Quests/P2P: The Giant Dwarf

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Arnoud X122 (Elanthiel, Em0 666, Ilovearagorn, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: Magic level 33, Thieving Level 14, Crafting Level 12, Firemaking Level 16
Quests nodig: Geen, maar The Knights' Sword is sterk aangeraden(zonder duurt de quest langer).
Items nodig: 200GP, een Log die je kunt verbranden, een Tinderbox, (minstens) 1 Coal Ore, (minstens) 1 Iron Bar, 1 Air Rune, 1 Law Rune en 3 Cut Sapphires. Als je de The Knights' Sword quest niet afhebt heb je ook een Redberry Pie nodig. Het is aangeraden om rond de 10 van iedere Ore en Bar tot en met Mithril (ook Clay Ore!) te hebben; anders zul je een Pickaxe nodig hebben tijdens deze quest en duurt de quest een stuk langer.
Startpunt: Dwarven Boatman, in de grotten(aan het water) ten oosten van Keldagrim.

Hieronder staat een questmap. In de guide zal naar deze vier locaties worden verwezen.Spreek met de Boatman in de grot (NIET met de Ferryman). Hij zal je vragen of je de dwergenstad, Keldagrim, wilt bezoeken! Ga hiermee akkoord.
2 - Blasidar the Sculptor
Je zult nu met hem mee de stad invaren. Het is een vrij korte boottocht. Toch slaagt de boatman erin het enorme beeld van de koning omver te rammen. Omdat jij een mens bent, zul jij dit wel weer op je geweten hebben. Zodra je in de haven bent, word je gearresteerd door de Black Guard.
Het blijkt dat Veldaban, de commandeur de Black Guard wist dat jij er niets mee te maken had. Hij vraagt je of je hen wilt helpen het beeld te herbouwen, aangezien jij een avonturier bent. Ga hiermee akkoord.

Je moet nu op zoek naar iemand die het beeld kan repareren, een beeldhouwer. Gelukkig is er iemand in Keldagrim die dit kan: Blasidar the Sculptor.
Zoek hem in Oost Keldagrim: hij bevindt zich ten oosten van het grote paleis, in het midden (hij staat aangegeven op het kaartje bovenaan de guide).


Praat met hem en vertel hem je situatie: hij vertelt je dat hij drie voorwerpen nodig heeft voor de reparatie, zodat hij een goed model heeft. Deze objecten zijn:
De Boots van de overleden koning (Alvis), of iets wat daar op lijkt;
De Battleaxe van Koning Alvis;
De oude kleren van Koning Alvis.
Hieronder staat beschreven hoe de deze objecten kunt bemachtigen.
3 - De boots
Praat met de Shopkeeper van de Armorshop (Saro) in West Keldagrim, ten zuiden van de Black Guards' Headquarters (kijk ook op het plaatje bovenaan de guide (de Armour sign)).
Hij zal je vertellen dat hij een stel op de koning zijn boots lijkende boots heeft verkocht aan de rijke dwarf die ten noorden van de Bank woont. Zijn locatie staat ook op het kaartje bovenaan de guide aangegeven.


Neem je Air en Law Rune mee en ga naar het huis ten noorden van de bank. Praat met Dromund en vraag of je zijn exquisiete laarzen mag kopen. De dwarf, die te herkennen is aan zijn slechte humeur en zijn kat, wil ze niet aan je verkopen!
Je zult je Thieving skill maar moeten gebruiken. Pak de Left Boot als Dromund niet oplet(Als hij met de rug naar je toegekeerd staat).


De kat bewaakt de Right Boot, dus dit wordt een probleem; je kunt de Boot dus niet stelen, ook al is Dromund met de rug naar je toegekeerd. Probeer telegrab in zijn huis. Dit zal helaas niet werken.
Het blijkt echter dat Dromund zo slim was de laars bij het raam neer te zetten. Ga daarom naar buiten, en ga voor het venster(bij de laars) staan. Telegrab de Right Boot als je voor het raam staat(je moet er vlakbij staan).


Gefeliciteerd! Je hebt nu Laarzen die geschikt zijn voor een Koning!
4 - De Battleaxe
Vraag de Weaponstore Owner(Santiri, aangegeven op het kaartje) ten noordwesten van de Bank of ook iets van de Koning zijn Battleaxe weet.


Santiri zegt dat hij hem zelfs in zijn bezit heeft! De battleaxe is echter ernstig beschadigd door de jaren heen.

Nadat je de Battleaxe hebt ontvangen, zul je hem moeten repareren. Gebruik je 3 Cut Sapphires op de Battleaxe om de Hilt te repareren. Praat weer met Santiri. Dit blijkt niet genoeg te zijn. Santiri zegt dat alleen een Imcando Dwarf in staat is het zwaard volledig te repareren. Pak nu je Iron Bar van de bank. Let op: Als je de The Knights' Sword quest afhebt, dan mag je de volgende stap overslaan!

Vraag in de bibliotheek van Keldagrim (In West Keldagrim, naast de brug) naar de Imcando Dwarves. De bibliothecaris zal je doorverwijzen naar Reldo, die in de bibliotheek in het paleis van Varrock is.
Ga naar Varrock en vraag Reldo naar de Imcando Dwarves. Hij zal je vertellen dat er Imcando Dwarves schijnen te leven op het zuidelijkste puntje van Asgarnia, en dat ze van Redberry Pie houden. Pak daarom nu je Redberry Pie van de bank.

Ga met de spullen naar Thurgo, die in een hutje ten zuiden van Port Sarim leeft (vergeet niet de Battleaxe ook mee te nemen). Indien je hem nog nooit eerder hebt ontmoet, moet je hem eerst een Redberry Pie geven. Vraag Thurgo nu naar de reparatie van King Alvis' Battleaxe. Hij zal een iron bar nodig hebben.
Gelukkig heb jij deze bij je. Geef hem de Iron Bar en de Battleaxe en hij zal de Battleaxe in ere herstellen! Je zult nu een knop 'Return to Keldagrim' zien: klik dat je dit wilt. Op deze manier hoef je niet terug te lopen naar Keldagrim.


Gefeliciteerd! Je hebt nu de Battleaxe van koning Alvis!
5 - De oude kleren
Praat met de Vermundi op de marktplaats van Oost Keldagrim(in het paleis, de plaats staat aangegeven op het kaartje bovenaan de guide) en vraag haar of ze kleren geschikt voor een koning kan maken. Zij is een kledingverkoper en kan je vast helpen met de kleding.


Ze zegt ze dat ze wel wil helpen, maar een soort van referentie nodig heeft. Deze kun je vast vinden in de bibliotheek van Keldagrim(ten westen van de brug). Praat hier met de Librarian en vraag hem naar de kleding. Hij zal zeggen dat er wel een boek te vinden moet zijn over King Alvis zijn kleding, in de boekenkast (maar hij weet ook dat dit boek waarschijnlijk op de hoogste plank staat).

NB: Je moet voor dit deel minder dan 30 kilogram bij je hebben, anders houden de trappen bestemd voor Dwarves je niet! Doorzoek de boekenkast in de noordwestelijke hoek(de boekenkast met een ladder ervoor). Je zult hier het boek over de kleding vinden. Pak nu 200GP, een Coal Ore, een Log en een Tinderbox van je bank en ga met het boek terug naar Vermundi.


Geef het boek aan Vermundi. Ze vertelt je nu dat je haar stoomketel voor haar moet verwarmen. Deze stoomketel staat tegen de westelijke muur aan.

Gebruik de Coal en de Log op de stoomketel (ten westen van Vermundi). Praat weer met Vermundi. Je moet de brandstof ik de ketel ook nog aansteken: gebruik je Tinderbox op de ketel. Praat weer met Vermundi. Ze wil 200GP om de onkosten te vergoeden.

Gefeliciteerd! Je hebt nu Kleren die bij een koning passen!
6 - Het hoofd van het standbeeld
Nu je de drie objecten hebt, kun je terugkeren naar Blasidar the Sculptor. Je moet de drie objecten aan zijn model, Riki the Sculptor's Model, geven. Praat weer met Blasidar als Riki de objecten aanheeft.

Blasidar zal nu het standbeeld tot het hoofd opbouwen. Ga nu weer naar Veldaban en praat met hem. Het Consortium(het orgaan van acht bedrijven wat Keldagrim leidt) heeft besloten dat het hoofd ditmaal een directeur van het Consortium wordt, omdat het standbeeld toch aan vernieuwing toe was.

Veldaban stelt voor dat je een vergadering van het Consortium bijwoont, zodat jij kunt bepalen van wie het hoofd is dat op het standbeeld komt. Je zult het vertrouwen van één van de directeurs moeten winnen.
Voor dit deel heb je veel ores en bars nodig, die willekeurig bepaald zijn. Het is hiervoor handig alvast ingeslagen te hebben, omdat dit alles veel prettiger maakt. Wanneer je de ores/bars niet hebt ingeslagen, zul je de ores nog moeten minen/bars nog moeten maken tijdens het tijdslimiet van de opdrachten!

Je moet nu naar de bovenverdieping van het grote paleis in het midden van de stad, en met de secretaris van één van de acht bedrijven (niet de Red Axe) spreken.
Deze bedrijven zijn:
The Red Axe (Dit bedrijf kun je niet kiezen)
The Brown Engine (Dit bedrijf kun je alleen kiezen als The Fremennik Trials af is)
The Yellow Fortune (Dit bedrijf kun je alleen kiezen als je een Female Personage hebt)
The Purple Pewter
The Green Gemstone
The Blue Opal
The White Chisel
The Silver Cog

Nadat je een bedrijf hebt gekozen, moet je de secretaris van dit bedrijf om een taak vragen.


Hij/Zij zal je een willekeurig aantal ores (van Clay tot en met Mithril) laten halen. Breng deze ores binnen het tijdslimiet naar hem/haar toe. Herhaal dit proces enkele keren, totdat de secretaris zegt dat je beter met de directeur kunt gaan praten.

Omdat je jouw bedrijf genoeg hebt geholpen, heb je het recht vergaard met hun directeur te spreken. Je zult hem/haar echter ook eerst moeten overtuigen van jouw nut. Vraag hem/haar daarom of je hem kunt helpen. Hij/Zij zal vragen om een willekeurig aantal bars (van Bronze tot en met Mithril). Breng deze bars binnen het tijdslimiet naar hem/haar toe. Herhaal dit proces en vraag hem/haar constant of je nu bij het bedrijf mag.


Uiteindelijk zal de bedrijfsleider je genoeg vertrouwen om je bij het miningbedrijf toe te laten treden! Praat nu met de directie over het standbeeld: zeg dat je deze zult steunen tijdens de vergadering.

Keer terug naar Veldaban en zeg dat alles is geregeld. Veldaban zal je nu meenemen naar de meeting van het Consortium, waar blijkt dat de Red Axe niet blij is dat hun plan om het hoofd van hun leider op het standbeeld te krijgen, is mislukt.
7 - Quest voltooid!


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 2500 Crafting Experience, 2500 Smithing Experience, 2500 Mining Experience, 1500 Firemaking Experience, 1500 Magic Experience, 1500 Thieving Experience, 2 Questpoints en 2 spins voor Squeal of Fortune!Geschreven door Arnoud X122 (Elanthiel, Em0 666, Ilovearagorn, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).