Quests/F2P: Swept Away

« Terug naar Quests/F2P

Geschreven door Thojohn22 (Arnoud X122, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 23-8-2013 door Elanthiel.
1 - Quest Start
Lengte: Kort
Moeilijkheid: Makkelijk
Skills nodig: Geen
Quests nodig: Geen
Monsters: Geen
Items nodig: Geen
Queststart: Maggie, ten zuiden van Draynor Bank


2 - De quest beginnen

Praat met Maggie en selecteer de eerste optie "Oo, something smells rather...interesting!". Ga door met praten tot je weer opties krijgt en selecteer dan "Is there any way I could help?". Om haar brouwsel helemaal goed te krijgen moet ze roeren met een enchanted broomstick, ze kan echter haar 2 dieren niet alleen laten en dus moet jij het doen. Je zult moeten langsgaan bij:
 • Hetty in Rimmington
 • Betty in Port Sarim
 • Aggie in Draynor Village
Deze 3 opdrachten kunnen in elke volgorde gedaan worden.

3 - Hetty in Rimmington

1. Praat met Hetty in haar huis over Swept Away. Ze zegt dat ze wil helpen en dat ze een broom ointment zal maken. Hiervoor heeft ze wel een Newt nodig. Deze bevindt zich in een van de kratten in haar dungeon. Ga naar buiten en aan de zuidkant van het huisje vind je de ingang.

2. Ga naar beneden en praat met Gus. Hij zal je vertellen dat je er eentje mag meenemen, maar dat er een probleem is. De labels op de kratten zijn namelijk verkeerd en jij moet het oplossen. Er zijn 3 kratten: 1 met enkel Newts, 1 met enkel Toads en 1 waarin er Newts en Toads zitten. Het label op elke krat is verkeerd en je mag maar 1 krat inkijken. Bekijk eerst de krat met Newts en Toads in en plak er dan het goede label op. Er zijn nog 2 mogelijke oplossingen nu. Volg de juiste kolom naargelang wat er echt inzat.
Newts Toads
Zoek de Toad krat en plak daar het gemengde label op. Plak het juiste label dan op de laatste krat. Zoek de Newt krat en plak daar het gemengde label op. Plak het juiste label dan op de laatste krat.

3. Neem nu een Newt uit de juiste crate en ga terug naar Hetty. Praat opnieuw over Swept Away en ze zal je de potion geven. Gebruik nu de potion op de broomstick.

4 - Betty in Port Sarim

1. Praat met Betty in de Runes Store over Swept Away. Om de enchantment te kunnen uitvoeren heeft ze haar Wand nodig en die bewaard ze in een gesloten chest in haar dungeon. Ga nu naar beneden en praat met Lottie.

2. Vraag aan Lottie hoe je Betty's Wand kunt terugkrijgen. Om de chest te kunnen openen zul je de 6 wezens in hun juiste kooi moeten krijgen. Er zijn echter een paar regels. Je kunt maar maximum 1 wezen per keer dragen. En je kan geen 2 wezens in dezelfde kooi zetten. De blackbird, rat en snail zitten al op hun plaats. Wat je dus nog moet doen is:
 • Neem de blackbird en stop hem in de kooi ten noorden.
 • Neem nu de rat uit de spider kooi en stop hem in de blackbird kooi
 • Neem nu de spider uit de reptile kooi en stop hem in de spider kooi
 • Neem nu de lizard uit de rat kooi en stop hem in de reptile kooi
 • Neem nu de rat uit de blackbird kooi en stop hem in de rat kooi
 • Neem nu de blackbird uit de kooi ten noorden en stop hem in de blackbird kooi

3. Open nu de kist en haal Betty's Wand eruit. Ga terug naar boven en spreek met Betty over Swept Away, hierna zal ze de broomstick enchanten.

5 - Aggie in Draynor Village

1. Praat met Aggie in Draynor Village vraag naar Swept Away. Om de broomstick te kunnen enchanten zul je naar een speciale plaats moeten gaan. Ze zal vragen of ze je mag teleporten, doe dit.

2. Aangekomen op de plaats, praat terug met Aggie. Ze zal nu uitleggen dat deze plaats vaak gebruikt wordt door heksen omdat er een speciale magische kracht in de lucht hangt en omdat ze er niet vlug zullen gestoord worden. Om de broomstick te kunnen enchanten zul je 4 van de 16 strepen zand op de grond moeten wegvegen zodat er nog enkel 4 driehoeken zichtbaar zijn.

3. Eens opgelost zal de broomstick geënchant worden. Praat nu terug met Aggie en ze zal je terugzenden naar Draynor.

6 - Einde
Nu je de enchanted broomstick hebt moet je teruggaan naar Maggie. Praat met haar en zeg dat je goed nieuws hebt. Aangezien jij de broomstick hebt geënchant geeft ze jou de eer om in de Goulash te roeren. Praat nu weer met Maggie en je zult een bowl ontvangen die je kunt gebruiken om van de Goulash te drinken. Quest voltooid!
7 - Gefeliciteerd, quest voltooid!
Rewards:
 • 2 Quest points (1 Quest point als je Sheep Shearer/Witch's Potion al had gedaan) en 2 spins op de Squeal of Fortune
 • Broomstick
 • 10 Porties Goulash (deze geven level*10 experience in een skill naar keuze)
 • Mogelijkheid om de Miniquest voor een purple cat te doen (Free players zullen een members item ontvangen)
 • Extra experience (zie hieronder)
Persoon Magic Level Reward Map
Sorceress' Apprentice in Al-Kharid (Prince Ali Rescue is hier nodig) 1 Mogelijk om naar Sorceress' Garden te vliegen
Ali the Hag in Pollnivneach 33 1 997 Magic experience
Old Crone ten oosten van Slayer Tower 53 7 139 Magic experience
Baba Yaga op Lunar Isle 73 10 338 Magic experience
Kardia in de Underground Pass 93 14 979 Magic experience
Geschreven door Thojohn22 (Arnoud X122, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 23-8-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).