Quests/P2P: King of the Dwarves

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Arnoud X122 (Pttim, Ilovearagorn, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Zeer Moeilijk
Skills nodig: Mining Level 68, Smithing Level 70, Strength Level 77 en je moet een Level 120 op tijd kunnen verslaan
Quests nodig: My Arm's Big Adventure, Forgiveness of a Chaos Dwarf
Items nodig: Een pickaxe, 6 Mithril Bars, 6 Soft Clay
Startpunt: Sven, bij de Lava Flow Mine in East Keldagrim

Hieronder staat een questmap. In de guide zal naar deze vier locaties worden verwezen.


Zorg dat je je Pickaxe alvast bij je hebt en praat met Sven bij de Lava Flow Mine aan de oostkant van Keldagrim (zijn locatie staat ook aangegeven op het kaartje). Hij wil je graag een rondleiding geven door de Lava Flow Mines. Ga hiermee akkoord.

2 - Dwergen redden
Hij zal je de majestueuze energiebron van Keldagrim laten zien... Helaas wordt de energiebron aangevallen door de Red Axe! De dwarf zal de reactor beschadigen.
Er zal een instorting plaatsvinden, en de minende dwarves zullen onder de rotsen bedolven worden! Het is aan jou de taak om ze te redden. Je zult de lichtbruine stukken rubble moeten minen(donkerbruine en grote stukken zijn te moeilijk) en de rotsblokken moeten optillen om de dwarves te redden.


Na twee dwarves te redden zullen er Black Guards binnenkomen. Ze helpen je echter niet. Ze gaan de machine repareren! Je zult dus de andere vier dwarves ook moeten redden.

Voor twee van de vier was de hulp helaas te laat. Ze zijn overleden. Sven bedankt je voor je hulp.
3 - Protesten
Het is tijd om naar buiten te gaan. Wat je aan zult treffen is een woedende menigte, met Veldaban als leider.
De menigte is woest over het gedrag van de Black Guard. Ze kozen ervoor de machine te redden, en niet de miners! Praat met Veldaban om om uitleg te vragen.

Als je klaar bent met het praten met Veldaban, zal hij gearresteerd worden onder verdenking van de Red Axe aanslag die jij zojuist hebt meegemaakt. Hij zal meegenomen worden naar het paleis(naar de vergaderkamer van het Consurtium).
Jij zult hem moeten redden. Ga daarom naar de vergaderzaal. Hier kom je door naar het westen te lopen, het gebouw van het Consortium(het gebouw in het midden) in te gaan, de trap op te klimmen, en nogmaals de trap op te klimmen.


In de vergaderzaal zul je een secretaris, vier van de acht directeuren en Veldaban aantreffen. De directeuren zijn woest op je omdat je zomaar binnen kwam stormen. Praat met Veldaban. Je zult ze moeten overtuigen om Veldaban vrij te laten.
Dit doe je door de volgende vijf gesprekken te voeren:
Veldaban: Vraag hem waarom hij zo boos is, en vertel hem om te kalmeren.
Green Gemstone: Zeg dat jij bij het incident was. Vertel hierna dat jij de miners hebt gered.
Brown Engine: Vraag hem wat hij over de situatie met de miners vond. Vertel hem hierna dat het een moeilijk besluit was om te nemen en dat je deze keuze begrijpt.
Blue Opal: Vraag hem naar de Lava Flow Mine. Zeg daarna dat de aanvaller de Secondary Boilers opblies.
Yellow Fortune: Vraag haar waarom ze Veldaban arresteerden. Zeg haar daarna dat een populair iemand het Consortium alleen nog maar slechter laat lijken.

Praat nu met de Consortium General en vertel hem dat je met iedereen hebt gepraat. De directeurs zullen het eens worden over Veldaban's vrijlating als je alle vijf gesprekken zoals bovenstaand hebt gevoerd.
4 - Terugkeer van de monarchie?
Er schijnt een probleem te zijn. De chaos dwarves vallen Keldagrim vanuit de bergpas, Barendir, aan! De eerste divisie van de Black Guard is er echter naartoe vertrokken om proberen de Red Axe Colonel, Grimmson, tegen te houden.
Er is tegelijk ook een woeste menigte ten oosten van het Paleis ontstaan, onder leiding van Hreidmar, de Red Axe Leader. Jij zult met Veldaban naar deze menigte moeten gaan om het probleem op te lossen.

De menigte bevindt zich direct ten oosten van het paleis. Praat met Hreidmar om erachter te komen waarom ze protesteren. Ze willen de monarchie terugbrengen naar Keldagrim.
Je zult Hreidmar tegen moeten houden. Je moet de records' chamber binnendringen! Misschien weet Meike, een voorstander van der monarchie, een manier om de records' chamber binnen te komen.
Je zult haar moeten opsporen. Vraag de protesterende dwarves of ze weten waar ze is. Deze dwarves zullen je doorverwijzen naar de Kings' Axe Inn, de westelijke bar in Keldagrim.

Spreek hier met Luitger, in de zuidoostelijke hoek van de bar (ten zuidoosten van de bank). Vraag hem of hij weet waar Meike is (dit weet hij niet) en waarom hij niet meedoet aan de rellen. Hij zal je vertellen dat er iemand is gearresteerd tijdens de protesten. Misschien was dit Meike?
Je moet daarom nu naar de Black Guard Headquarters, ten noorden van de Inn. Hier zul je Klaas vinden. Hij is de persoon die gearresteerd is. Hij wil je echter niet vertellen waar Meike is.
Veldaban zal dreigen zijn voeten te breken als hij niet gauw verteld waar ze is. Deze aanpak heeft gewerkt. Meike is in de Keldagrim Watchtower, de hut aan de zuidkant van Keldagrim(van Forgiveness of a Chaos Dwarf). Ga hier naartoe (aangegeven op het plaatje).

Ga naar de bovenste verdieping en praat hier met Meike.


Vertel haar dat je naar de records chamber moet om erachter te komen wat Hreidmar van plan is. Ze zal akkoord gaan. Jullie moeten echter eerst de zes sleutels bemachtigen die het slot van de records chamber zullen openen.
De sleutels zijn opgeborgen in de bibliotheek van Keldagrim. Meike is goed bevriend met de bibliothecaris, en misschien zullen jullie hierdoor wel toegang kunnen krijgen tot de sleutels. Je kunt echter niet zomaar de sleutels gaan stelen. Je zult ze moeten kopiëren.
Meike stelt voor dat je hiervoor 6 Soft Clay en 6 Mithril Bars gebruikt.
Ga naar de Bibliotheek in Keldagrim met 6 Soft Clay en 6 Mithril Bars. Probeer het Display Cabinet te openen.


Je zult dit niet mogen! Het bevat antieke schatten! Echter, Meike zegt dat je bij haar hoort. Hierdoor krijg je toestemming het kabinet te openen. Probeer de Soft Clay op het cabinet te gebruiken. Dit zal helaas mislukken, de Librarian 'betrapt' je.
Je zult de Librarian af moeten leiden terwijl Meike de afdruk van de sleutels maakt. Gebruik je Soft Clay op Meike(om deze aan haar te geven) en praat met de Librarian. Vraag hem naar het verhaal achter de zes sleutels.

Als je dit punt met de Librarian hebt besproken zal Meike de afdrukken hebben gemaakt. Praat met haar en ze zal je de afdrukken teruggeven. Je zult nu deze zes afdrukken moeten gebruiken om de zes sleutels na te maken met je 6 mithril bars.
Ga naar een furnace(helaas is er in Keldagrim geen geschikte furnace, je zult dus naar een andere furnace moeten gaan. Je kunt het beste de furnace in Edgeville gebruiken, zodat je snel terugkunt via de trapdoor in de noordwestelijke hoek van de Grand Exchange) en gebruik je Mithril Bars erop om de zes sleutels na te maken.

Ga nu naar de records chamber (westkant van Keldagrim, ten westen van de bank, zie plaatje). Hier zul je Meike en Veldaban aantreffen. Je staat nu voor een grote deur, met aan de muur zes sleutelgaten. Je zult de combinatie van het slot moeten vinden.
Gelukkig is deze combinatie voor iedere speler hetzelfde; van zuid naar noord: 5-1-4---6-3-2. Gebruik sleutel 5 dus op het meest zuidelijke sleutelgat; sleutel 2 op het meest noordelijke sleutelgat.


Open nu de deur. Jullie zullen alle drie naar binnen gaan.


Jullie komen erachter dat Hreidmar de afstammeling is van de koning. Daarom wil hij de monarchie terug! Hoewel Veldaban en Meike voor de monarchie zijn, zijn jullie het al gauw eens dat Hreidmar als koning een ramp voor Keldagrim zou zijn.
Er moet een oplossing bestaan! Meike zal proberen deze te vinden. Veldaban en jij moet nu naar de bergpas, Barendir, om te zien of Colonel Grenda, de leider van de eerste divisie, het gevecht volhoudt.
5 - Colonel Grimsson
Bereid je voor op een gevecht met een level 120 met een hoog defence level. Hij moet binnen een bepaalde tijd op de helft van zijn hitpoints zijn. De kolonel is weak tegen stab attacks en kan poisoned worden, dus het is handig om daar gebruik van te maken. Je hebt niet veel food nodig: het is zijn defence waar je je zorgen over moet maken. Hij zal namelijk Veldaban eerst aanvallen, en als Veldaban is verslagen zal het gevecht stoppen en moet je opnieuw beginnen, tenzij hij jou aanvalt (hiervoor moet je hem op de helft van zijn health krijgen).
Praat nu met Veldaban. Hij zal je naar Barendir brengen; deze plek is ten zuiden van Keldagrim(voorbij de watchtower), ten oosten van de Queststart van The Giant Dwarf. Ga de grot in om in de tunnel te komen. Praat hier met Colonel Grenda.

Grenda zal je vertellen dat Colonel Grimsson aan het einde van de tunnel zit. Ga er met Veldaban heen. Als je op een tweesplitsing komt: ten oosten zitten de trollen, ten noorden zit Grimsson.


Bereid je voor op het eerder in de guide beschreven gevecht en praat met Colonel Grimsson. Als jullie uitgepraat zijn, zal hij Veldaban aanvallen. Zorg dat je snel zijn hitpoints op de helft krijgt en blijf hem aanvallen totdat zijn hitpoints op zijn. Zijn aanvallen zijn niet sterk, maar zijn melee aanvallen zijn het sterkst(voor het geval je Protect Prayers wilt gebruiken: Protect from Melee).
 
6 - Alliantie met de trollen
Nadat je Grimsson hebt verslagen zal hij, samen met zijn Chaos Dwarves, terugtrekken. Kijk door het gat ten noorden van je(probeer naar binnen te gaan). Je zult een enorm leger zien.
Je moet versterkingen vinden! Je enige hoop zijn de trollen die destijds de slag van Barendir tegen de dwarves vochten. Vertel dit aan Veldaban: hij zal weigeren mee te gaan naar de trollen. Hij vertrekt naar de Laughing Miner Inn(in west Keldagrim). Je moet nu de doorgang in het midden van Barendir(eerder op het plaatje van stap 15 aangegeven) gebruiken. Je zult nu in de trollengrot staan.

Praat met Pretty Flower in het midden van de grot. Pretty Flower is de enorme trol. Pretty Flower wil niet naar je luisteren, je moet eerst bewijzen dat je sterk genoeg bent. Hiervoor zul je Big Rock moeten optillen, in de noordoost hoek van de kamer.


Til daarom nu de grote rots op. Pretty Flower zal je vertellen dat dit niet is wat hij bedoelde. Je moet Big Rock optillen, de trol die naast de grote rots staat.

Til Big Rock op, en praat weer met Pretty Flower. Vraag hem om hulp met de Chaos Dwarves. Geef hem alle drie redenen uit je dialoogscherm. Hij zal nog steeds weigeren je te helpen.
Gelukkig is My Arm aanwezig (in de noordwestelijke hoek), omdat Pretty Flower bang is dat hij vergiftigd zou worden (en My Arm het beste van alle trollen antigif kan maken). Praat met My Arm en vraag hem naar een pretty flower.
Leg uit dat je deze aan Pretty Flower wilt geven. Na wat spraakverwarringen zal My Arm je de mooie bloem geven.

Geef de pretty flower aan Pretty Flower en zeg dat de bloem van Colonel Grimsson afkomstig is. De trol zal razend worden en zal zich voorbereiden om de Chaos Dwarves aanvallen. Je taak hier is volbracht: het is tijd om terug te keren naar Veldaban.
7 - Een nieuwe koning!
Ga naar de oostkant van het paleis (naar de rellende menigte). Praat hier met Veldaban en Meike om erachter te komen wat zich in Keldagrim heeft afgespeeld.
Meike heeft met de records gerommeld, en heeft het enige gedaan wat ze mogelijk kon doen om de situatie enigszins tot een goed einde te laten komen(om te voorkomen dat Hreidmar de koning werd). De secretaris van het Consortium komt naar buiten. Het Consortium is naar de records chamber geweest en heeft uitgezocht wie de afstammeling van de koning is: Veldaban.
8 - Quest voltooid!


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 45k Mining Experience, 50k Smithing Experience, 55k Strength Experience, toegang tot de Royal Dwarven Gravestone (15 minuten gravestone, kost 500k), 2 Questpoints en 2 spins voor Squeal of Fortune!Geschreven door Arnoud X122 (Pttim, Ilovearagorn, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).