Quests/P2P: Glorious Memories

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Nollie28 (Arnoud X122, Biteshoe, Elanthiel, Ilovearagorn, Opm3, Paulus55, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Lang
Moeilijkheid: Zeer Moeilijk
Skills nodig: Hunter Level 41, Agility Level 50, Magic Level 57 en Herblore Level 43
Quests nodig: Mountain Daughter, The Fremennik Isles, Royal Trouble
Items nodig: Een Pickaxe, een Plank, een Vial, een Clean Irit, Pestle and Mortar, 10 Earth Runes en 1 Cosmic Rune
Monsters te verslaan: Nial Swiftfling, level 116.
Startpunt: Manni the Reveller in de Rellekka Longhall

Om de quest te beginnen moet je met Manni in de Rellekka Longhall praten. Hij vraagt of je ergens mee wil helpen. Wat dit is moet echter topgeheim blijven. Hij wil graag dat je wat mensen uitnodigt voor de verjaardag van Brundt the Chieftain. Deze mensen zijn Mawnis Burrowgar, de regent van Neitiznot, en King Vargas, de koning van Miscellania.
 
2 - Uitnodigen
Ga vervolgens naar Miscellania om met King Vargas te praten. Helaas wil hij niet graag naar het feest van Brundt, omdat hij hem de schuld geeft van zijn gedaanteverwisseling. Ook gaat hij er vanuit dat ook Mawnis niet blij zou zijn met de uitnodiging en dat Brundt zijn excuses moet aanbieden.


Ga terug naar Manni om te vertellen dat Vargas en Mawnis niet willen komen. Hij zegt dat je het geheim aan Brundt mag vertellen, omdat Manni graag wil zien dat deze ruzie opgelost wordt.
3 - De ruzie
Brundt weet onmiddelijk waarom Mawnis en Vargas boos zijn en vertelt je waarom.


Het blijkt dat ze op zoek waren naar een eeuwenoude profetie. Deze zoektocht verliep echt helaas niet zo vlekkeloos.
Ze werden verslagen en konden ter nauwe nood ontsnappen, helaas zonder tablet met de profetie. Er ontstond een ruzie tussen de avonturiers. Zo eindigde hun queeste, gefaald. Brundt wil nog steeds graag weten wie de tablet nu heeft.
Het was de laatste van vijf tablets die ze nodig hadden! Helaas zijn hierna ook de eerste vier verdwenen...
 
4 - Het verhaal
Bied aan om in de cave te zoeken naar aanwijzingen wie de tablets heeft. Brundt bedankt je voor dit aanbod, maar weet helaas niet meer precies waar de cave is. Hij geeft je directions maar deze zijn niet compleet. Mawnis en Vargas hebben de rest van de directions.


Vargas en Mawnis vertellen je ook hun kant van het verhaal en geven je vervolgens de richtingsaanwijzingen naar de cave. In de cutscene van Mawnis zie je hoe Nial Swiftling verandert in een Yeti en het monster aanvalt, waarna hij zich keert tegen zijn oude vrienden.
Uiteindelijk besluit het genootschap zich terug te trekken.


Bij Vargas' verhaal blijkt dat Vargas een groot deel van het verhaal is vergeten en zoals gewoonlijk het verhaal heeft aangepast, zodat hij zelf heldhaftiger lijkt. Neem een Pickaxe mee en volg de gegeven directions.
 
5 - Nial de Yeti
Neem goede melee armour, een wapen, en food mee. Zorg ook dat je genoeg Prayer Points hebt. In het noorden van de Ice Hunter Area is een Ice Formation met wat Tracks ervoor. Search de tracks tot de Ice Formation. Dig vervolgens bij de Ice Formation.


Voordat je naar binnen gaat realiseer je je dat hier aardig wat sterke wezens zijn. Eenmaal binnen zet je meteen Protect from Magic aan en ren je door de hal naar het zuiden van de kamer. Ga door de grot daar om vervolgens bij Nial de Yeti uit te komen.
Nial is inmiddels level 116 geworden van alle jaren onder invloed van de vloek. Hij gebruikt voornamelijk ranged (maar ook melee), dus zet je Protect from Ranged aan. Om de 3 of vier aanvallen, doet hij een special wordt vooraf gegaan doordat Nial "Grrr" zegt, wat je de kans geeft om snel Protect form Magic aan te zetten.
Zorg ervoor dat je hitpoints hoog blijven. Hij is relatief zwak; je hebt hem zo neer. Pak alle items op die hij dropt. Indien Nial geen Yeti Hair dropt, moet je terugkeren naar de vorige room om een Yeti te killen voor Yeti Hair (je kunt maximaal één bezitten, en hebt slechts één nodig).
 
6 - Freygerd
Ga vervolgens naar Jatiszo om met Freygerd(Op eerder verzoek van Mawnis) te praten. Zij bevindt zich in het westen van de stad. Ze zegt dat King Gjuki haar niet naar Neitiznot wilt laten verhuizen zonder een verhuisbelasting te betalen. Deze belasting is voor haar veel te hoog.
Het is tijd om de koning net als in The Fremennik Isles de les te lezen. De koning zonder ruggengraat geeft zich meteen gewonnen.


Keer vervolgens terug naar Freygerd om haar het goede nieuws te vertellen. Ze is helemaal gelukkig als je haar ook nog vertelt dat je haar man hebt verslagen, zodat hij in vrede kan rusten.
Keer vervolgens terug naar Neitiznot om Mawnis het goede nieuws te vertellen. Ook hij is blij met het goede nieuws en besluit om toch naar het feest te gaan.
 
7 - King Vargas overhalen - Yeti Curse
Je zult nu King Vargas nog moeten overhalen. Hij wil dat je de Yeti Curse voor altijd verwijdert! Misschien zit er iets in Asleif's Herb Pouch dat kan helpen?


Vertel Vargas over de pouch en biedt aan om de geest van Asleif te zoeken. Neem je plank mee en ga nu naar de Mountain Camp. Pak vervolgens de Pole vlakbij Jokul's tent.


Ga net als in Mountain Daughter naar het meer. Klim vervolgens weer in de tree bij het meer(Die als het goed is nog steeds met modder is bedekt) ten noorden van de Mountain Camp.
Gebruik vervolgens de pole op de steen in het midden van de twee eilandjes om naar het tweede eiland te springen. Gebruik als laatste een plank op de flat stones om naar het laatste eiland te lopen. Eenmaal hier moet je weer naar de Shining Pool luisteren.


Asleif groet je en legt je uit wat je moet doen om Vargas te redden: je moet een vial vullen met water en daar Irit Leaf bij doen. Grind vervolgens de Diamond Root(uit de Pouch) en gebruik de Enchant Level 4 Spell om deze te enchanten.
Doe de Enchanted Diamond Root vervolgens bij het mengsel en voeg de Yeti Hair toe om de cure af te maken.

Breng je potion naar Vargas om hem te genezen van zijn kwade ziekte! Wanneer je hem de potion geeft, brengt deze hem eindelijk terug naar zijn menselijke vorm.
Hij is dan ook meer dan dankbaar voor wat je hebt gedaan en besluit toch naar het feest te komen. Hij geeft aan daarna weer op avontuur uit te gaan.
 
8 - Chief Brundt overhalen
Je moet nu alleen Chief Brundt zelf nog overhalen. Wanneer je vertelt dat je het beest hebt verslagen, vertel je automatisch over de rune die Nial bij zich had toen hij stierf.
Door deze rune herinnert Brundt zich dat er nog iemand aanwezig was op die fatale dag! Hij herinnert zich dat op het laatste moment een Mysterious Mage verscheen, die ze ook toestemming hebben gegeven om mee te gaan.
Dit was een Mage van Lunar Isle.

Brundt is tevreden en besluit naar het feest te gaan.
9 - Quest voltooid!
Nu iedereen naar het feest wil komen, kun je terugkeren naar Manni om hem het goede nieuws te vertellen.


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 10k Magic Experience, 5k Herblore Experience, een Tome die driemaal 5k Experience geeft in een Combat Skill naar keuze(Attack/Strength/Defence/Constitution/Ranged), de Unfinished Astral Rune, 1 Questpoint en 2 spins voor Squeal of Fortune!
10 - Een allerlaatste stap
De quest is voltooid. Je bent echter nog niet helemaal klaar. Voor zij die Lunar Diplomacy afhebben is er nog een stap in deze quest: het bezoeken van Baba Yaga, met de Unfinished Astral Rune.
Ga het lopende kippenhuis ten noorden van de Lunar Isle bank binnen. Praat hier met Baba Yaga. Ze wil de Astral Rune graag terug. Baba Yaga zal je vertellen wat er werkelijk is gebeurd op de fatale dag: de rest herinnerde zich het verhaal zo slecht omdat ze hun geheugen selectief had gewist. Baba Yaga heeft ook de vermiste profetie!


Baba Yaga zal je ook nog een Experience Lamp voor 2.5k in een skill geven. Je kunt in Varrock Museum met de Tablet 10 Kudos claimen. Zonder tablet kun je 5 Kudos claimen. Het uitvoeren van stap 15 is nodig voor de vervolgquest, Blood Runs Deep.
Geschreven door Nollie28 (Arnoud X122, Biteshoe, Elanthiel, Ilovearagorn, Opm3, Paulus55, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).