Quests/P2P: Enlightened Journey

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Sleepy Meh (Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 3-10-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: 20 firemaking, 30 farming, 36 crafting.
Quests nodig: Je hebt 21 quest points nodig.
Items nodig: 10 logs (meer, mocht je falen), 3 papyrus, ball of wool, sack of potatoes, unlit candle, yellow dye en red dye, 8 empty sacks, 10 silk, bowl, tinderbox, 12 willow branches (willow sapling + basket of apples krijg je tijdens de quest).
Startpunt: Auguste op Entrana

Op het vredige eilandje Entrana is de monnik Auguste zijn leven van eenvoudigheid beu. Hij wil de geschiedenis in gaan door de wetten van de fysica te tarten en door de wolken te vliegen. Liefst zonder dood te gaan door een vreselijk ongeluk. Daarvoor heeft hij een moedige avonturier nodig en dat ben jij!

Neem met de volgende spullen: 3 papyrus, ball of wool, sack of potatoes, unlit candle, yellow dye en red dye, 8 empty sacks, bowl, tinderbox, de boot naar Entrana. Een beetje noord west van de boot zal je Auguste vinden. Praat met hem om de quest te starten.
 
2 - Origami balloon
Hij zal je direct zijn plannen uitleggen om een luchtballon te maken en je om de benodigde spullen vragen. We zijn goed voorbereid dus praat opnieuw met hem. Hij zal je nu vragen om een Origami Balloon te maken. Gebruik een Papyrus met een Ball of wool om een balloon structure te maken. Daarna gebruik je unlit candle op je balloon structure. GEBRUIK JE TINDERBOX NIET EROP!
 
3 - What could possible go wrong?
Praat opnieuw met Auguste en toon hem je Origami Balloon. Er zal een cutscene volgen waarin je de Origami Balloon test. Het zal een beetje opbranden, maar Auguste is toch blij met het resultaat.


Ga verder met het gesprek. Deze keer vraagt Auguste je om nog 2 papyrus en een sack of potatoes. Er zal een nieuw experiment volgen. Het zal weer niet perfect gaan, maar Auguste heeft er nog steeds alle vertouwen in!
 
4 - The real deal
Na dit experiment zal Auguste wederom vragen om een paar items. De meeste items kan je direct geven (bank even voor 10 silk). De sandbags verkrijg je door je empty sack te gebruiken op de sand pit een beetje zuid van Auguste.


Hij zal je ook een willow sapling en een basket of apples geven. Als je al 12 willows branches hebt haal deze dan samen met de 10 silk van de bank. Zo niet, plant je de willow sapling in een tree patch (Falador park, Varrock courtyard, tussen Lumbridge en Draynor, Tree Gnome Stronghold of Taverely), het duurt ongeveer 4 uur voordat het volgroeid is. Wanneer het volgroeid is gebruik je secateurs op de tree om branches te krijgen. Deze branches groeien om de 5 minuten terug.
Wanneer je 12 willow branches hebt neem je deze samen met 10 normal logs terug en een tinderbox naar Auguste. Neem niets anders mee want je moet minder dan 40 kg wegen. Gebruik de willow branches op de landingsplaats om zo de mand voor je luchtballon te maken.

(Excuses voor de vreselijke screen)

Tijd voor de eerste echte vlucht. We willen naar Taverley vliegen, mocht je falen verzamel je weer 10 logs en ga terug naar Auguste op Entrana. In principe moet je de volgende handelingen uitvoeren, maar voor de volledigheid leg ik even uit was alles doet.

Waarop je ook op klikt je luchtballon zal 1 vakje naar rechts vliegen
Drop sandbag zal de luchtballon 2 vakjes naar boven laten vliegen.
Use log zal de luchtballon 1 vakje naar boven laten vliegen.
"Relax" zal geen effect hebben op je hoogte (je gaat dus alleen maar een vakje naar rechts).
The normal rope zal de luchtballon 1 vakje naar beneden laten vliegen.
The red rope zal de luchtballon 2 vakjes naar beneden laten vliegen.

Voor het eerste scherm doe de volgende handelingen.

Drop sandbag, use log, Relax 9 keer, Pull RED rope, Relax 2 keer, Pull normal rope 1, Relax 5 keer.

Voor de tweede scherm doe je het volgende:

Burn log, Relax, Burn log, Relax 10 keer, Burn log, Relax 5 keer

En voor het laatste scherm doe je het volgende:

Relax 7 keer, Pull RED rope, Pull normal rope, Relax 3 keer, Burn log, Relax 4 keer, Pull normal rope
Doe je dit succesvol, dan zal je in Taverley arriveren.
5 - Quest voltooid!
Praat nog met Auguste om de quest te voltooien.


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward:1 Quest Point, 2000 crafting xp, 3000 farming xp, 1500 woodcutting xp, 4000 firemaking xp, toegang tot het Balloon Transport System, de mogelijkheid om Origami Balloons te maken en 2 spins voor Squeel of Fortune.
6 - Extra reward
Extra reward:
Een Bomber jacket en een Bomber cap. Goggles van het Gnome Restaurant minigame kan je samenvoegen met de Bombercap, door met Auguste te praten Geschreven door Sleepy Meh (Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 3-10-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).