Quests/P2P: Elemental Workshop I

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Rutgermans (Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 3-10-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Kort
Moeilijkheid: Makkelijk
Benodigdheden: 4 coal, pickaxe, knife, leather, needle, thread, hamer.
Skills nodig: Level 20 mining, level 20 smithing en level 20 crafting.
Startpunt: Seer's Village.

Ga het huis in waar het Quest-logo in de minimap staat (ten westen van de bank) en zoek in de boekenkast in het oosten van het huis. Je zal een boek vinden, genaamd "The Elemental Shield". Lees het door als je wilt, er wordt verteld dat er vroeger een speciaal metaal was waarmee een schild mee kon worden gemaakt. Let ook op de laatste zin: "You may still find a way to enter the workshop within this leather bound volume." Met andere woorden: De sleutel naar de Workshop zit in het boek. Gebruik een knife met het Battered Book en je krijgt een Battered Key.
2 - Earth
In de smederij ten noorden van de plaats waar je je sleutel vond is een Odd Looking Wall, waar je je sleutel op moet gebruiken. De deur gaat open en je kan de trap af.


Deze ruimte, De Elemental Workshop, is verdeeld in 4 kamers, met elk hun eigen element. Ga eerst naar de kamer ten westen van de trap, en je komt Earth Elementals tegen, ook zie je hier en daar een Elemental Rock. Probeer een Elemental Rock te mijnen en er verschijnt een Earth Elemental (level 34). Dood hem en je krijgt Elemental Ore. Hij dropt ook normale rocks, die zijn nutteloos en kan je laten liggen.
 
3 - Water
Ga nu naar de kamer ten noorden van de trap, je komt bij de Water Elementals terecht. In deze ruimte zie je twee wielen (valves), een hendel (lever) en een waterrad. Draai eerst aan het oostelijke wiel, daarna aan het westelijke wiel. Haal vervolgens de hendel over en het rad gaat draaien.
 
4 - Air
Ga nu naar de kamer ten oosten van de trap, je komt bij een gigantische blaasbalg en de Air Elementals. Kies de optie Fix Bellows, hiermee repareer je de blaasbalg en gebruikt hierbij je leather, needle en thread. Haal de hendel over en dankzij het lopende water in de vorige kamer gaat de blaasbalg nu lucht blazen.
 
5 - Fire
Nu komt een irritant gedeelte, in de hele workshop zijn allemaal boxes en crates. Je moet alle crates en boxes doorzoeken totdat je een Stone Bowl krijgt. Bij iedereen ligt de Stone Bowl op een andere plek, waar de een hem heeft gevonden hoef jij niet te verwachten hem ook te krijgen.


Als je dan eindelijk de Stone Bowl hebt, ga je naar de kamer ten zuiden van de trap. Gebruik de Stone Bowl op de Lava Trough, en je vult je bowl met lava. Gebruik vervolgens de lava op de furnace, en gooi je elemental ore samen met 4 coal in de furnace. Je hebt nu een Elemental Bar.
6 - Quest voltooid!
Loop naar het midden toe, gebruik je elemental bar op de Workbench daar, en je maakt een Elemental Shield.

Gefeliciteerd, quest opgelost!
Rewards: 1 quest point, toegang tot de Elemental Workshop, een Elemental Shield (en de mogelijkheid om ze te maken), 5000 smithing xp, 5000 crafting xp en 2 spins voor Squeal of Fortune.Geschreven door Rutgermans (Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 3-10-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).