Quests/P2P: The Branches of Darkmeyer

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Thojohn22 (Arnoud X122, Elanthiel, Ilovearagorn, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Lang
Moeilijkheid: Moeilijk
Skills nodig: Level 76 Woodcutting, Level 70 Magic, Level 70 Fletching, Level 67 Slayer, Level 64 Crafting, Level 63 Agility, Level 63 Farming
Quests nodig: Legacy of Seergaze, Legends' Quest
Items nodig: Een hatchet. Andere items ontvang je tijdens de quest.
Startpunt: Veliaf in de Myreque Hideout, onder de pub in Burgh de Rott.

Plaatje

Om te starten praat je met Veliaf Hurtz. Veliaf gelooft dat Vanstrom zich dichtbij Burgh de Rott bevindt; misschien net onder de stad. Er is een grot ontdekt ten zuiden van de bank in Burgh de Rott en Veliaf vermoedt dat Vanstrom hier meer van weet. Hij vraagt je of je deze voor hem wilt onderzoeken. Ga hiermee akkoord.
2 - Cave in Burgh de Rott
Ga nu naar de bank van Burgh de Rott. Je zult ten zuiden van de bank een gat aantreffen. Dit is de grot die Veliaf bedoelde. Ga naar binnen door `Enter Cave Entrance' te selecteren.

Je zult aan de westkant een brief zien liggen. Raap deze op en lees deze door. Ook zul je aan de oostkant een `decaying tome' zien liggen. Lees deze door: er zijn maar twee leesbare pagina's, die je beide door moet nemen.
Als laatste moet je de versierde coffin doorzoeken, waar je een medallion zult vinden.

Keer nadat je alles hebt doorzocht terug naar Veliaf.

Rapporteer (bij Veliaf) dat je een medallion en een brief hebt gevonden. Hij vermoedt dat Vanstrom de brief en het medallion daar heeft geplaatst en vraagt je dit aan Safalaan door te geven. Hij zal aanbieden je naar hem toe te teleporteren; je kunt er ook voor kiezen zelf te lopen, maar dit is afgeraden.

 
3 - Safalaan


Praat nu met Safalaan en vertel hem dat je een brief voor hem hebt. Hij zal hem doorlezen. Vraag hem nu wat hij ervan vindt. Vertel hem hierna ook dat je een medallion hebt gevonden. Hij zal één van de teleport opties nu veranderen zodat je terug kunt teleporteren naar de Meiyerditch Myrequebasis.
Vraag hem wat er nu moet gebeuren. Je bespreekt met Safalaan dat hij misschien op zoek moet gaan naar de persoon die de brief schreef, maar jullie besluiten dat dat te gevaarlijk is. Spreek daarom met hem af dat jij in zijn plaats zult gaan.
 
4 - Vanescula Drakan
Hij zal je nu de wegwijzen. Deze staan nu ook in je questjournal. Volg de rode en daarna blauwe lijn.

 • Ga ten zuiden van Safalaan en terug naar boven, het huisje in.
 • Ga nu via de valse muur in noordoost hoek en dan met de trap naar boven.
 • Ga nu naar het westen en spring naar het volgende huis.
 • Ga nu naar beneden en dan het huisje uit, loop dat naar het westen tot je bij de barricade uitkomt.
 • Ga nu naar het zuiden het huisje met een fireplace en portrait binnen.
 • Ga naar boven en dan naar het westen, spring over het muurtje.
 • Ga nu naar beneden en verlaat dat het huisje aan de westkant. (Het is makkelijk om gewoon naar buiten te gaan en dan de deur te sluiten.
 • Ga dan naar het noorden tussen de huisjes en dan naar het westen.
Nu zul je Vertida Sefalatis zien staan, hij zal je laten weten dat je de muur naast hem moet beklimmen om met Mekritus te praten.


Mekritus zal je zeggen dat je door het gat in de muur ten zuiden moet kijken of de kust veilig is.


Je zal nu een klein meisje zien, ga terug naar beneden om te kijken of ze veilig is. Vraag wat ze hier buiten doet. Het is helaas een val en het klein meisje zal transformeren in Vanescula Drakan. Val haar aan en ze zal iedereen achteruit blazen. Val nog eens aan en ze zal uitleggen dat ze niet is gekomen om te vechten.Vraag nu wat ze hier doet en ze zal zeggen dat ze wil helpen. Ze vraagt of het je doel is Drakan te vermoorden en Meiyerditch te bevrijden. Omdat dat je doel is kun je gerust ja zeggen.
Vraag ook waarom zij zoveel beter zou zijn als leider en ze legt uit dat er een boek bestond waarin stond dat de vyrewatches geen mensenbloed zouden nodig hebben om te overleven.
Vraag nu waarom ze Drakan dood wil, ze zal zeggen dat hij geen waardige leider meer is. Vraag nu waarom je haar zou moeten vertrouwen. Ze zal uitleggen dat ze je nu nog niet heeft vermoordt en dat de vyrewatches je tot nu toe met rust hebben gelaten. Ga akkoord om te luisteren naar haar.

Ze zal nu uitleggen dat je wapen zich in Darkmeyer bevindt, hun stad. In het midden van Darkmeyer staat een boom en deze is enorm efficiënt tegen vampyres. Als je iets zou kunnen maken uit deze boom zou dit nog beter zijn dan de Ivandis Flail.
Ze zal je nu een brief geven die je moet terug brengen naar Safalaan. Ga nu terug dezelfde weg als je bent gekomen en praat terug met Safalaan.
5 - Op naar Darkmeyer
Hij zal je nu uitleggen dat je toch eens naar Darkmeyer zult moeten gaan, maar hij je op dit moment geen advies kan geven. Ga nu met Vertida praten, hij bevindt zich terug bij Safalaan. Hij zal weten hoe je in Darkmeyer kunt komen.
De hoge muren beschermen de stad, maar er is een ingang, er bevindt zich namelijk een riool in het noordoosten van Meiyerditch.
Neem ook wat smoke bombs uit een van de crates ten westen van de ingang. en een hatchet mee.

Hij heeft je terug aanwijzingen gegeven om naar het riool te geraken. Volg de rode en groene lijn.

 • Ga terug naar boven, de trap op, en spring naar het aanliggend huis in het westen.
 • Ga naar beneden en door het huis ten noorden.
 • Ga nu naar rechts en direct terug naar het noorden.
 • Blijf naar het noorden rennen tot je een riool tegenkomt.


Eens je bij het riool bent moet je erdoor kruipen. Je zult je nu in Darkmeyer bevinden.
6 - De vermomming
Vanescula bevindt zicht net bij het riool, praat daar met haar. Vraag waar de boom zich bevindt. Hij bevindt zich in de hoogste klasse van Darkmeyer. Het is echter heel gevaarlijk daar rechtstreeks naartoe te gaan.
Ze zal je uitleggen dat je opzoek moet naar kleren, je kunt de smoke bombs gebruiken voor vampyre juvinates, maar ze zullen niet werken bij vyrewatches.

Ga nu in de gebouwen en doorzoek de kisten om 4 verschillende soorten kleding te vinden. Elk gebouw waar je in kunt, zal 1 stuk liggen., repareer ze en draag ze, je zal nu de Vyreling title krijgen. Ga nu terug naar Vanescula.

Je zal met deze kleren beschermd zijn tegen de vyrewatches, er ontbreekt echter nog een klein deel en dat is je geur. Als je met Vanescula praat zal ze haar geur gebruiken om de jouwe weg te doen.
Ze zal ook uitleggen dat enkel vampyres met een zekere status toegelaten zijn tot het Arboretum, waar de boom zich bevindt. Je zal je status ten opzichte van de vyrewatches moeten opwerken.
7 - Status opbouwen
Ga nu naar het noorden de trap op en praat met de volgende vyrewatches:
 • Praat met Sanguinus Varnis, hij zal je je naam vragen, kies er een leuke uit. Hij zal je daarna vragen hem te helpen. Hij vindt het irritant dat de vyrewatches van de lower tier posters ophangen. Ga ze alle 4 vernietigen. En praat hierna terug met hem.
 • Praat met Grigan Kaninus, hij bevindt zich ten westen van Sanguinus. Hij zal je vragen om 6 bloodvelds terug te brengen naar hem. Deze zitten verstopt in de lower en middle tier. Ze zien eruit als npcs op de minimap, dus gele bolletjes. Zo kun je ze een heel stuk sneller vinden.
 • Praat met Valentina Kaust, zij bevindt zich in het huisje ten westen van de musician. Zij zal je vragen of je van bloed wil proeven. Proef ervan en je zal voor 50% van je health damage krijgen.
 • Praat met Maria Gadderanks, zij bevindt zich in de prison, in het noordoosten van de stad. Roep naar haar en probeer haar bang te maken. Blijf dit herhalen tot je niet meer kan.
Hierna zou je status tot op de helft moeten gevorderd zijn en kun je naar de vyrewatches op de higher tier gaan. Ga naar het westen en dan naar het zuiden, de trap op.
Praat nu met de volgende vyrewatches:
 • Praat twee keer met Sentinel Noctantine, hij bevindt zich bij de trap, zeg hem dat Drakan dood moet. En de tweede keer zeg je dat Drakan zijn macht zou moeten verliezen.
 • Praat met Misdrievus Vakan, hij bevindt zich iets ten zuiden van de trap. Hij vraagt je om hem te entertainen, ga naar de blood tither en sla hem in het gezicht. Praat terug met Misdrievus en ga het huis ten westen binnen. Zeg dat je niets gezien hebt en dat de blood tither dood moet.
 • Praat met Vanescula om te pledgen, zij bevindt zich iets ten oosten van de poort van Castle Drakan, je hoeft enkel na te zeggen wat zij zegt.
 • Praat met de guards in het zuiden van de higher tier. Praat wat met hen en ga dan de gevangenis binnen en vermoord de citizens, tot je geen status meer krijgt.Wanneer je genoeg status hebt om het Arboretum binnen te mogen ga je naar het oosten van de higher hier, hier zul je Ranis tegenkomen. Zeg dat Vanescula belangrijker was, maar pledge daarna ook voor Ranis.
8 - Het Arboretum


Ga nu het Arboretum binnen. Check hierna de health van de boom.
Ga nu naar de lever, en klik op "pull lever", klik nu op de bollen om ze juist te zetten zodat de boom alles in volgorde krijgt zoals ze nodig heeft. Telkens je op een bol klikt zal het vierkant gevormd door die bol en eentje naar links en eentje naar boven met de klok mee gedraaid worden.
Zorg ervoor dat water bovenaan staat, dan licht op de middelste rij en nutrition onderaan.
Check nu opnieuw de health van de boom en trek opnieuw aan de lever.
Zorg er nu voor dat nutrition bovenaan staat, gevolgd door water, dan licht en dan opnieuw nutrition onderaan.
Check opnieuw de health van de boom, deze keer is het wat ingewikkelder, water mag elkaar niet horizontaal, verticaal of diagonaal raken, net zoals nutrition, ze mogen elkaar wel raken en licht mag alles raken.
Rankschik de eerste rij met afwisseld water en nutrition, de tweede rij is volledig licht, de derde rij ook afwisselend water en nutrition en de 4e rij ook volledig licht.
Check opnieuw de boom en deze keer mag licht geen water raken horizontaal, verticaal en diagonaal. Licht mag wel ander licht raken net zoals water ander water mag raken. Nutrition mag alles raken.
Vul alle water bovenaan, zet een rij met nutrition en laat de rest onderaan.

Nu is de boom volledig hersteld en kun je hem omhakken. Je zult 3 logs kunnen hakken voordat Ranis je roept.
Ranis zal proberen binnen te raken en op dat moment komt ook Vanescula toe. Ga na de cutscene terug naar buiten, je zult daar Vanescula aantreffen en het lijk van Ranis. Praat met haar.
Geef haar het medallion en ze zal het infusen zodat je kunt terugkeren naar Darkmeyer. Ze zal je nu terugbrengen naar het riool.
9 - Het gevecht met Vanstorm
Ga terug naar de basis. Loop naar het zuiden tot je terug met de ladder naar boven kunt, spring terug naar het andere huisje en ga rapporteren aan Vertida. Safalaan blijkt er vandoor te zijn gegaan. Vertida zal iedereen bij elkaar roepen en dingen bespreken. Er zal besloten worden dat jij alleen naar Darkmeyer moet om Vanstrom te verslaan.
Praat nog eens met Vertida en hij zal je leren hoe je wapens van de blisterwood logs maakt. Vraag aan Kael 2 silver sickles en maak van de logs van elk soort wapen één.

Zorg dat je alle 3 de wapens mee hebt, high level food en armour voor het gevecht. Tijdens het gevecht is het verstandig om Protect from Melee of Deflect Melee aan te doen. Op de momenten dat Vanstorm verder weg staat, kan Protect from Magic of Deflect Magic aan zetten.
Je kunt het medaillon gebruiken om dan terug naar Darkmeyer te teleporten. Dit medaillon houd je als je dood gaat, dus het is geen probleem om terug te komen bij je gravestone. Deze zal buiten het huis van Vanstorm verschijnen.

Om te starten zal Vanstrom zich in zijn menselijke vorm bevinden, na een paar hits zal hij dan overschakelen naar vampyre vorm, blijf hem aanvallen tot hij een special attack gebruikt.
Zijn special attacks bestaan uit:
 • Staring into the Darkness: Hij zal naar het midden lopen en je bevelen om in het donker te staren, loop gewoon naar een muur toe en kijk niet richting Vanstrom. Als dit mislukt wordt je met 500 geraakt.
 • Blood Ball: Hij zal een bloedbal spawnen, loop zover mogelijk weg, dit zal de damage verminderen, maar je zult altijd damage krijgen. Je wordt maximaal voor 600 geraakt.
 • Bloodvelds: Hij zal ze doorheen het gevecht, met 2 tegelijk spawnen. Als ze niet snel genoeg dood zijn, zullen ze hem healen. Ze zijn erg zwak en hebben 1500 lifepoints.
 • Flying Bombs: Hij zal beginnen vliegen en ballen op je gooien, probeer rond de kamer te lopen tot hij terug land om alle damage te ontwijken, of loop van kant naar kant en attack hem onderweg, zijn defence lijkt een stuk lager als hij vliegt. Dus hiervan profiteren kan aangewezen zijn. Meestal raak je in deze fase zo'n 2000 lifepoints kwijt, maar het kan oplopen tot 4000+.
 • Ball of mist: Hij zal in een bol mist veranderen en constant damage doen als je dicht staat. Directe aanvallen hebben geen zin, ga in het midden van de kamer, gooi het holy water en probeer hem over het water te krijgen. Blijf dit doen tot hij dood is.
Wanneer hij dood is zal hij veel damage doen en 8 bloodvelds spawnen, je zal flauwvallen en je moet controle nemen over Vanescula om de minions te doden. Gebruik scream zoveel mogelijk of een dart attack als de bloodvelds op 1 rij staan.


Je zult wakker worden in de Meiyerditch Myrequebasis (Sarius Guile heeft je daar gebracht). Vertel Vertida wat er is gebeurd. Hij zal je daarna vertellen dat Safalaan nog steeds verdwenen is en je zult een cutscene te zien krijgen van de laatste keer dat iemand Safalaan zag.
10 - Quest voltooid!
Keer nu terug naar Burgh de Rott en praat met Veliaf. Vertel ook hem over de gebeurtenissen. Hij is enerzijds bezorgd om de gevolgen van je acties, maar kan niet ontkennen dat de dood van Ranis en Vanstrom uiteindelijk in jullie voordeel zal werken.Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 20k Agility Experience, 50k Woodcutting Experience, 20k Farming Experience, 40k Fletching Experience, 20k Crafting Experience, 25k Slayer Experience, 35k Magic Experience, 3x 50k Experience in een skill naar keuze, de mogelijkheid om Blisterwood wapens te maken, Drakan's medallion, 2 Questpoints en 2 spins voor Squeal of Fortune.Geschreven door Thojohn22 (Arnoud X122, Elanthiel, Ilovearagorn, Pttim). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).