Quests/F2P: What's Mine is Yours

« Terug naar Quests/F2P

Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel). Laatste aanpassing was op 20-8-2013 door Elanthiel.
1 - Intro
De tijden zijn hard, zelfs voor master smith dwarf Doric. Hij heeft dringend je hulp nodig om zijn onderneming te redden.

Lengte: Kort
Moeilijkheid: Makkelijk
Skills nodig: 5 Smithing
Quests nodig: Geen
Items nodig: Toolbelt items
Handige items: Geen
Startpunt: Doric, noord van Falador

 
 
2 - Start
Je start de quest door te praten met Doric die zich ten noorden van Falador bevindt.
Doric is ten einde raad. Hij blijft klanten verliezen voor zijn smithing shop. Vertel hem dat je zal helpen en je zal een pop-up krijgen om de quest te accepteren.

 
 
3 - High-quality ores
Zelfs wanneer hij nieuwe klanten heeft stoppen ze snel met nieuwe bestellingen te plaatsen. Om het nog erger te maken heeft hij al een tijdje niets meer gehoord van zijn zoon Boric. Boric zou terug naar huis keren nu hij zijn studies in Keldagrim heeft voltooid. Doric heeft nog maar één klant over, Sir Amik, de leider van de White Knights. We stellen voor om de allerbeste wapens te maken en aan Sir Amik te geven om zo de reputatie van Doric te herstellen. Hiervoor heeft Doric twee copper en twee tin ore van zeer hoge kwaliteit nodig. Je krijgt van hem een kaart waarop aangeduid staat waar je deze ores kan vinden en een ore bag om de ores te bewaren. 

Zodra je de kaart opent zal er ook een hint pijltje op je map verschijnen. Volg deze pijl naar de dwarven mine een beetje naar het oosten. Mijn de copper ore met het pijltje erboven.

Er zal een Living Rock Brawler verschijnen, geen paniek het is maar lvl twee en je kan hem makkelijk aan! 

De living rock brawler zal een “high-quality ore” droppen, raap deze op.

Nu is het tijd voor de andere ores, maak gebruik van het lodestone netwerk om naar Varrock te teleporteren. Loop vervolgens naar het oosten en westen en doe hetzelfde als de vorige keer. Je zal samen met je “high-quality ores” ook een boek en een amulet vinden.
Voor de laatse ore teleport je naar de Port Sarim lodestone en loop je naar het westen. Wanneer je deze mining site betreedt volgt er echter een cutscene waarin je een dwarf en de Dark wizard Elijah ziet. Elijah zal een vloek over één van de ores uitspreken en daarna weg teleporteren. Mijn wederom de ore, wetend dat er een vreselijke vloek op rust. Versla opnieuw de Living rock brawler en raap de laatste ore op. Ga nu terug naar Doric, maak eventueel gebruik van de Falador lodestone.
 
 
4 - High-quality weapons
Terug bij Doric vertel je hoe de ores tot leven kwamen en dat je een tovenaar zag die een vloek uitsprak over de ores. Vervolgens geef je hem het boek. Daaruit leer je dat er iemand Doric wilt saboteren. Verder leren we dat het amulet een Gofannon amulet is (meer hierover in de rewards sectie). Ondanks dat iemand ons wilde saboteren hebben we toch alle “high-quality ores” verzameld. Nu is het tijd om de wapens voor Sir Amik te maken. Withdraw de ores van je bag en gebruik die op de furnace.
Gebruik vervolgens de “High-quality bronze bars” op de anvil om een dagger en een sword te maken.
 
5 - Make em shine!
Om de wapens nog mooier te maken vraagt Doric je om naar de Artisian workshop te gaan en met Aksel te praten. De Artisian workshop bevindt zich zuid oostelijk in Falador.
Vertel Aksel dat Doric je naar hier heeft gestuurd om deze wapens af te maken. Hij zal dit met veel plezier doen. Ondertussen vraagt hij je om een gunst. Hij zou graag een verslag hebben van Sten die bezig is met trein rails te leggen. Ga verder in de Artisian workshop tot je een ladder vindt. Sten is de enige dwarf die je zal zien. 
Vertel Sten dat Aksel een verslag wilt hebben. Sten zal je voor je hulp vragen, maar omdat dit geen invloed heeft op de quest gaan we dit negeren. Keer terug naar Aksel en vertel hem het verslag in ruil voor de afgewerkte wapens.

 
6 - Familie oorlog
Met deze afgewerkte wapens kunnen we ze eindelijk aan Sir Amik geven. Maak je weg naar de White Knights castle en praat in het westelijk deel met Squire Cerlyn. Het blijkt dat Sir Amik zijn bestelling van Doric al heeft gekrijgen. Wat natuurlijk niet kan kloppen omdat wij de wapens net hebben gemaakt. Het moet wel een bedrieger zijn. Na de chatdialoog zal Cerlyn je naar Sir Amik leiden en volgt een korte cutscene. Het blijkt dat de bedrieger Boric is, hij heeft een beetje veel uit te leggen aan zijn vader. Boric zal toe geven dat hij zijn vader wou saboteren. Er volgt een echte familie oorlog die we moeten proberen oplossen. Probeer zelf een beetje logica te gebruiken om uit te zoeken welke opties het beste zijn.

 
7 - Back in bussines
Als het uiteindelijk lukt om de ruzie op te lossen, praat je opnieuw met Doric. Ze gaan de shop hernoemen naar “Doric & son”. Ze willen jou ook als zaken partner hebben. Natuurlijk willen we dat, helaas mogen we niet even relaxen, maar moeten we alweer aan het werk. Boric vraagt je om de kelder een beetje van de rosten op te ruimen, om een ornamental armour set en een shop sign te maken. Voor dat laatste krijg je de bars van Boric. Gebruik die op de anvil om alle dingen te maken. Klim de trap af en mijn de rocks.
Praat vervolgens nog met Doric erna zal er nog een cutscene volgen waarin de smithing shop wordt heropend. Hierna is de quest voltooid.

Rewards: 1 Quest point, 1000 mining xp, 400 smithing xp, 180 coins, Gofannon amulet (Geeft 500 bonus xp wanneer je het draagt terwijl je mining of smithing doet) en 2 tickets voor Squeal of Fortune. 
Na de quest: De mogelijkheid om extra tasks voor Boric en Doric te doen om zo meer bonus xp te krijgen op je Gafannon amulet.
 Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel). Laatste aanpassing was op 20-8-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).