Quests/P2P: Elemental Workshop IV

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Ilovearagorn (Arnoud X122, Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 3-10-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Kort
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: Runecrafting Level 39, Thieving Level 39, Defence Level 40, Crafting Level 41, Smithing Level 42
Quests nodig: Elemental Workshop III
Items nodig: Battered Key, Knife, een Air Rune, een Water Rune, een Fire Rune en een Earth Rune, 2 Primed Bars (zie Elemental Workshop II), een Hammer en een Chisel
Startpunt: De Sorcerer's Tower, ten noordoosten van Ardougne, op de begane grond

 
2 - Cosmic bar
Doorzoek de noordelijke boekenkast op de begane grond van de Sorcerer's Tower. Je vindt een Notched Book met het teken van een Cosmic Rune erop. Open dit boek en blader het door. Neem hem nu mee naar het huisje van de Elemental Workshop, ten westen van de bank in Seers Village.
Gebruik hier je knife op de whetstone. Je slijpt het zo met behulp van de kaft van het boek tot een soort sleutel. Ga nu de Workshop in, en ga 3x de trap af zodat je in de gang bent waar je eerder bent geweest om mind- en body bars te maken. Aan het zuideinde van deze gang vind je een gesloten deur.
Gebruik je gemaakte sleutel om de deur te openen en ga naar binnen. Je staat nu in een nieuwe gang.

Ga door de eerste deur die je tegenkomt(de deur waar een Cosmic Rune symbool op staat). Je komt in een kamer waar vier pilaren door de grond omhoog komen, en nog twaalf anderen verzonken liggen. Op de muur hangen emitters, met runes erop. Deze runes kun je eraf pakken en er weer opzetten door de gewenste rune erop te gebruiken. In het zuidoosten staat een controlepaneel waarmee je de pilaren kunt draaien en de emitters omhoog en omlaag kunt schuiven, en ook een grote knop met 'Power Up'.
Het is de bedoeling dat je de kleuren van de pilaren uitlijnt met de kleuren van de emitters (aangegeven door de elementaire runes).
Plaats de runes op de emitters en roteer de pilaren zoals in het plaatje hieronder:


Druk daarna op de Power Up-knop. Er vliegen lichtflitsen door de gaten in de pilaren heen. Als het licht afketst, heb je iets verkeerd gedaan. Controleer dan of je pilaren en emitters goed staan.
Als alles klopt, gaan de pilaren een verdieping omhoog en er komen er vijf pilaren bij. Deze moeten opnieuw worden uitgelijnd met de emitters, maar dit keer kunnen de lichtstralen op twee verdiepingen passeren, zodat er meer mogelijkheden zijn.
Plaats de runes op de emitters, roteer de pilaren en zet de emitters op de juiste hoogte, zoals in het plaatje hieronder:


Duw weer op de Power Up-knop. Heb je het goed gedaan, dan gaan de pilaren weer een verdieping omhoog, en verschijnen ook de laatste zeven pilaren uit de vloer.
Het is weer hetzelfde liedje: pas de runes op de emitters aan, draai de pilaren en zet de emitters op de juiste hoogtes, zodat de lichtkleuren kunnen passeren, zoals in het plaatje hieronder:


..en duw op de Power Up-knop. De machine achter je is nu actief.
Bedien de Drain Machine. Het hoopje robot in de hoek komt nu tot leven, en hij opent de deur naar de Chaos kamer voor je.


Open nogmaals het controlepaneel. Helaas is er een pilaar verschoven tijdens de activatie. Druk de Power Up-knop in om te zien welke pilaar verschoven is(hier zal de energie die je met de runes afschiet afketsen). Roteer deze verschoven pilaar terug op zijn plek, en duw nogmaals op de Power Up-knop. Leg een Primed Bar op de machine, en bedien ook de Drain Machine weer. Je hebt een Cosmic Bar gemaakt!
Neem de Cosmic Bar mee naar de bovenste verdieping van de Workshop, en gebruik hem op één van de aambeelden om Cosmic Gloves te maken.
Deze zul je zo dadelijk nodig hebben.
3 - Chaos bar
Ga terug de gang in, loop hem verder uit naar het zuiden. Ga de deur binnen die het robotje voor je heeft opengedaan.
In deze kamer bevindt zich een soort computer, die je kan gebruiken om opdrachten te geven aan de robot. Ook liggen er tegels op de vloer met rune tekens. Aan de noordkant zie je vier planken met vier extra kubusjes met rune tekens voor de machine, en aan de zuidkant vind je twee kamers die zijn afgedicht met een dunne muur. Pak nu het boek in het noordoosten van de kamer.

Je bedient de robot door twee instructiedoosjes te voeren aan de CPU, het kastje aan de zuidkant van de machine (C op het plaatje hieronder). Dit moet één doosje met een locatie en één doosje met een commando zijn, bijvoorbeeld "GET NATURE". Hierbij maakt het niet uit welk doosje links of rechts zit. Houd je cursor boven de doosjes om te zien wat ze doen. De doosjes die voor de rode duwmechanismes (A en B, cyaan) staan kun je de CPU induwen met hendel A en B (groen). Om andere doosjes voor de duwmechanismen te krijgen gebruik je de vier hendels die in noord/zuidrichting staan.
Als je per ongeluk een verkeerd doosje richting CPU duwde, kun je deze verwijderen door op de CPU te klikken (Flush CPU).


De machine die uiteindelijk onze Chaos Bar gaat maken bevindt zich in de kamer in het zuidoosten, die wordt afgesloten door de muur bij het Earth teken. Het doosje voor Earth staat echter niet op de band, maar op de plank bij het Astral teken, dat gebroken is. Die tegel zullen we moeten vervangen. Er liggen blanke tegels in de zuidwestelijke kamer, die wordt afgesloten door de muur bij het Law teken.

Allereerst moeten we het Law doosje van de plank halen. Geef de volgende commando's aan de robot met de machine:
- GET NATURE (De robot loopt naar de plank en pakt het Law doosje op)
- PUT MIND (De robot loopt naar de transportband en zet het doosje er op)
We kunnen nu de muur bij het Law teken slopen:
- BREAK LAW
Dat is leuk, maar nu moeten we een lege tegel van de stapel bij het Fire teken pakken, maar dat doosje staat nog op de plank bij het Cosmic teken. Ook het Cosmic doosje staat nog op de plank bij het Body teken.
Voer de volgende commando's uit:
- GET BODY
- PUT MIND (Het Cosmic doosje staat nu op de transportband)
- GET COSMIC
- PUT MIND (Het Fire doosje staat nu op de transportband)
- GET FIRE (De robot loopt naar de stapel blanke tegels en pakt er één op)
- PUT WATER (De robot legt de blanke tegel op de werkbank aan de westkant)


Klik op de blanke tegel, met hamer en chisel in je inventory, om het Astral teken erop te zetten. Klik nogmaals op de tegel om het op te pakken, loop naar de kapotte Astral tegel in het noordoosten van de kamer en plaats de nieuwe tegel er op door deze er op te gebruiken.
Nu kun je het Earth doosje bereiken!
- GET ASTRAL
- PUT MIND (Het Earth doosje staat nu op de transportband)
- BREAK EARTH (De oostelijke muur ligt in puin)
We kunnen bij de machine! Er zit een grote hendel aan, maar als je probeert die te bedienen blijkt dat je niet sterk genoeg bent. Gelukkig is onze robotvriend dat wel.
- OPERATE CHAOS


Leg je tweede Primed Bar in het apparaat, zorg dat je je Cosmic Gloves aan hebt om je te beschermen tegen de chaos van het apparaat, en bedien de Draining Machine. Je hebt nu een Chaos Bar!
4 - Quest voltooid!
Vertrek nu naar de bovenste verdieping van de Workshop(vergeet niet het boek in het noordwesten van de kamer). Gebruik je Chaos Bar op één van de aambeelden, en je maakt een paar Chaos Boots! (Je moet zowel het Notched Book als het Shabby Book in je inventory hebben om deze te kunnen maken).


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 7.5k Runecrafting Experience, 9k Crafting Experience, 50 noted coal, de mogelijkheid om Cosmic en Chaos armour te maken en dragen, 1 Questpoint en 2 spins voor Squeal of Fortune!

Dit zijn de Cosmic- en Chaos armours:
 Geschreven door Ilovearagorn (Arnoud X122, Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 3-10-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).