Quests/P2P: Icthlarin's Little Helper

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Stomme Kaas (Arnoud X122, Elanthiel, Em0 666, Ilovearagorn, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: Geen
Quests nodig: Gertrude's Cat
Items nodig: Minstens 30gp, een cat(iedere versie is toegestaan), een Willow Log, een Tinderbox, een Bucket of Sap, een Bag of Salt en minstens 1 Waterskin(4) (moet (4) blijven!).
Vijanden te verslaan: Possessed Priest (lvl 80), Apmeken/Het/Crondis/Scabaras (lvl 75-80). Je komt ook Mummies (lvl 100) en Scarab Swarms (lvl 18) tegen, maar die hoef je niet te verslaan.
Startpunt: De Wanderer, ten westen van de noordkant van de Agility PyramidJe begint deze quest het beste door als eerste alle benodigheden te verzamelen:
- Willow logs kun je zelf hakken of kopen.
- Een tinderbox kan je kopen.
- Voor een bucket of sap heb je een empty bucket en een knife nodig, je zoekt een Evergreen op (staan naast Barbarian Village) en used het mes op de boom, nu heb je een bucket of sap.
- Een bag of salt kan je bij iedere slayer master kopen (10gp).
- De anti-poison(s) kan je maken of kopen
- De waterskins(4) (32gp ea) en de Shantay Pas (5gp) kan je kopen bij Shantay onder Al-Kharid
- Vergeet alsjeblieft je cat / kitten niet.

Om te beginnen moet je praten met de Wanderer naast de Agility Pyramid: de snelste manier om hier te komen is via de Shantay Pass met de magic carpets naar Pollnivneach. Vanaf daar reis naar Nardah, en vanaf daar moet je naar het westen, naar de Wanderer lopen.
2 - Onder hypnose de pyramide door
Praat met de Wanderer. Als je je cat/kitten los hebt lopen, zal deze beginnen met sissen. De wanderer vindt dit niet leuk en zegt je een geheime weg om de stad binnen te komen als je je cat / kitten weghaalt, en haar een tinderbox en een waterskin(4) geeft.

Doe dit, waarna je diep in haar ogen zal kijken. Je gaat de grote steen naast haar in...

1 = Sphynx
2 = High Priest
3 = Embalmer
4 = Carpenter
5 = Linen Worker
6 = Pyramide ingang

Ga nu naar de pyramide en ga naar binnen. Je beeld zal er een beetje vreemd uit komen te zien maar dit is omdat je gehypnotiseerd bent. Nu zul je de obstakels voorbij moeten die je pad blokkeren. De eerste is makkelijk, bij dit obstakel moet je gewoon tussen de bewegende delen doorlopen. Kijk wel uit: als je geraakt wordt, krijg je 8 damage.
Het volgende obstakel is wat lastiger, dit zijn namelijk valkuilen. Je kunt het proberen met trial and error, óf je doet gewoon wat er op het plaatje hieronder staat (zo moet je dus lopen):


Je zal nog een paar obstakels tegenkomen waaronder Mummies en Scarabs en nog een paar van die muurbeukers. Doe bij de muurbeukers hetzelfde als bij de eerste en ren gewoon door bij die enge beesten. Dit doe je tot je bij een grote kuil komt.
Spring over de kuil en ga naar de schatkamer in het westen.

Hier zal je een puzzel moeten doen, puzzel er dus maar lekker oplos totdat de puzzel er zo uit ziet:


Je zult nu buiten de pyramide wakker worden.

Praat nu met de Sphynx, en de Sphynx zal je helpen als je een raadsel oplost. Maar pas op: als je het antwoord verkeerd hebt, kost dat je je cat / kitten.


(Als je er over nadenkt klopt het wel want alle broers hebben dezelfde zus.)

Als je het goede antwoord hebt gegeven krijg je een token, hiermee heb je gelijk het vertrouwen gewonnen van de inwoners van Sophanem.
3 - High Priest
Nu moet je met de High Priest gaan praten. Vraag hem naar de pot die je bij je hebt, en hij zal zeggen dat je de pot terug moet brengen. Ga dus weer terug de pyramide in, en loop weer terug naar de kamer waar je het filmpje kreeg.

Nu moet je een van de 4 potten oppakken. Als je de juiste pot oppakt (degene die je eerder had) moet je vechten met één van de minor desert gods. Welke dit is, hangt af van het symbool op de pot.
- Krokodil: Crondis (ongeveer lvl 75), gebruikt magic.
- Kever: Scabaras (lvl 80), gebruikt melee.
- Aap: Apmeken (lvl 80), gebruikt magic en melee.
- Mens: Het (lvl 80), gebruikt melee.
Bij het vechten met Crondis of Apmeken is het handig Protect form magic te gebruiken. Scarabas en Het kan je safespotten met behulp van de stenen tafel. Je moet dan natuurlijk zelf wel met range of magic aanvallen.

Nadat je de god hebt verslagen, pak je de Canoppic jar op en ga je terug over de put.


Nu zal je je opeens bedenken en moet je de pot terug brengen.
Je zal weer die “leuke” puzzel moeten doen, deze puzzel is precies hetzelfde als de vorige alleen liggen de stenen waarschijnlijk op een andere plaats.

Drop nu de pot weer op de plek waar je hem vandaan hebt gehaald, en ga terug naar de high priest. (Nu kan je moeilijk gaan doen en de hele weg terug nemen maar je kan ook zodra je over de put bent gesprongen naar het oosten lopen, daar zal je in een pitfall terecht komen die je naar een kamer met een Mummie brengt, ga dan door de gang naar het westen daar zal je ook in een pitfall komen en dan ben je bij de uitgang. Dit grapje kost je wel 10hp.)

Praat nu met de High Priest, hij zal je vragen de spullen voor te bereiden voor de ceremonie. Hij heeft een nieuwe holy symbol nodig, linen (kan je kopen voor 30gp) en je moet de Embalmer wat spullen geven.

Ga eerst naar de Carpenter en geef hem je willow logs, ga dan naar de Linen Worker en koop bij hem linen voor 30gp. Ga nu terug naar de Embalmer en geef hem een bucket of sap, een bag of salt en de linen.

Ga nu weer terug naar de High Priest en praat met hem, hij vraagt je weer terug naar de Carpenter te gaan en de holy symbol op te halen, zodra je die hebt ga je weer terug de pyramide in: op naar de kamer ten OOSTEN van het gat waar je overheen moest springen!

Je holy symbol zal in een unholy symbol zijn veranderd. Stop hem in een van de sarcofagen met de “Use” optie. Ga weer terug naar buiten en je zal bij jezelf zeggen dat je dat niet had moeten doen. Ga weer terug naar binnen.

Nu zal je weer een filmpje krijgen te zien. Daarna moet je vechten met een lvl 80 Possessed Priest.

4 - Quest voltooid!
Praat met de High Priest en ga naar buiten, waarna je weer een filmpje krijgt te zien. Ga daarna weer terug naar buiten (je kan het pitfall trucje gebruiken), en praat met de High Priest. Hij zal je je beloning geven.Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 4k Woodcutting Experience, 4k Agility Experience, 4.5k Thieving Experience, een Amulet of Catspeak, en 2 Questpoints!

Als je ooit je Amulet of Catspeak verliest, kun je met de Sphynx praten om een nieuwe te krijgen.Geschreven door Stomme Kaas (Arnoud X122, Elanthiel, Em0 666, Ilovearagorn, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).