Quests/P2P: Ghosts Ahoy

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Arnoud X122 (Elanthiel, Em0 666, Ilovearagorn, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Lang
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: Agility 25 en Cooking 20. Je moet ook in staat zijn om een level 32 Giant Lobster te verslaan.
Quests nodig: Priest in Peril en The Restless Ghost.
Items nodig: Ongeveer 1k Coins, een Amulet of Ghostspeak, 8 Buckets, 7 Pots, 14 Bones, een Bucket of Milk, 1 Thread, een Needle, een Spade, een Bowl of Water, een Gloves-soort (zoals Leather Gloves), een Oak Longbow, een Tinderbox, Logs, 3 Soorten Dye (Willekeurig, krijg je pas te weten TIJDENS de quest. Als je niet Morytania weer uit wilt, is het aangeraden om alvast drie Rode Dye, drie Blauwe Dye en drie Gele Dye klaar te hebben liggen), Silk en een Knife.
Startpunt: Velorina, in Port Phasmatys.

Velorina bevindt zich in het huis in de gele cirkel.
2 - Ectotokens
Om Port Phasmatys, het stadje in het oosten van Morytania (voorbij de Haunted Woods, ten oosten van Canifis), binnen te komen, heb je Ectotokens nodig. Deze tokens zullen de rest van de quest ook een rol spelen. Daarom staat hieronder eerst een uitleg van hoe je aan deze Ectotokens komt.
Neem voordat je richting Port Phasmatys gaat je Amulet of Ghostspeak, de 7 Pots, de 8 Buckets, en de 7 Bones mee. Indien je geen Bones hebt, onderweg van Canifis naar Port Phasmatys (via het pad dat ten noordwesten van Canifis loopt) is een Undead Chicken-farm. Je kunt hier Bones halen als het moet.


Ga nu naar Port Phasmatys via Canifis. Je zult als het goed is nadat je de Chicken-Farm voorbij bent op een groot Altaar-achtig gebouw stuiten: De Ectofuntus.
Ga in dit tempeltje de grote stenen trap op. Je zult als het goed is een Bone-Grinder zien staan.

Klik op "Fill Hopper" terwijl je de Bones en Pots in je inventory hebt. Als de Grinder je vraagt of je Manual of Automatic wilt grinden, ga dan voor Automatic. Wacht nu totdat je account klaar is met het vullen van de Pots met Bonemeal. Je zult nu zeven potten, gevuld met botten, hebben.

Ga met je zeven potten weer naar beneden. Je zult ten westen van de Ectofuntus een klein laddertje zien wat naar beneden gaat. Je moet dit laddertje afklimmen om in de Kelder te komen.
In deze kelder moet je het pad volgen. Als je Agility Level 58 hebt, kun je van de balustrade afspringen. Dan kun je doorgaan met stana het schuingedrukte stuk tekst. Heb je dit niet, lees dan verder: Loop langs de zuidmuur, totdat je een trap tegenkomt. Ga dan weer langs de zuidkant. Je zult nu weer een trap tegenkomen. Ga ook deze af.

Loop nu wederom langs de zuidmuur. Je zult ALWEER een trap tegenkomen. Klim ook deze derde trap af. Je staat nu voor een Groen Meer, met Ectoplasma. Gebruik één van je emmers op deze hoop Ectoplasma.
Je zult nu automatisch je acht Buckets vullen met Slime.


Ga nu weer helemaal terug omhoog, via dezelfde route. Indien je Agility Level 58 hebt, kun je via dezelfde Balustrade ook weer omhoog komen.
Nu mag je eindelijk iets met die massieve Ectofuntus, in het midden, gaan doen. Klik zevenmaal op "Worship Ectofuntus". Je krijgt voor deze acties Prayer Experience, maar liefst 4x zoveel als van het gewoon begraven van de desbetreffende Bones!
Praat nu met een Ghost Disciple. Voor deze zeven worships zal hij je belonen met 35 Ectotokens! Herhaal het proces van Stap 2 tot en met Stap 5 nogmaals, zodat je 70 Ectotokens hebt (RUIM voldoende). Bones kun je wederom halen bij de Chicken Farm.
3 - Port Phasmatys
Je kunt nu eindelijk Port Phasmatys in, ten zuiden van de Ectofuntus. Geef de Geest bij de Poort twee Ectotokens, en hij zal je door de poort laten.
Ga nu naar het huisje ten oosten van de poort. Hier zul je Velorina aantreffen. Praat met haar, om de Ghosts' Ahoy Quest te starten...


Velorina zal je het tragische verhaal van Port Phasmatys vertellen als je hierom vraagt. Bied haar aan om te helpen het probleem op te lossen. Je zult hiervoor Necrovarus moeten overtuigen om de Geesten naar het Hiernamaals te laten gaan.
Praat daarom eerst met Necrovarus. Zijn antwoord zal echter duidelijk zijn.
 
4 - The Old Crown
Praat weer met Velorina. Ze was al bang dat Necrovarus er zo over zou denken. Ze heeft echter een plan: Een oude vriendin van haar kan misschien hulp bieden!
Haar naam wordt niet gegeven, maar ze zal bekend staan als 'The Old Crone'. Deze 'Old Crone' kun je vinden direct naast de oostmuur van de Canifis Slayer Tower, ten noordwesten van Canifis. Pluk terwijl je in Canifis bent ten oosten van Mazchna wat Nettles. Let op: Hier moet je je gloves voor aanhebben!
Neem ook je Logs, je Tinderbow, je Bucket of Milk en je Bowl of Water mee. Ga nu naar de 'Old Crone'.

Praat met haar. Haar geheugen is niet meer zo sterk. Ze wil daarom een kopje netelthee om haar geheugen op te frissen. Stop de Nettles in de Bowl of Water. Maak nu een vuurtje.
Gebruik je Bowl of Nettle-Water op het vuurtje, om Nettletea te koken. Geef deze bowl aan de 'Old Crone'. Ze is er echter niet blij mee, want het zit niet in haar speciale kopje!
Gebruik daarom de Bowl op haar speciale kopje, om de thee over te gieten. Geef het kopje met thee aan haar. Opnieuw zal ze ontevreden zijn: Je hebt er immers geen melk in gedaan! Gebruik je Bucket of Milk op de Cup of Nettle-tea.
Geef dit geheel weer aan de 'Old Crone'. Ze zal dit geheel blij opdrinken: Haar geheugen is weer opgefrist.

Vraag haar nu of ze ooit de discipel van Necrovarus was. Ze zal dit beamen. Vertel dat Velorina haar hulp nodig heeft.


De 'Old Crone' heeft een plan om Necrovarus te gebieden de geesten het eigen beslisrecht over het hiernamaals te geven. Je hebt hier een Ghostspeak Amulet voor nodig. Dit amulet heb je gelukkig!
Je hebt eerst drie voorwerpen nodig, voordat ze de spreuk uit kan voeren:
* The Book of Haricanto
* Necrovarus' Robes
* Translation Manual(Om het boek te vertalen)
Jij zult op zoek moeten naar deze drie voorwerpen.
5 - The book of Haricanto
Vraag The Old Crone of je iets voor HAAR kan doen. Ze doet immers zoveel voor jou.


Er is wel iets wat je voor haar kunt doen. Haar zoon is langgeleden verdwenen, en ze wil dat jij hem zoekt. Ze zal je zijn 'Model Ship' meegeven. Houd deze bij je.
Ga nu weer naar de bank, en neem je Thread, je Silk, je Needle, je Knife, je 3 Blue Dyes, je 3 Yellow Dyes en je 3 Red Dyes op. Je zult nu ook de Level 32 Giant Lobster moeten bevechten.

Ga naar het spookschip ten noordwesten van de Ectofuntus(Ook aangegeven op de map aan het begin van de guide als Ghost Ship).
Klim de ladder op. Je zult nu op het dek van het schip zijn. Ga de stuurhut. Ga echter niet naar binnen, maar klim de ladder op die aan de stuurhut vastzit, om bij het stuurwiel te komen.
Gebruik nu je Silk op het Modelschip, om een vlag voor het modelschip te maken.

Bovenin je Scherm staat nu een balkje wat de windsnelheid aangeeft. Deze kan 'Low' of 'High' zijn. Wanneer de Windspeed 'Low' is, klik je op 'Search Mast'. Je komt dan achter de kleur van één van de onderdelen van de vlag.


Herhaal dit proces tot je de kleur van drie dingen weet:
-Top Half of the Flag
-Skull Emblem
-Bottom Half of the Flag

Nu je van elk van deze drie delen de kleur weet, moet je voor iedere helft een dye maken. In het geval van het bovenstaande plaatje zou je dus een Red Dye voor de Top Half moeten hebben.
Deze helften kunnen ook Orange, Groen of Paars zijn. Dan zul je dyes moeten mixen. Geel + Blauw voor Groen, Rood + Geel voor Oranje, en Rood + Blauw voor Paars.
Gebruik de goede dyes op het modelschip, en klik aan op welk deel van de vlag je de dye wilt gebruiken.
Als je alle drie delen correct hebt ingekleurd, zul je een goed modelschip hebben. Ga nu wél naar de stuurhut.

Geef dit model schip aan de oude man in de stuurhut. Hij zal het herkennen als zijn modelschip: Hij is namelijk de zoon van 'The Old Crone'! Vraag hem naar de sleutel van de kist.
Nu hij je vertrouwt, geeft hij je met 'toestemming van de kapitein' de sleutel. Gebruik deze sleutel om de kist in de stuurhut te openen.
Je zult in de kist een stuk van een kaart vinden. De overige twee delen moeten ergens anders op het schip liggen!

Ga naar de noordwestelijke kant van het schip. Je zult zien dat de loopplank tegen een rots aanligt. Loop over de loopplank, om op deze rots te komen.


Je zult ten westen van deze Steen een andere grote steen vinden. Deze steen heeft een "Jump-to" optie. Selecteer deze. Herhaal dit proces bij de andere grote stenen.
Uiteindelijk zul je op een grote rots ten noorden van het schip belanden. Op deze rots staat een kist. Doorzoek deze kist voor het tweede deel van de kaart!

Ga terug naar het schip, en ga nu weer naar beneden. Je moet nog één stukje van de kaart. Deze zal je bemachtigen nadat je een Level 32 Giant Lobster hebt verslagen.
Doorzoek de kist die naast de open kist, in de zuidoost Hoek staat. Versla de Lobster, en doorzoek de kist nogmaals. Je hebt nu het derde deel van de kaart in handen!


Gebruik de kaartdelen op elkaar, om een volledige kaart te maken. Het blijkt een schat kaart te zijn. De schat? The Book of Haricanto!
De kaart beschrijft een klein eilandje in de grote zee ten oosten van Morytania: Dragontooth Island. Ga nu naar de Bank in Port Phasmatys, en haal je Spade erbij.
Je hebt voor dit onderdeel 25 EctoTokens nodig, tenzij je een Ring of Charos(a) bezit, dan heb je maar 10 EctoTokens nodig.
Vergeet naast je Spade ook vooral de Schatkaart niet! Ga nu naar de havens van Port Phasmatys. Ten noordoosten van de bank zul je een Ghost Captain bij een roeibootje aantreffen.


Laat hem je naar DragonTooth Island vervoeren. Ga eenmaal op dit serene eiland aangekomen, ten westen van de Saradomin Statue staan.
Klik nu op je schatkaart en selecteer "Follow Treasure Map". Zet nu 6 stappen naar het zuiden, daarna 8 stappen naar het oosten, daaropvolgend 2 stappen naar het noorden, nogmaals 4 stappen naar het oosten, en als laatste, 22 stappen naar het zuiden.
Je bent nu op de plaats waar The Book of Haricanto begraven ligt! Graaf hem op met je Spade, door de 'Dig'-optie te gebruiken.
 
6 - Necrvarus' Robes
Nu je de Book of Haricanto in handen hebt, zul je aan Necrovarus' Robes moeten komen. Voor dit onderdeel ga je helpen met een leuk protestje.
Praat met Gravingas op het plein van Port Phasmatys. Hij staat ook aangegeven op de kaart aan het begin van deze guide.
Gravingas voert een petitie tegen Necrovarus' wanbeleid. Bied hem je hulp aan, en hij zal je een Petition Form geven. Je moet 10 handtekeningen van Ghost Villagers verzamelen.


De geesten gaan nooit geloven dat een mens ze wil helpen. Daarom heb je een vermomming nodig. Ga naar de bar ten oosten van het Plein, en praat met de Ghost Innkeeper.
Vraag hem of je hem kunt helpen. Hij zal zeggen dat dé Robin Hood op bezoek is in zijn bar. Robin heeft echter weer eens om een schoon bedlaken gevraagd. Aan jou de taak deze aan Robin Hood te geven!
Helaas voor arme Robin krijgt hij zijn bedlaken voorlopig niet. Het is tijd voor een cliché-vermomming! Gebruik je laatste Bucket of Slime op het bedlaken, om een Groen Bedlaken vol Ectoplasma te krijgen.

Doe nu het groene bedlaken over je hoofd. Deze vermomming zal voldoende zijn. Zorg dat je genoeg EctoTokens op zak hebt. Ga nu de straten over om alle Ghost Villagers te vragen hun stem uit te brengen tegen Necrovarus' beleid.
Niet iedereen zal het met je eens zijn. Zoals het iedere goede stemming betaamd, zul je dan ook mensen om moeten kopen voor je stem. Dit gebeurt met een aantal EctoTokens (1 ~ 3). Als je iedere Ghost Villager hebt gehad, en dus 10 stemmen hebt ingezameld, laat je je Petitieformulier weer aan Gravingas zien.

Gravingas wil dat je deze petitie aan Necrovarus toont. Praat daarom met Necrovarus. Necrovarus is nog steeds boos vanwege je vorige verzoek en verbrandt de petitie!
Hij laat echter een Sleutel vallen. Pak de "Bone Key" op. Ga nu weer naar boven, naar de Bone Grinder. Je zult zien dat ten zuiden van deze Bone Grinder een klein kamertje is...
Gebruik de sleutel op de deur naar dit kamertje, en doorzoek Necrovarus grafkist. Je zult Necrovarus' Robes vinden!
7 - The Translation Manual
Je hoeft nu alleen nog maar een vertaalgids. The Book of Haricanto is namelijk geschreven in een taal uit het oosten. Robin Hood komt uit dit oosten, maar hij kan je niet helpen.
Ga terug naar de havens. Hier zul je Ak Haranu vinden. Praat met hem: Hij heeft wel een vertaalgids. Hij wil je deze geven op één voorwaarde: Een gesigneerde Oak Longbow, van Robin Hood.


Pak je Oak Longbow en de Coins, en ga naar Robin Hood. Hij wil echter niks van je weten. Wel is hij geïnteresseerd in een gokspelletje: RuneDraw.
Ga akkoord, en speel wat potjes RuneDraw tegen hem: Het werkt als volgt. Zowel jij als Robin Hood zetten 25gp in. Jullie drawen elk om de beurt een rune.
Elke rune heeft zijn eigen waarde. De Air Rune is 1 punt waard, en de Nature Rune is 9 punten waard. De persoon die aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint.
Er is echter een catch: Draw je de Death Rune, dan ben je af. Je kunt er voor kiezen om geen Runes meer te Drawen als je bang bent dat de Death Rune de volgende is. Kies je voor deze optie, dan slaat het spel je score op, en drawt Robin Hood net zolang totdat hij jouw score voorbij is(Dan heb je verloren), of de Death Rune pakt(Dan win je!).
Nadat Robin Hood vier keren van je heeft verloren, en je dus 100gp verschuldigd zou zijn, kan hij je nog niet betalen en ben je het zat. Of hij betaalt je, of hij ondergaat nare dingen.


Je hebt echter wel een oplossing. "Teken deze Oak Longbow". Robin gaat akkoord: Hij zet zijn handtekening op jouw Oak Longbow.
Geef deze Oak Longbow aan Ak Haranu, in ruil voor de Translation Manual!
8 - Necrovarus' ondergang
Je hebt nu alle drie benodigheden voor het ritueel van 'The Old Crone'. Neem deze drie objecten, en je Ghostspeak Amulet, mee naar de 'Old Crone'.
Geef haar nu de Book of Haricanto, Necrovarus' Robes, en de Translation Manual. Ze zal hiermee je Amulet of Ghostspeak enchanten. Het amulet zal een groenige kleur krijgen.
Met dit amulet kun je Necrovarus alles laten doen wat je wilt!

Ga naar Necrovarus. Eis van hem dat hij de geesten het eigen beslisrecht geeft over hun poort naar het hiernamaals. Hij heeft dankzij de krachten van het Amulet geen andere keus dan akkoord te gaan.
9 - Quest voltooid!
Het is nu tijd om Velorina het goede nieuws te vertellen. De lange lijdensweg is eindelijk voorbij.Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 2400 Prayer Experience, een Ectophial (Teleport naar de EctoFuntus), 2 QuestPoints en 2 spins voor Squeal of Fortune!Geschreven door Arnoud X122 (Elanthiel, Em0 666, Ilovearagorn, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).