Quests/P2P: As a First Resort...

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Arnoud X122 (Bloodlover99, Bloodslayer, Elanthiel, Ilovearagorn, Paulus55, Pttim, Tom For Sure). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Lang
Moeilijkheid: Moeilijk
Skills nodig: Hunter Level 48, Woodcutting Level 58, Firemaking Level 51
Quests nodig: Zogre Flesh Eaters
Items nodig: Een Hatchet, 2 Raw Chompy, 16 Eucalyptus Logs, een hoeveelheid speciale planten (info hierover in de guide op het moment waarop je ze nodig hebt!), 8 Stripy Feathers, 8 Achey Logs, 8 Spined Larupia Furs (kan zowel Tatty als Perfect zijn), 4 Wolf Bones, 4 Unpoisoned Spears van een willekeurig metaal, een Knife, 4 (of meer) Logs van een willekeurig type (voor een Deadfall Trap), een Tinderbox, een Bird snare en een Box Trap.
Startpunt: Chief Tess in Oo'Glog, de stad in het westen van de Feldip Hills.

Vooraf: Veel van de in deze guide beschreven items zijn te vergaren met de Hunter skill. Ik raad dan ook aan de Hunter Page te raadplegen als je niet weet waar je een bepaald Monster-Hunt Item kunt vinden!

2 - Spa Resort
Spreek met Chief Tess om de quest te beginnen, ze zal je doorverwijzen naar Balnea, die zich in de bank ten zuiden van haar hut bevindt. De Queststart is aangegeven op de kaart.


Bereid je voor op een veel te lang gesprek met Balnea en ga akkoord met haar vraag of je haar wilt helpen. Ze is van plan een vakantieresort met spabronnen op te zetten! Niemand wilde haar geloven, maar ze zal ze leren!
Ze zal je vragen de catering te helpen. Ga naar Chargurr die je ten noorden van de bank(en ten oosten van de Queststart) bij het broodsymbooltje op de mini-map zult vinden, en Chargurr zal je om 8 Achey Logs en 10 Eucalyptus logs vragen.
 
3 - Een braai maken
Ga met je Eucalyptus (kun je kappen ten westen van Oo'glog als je ze nog niet hebt) en de Achey Logs naar Chargurr, en richt een brandstapel op. Ze zal je bedanken. Ze zal je vragen of je nog wat dingetjes voor haar kunt halen. Dit maal wil ze de 4 spears (die jij als het goed is al bij je hebt).
Zet met je speren 2 enorme 'spits' op tussen de 2 Achey Trees. Als laatste zal Chargurr vragen om 2 Raw Chompy birds; die vogels die jij ooit in de Big Chompy Bird Hunting Quest hebt gevangen.
Gebruik de 2 raw chompy birds op de 'spit' die je gemaakt hebt, en praat met Chargurr. Gebruik nu je Tinderbox op het vuur om het geheel te voltooien.
 
4 - Het 'hotel'
Ga nu terug naar Balnea voor een geweldig gesprek over het hotelmanagement. Geloof me. Je bent de helft van Balnea's woorden na 10 seconden vergeten.
Al met al komt het er op neer dat jij moet helpen met de problemen in de hotelsector. Als het goed is zul je in het 'Hotel' ene Snurgh aantreffen. Snurgh zal zeggen dat de kussens te hard zijn. Moet ze maar beter materiaal gebruiken. Ze zal je vragen om 8 Stripy Feathers.


Geef Snurgh de Stripy feathers. Ze is erg blij met je hulp en zal je terugsturen naar de mens genaamd Balnea.
5 - De 'beautysalon'
Vanzelfsprekend heeft onze geweldige zakenvrouw alweer een nieuwe opdracht klaar liggen. Het kan dan natuurlijk ook niet beter worden!
Balnea heeft ditmaal ter ore gekregen dat de Beautysalon niet al te indrukwekkende vorderingen maakt, en ze zal je vertellen met Kringk (de 'dame' in het paars) te praten.


Kringk zal je vragen om middelen waarmee ze de kammen en dergelijke kan maken. Ze heeft 8 Spined Larupia furs en 4 Wolf bones nodig.
Geef haar deze voorwerpen en ze zal er erg blij mee zijn. (Waar herkennen we dat nou van?) In ieder geval, ze zal je terugsturen naar Balnea.
6 - Insecten verjagen bij de spa's
Balnea wil na een veel te lange conversatie dat je met Seegud gaat spreken, eindelijk. Werk aan de winkel.

Spreek met Seegud. Ze zal je vertellen over de 5 spa's. De ogresses maken al decennia gebruik van deze waterbronnen, maar ze zijn nog niet geschikt voor menselijk gebruik.
Ze zijn namelijk het leefgebied van irritante muggen. Muggen die de menselijke huid binnen enkele seconden zijn doorgedrongen, en oei, dat is slecht voor de klanditie, tenminste, dat lijkt mij wel...


Seegud heeft echter een oplossing voor het probleem(Nou ja, de eerste keer dat je de oplossing niet zelf hoeft te bedenken!): De Insecten haten bepaalde kruidsoorten.
Wat als jij nou eens die bepaalde kruidsoorten verbrandt, vlak bij de spabronnen? Dat zou de insecten voor altijd verdrijven!
Seegud vertelt je nog meer goed nieuws, ze heeft namelijk al voor je uitgezocht welke insecten welk kruid haten! Je hoeft alleen nog maar de juiste combinaties te verbranden!
Seegud zal voor je opsommen welke steen welk kruid voorstelt, om het gemakkelijker te maken, aangezien Seegud niet alle combinaties kon onthouden:

- Long Brown Rock = Eucalyptus log
- Green Gumdrop Rock = Fever grass
- Red Sphere Rock = Primweed
- Yellow Egg-shaped Rock = Tansymum
- Orange Squarish Rock = Stinkbloom
- Purple Tall Rock = Lavender

Ga naar de Thermal bath ten noorden van Seegud's hut, en verbrand daar een Eucalyptus log samen met Tansymum. Tansymum en de andere planten kun je vinden ten westen van Oo'glog, rondom de Eucalyptusbomen.
Het gewenste effect zal helaas niet worden bereikt. De insecten verdwijnen niet en een willekeurig Ogrekind zal je uitlachen!

Ga naar Seegud, en praat weer met haar. Ze zegt dat de ogrekinderen uit pure verveling de stenen hebben zitten omwisselen!
Zo heeft het kind bijvoorbeeld de Gele steen omgewisseld met de Paarse, waardoor Paars nu voor Tansymum zou kunnen staan!
Je zult via een proces van uitproberen de juiste combinaties moeten ontdekken, en helaas is dit volledig willekeurig. Hier kan ik je dus alleen wat tips voor geven:

- Long Brown Rock = Eucalyptus: Dit staat nog steeds vast, logischerwijs. Alle baths hebben deze steen naast zich liggen.
De Yellow Egg-shaped Rock, Red Sphere Rock, Green Gumdrop Rock, Purple Tall Rock en de Orange Squarish Rock hebben in werkelijkheid compleet andere willekeurige herbs als betekenis! De volgende stappen zullen je helpen terwijl jij probeert uit te zoeken welke herb de juiste is.

Dit betekent dus dat je de Thermal bath Insecten kunt verdrijven door een combinatie van Eucalyptus logs en slechts &eactue;én andere herb te verbranden! Je kunt hiermee uitzoeken welke herb deze steenkleur representeert: Je kunt het beste een lijstje bijhouden welke herb je al hebt geprobeerd bij welke steenkleur, en welke steenkleur echt matcht bij de herb. Als je de goede herb hebt verbrand, dan zullen de insecten verdwijnen!

Doe dit ook voor de rest van de spabronnen. Je kunt het beste eerst naar het oosten gaan, waar je een Mud Bath aan zult treffen.
Verdrijf deze insecten door een combinatie van Eucalyptus logs, en de door jou bepaalde herbs. Dit is een combinatie van je vorige herb (dezelfde steen) en een nieuwe herb. Probeer op dezelfde manier als bij stap 9 uit te vinden welke herb deze steenkleur matcht.
Doe dit ook met de spa ten westen van de Thermal bath, de Salt-Water Spring. Gebruik bij deze spa een combinatie van Eucalyptus logs, en twee door jou bepaalde herbs. Een herb komt overeen met de nieuwe herb bij de Mud Bath; de andere is een herb die je weer op de inmiddels bekende manier uit mag vogelen. Omdat je keuze steeds beperkter wordt, wordt dit proces steeds eenvoudiger.

Je moet nu nog 2 spa's bevrijden van de buzzie buzzies, oftewel insecten. Voor de Sulphur Spring, ten westen van de Queststart, moet je een combinatie van Eucalyptus logs, een bekende herb (denk eraan, kijk naar de steen die je al kent!), en een nieuwe herb. Deze nieuwe herb heeft nog maar twee mogelijkheden, dus met wat geluk heb je deze in één keer juist.
Als laatste rest de Bandos Pool, een vreemd meer ten zuidwesten van de Sulphur Spring, waarbij de combinatie van Eucalyptus logs, TWEE bij jou bekende herbs, en de laatste herb die je eigenlijk nu door uitsluiting ook al weet, zal werken.


Keer nu terug naar Seegud: Seegud zal je terugsturen naar Balnea, voor meer irritant geklets.
7 - Vogelbekdieren verwijderen
Balnea's uiteindelijke speech komt erop neer dat er nog vreemde hunting creatures in Oo'glog leven, die natuurlijk moeten verdwijnen voordat de grote opening kan plaatsvinden.
Balnea zal je doorverwijzen naar Chief Tess (Queststart) om te vragen wat je met de Hunting Creatures moet doen.

Chief Tess zal je vertellen hoe je van de 3 diersoorten in Oo'glog afkomt. Chief Tess verbiedt je echter de Platypodes iets aan te doen, aangezien dit een beschermde diersoort binnen Oo'glog is.
Er zit niets anders op dan deze 4 Platypodes te verplaatsen. Pak je boxtrap, maar vergeet niet dat Chief Tess je heeft verteld dat je een speciale plant moet laten branden in je hand om ook maar een kans te maken één van deze wezens te vangen.
Ga naar de Platypodes, die in de noordwest hoek van Oo'Glog zitten, en zet de Box Trap. Gebruik vervolgens je Tinderbox op de plant Lavender en je maakt kans om de Platypodes te vangen.


Denk er wel aan dat deze Lavender ooit op is: Dan zul je nieuwe aan moeten steken. Herhaal dit proces tot je alle 4 Platypodes hebt gevangen.
Pas wel op, Platypodes haten de geur van brandend Fever Grass, en ze zullen je als ze dit ruiken attacken (ze zijn overigens poisonous).

Nu je alle 4 Platypodes (nl. Patrick, Penelope, Peter en Peanut) gevangen hebt, moet je een geschikte plaats vinden om ze uit te zetten.
Ga helemaal naar het noordoosten van Oo'glog, voorbij de Mud Bath, en klik bij alle 4 platypodes op release als je naast de sigarenplanten staat (het rietachtig gebeuren).


Ze zullen je ieder een casket geven. Open deze caskets voor hun rewards, en ga verder met de quest.
8 - Wimpy birds vangen
Nu je voor de Platypodes hebt gezorgd, moet je maar eens de Wimpy birds verwijderen.
Deze Wimpy birds bevinden zich ten zuiden van de Sulphur Spring en ten westen van de Oo'glog General store.
Wimpy Birds kun je vangen met een bird snare, terwijl je Tansymum verbrandt. Denk er wel aan dat Wimpy birds de geur van brandend Lavender haten, dus houdt dit uit hun buurt als het een beetje kan.
Vang nu alle Wimpy Birds op de hierboven beschreven manier, en alleen de Diseased Kebbits blijven over.
9 - Diseased Kebbits
Nu rest je nog één diersoort: De Diseased Kebbit. De Diseased kebbit is gek op de geur van brandend Fever Grass, maar haat de geur van brandend Tansymum(Pas hier mee op, want de Diseased kebbit draagt Disease).
Diseased Kebbits vang je net als de meeste andere 'sterkere/slimmere' kebbits door een Deadfall trap; het is dus tijd om je knife en je logs te pakken.


Vang alle 4 Diseased Kebbits binnen Oo'glog(Tussen de Sulphur en de Salt-lake springs) met de Deadfall traps.
Als je dit gedaan hebt, heb je alle 3 diersoorten bij de spabronnen van Oo'glog weggehaald!
10 - Quest voltooid!
Keer nu terug naar Balnea voor een zeer informatief eindgesprek. Balnea zal je bedanken voor het helpen met het opbouwen van haar spaplannen, en je krijgt een korte cutscene over de grote opening te zien.Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 15000 Hunter XP, 15000 Hunter XP, 15000 Woodcutting XP, toegang tot de Oo'Glog spa's 1 Questpoint en 2 spins voor Squeal of Fortune!
11 - Functie van de Spa's
Na de Quest kan je gebruik maken van de Spa's. Ze hebben de volgende functie:
  • Mud Bath: Verwijdert je stank, wat je tijdelijk een Hunting boost van 10% geeft.
  • Thermal Bath: Geneest je volledig van poison en disease. Het geeft ook een tijdelijke bescherming hiertegen. Daarnaast krijgen je lifepoints aan boost van 15-20% boven het maximum. Deze boots zal langzaam weg gaan.
  • Salt-Water Spring: Een half uur lang wordt je running energy elke seconde naar 100% geboost. Je kan dus continu blijven rennen..
  • Sulphur Spring: Herstelt je prayer en geeft je een Prayer bonus van 10% die blijft totdat je hem opgebruikt hebt.
  • Bandos Pool: Zorgt ervoor dat de volgelingen van Bandos in de God-Wars Dungeon je voor ongeveer een half uur niet aanvallen (met uitzondering van de General/Sergeants).
 Geschreven door Arnoud X122 (Bloodlover99, Bloodslayer, Elanthiel, Ilovearagorn, Paulus55, Pttim, Tom For Sure). Laatste aanpassing was op 15-11-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).