Quests/F2P: The Death of Chivalry

« Terug naar Quests/F2P

Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel, Pttim). Laatste aanpassing was op 24-8-2013 door Elanthiel.
1 - Intro
The death of Chivalry is de vervangende quest van de Black Knights' Fortress quest. Het is ook de eerste quest waarin Sir Owen, één van de zeven helden in Runescape, een belangrijke rol speelt. Tevens heeft Jagex in deze quest voor het eerst gebruik gemaakt van Combat scaling zoals in Dungeoneering. Het is misschien een makkelijke quest, maar de tegenstanders zullen behoorlijk sterk zijn. 

Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Makkelijk
Skills nodig: 5 Smithing
Quests nodig: Geen
Items nodig: Geen
Handige items: Combat gear (range of mage is aangeraden), food en potions.
Startpunt: Sir Owen in de Edgeville Monastary 
 
 
2 - Start
Deze quest start je door te praten met Sir Owen die zich in de Edgville monestary bevindt. 

Hij zal je iets vreemds vertellen over uilen wat blijkbaar een code zin is voor zijn geheime ontmoeting met iemand. Ga verder in het chatdialoog totdat er een cutscene volgt waarin de god Saradomin verschijnt. 

Hoe je hierop wilt reageren mag je zelf beslissen, je keuzes kunnen aangepast zijn aan je vorige beslissingen en zullen vast en zeker een invloed hebben in de toekomst, denk dus even na over je keuzes. Saradomin vraagt je om je hulp. De Kinshra, de black knights van Zamorak, hebben een zeer gevaarlijk antiek wapen ontdekt. Ze willen het gebruiken om de White knights te vernietigen en Falador innemen. Het wapen is te gevaarlijk voor deze wereld en kan zoveel doden eisen dat zelfs Zamorak er tegen is. Daarom moet jij het wapen veilig houden. Hierna krijg je een pop-up om de quest te accepteren.
 
3 - Infiltratie
Saradomin zal voor een Black Knights' Captain outfit zorgen dat een beetje south west op een armour rack zal spawnen. 

Doe deze aan en praat opnieuw met Saradomin. Hij wilt dat je met je nieuwe vermomming als Captain Dulcin voordoet. Sir Owen zal meegaan als je gevangene om zo de Black Knights' Fortress binnen te dringen. Hierna vraagt Saradomin je voor je toestemming om je te teleporten naar de Black Knights' Fortress. Er volgt een korte cutscene. Saradomin zal je nog een laaste tip geven om naar de hoogste toren te gaan en het wapen terug te stelen.

Probeer de poort te openen. De wachter zal je tegenhouden. Vanaf nu zal je ook een "Black knight suspicion level meter" krijgen. Door verkeerde acties zal deze meter oplopen. Wanneer deze 100% bereikt zullen de Black knights zien dat je niet Captain Dulcin bent en je er uit gooien, je zal dan opnieuw moeten beginnen. Een pluspunt hieraan is dat je meter terug naar 25% zal springen en je direct door kan lopen naar de persoon die je er heeft uitgegooid. Voor je eerste keuze zal je meter ongeacht wat je kiest naar 25% gaan. Vervolgens zal de wachter je vragen wat je met een Knight van Saradomin doet. Selecteer de derde optie en hij zal je toegang geven.

Als je in de Runescape lore geïnteresseerd mocht zijn vergeet dan zeker niet om de muurtapijten te inspecteren op de oostelijke en westelijke muur. Eenmaal binnen loop je een beetje naar het noorden. Lieutenant York zal je daar tegenhouden en je vragen waarom je gevangene niet goed wordt bewaakt. Selecteer de tweede optie.

Daarna loop je naar de noord westelijke deel van het kasteel en probeer je de trap omhoog te gaan. Een nieuwe wachter zal je weer tegen houden. Selecteer twee keer de eerste optie.

Loop op de eerste verdieping naar het zuidelijk deel en daar zal je Hierophant Marius ontmoeten. Hij zal je het teken van Zamorak willen geven. Selecteer de tweede optie en daarna de derde optie.

Probeer vervolgens de trap in het zuid oosten omhoog te gaan om wederom gestopt te worden door een wachter. Selecteer de tweede optie en daarna de eerste of tweede optie.

Op de tweede verdieping kan je weer twee muurtapijten inspecteren om zo wat meer over de Runescape lore te leren.

Ga verder naar het noorden en Lieutenant Graves zal je tegenhouden. Zolang je niet vraagt waarom hij er anders uitziet maakt het niet zo veel uit welke optie je neemt. Even verder in het chatdialoog zal Sir Owen hem neerslaan. Doorzoek het lichaam voor 250 gp! Hierna zal je het lichaam moeten opruimen.


 
4 - Ritueel
Verder naar het noorden is het kantoor van Captain Dulcin. Voor nog meer Runescape lore, doorzoek zijn bureau om zijn dagboek te vinden. Je kan het nog niet lezen omdat het een slotje heeft. Klim vervolgens naar de volgende verdieping. Hier zou het wapen dat we zoeken moeten liggen, maar we zien alleen maar een "damaged Ritual circle", Sir Owen denkt dat er niets anders opzit om deze te repareren en het ritueel uit te voeren. Hij vermoedt dat na het ritueel het wapen bekend wordt. Doorzoek de kamer voor een paar kaarsen, een stuk krijt en een brief. 

Neem vervolgens het boek, hiervoor krijg je 250 magic xp.

Eerst moet je de cirkel voor het ritueel terug met krijt tekenen. Kopieer degene uit je boek of praat na elke optie met Sir Owen. Als het niet klopt zal hij het ook zeggen en probeer je simpel weg de volgende.


Vervang vervolgens alle kaarsen en steek ze aan. Als laatste moet je bij elke kaars de juiste woorden zingen, deze kan je in je boek vinden en verschillen voor iedereen. Dit moet in juiste volgorde. Eerst de noord westelijke kaars dan de noord oostelijke kaars en als laatste de oostelijke kaars. Wanneer dit lukt zal er een portal openen.

 
5 - Grafkelder van Saradomin
Voordat je in de portal gaat kan je best gebruik maken van de bank die aanwezig is om combat gear (range of mage gear is de beste keuze), food en potions te nemen. Ga nu door de portal. Deze zal je leiden naar de grafkelder van Saradomin. In de korte cutscene die volgt zal je drie black knights zien die een jonge dame martelen. Versla deze en doorzoek hun lichamen voor nog wat gp een een cage key door. 

Met deze sleutel kan je de kooi openen. 
De dame zal je vertellen dat haar naam Dawn is en ze een zuster is van de Abbey of St. Elspeth Citharede. De black knights wilden haar gaan opofferen om zo een barrière te verbreken dat het wapen nog beschermt. Hierna krijg je een keuze wat je met Dawn wilt gaan, maar ongeacht je keuze zal ze hier op je blijven wachten. 

Aan de andere kant kan je nog een supply crate looten voor 100 fire en 200 water runes. Ga nu verder naar het oosten door een deur. Opnieuw als je meer wilt leren over de Runescape Lore kan je de doodskisten en de bergen beenderen inspecteren. Loop naar de poort in het zuiden om verder met de quest te gaan. Je zal 125 strength xp krijgen voor deze poort te openen.
  
 
 
6 - Fern
In de volgende kamer zal je opnieuw een paar lichamen van black knights zien liggen die je eventueel kan doorzoeken voor nog wat coins. In het midden zal je ook Fern zien. Haar taak hier is om het wapen, Elora's wand, te beschermen. Je zal haar moeten verslaan. Ze is niet heel moeilijk, het enige waar je voor moet uitkijken is haar speciale aanval wanneer ze naar het midden teleporteert en charge roept, ren hiervan weg.

Eenmaal ze verslagen is zal de volgende barrière verdwijnen en kan je verder gaan.
 
7 - Memory
Verder zal je Elona's wand zien omringd door nog twee barrières om de eerste te doen verdwijnen zal je een puzzel dat gelijkenissen heeft met het spel memory moeten oplossen. Rondom de Barriere zul je tegels vinden, deze kan je omdraaien. Daarop zal dan een plaatje staan van bijvoorbeeld een ster. Hierna moet de volgende tegel die je omdraait ook een plaatje hebben van een ster. Heel simpel dus, je mag acht keer falen voordat de tegels resetten. Maak gebruik van het volgend plaatje voor de oplossing.

Voor de laatste barrière moet je een bloed opoffering geven. Je kan zelf kiezen of je dit zelf wilt doen of door Sir Owen laat doen. Hierna volgt een cutscene waarin Dawn Elona's wand zal stelen.
 
8 - Final fight
Achtervolg haar terug naar de vorige kamer en er zal een cutscene volgen. Ze zal Sir Owen doden om daarna hem samen met de black knigths terug tot leven wekken. Versla deze zombies. Hierna kan je voor het lijk van Sir Owen een gebedje zeggen, een grafrede uitspreken of zijn schild stelen. 
Ga vervolgens terug naar de vorige kamer door opnieuw de poort te openen, je krijgt weer 125 strength xp hiervoor. In de vorige kamer zal je met Dawn moeten vechten. Haar sterkte is aangepast aan jouw level, wees gewaarschuwd. Haar aanvallen bestaan uit een normale fire strike, maar ook een paarse wolk aanval. Voor elke seconde je er in staat zal je 10% van je lifepoints verliezen. Naarmate ze minder lifepoints heeft zal ze meer van deze wolken gebruiken en zullen die ook langer actief zijn.

Telkens ze 25% van haar lifepoints verliest zal ze een schild oproepen om haar van alle aanvallen te beschermen en verschillende skeletons summonen. Je moet eerst afrekenen met deze skeletons voordat je Dawn verder kan aanvallen.

Als laatste kan ze je ook weg teleporteren als je te dicht bij haar staat, daarom kan je het beste range of mage gebruiken om dit te vermijden.
 
Eenmaal je haar hebt verslagen doorzoek je haar lichaam voor de wand, de sleutel voor het dagboek van Dulcin, dat boek dat we eerder hebben gestolen met nog meer Runescape lore in en een Skull of Remembrance. 
 
9 - Einde
Keer terug naar de kamer waar het lijk van Sir Owen ligt.
Saradomin zal je opwachten in deze kamer en je voor de wand vragen om Sir Owen terug tot leven te wekken. Ongeacht je antwoord zal Saradomin de wand nemen en Sir Owen terug tot leven wekken. Helaas gaat er wel iets mis en wordt zijn lichaam een beetje corrupt. Saradomin vertelt zijn ware bedoelingen nog om de wand te gebruiken zodat hij de centaurs terug tot leven kan wekken. Uiteindelijk vraagt hij je of je terug naar Edgeville Monastary wilt gaan of nog hier wilt blijven. En is je quest voltooid! 

Rewards: 3 Quest points, 250 Magic xp*, 500 Strength xp*, 2,500 Coins*, 500 xp Combat lamp, 250 Prayer xp lamp, vier nieuwe titels ([Naam] the Gallant, [Naam] the Pious, [Naam] the Brave, [Naam] the Valiant), Sir Owen Sonde's shield (met een emote) Skull of Remembrance (heeft een teleport optie naar de ritueel kamer en de optie om cutscenes van de quest opnieuw te bekijken), Cosmetic set van Black Knight captain's armour en 2 tickets voor de Squeal of Fortune

*Deze heb je al tijdens de quest gekregen.

Er zijn ook extra rewards in te vinden door de vier doodskisten te openen in de grafkelder. 

De rewards zijn:
Een templar outfit.
Met 40 strength: een 3500 xp combat lamp.
Met 60 strength: een Gilded cabbage, plaats deze op de grond en stamp er 30 keer tegen voor 10k bonus prayer xp.
Met 80 strength: een 60k xp prayer lamp.


 Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel, Pttim). Laatste aanpassing was op 24-8-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).