Quests/F2P: Shield of Arrav

« Terug naar Quests/F2P

Geschreven door Rutgermans (Arnoud X122, Ilovearagorn, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 23-8-2013 door Elanthiel.
1 - Introductie
De Shield of Arrav quest moet met z'n tweeën voltooid worden. Dit kan je doen met een onbekende, maar het met een vriend doen is prettiger. In de quest komen 2 gangs voor, de Phoenix Gang en de Blackarm Gang. Beide gangs zijn aartsrivalen van elkaar en hebben allebei het halve Shield of Arrav. Daarom moeten jij en je vriend in de rivaalgang gaan, beide helften pakken en samen de quest afmaken. Neem voordat jullie met de quest beginnen alvast even een besluit wie er in welke gang gaat. Voor members raad ik aan om in de Blackarm Gang te gaan, omdat in de Hero's Quest (voor members) de gangs ook weer terugkomen. Het is bij die quest makkelijker om een Phoenix member te vinden dan een Blackarm member. 
2 - Black Arm Gang
2.1 - Quest Start
Benodigdheden: Geen
Skills nodig: Geen, maar moet een level 23-vijand kunnen verslaan
Startpunt: Varrock, bij de zuidelijke ingang


Plaatsen in de Blackarm Gang aangegeven.
2.2 - De Black Arm Gang in
Praat met de tramp in varrock, vraag hem of er iets in het steegje achter hem is. Hij vertelt over de Blackarm Gang, die zich daar heeft gevestigd. Vraag of er een kans bestaat dat jij bij de Gang kan komen. Loop na het gesprek door het steegje het huis in en praat met Katrine.Zeg tegen Katrine dat je weet dat zij van de Blackarm Gang is. Praat met haar door totdat je de kan vragen of je in de Gang mag. Katrine vraagt je vervolgens 2 crossbows uit de Phoenix Gang's wapenkamer te stelen.2.3 - Phoenix crossbows
Ga naar je vriend. Hij moet lid van de Phoenix Gang zijn, anders moet je even wachten tot hij het is. Vraag hem om de sleutel die hij van Straven heeft gekregen.

Ga met de sleutel naar de wapenkamer van de Phoenix Gang, open de deur met de sleutel. Ga naar boven, vermoord de weaponsmaster (level 23), steel twee crossbows en ga weer terug naar beneden.Ga terug naar Katrine, geef haar de crossbows en je bent officieel lid van de Blackarm Gang.2.4 - Deel van het schild
Ga door de deur bij Katrine, ga daarna de trap op. Zoek op de eerste verdieping het kastje door en je vindt een helft van de Shield of Arrav.Vraag aan je vriend of hij de andere helft van het schild heeft. Als dit het geval is, neem dan een besluit (dit maakt verder niets uit) wie beide helften krijgt. Als jij jouw deel weggeeft, sla dan punt 2.5 over. Ga anders naar je vriend toe en neem de andere helft van het schild in ontvangst.

2.5 - Het schild inleveren


Ga met beide helften naar het museum van Varrock, ten oosten van het kasteel van Varrock. Praat met de curator. Hij geeft je twee certificaten, waarvan je er één aan je vriend moet geven. Sla punt 2.6 over.2.6 - Je vriend levert het schild in
Loop met je vriend naar het museum toe. Wacht totdat hij met de Curator heeft gesproken, en vraag om het certificaat (hij heeft er 2 gekregen, waarvan er 1 voor jou is). Mocht je vriend plotseling van gedachten veranderd zijn en geeft hij het certificaat niet, maak je dan geen zorgen – hij kan maar 1 keer de beloning krijgen, en anders praat je gewoon met de Curator, die je dan een certificaat geeft.

2.7 - Nog even langs de Koning
Ga met het certificaat naar koning Roald in het kasteel van Varrock. Hij geeft je de beloning van 600 gp.


2.8 - Gefeliciteerd, quest compleet!


Reward: 600 coins, 1 Quest Point en 2 spins op de Squeal of Fortune!
3 - Phoenix Gang
3.1 - Quest Start
Benodigdheden: 20 gp
Skills nodig: Geen
Startpunt: Kasteel van Varrock


Plaatsen in de Phoenix Gang aangegeven.

3.2 - Het schild is kwijt!
Ga naar het kasteel van Varrock. In het noordelijke deel van het kasteel vind je de bibliotheek. Praat met Reldo, die daar rondloopt. Vraag hem om een quest en hij vertelt je dat je moet zoeken naar een boek, genaamd "The Shield of Arrav". De middelste boekenkast heeft, naast de normale 'search'-optie, ook een 'check'-optie. Kies die optie aan en je hebt het boek gevonden.Lees het boek. Er staat in dat het Schild van Arrav het pronkstuk was van het museum van Varrock, maar helaas door de Phoenix Gang gestolen was. De koning heeft een beloning van 1200 gp geplaatst voor degene die het schild weer terugvindt.Praat, na het lezen van het boek, weer met Reldo. Hij vertelt dat Baraek, de Fur Trader, misschien weet waar de Phoenix Gang uithangt.3.3 - De Phoenix Gang in
Ga naar het marktplein van Varrock, en zoek in de drukte van de F2P-servers Baraek op. Vraag hem of hij weet waar de Phoenix Gang zit, hij is bereid dit te vertellen, als je hem 20 gp betaalt. Geef hem het geld en hij vertelt waar ze zitten, ook vertelt hij dat ze als schuilnaam de VTAM Corporation hebben.Ga naar de Phoenix Gang hideout (aangegeven op de kaart bovenaan deze pagina) en praat met Straven. Vertel dat je weet wie ze zijn en vraag of je mag joinen. Hij wil dat je, om te kunnen joinen, Johnny the Beard vermoordt en zijn Intelligence Report mee neemt.

Ga naar de blue Moon Inn (het café bij de zuidelijke uitgang van Varrock) en vermoord Johnny the Beard (level 2). Neem zijn Intelligence Report mee en ga terug naar Straven.3.4 - Deel van het schild
Praat met Straven en geef hem het Intelligence Report. Hij maakt je lid van de Phoenix Gang en geeft je een sleutel. Ga de deur door (sleutel is voor deze deur niet nodig), loop naar de kamer in het zuidwesten en zoek in de kist. Je vindt de helft van the Shield of Arrav.3.5 - Je vriend helpen
Ruil de sleutel aan je vriend die Blackarm is. Hiermee gaat hij/zij zijn deel van de quest doen, om de andere helft van het schild te krijgen.

Als je vriend de andere helft heeft, neem dan een besluit (dit maakt verder niets uit) wie beide helften krijgt. Als jij jouw deel weggeeft, sla dan punt 3.6 over. Ga anders naar je vriend toe en neem de andere helft van het schild in ontvangst.

3.6 - Het schild inleveren


Ga met beide helften naar het museum van Varrock, ten oosten van het kasteel van Varrock. Praat met de curator. Hij geeft je twee certificaten, waarvan je er één aan je vriend moet geven. Sla punt 3.7 over.3.7 - Je vriend levert het schild in
Loop met je vriend naar het museum toe. Wacht totdat hij met de Curator heeft gesproken, en vraag om het certificaat (hij heeft er 2 gekregen, waarvan er 1 voor jou is). Mocht je vriend plotseling van gedachten veranderd zijn en geeft hij het certificaat niet, maak je dan geen zorgen – hij kan maar 1 keer de beloning krijgen, en anders praat je gewoon met de Curator, die je dan een certificaat geeft.

3.8 - Nog even langs de Koning
Ga met het certificaat naar koning Roald in het kasteel van Varrock. Hij geeft je de beloning van 600 gp.3.9 - Gefeliciteerd, quest compleet!


Reward: 600 coins, 1 Quest Point en 2 spins op de Squeal of Fortune!Geschreven door Rutgermans (Arnoud X122, Ilovearagorn, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 23-8-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).