Quests/P2P: Missing my Mummy

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Nollie28 (Arnoud X122, Coenienl, Habbostery, Ilovearagorn, Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 26-3-2014 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Kort
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: Magic Level 35, Crafting Level 35, Prayer Level 35, Cooking Level 35, Construction Level 35.
Quests nodig: Prince Ali Rescue, The Golem, Icthlarin's Little Helper
Items nodig: Een Willow Log, een Knife, Grain, een Jug of Wine, een Pot of Spice, een Empty Pot, een Saw, een Hammer en 20 Fire Runes.
Skills/Quests/Items nodig voor volledige voltooïng: Garden of Tranquillity, Thieving Level 25, Crafting Level 45, Prayer Level 45, Magic Level 50, Ring of Charos(a), Al Kharid Flyer, Beer Glass
Startpunt: Leela, vlakbij de Draynor Village JailhouseNote vooraf: Je moet tijdens deze quest op een gegeven moment 75% halen. In deze quest zul je de beschrijving voor 100% aangereikt krijgen.

Ook zul je tijdens deze quest Experience verkrijgen. Een overzicht van deze Bonus-experience, en de waarde in procenten (van het onderdeel), vind je onderaan de guide.
2 - Piramide in Uzer
Praat met Leela, zij heeft nog een missie voor je, iets waar je haar mee kunt helpen. Wanneer je de quest hebt aangenomen, krijg je een uitleg van je missie.
Je moet met de bewoners van een oude piramide gaan praten. Deze piramide bevindt zich ten zuiden van Uzer. Hier neemt het verhaal een "onverwachte wending". Natuurlijk is de inwoner van de piramide een Mummy.


Ga vervolgens naar de piramide ten zuiden van Uzer. De Piramide heeft een plat dak, en heet ook wel een Mastaba. Eenmaal binnen, ga je naar rechts, en doorzoek de remains.
Een level 60 Skeleton looter valt je aan: Kill deze en pak de Canopic jar op. Pak ook de Tatty bag op. Ga dan weer verder.


Verlaat deze kamer via de oostelijke Uitgang en praat met de Golem-Remains. De Golem vertelt je dat ieder die de piramide betreed, wordt vervloekt.


Ga terug naar het pad wat in het midden loopt, en ga vervolgens naar het noorden, doorzoek wederom de skeletons en kill de skeletons voor de Pyramid Journal.
In het noordwesten van dit complex bevindt zich een Imposing Door. Ga hier doorheen, en kill de mummy`s, totdat je de Scroll of the Dead krijgt. Lees deze goed door.Voorlopig heb je genoeg bewijs, dus is het tijd om terug te keren naar Leela.
3 - Pharaoh Queen
3.1 - Start
Geef Leela al het bewijs dat je hebt verzameld en ze legt je uit dat je de Pharaoh Queen opnieuw in elkaar moet zetten, zowel geestelijk als Lichamelijk. Haar lichaamsdelen zijn verspreid binnen de piramide. Ook moet je haar persoonlijkheid, schaduw, naam, spirit en double body restaureren. Je kunt je progressie zien door op de Pyramid Journal te klikken (Right Click).
3.2 - Name
Ga nu naar Ali Morrisane in Al Kharid om erachter te komen wat de naam van de Mummy is. Hij zegt dat hij de documenten met de persoonlijkheid aan Reldo heeft verkocht, maar dat hij wel de naam nog heeft. Deze wilt hij best aan je verkopen, voor een prijs.
Hij wil graag Spring Sq`irk Juice(Andere, betere, Sq'irk Juice werkt ook!).


Ga naar de Sorceress Garden in het zuiden van Al Kharid en verzamel 4 Spring Sq`irks (Of 3 Autumn Sq'irks of 2 Summer Sq'irks).
Ontwijk alle Elementals om zo bij het fruit te komen. Als je eindelijk 4 fruits hebt, moet je jouw Pestle and Mortar gebruiken met de Sq'irks, terwijl je een leeg bierglas in je inventory hebt.
Breng het glas terug naar Ali voor je reward. Helaas klopt het document niet helemaal... Spreek nog een keer met hem: Deze keer met de Ring of Charos(a). Ditmaal geeft hij je wel het correcte document.
Houd beide documenten bij je. Je hebt ze BEIDE nodig.

3.3 - Personality
Ga naar de Flyerboy, ten noorden van de Al Kharid Mines. Praat met ehm en vraag hem naar zijn Flyers. Hij zal je een Flyer geven.


Het is nu tijd om de persoonlijkheid te gaan halen bij Reldo. Reldo is de Bibliothecaris van Varrock Castle.
Reldo heeft de documenten, maar hij wil ze pas geven als hij er klaar mee is. Voor het onderzoek naar het document heeft hij papieren nodig die uit dezelfde tijd afstammen.
Laat die Flyer die jij bij je hebt nou net zo'n voorwerp zijn. Geef de Flyer aan Reldo, en hij geeft je de Scroll of Praise.

3.4 - Body, Spirit en Body Double (1)
Het is nu tijd om terug te keren naar de piramide. Vergeet je Scroll of Praise en de documenten van Ali niet. Neem ook Armour, een wapen met Crush Functie, een Prayer Potion, een Pot of Grain (Use Grain met een Pot), 20 Fire Runes, Een Willow Log en Spiced Wine(Use Spices op een Jug of Wine) mee.
Ga de trap naar beneden op de plek waar de Golem staat. Je moet deze Level 47 Golem verslaan om naar beneden te kunnen. Ga eenmaal beneden naar het westen en pak de Canopic Jar. Neem nu de oostelijke route: Ook hier vind je nog 2 Canopic Jars, en een Mummy, zonder handen.
Als je door het doden van de Mummies nog geen Mummy Arm had gekregen, kill dan nu Mummies boven, totdat je deze arm hebt. Kill ook Bandits totdat je een Saw, een Hammer en een Knife hebt ontvangen.

Ga nu weer de trap af, en ga naar het zuiden. Zodra je op de gekleurde stenen gaat staan, gaat een andere kleur steen omhoog, om zo een doolhof te vormen.
Wanneer je op een blauwe tegel gaat staan, kun je niet op de rode tegels stappen. Als je op een groene steen stapt worden de gele stenen onbegaanbaar.
Je kunt ook schade oplopen als je van steen tot steen loopt. Wil je dit voorkomen, volg dan één van de volgende twee paden: Blauw-Groen óf Rood-Geel. Probeer met deze kennis de andere kant van de kamer te halen.


In de volgende kamer vind je een lege sarcofaag. Voer hier de volgende acties uit:
- Stop je mummy en je mummy hand in om zo je bodycount omhoog te krijgen (2/6 Body).
- Pray vervolgens bij de Broken Statues om deze zo te repareren; raak je zonder prayer, drink dan uit je Prayer Potion (5/5 Spirit).
- Plaats hierna de Canopic Jars die je hebt op de Shelves (6/6 Body).
- Repareer nu de Tafel en de Stoel. Plaats ook de Spiced Wine en de Pot of Grain naast de Tafel en de Stoel (3/6 Body Double).
- Geef de Mummy vervolgens de Drie Scrolls, die je van Reldo en Ali hebt gekregen (1/1 Personality en 2/2 Name).

3.5 - Shadow
Verlaat nu de kamer via de oostelijke gang. Hier kom je Tumeken`s Schaduw tegen.
Deze schaduw is Combat level 60. Als je dit eenmaal gedaan hebt, is het tijd de Enchanted Sconces te lighten.
Light de torches met Fire Runes (5 per Enchanted Sconce) in deze volgorde: zuid, noord, oost en dan west. Na iedere Sconce komt er weer een Tumeken's Shadow die je moet killen.
De shadow wordt elke keer sterker, in volgorde van Tweede t/m Vijfde zijn deze schaduwen: Level 70, Level 80, Level 90, Level 100.
Dit zal de Shadow 5/5 geven.

3.6 - Body Double (2)
Je moet nu nog één ding doen voor een voltooïngsniveau van 100%. Je moet het standbeeld van de Pharoah Queen, Senliten, nog maken.
Dit doe je in de kamer waar je Senliten aantreft, naast het Mummygraf. Dit is waar je de Willow Log voor nodig hebt. Het statief staan ten oosten van Senliten zelf.
Bouw het standbeeld, snij het bij, en verbeter het (3 acties). Dit zal je de laatste 3 delen van de Body Double opleveren (6/6 Body Double).
4 - Quest voltooid!
Nu je dit hebt gedaan, is het tijd om terug te keren naar Leela, voor je beloning...
Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward:
7000 Hitpoints Experience, 5000 Gold Pieces 1 QuestPoint en 2 keys en 2 Hearts of Ice voor Treasure Hunter!
Bovendien krijg je toegang tot het Amascut altaar in de grafkamer van de Pharaoh Queen. Dit altaar geeft bonus prayer points, ten koste van wat lifepoints.
5 - Extra rewards
De overige rewards:
- Het Standbeeld van Senliten: 3350 Crafting Experience uit 12%.
- De Spiced Wine en de Pot of Grain: 2100 Cooking Experience uit 8%.
- Het Doden van de vijf Tumeken's Shadows: 5000 Magic Experience uit 20%.
- Het herstellen van de Statues: 6500 Prayer Experience uit 20%; Ook kan Amascut's Altar in opoffering voor Hitpoints tot +4 Prayer geven.
- Het repareren van de Tafel en het Aanligbed: 2100 Construction Experience uit 4%.Geschreven door Nollie28 (Arnoud X122, Coenienl, Habbostery, Ilovearagorn, Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 26-3-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).