Quests/P2P: Elemental Workshop II

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Bloodlover99 (Arnoud X122, Elanthiel, Ilovearagorn, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Kort
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: Magic level 20, Smithing level 30.
Quests nodig: Elemental Workshop I
Items nodig: Battered key, 8 coal ore, een hammer en een pickaxe.
Startpunt: Digsite Exam Centre


Om te beginnen moet je de bookcase in het exam centre van de digsite searchen om zo een boek te krijgen.
Lees het boek en er valt een scroll uit. Lees de scroll en hou deze en het boek in je inventory, zonder ze kan je niet verder met de quest!
2 - Spullen zoeken
Ga nu naar dezelfde plek als bij de eerste elemental workshop en ga naar beneden.


Als je geen battered key meer hebt moet je naar het huisje ten zuiden van de elemental workshop plek en daar de oostelijke bookcase tweemaal searchen om een slashed book en een battered key te krijgen (Slashed book kan je droppen).

Eenmaal beneden moet je naar het noorden bij de water elementals en daar de machinery searchen:


Als het goed is heb je nu een sleutel, ga terug naar het zuiden en open daar de hatch. Ga nu naar beneden. In dit nieuwe gebied zijn er 4 apparaten die gerepareerd moeten worden. Deze staan in je questlog beschreven:


Doorzoek alle crates op deze etage om de onderdelen te vinden die nodig zijn om de apparaten te fixen. De onderdelen/objecten die je nodig hebt zijn als volgt:
- Een small cog
- Een medium cog
- Een large cog
- Een pipe
- Een crane schematic
- Een lever schematic

De laatste 2 zijn overigens te vinden in een speciale crate, de schematic crate.


Als het goed is kan je 1 van de objecten (Willekeurig) niet vinden, deze ligt op een verdieping boven je in een crate. Deze verdieping is niet de vorige verdieping maar een andere. Om daar te komen moet je met de trap die helemaal in het noordoosten of met de trap die helemaal in het zuidwesten staat (Dus NIET de trap in het midden) naar boven gaan. Daar kom je op een soort rondje terecht waar ook allemaal boxes en crates zijn. Search deze om je laatste item te vinden. Ga nu weer terug naar beneden om zo de apparaten te fixen.
3 - Machines repareren
Zoals al eerder is gezegd moet je 4 machine's fixen. Hoe je ze moet fixen en waar ze zijn staat hieronder:

5.1. The tank -> Ga weer naar het rondje waar je net was en ga helemaal naar het noorden. Gebruik hier je pipe op de piping.


5.2. The press -> Ga naar het westen (nog steeds in het rondje) en open daar de junction box. Eenmaal geopend moet je de pipes goed met elkaar attachen.
- Rechtsboven met middenboven
- Linksonder met middenonder
- Linksboven met rechtsonder5.3. The crane -> Hiervoor zal je eerst 2 elemental bars nodig hebben. Om ze te maken moet je naar beneden gaan, dan weer naar boven via de middelste trap en dan naar het westen. Kill daar 1 earth elemental (als je een elemental rock mined wordt het een earth elemental die je aanvalt). Pak de elemental ore die de earth elemental dropt en maak een elemental bar met de furnace die in het zuidelijke gedeelte is van de elemental workshop (nog wel dezelfde etage!). Gebruik vervolgens een elemental bar op de workbench die in de middelste kamer staat om een elemental claw te maken.


Ga nu weer terug naar beneden. Ga naar het zuiden en trek aan de westelijke oude hendel (Pull an old lever). Gebruik vervolgens je claw op de oude crane:


5.4 The windtunnel -> Ga naar het oosten en iets naar het noorden totdat je bij een soort apparaat komt (de windtunnel).
Er zijn hier 3 uitsteeksels ("Pins") waar je je cogs op moet gebruiken.
- Large cog -> Op de meest rechtse pin
- Medium cog -> Op de pin linksonder
- Small cog -> Op de pin linksboven


4 - Mind helmet maken
Je hebt nu alle machines gefixt, ga nu weer terug naar de crane (= Kraan (Nee, niet zo'n kraan waar water uit komt ).
Trek nu aan de hendel die onder het gele bordje staat (Tenzij de jig cart al onder de crane is!) (Zie plaatje voor uitleg).


Als je aan de hendel trekt verplaatst de jig cart zich. Herhaal dit net zo lang totdat de jig cart onder de crane is. Use nu je elemental bar met de jig cart om hem erop te leggen.
Trek nu één keer aan de hendel ten westen van je om de kraan de elemental bar op te laten pakken. Trek nu weer aan de hendel ten oosten van je om de bar over de lava te plaatsen. Trek nu 1 keer aan de westelijke hendel om hem in de lava te dopen en vervolgens trek je nog een keer aan de westelijke hendel om hem omhoog te halen.
Vervolgens trek je aan de oostelijke hendel om hem weer terug te halen en trek je 2 keer aan de westelijke hendel om de inmiddels goud-achtige bar neer te leggen. Trek nu aan de hendel ten noorden van je om de jig cart met je bar te verplaatsen naar het volgende apparaat. Zie het plaatje voor de volgende stap.


Je bar is nu geplet, verplaats je jig cart (Lees terug als je niet meer weet hoe) nu naar het volgende apparaat. Loop zelf ook naar het volgende apparaat, nu moet je weer naar een plaatje kijken. De cijfers geven aan welke hendel je moet trekken. (Belangrijk! LET OP DE VOLGORDE!)


Als het goed is is de bar nu lichtblauw.

Verplaats je karretje (Jig cart) weer naar het volgende apparaat. Ga weer bij het apparaat staan.
Trek aan de old lever die bij het apparaat staat.


Je bar is nu wit. Trek nogmaals aan de lever om het apparaat weer uit te zetten.

Verplaats de bar nu weer terug naar zijn beginplek en pak de bar van de jig cart. Ga nu een verdieping omlaag met de trap die in het noordwesten van de kamer staat.
Ga naar het zuiden en open vervolgens de mind doors. Ga nu naar het midden toe en use je primed bar op de extractor gun. Operate vervolgens de extractor hat om een primed mind bar te krijgen.


Pak nu je primed mind bar van de extractor gun ("Take from extractor gun") en ga weer naar boven. Ga weer een etage naar boven (Nee, niet het rondje) en use vervolgens je primed mind bar op een workbench om zo een mind helmet te maken.
5 - Quest voltooid!


GEFELICITEERD Quest opgelost!
Rewards: 1 Quest Point, 7500 crafting XP, 7500 smithing XP en 2 spins voor Squeal of Fortune. Ook kan je nu Elemental Mind spullen maken én dragen! (Onder deze spullen vallen de Helm en een Mind Shield dat beter is dan het Elemental Shield!)Geschreven door Bloodlover99 (Arnoud X122, Elanthiel, Ilovearagorn, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).