Quests/F2P: Stolen Hearts

« Terug naar Quests/F2P

Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel, Pttim). Laatste aanpassing was op 19-4-2014 door Elanthiel.
1 - Intro
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Makkelijk
Skills nodig: Geen
Quests nodig: Geen
Items nodig: Geen
Handige items: Combat gear voor drie level 2 tegenstanders
Startpunt: Ozan, noordelijk deel van Draynor Village

 
2 - Start
Praat met Ozan om de quest te starten. 

Hij heeft gehoord van je vele avonturen en vraagt je hulp. Zijn oude vriend Khnum heeft een bende opgericht hier in Draynor Village. Ozan wilt met je hulp uitzoeken wat de bedoelingen van Khnum zijn. Hierna krijg je een pop-up om de quest te accepteren.
 
3 - I'm a thug! For real!
Eenmaal geaccepteerd wilt Ozan dat je infiltreert in de bende, dit kan hij niet zelf doen omdat hij redelijk bekend is in dat milieu. Ga in het huisje naast Ozan en probeer de trapdoor te openen. Een wachter zal je tegenhouden. Selecteer de derde optie.

In de basis praat je met Khnum achter de bar. Khnum zal je willen rekruteren voor je bende en je een paar vragen stellen. Er zijn geen verkeerde antwoorden, maar je keuzes hier hebben wel effect op de titel reward aan de einde van de quest. De andere titels zijn natuurlijk na de quest ook beschikbaar. Zodra Khnum je accepteert in zijn bende vraag hem aan welke job ze momenteel bezig zijn. (De vierde optie). Hij zal je vertellen over een kidnapping, maar veel meer krijg je niet uit hem. Vervolgens vraagt Khnum je om hem te ontmoeten in het hoofdkantoor. Hij zal je wel niet vertellen waar dat is, als laatste test zal je dit zelf moeten uitzoeken.
 
4 - Achtervolging
Vertel Ozan over je infiltratie en vraag hem daarna over het uitzoeken waar het hoofdkantoor van de bende is. Ozan heeft geen idee, maar hij stelt wel voor om Khnum te achtervolgen wanneer hij deze basis verlaat. Ozan zal je nog vragen of je klaar bent om Khnum te schaduwen. Khnum zal rond Drayor Village lopen, wees voorzichtig om niet te dicht achter hem te lopen of hem te ver weg laten lopen. Ozan zal je waarschuwen als je te dicht/ver bent. Mocht je ontdekt worden of verlies je Khnum uit het oog zal je opnieuw moeten beginnen. Volg Khnum tot aan de gevangenis een beetje oost van Drayor Village, ga hier in en er volgt een mooi achtergrond verhaal.

Sla deze tekst over als je geen interesse hebt in een samenvatting van het verhaal.

Ozan verloor zijn ouders op jonge leeftijd en moest overleven door te stelen. Khnum had hem betrapt, maar in plaats van Ozan op te sluiten raakte ze bevriend. Later hoorde Ozan een prachtig lied gezongen door Leela, de dochter van Osman. Ozan besloot om het lied te volgen en het paleis binnen te sluipen Er ontstond paniek en dat forceerde Ozan om te vluchten. Per ongeluk eindigde hij in de kamer met de legendarische diamand, de Kharid-ib, waar hij werd betrapt door Osman. Ozan werd beschuldigd van poging tot diefstal en verbanning van Al-Kharid. Osman ontsloeg ook Khnum, na 20 jaar dienst, omdat hij er van overtuigd was dat Khnum Ozan had geholpen om het paleis binnen te sluipen. Wat niet waar is, hierdoor groeide er een haat voor Ozan en Al-Kharid.


Aan het einde van dit verhaal, zal Leela te voorschijn komen. Na een moeilijke ontmoeting besluit ze toch om samen te werken met ons. Ze zal ons ook vertellen dat prins Ali vermist is. Hierna moeten we wat meer informatie uit Khnum krijgen.
Ga door de verschillende opties tot dat Ozan dreigt om hem op te sluiten met alleen maar water en brood als eten. Khnum zal hierdoor breken en ons alle nodige informatie vertellen. We leren dat Khnum niet het meester brein achter deze operatie is. Khnum en zijn mannen werken voor Lady Keli die op het punt staat om met een boot, een beetje naar het zuiden, en samen met prins Ali te vertrekken.
 
5 - Lady keli
Loop nu naar het zuiden en een beetje ten oosten van de brug die naar de Wizard tower leidt. Je zal daar verschillende npc's zien staan, wanneer je deze plaats betreedt zal er een cutscene volgen.

Lady Keli weet te ontsnappen door de bende leden van Khnum met een spreuk ons te laten aanvallen. Versla deze zeer makkelijke level 2 tegenstanders. Raap erna de Ransom note op. 
Ga door het chatdialoog, uiteindelijk vraagt Ozan je mee om de Ransom Note aan de koning te geven. Maak gebruik van het lodestone netwerk om er snel te geraken.
 
6 - Jumping on rooftops
Eenmaal in Al-Kharid probeer het paleis binnen te gaan. De wachter zal je tegenhouden en je vertellen dat niemand het paleis binnen mag. Wanneer je hem verteld dat je belangrijke informatie heb over de kidnapping van prins Ali verklaart hij je gek.
Gelukkig heeft Ozan al een nieuw plan om het paleis via de daken binnen te sluipen. Ga hiernaar na het dak van de crafting shop in het noord oosten van Al-Kharid. Je zal vanaf daar naar verschillende huizen springen, Ozan zal je hiermee helpen.

Wandel over de plank
Spring via het zonnescherm naar beneden
Ren door het huis en wandel over de waslijn
Klim de ladder omhoog
Spring over de planken
Klim nogmaals een ladder omhoog
Spring naar het volgend gebouw
Klim met behulp van een tapijt naar beneden
Klim voorbij de monkeybars
Spring naar het volgend huis in het zuiden.
Spring op het zonnescherm als een trampoline
Klim omhoog
Klik op de vlaggenmast zodat Ozan een pijl met touw afvuurt
klim over het touw
En als laatste nog eens omhoog klimmen hierna zal een cutscene volgen

In deze cutscene zie je de Menaphite ambassadeur Jabari die de Emir Shah er van probeert te overtuigen om een Menaphite op de troon te zetten. Emir Shah is namelijk dodelijk ziek en nu de prins is vermist zal er geen opvolger zijn mocht de onvermijdelijke dood van de Emir in de nabije toekomst liggen. Een menaphite op de troon ziet de Emir niet zitten en verzekerd de ambassadeur dat de prins snel gevonden zal worden. Hierna beveelt Emir Shah aan Osman om zijn zoon snel te vinden met alle middelen, behalve dan de Kharib-ib als losgeld betalen. Die diamant is meer waard dan zijn zoon blijkbaar. 
 
7 - Gewichten puzzel
Ozan stelt voor om de diamant te lenen zonder te vragen aan de Emir. Om zo eerst de veiligheid van prins Ali te verzekeren. Klim vervolgens omhoog en ga via het dakraam in de kamer waar de diamant ligt.
Probeer de schatkist te openen om een scroll over de geschiedenis van de Kharib-ib te ontdekken er staat ook op hoe de volgende puzzel werkt. 

Het doel van deze puzzel is om van de negen gewichten, waarvan acht met hetzelfde gewicht en eentje zwaarder, het zwaarste te nemen en deze te verwisselen met de diamant. Om je hierbij te helpen krijg je een weegschaal. 

Als eerste zet je zes willekeurig gewichten op de weegschaal. Als de weegschaal aantoont dat rechter- of linkerkant zwaarder is zit het zwaarste gewicht bij deze drie. Wegen beide kanten evenveel dan zit het zwaarste gewicht bij de overige drie die je nog niet hebt gebruikt. Van die drie zet je op beide kanten van de weegschaal één en gebruik je er één niet. Geeft de weegschaal aan dat de rechter- of linker kant zwaarder is, sleep dat gewichtje naar je rugzak. Wegen de twee gewichten even veel sleep je het gewichtje dat je niet gebruikte naar je rugzak. Verwissel vervolgens de diamant met het gewichtje.
 
8 - Einde
Zodra je de diamant neemt zal Osman je betrappen. Tevergeefs proberen we hem te overtuigen dat we prins willen redden. Osman zal hiervan niets geloven. Vertel hem het wachtwoord dat Leela je gaf, weet je wel dat wachtwoord waarvan ik niets heb verteld. Veel succes met gokken! 

Zelfs gok je drie keer verkeerd, op het laatste moment zal Ozan het wachtwoord herinneren. Osman zal je hierna geloven en je naar de Emir brengen. Na nog meer chatdialoog en een dramatische dood van de Emir is de quest voltooid.


Rewards: 3 Quest Points, 250 Constitution XP, 2500 coins, 250 XP Combat lamp, 250 XP  Agility lamp (Members only), 250 XP Thieving lamp (Members only) en twee tickets voor de Squeal of Fortune
Vier nieuwe titels:
[Naam] the Enforcer
Don [Naam]
[Naam] the Swindler
Artful Dodger [Naam]
 Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel, Pttim). Laatste aanpassing was op 19-4-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).