Quests/P2P: Roving Elves

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Spoonie (Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Kort
Moeilijkheid: Master
Skills nodig: 56 agility (met Summer Pie 51 en met Agility Potion 53)
Quests nodig: Waterfall Quest, Regicide, Underground Pass, Biohazard en Plaque City.
Monsters: Moss Giant level 88, die je zonder wapens, armour, prayer en runes moet verslaan.
Items nodig: Rope, Key (Waterfall Dungeon), Glarial's amulet (kan je tijdens quest krijgen) en Glarial's pebble. Als je charter boots neemt, neem dan 10k cash mee (of minder met Ring of Charos).
Aanbevolen items voor het gevecht: Super set of extreme set en voedsel.
Queststart: Islwyn in Elven woods.Reis naar de Queststart, aangegeven op de kaart hierboven. De makkelijkste manier om dit te doen is met een charter ship uit bijvoorbeeld Port Sarim naar Port Tyras te varen en van daaruit de rode route te volgen. Onderzoek eenmaal aangekomen op locatie de overblijfselen van het vuur. Als je dit gedaan hebt heb je de quest gestart, ook al staat dat dan nog niet aangegeven in je quest list.

Reis terug door de bossen of via Port Tyras met een nieuw charter ship naar de plek die, op het kaartje hierboven, aangegeven is met "You are here". Hier verschijnen na een tijdje, als ze er nog niet zijn, twee elven. Praat met Islwyn, en vertel hem dat je de Gnome's hebt geholpen met het verplaatsen van de overblijfselen van zijn grootmoeder Glarial. Bied hem daarna je hulp aan.
Praat vervolgens met de andere elf, Eluned, die je vertelt dat je de nieuwe rustplaats van Glarial (in de Waterfall dungeon) moet inwijden.
2 - De Moss Giant
Bank al je armour, weapons en rune en neem de volgende spullen mee:
Glarial's amulet; Glarial's pebble; super set (of extreme set) en voedsel (vooral voor lagere levels).
Je gaat met een level 88 Moss Giant vechten.

Tip: Als je je Glarial's pebble kwijt bent, praat dan nu eerst even met Golrie, de gnome in de grot onder de tree gnome village. Om bij hem te komen in het westelijke gedeelte moet je een sleutel vinden in één van de kratten in het oostelijke gedeelte.
Als je Glarial's amulet kwijt bent kun je die na of voor het gevecht met de Moss Giant makkelijk terugkrijgen door de kist te doorzoeken in het noordoostelijke gedeelte van Glarial's Tomb.


Reis naar de tombe van Glarial, even ten oosten van Baxtorian Falls.


Gebruik je Pebble op het standbeeld om naar binnen te gaan. Hier moet je vechten met de Moss Giant van lvl 84 in het zuidelijke gedeelte van de Tomb. (Zorg ervoor dat je daadwerkelijk de Giant in het zuiden doodt, die in het noorden hebben een kleinere kans op het droppen van de seed.) Het nadeel tijdens dit gevecht is dat je geen prayer, wapens of armour kunt gebruiken. Wel kun je gelukkig een aantal abilities (zoals anticipation, backhand, kick en escape), potions en food gebruiken. 
Kill de Moss Giant en pak the consecration seed die hij dropt.

Tip: Als je lage combat stats hebt kun je proberen de Moss Giant te safespotten. Hiervoor moet je zorgen dat hij op een plek staat die exact 2 squares van jou af is, zodat je zelf maar 1 vakje hoeft te lopen om hem aan te vallen. Ook moet hij je natuurlijk niet kunnen aanvallen van die plek. Nu moet je (met run aan, dat is belangrijk) telkens 1 keer hem aanvallen en dan direct zo snel mogelijk terug rennen naar je beginpunt op 2 vakjes afstand. Wacht tot zijn health bar verdwijnt en val weer aan, enzovoort. Als je het goed doet word je niet geraakt.
(Plaatje is van voor EoC, Moss Giant is nu level 88.)
3 - Waterfall Dungeon
Zorg er voor dat je de volgende spullen mee neemt:
Glarial's amulet; spade; rope; consecration seed; A key (Waterfall Dungeon) (kan ter plekke verkregen worden); cash voor charter ships; eventueel de nodige agility boosts.

Nu is het tijd om de rustplaats van Glarial in te wijden. Reis met alle benodigdheden naar de Waterfall Dungeon, en gebruik je Amulet op de deur om naar binnen te gaan. Ga naar het westelijke vertrek (met de Fire Giants) en gebruik A Key op de deur om naar binnen te gaan. (de sleutel die je van Golrie hebt gekregen, ook al heet hij hetzelfde en heeft hij dezelfde examine, werkt hier om de één of andere reden niet voor. Voor de juiste key kun je de kratten in de meest oostelijke ruimte van Waterfall Dungeon doorzoeken.)
Eenmaal binnen in de ruimte, plant de consecration seed door er op te klikken. Als het goed is verschijnt er nu voor heel even een Crystal Tree.
4 - Quest voltooid!
Ga nu terug naar Islwyn en praat met hem.

Gefeliciteerd! Quest complete!!!
Rewards: 1 Quest Point, 10k Strength Experience, een Crystal Bow of Crystal Shield met 20% charges remaining, toegang tot Isafdar.

Tip: Praat na afloop direct met Eluned, en laat haar je naar Lletya teleporteren. Dit bespaart je later veel tijd als je Mornings End Part 1 wilt starten!  Geschreven door Spoonie (Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).