Quests/F2P: Death Plateau

« Terug naar Quests/F2P

Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel). Laatste aanpassing was op 20-8-2013 door Elanthiel.
1 - Intro
Burthorpe wordt geplaagd door verschillende troll aanvallen. Help Commander Denulth Burthorpe te verdedigen en de trollen te verjagen!

Lengte: Kort
Moeilijkheid: Makkelijk
Skills nodig: Geen
Quests nodig: Geen
Items nodig: Geen
Handige items: Combat gear/food voor een level 2 troll
Startpunt: Commander Denulth een beetje zuid oostelijk van de Burthorpe lodestone

 
2 - Start
Meld je bij Commander Denulth en vraag hem voor een quest.

In de oorlog met de trollen hebben de trollen de heel strategische plaats Death Plateau ingenomen. Zijn soldaten vallen ten prooi in de smalle weg die leid naar Death Plateau aan Troll Rangers. Hij wilt dat jij een andere weg kan vinden om zo de trollen te verrassen en te verslaan. Hij stelt voor om Dwarf Sabbot te zoeken, Sabbot leeft er al heel lang en weet vast en zeker nog een weg. Accepteer hierna de quest.

 
3 - Dwarf Sabbot
Loop vervolgens naar het noord oosten. Vraag daar aan de Guard of je er door mag. 

Nog wat naar het noord oosten vind je een grot, de woonplaats van Sabbot.

Praat met hem en selecteer de eerste optie.

Na wat bekgevecht zal hij je uiteindelijk wel helpen. Volgens hem zijn er twee routes. Als een geit de berg te beklimmen wat geen enkel mens tot in staat is of zoals een echte dwarf onder de stenen door, niet door een tunnel te graven, maar door gebruik te maken van de natuurlijke grotten in de berg. Sabbot zijn vrouw heeft notities van vorige expedities door de grotten die van pas kunnen komen.


 
4 - Dwarf Freda
Van Sabbot zijn grot volg je het pad naar het westen tot je een splitsing tegenkomt. KLIMB NIET OVER DE STENEN EN GA NIET VERDER NAAR HET NOORDEN TENZIJ JE JE LEVEN WILT RISKEREN. ER ZIJN GENOEG WAARSCHUWINGEN VAN JAGEX, MAAR IK WIL JE DOOD NIET OP MIJN GEWETEN HEBBEN. Volg het pad verder naar het westen en vervolgens naar het zuiden tot je het huisje van Freda tegen komt. In het huisje praat je met Freda en vraag je voor haar notities. 

Ze wilt je wel helpen, maar je zal niet veel met haar notities zijn. Ze zijn namelijk met veel moeilijke woorden en vaktermen geschreven. Ze zal deze vertalen zodat wij het ook kunnen lezen nadat ze terug van Dunstan met nieuwe spikes voor haar climbing boots is. Om dit een beetje te versnellen stellen we voor om zelf naar Dunstan te gaan voor nieuwe spikes zodat Freda al aan de vertaling van haar notities kan beginnen.

Ga terug naar Burthorpe met eventueel de lodestone teleport en ren naar het noord oosten. Dunstan zijn shop is aangeduid met een zwaard icoon op de world map. Vraag Dunstan voor nieuwe spikes voor je climbing boots. 

Keer nu terug naar Freda, geef haar in ruil voor de notities haar climbing boots.
 
5 - In de grot
Met deze notities keer je terug naar Sabbot. Mine de westelijke muur weg.

Ga er vervolgens in, Sabbot zal je nog een paar rabbit sandwiches geven voor het geval je agressieve trolls tegekomt. 
In de grot spring je van de klif en volg je het pad naar het oosten. Waar nodig kruip, spring en wring je door en over de obstakels. Uiteindelijk zal je de uitgang vinden.
Eenmaal buiten volgt er een cutscene met een troll genaamd Map. We willen natuurlijk niet dat de trollen nu al weten van onze geheimen weg, dus praat met Map en kies de derde optie. Versla Map en keer erna terug naar Denulth. (Lodestones zijn handig!)

 
6 - Einde
Meld het goede nieuws over een nieuwe route aan Denulth er volgt nog een cutscene waarin de trollen in onze val lopen. Hierna is de quest voltooid.

Rewards: 1 Quest point, Drie xp lamps van elk 100 xp en twee tickets voor de Squeal of Fortune.

Na de quest: Heb je nog de mogelijkheid om voorraden naar de soldaten van Denulth te brengen via dezelfde manier als in de quest. Dit kan je vijf keer doen voor drie xp lamps van elk 180 xp.

 Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel). Laatste aanpassing was op 20-8-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).