Quests/P2P: In Pyre Need

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Thojohn22 (Arnod X122, Elanthiel, Ewout, Idem Ditto, Ilovearagorn, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Kort
Moeilijkheid: Moeilijk
Skills nodig: Fletching Level 53, Crafting Level 52, Firemaking Level 55
Quests nodig: Geen
Items nodig: Geen. De benodigde items krijg je van Brian Twitcher.
Startpunt: Brian Twitcher, een Guthix Priest ten zuidwesten van PiscatorisDoor het plaatje hieronder kun je een beeld krijgen waar de quest zich bevindt op de World Map. Je kunt gemakkelijker naar deze plaats toe teleporteren met de fairy rings, de code voor de desbetreffende ring is AKQ.


Praat om de quest te beginnen met Brian Twitcher, een Guthixian Priest. Hij geeft een hele uitleg over wat een feniks is en zegt dat een feniks iedere 500 jaar moet herboren worden.
Dit is nog niet gebeurd, en de 500 jaar zijn bijna om. Hij vraagt je daarom of je wilt helpen de feniks te herstellen tot zijn voorgaande glorie. Zeg ja.
2 - De feniks
Hij vraagt of je nog iets moet weten; vraag dan naar het ritueel. Na wat te praten geeft hij je secateurs, een knife en een tinderbox.


Ga nu de grot in.


Loop door in de grot tot je een plaats tegenkomt die groen is(ook op de mini-map) en waar een boom staat. Klik op die boom en je krijgt een branch. Loop dan verder door de tunnel en kruip door het gat in de muur (rode streep op de worldmap). Ga op deze identieke wijze door de vijf grotten, totdat je vijf branches hebt.


Na deze laatste grot kom je uit in een kamer waar de feniks leeft. Achter hem staat een altaar(shrine), lees het boek op dit altaar vlug door.


Nadat je het boek doorgelezen hebt, moet je je knife op de vijf branches gebruiken. Je zult dezen nu alle vijf in weaving ribbons snijden.


Gebruik nu die ribbons op de plaats waar je het vuur straks moet aansteken. Deze plaats lijkt op een kampvuur.


Nadat je een brandstapel hebt gemaakt, zal de feniks erop lopen en moet je de brandstapel in brand steken, met je tinderbox.


Nadat de feniks terug is herboren praat je met hem. Je krijgt nu 5 Phoenix quills, die je kunt gebruiken om een Phoenix Pouch(Indien je Summoning Level 72 hebt) te maken.

 
3 - Quest voltooid!
Verlaat nu de grot, door de optie "escape-cave" te gebruiken bij de cave-exit. Je gaat met deze optie terug naar de Guthix Priest.
Praat nog wat met hem en je krijgt je beloning.

Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 14400 Firemaking Experience, 12500 Fletching Experience, 11556 Crafting Experience, toegang tot de Phoenix- Liar (D&D), 1 questpoint en 2 spins voor Squeal of Fortune!
4 - Phoenix Lair
Na de quest kan je de feniks elke dag verslaan, hiervoor heb je slayer level 51 nodig. Je moet dan door 5 grotten, waar drie soorten Guardians (melee, magic, range) af en toe de weg versperren. Je zult deze dan moeten verslaan. Bovendien moet je in elke kamer een tak van de boom snoeien. Na de 5e grot kom je bij de feniks (lvl 120), die je moet verslaan, waarna je de brandstapel aansteekt.

Als beloning krijg je 7500 firemaking xp, 3000 fletching xp, 1000 crafting xp, 500 slayer xp (de eerste keer 5000) en 5 Phoenix quills. Bovendien heb je een kleine kans om een phoenix egg te krijgen, die je kan laten uitbroeden om een Phoenix Eggling te krijgen.Geschreven door Thojohn22 (Arnod X122, Elanthiel, Ewout, Idem Ditto, Ilovearagorn, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).