout. Hij zegt dat dit niet de taart is die hij had besteld, maar je weet hem te overtuigen dat deze taart beter is. Kies zelf een naam voor de taart. Tijdens de cut scene ga je naar beneden, waarna Rolo the Stout de taart opeet. Vervolgens gaat Rolo the Stout over zijn nek.

Plaatje
Je komt vanzelf bij Nails Newton te staan, die je vraagt de stempel (seal) uit de kist van Rolo the Stout te halen. Ga terug naar de eerste verdieping van de taverne en open de 'chest'. De 'seal' verschijnt in je inventory.

Breng de 'seal' naar Nails Newton, die zijn brief stempelt met de 'seal'. Hij vraagt je de 'forged letter' naar Foppish Pierre te brengen.

Ga naar het zuiden en geef de 'forged letter' aan Foppish Pierre, die nog steeds buiten de watermolen staat. Hij leest de brief en zegt dat hij de pakhuizen zal openen.

Ga daarna terug naar Nails Newton en praat met hem om te vertellen dat de pakhuizen open gaan.

5 - Gefeliciteerd, quest voltooid!


Reward:1 Quest Point, 100 cooking xp, 150 thieving xp, spice pouch, 5 meat pies, 2 spins op de Squeal of Fortune.Geschreven door Pttim (Elanthiel). Laatste aanpassing was op 12-8-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).