Quests/P2P: Eadgar's Ruse

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Djerun XVII (Iloveraragorn, Pttim, Rutgermans, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 26-3-2014 door Elanthiel.
1 - Quest start
Benodigdheden: Vodka, Pineapple, een knife, 10 grain, 5 raw chicken, pestle en mortar, vial met water, ranarr weed, logs en een tinderbox
Skills nodig: Level 31 herblore
Startpunt: Taverly

Praat met Sanfew in Taverley. hij zegt dat hij een herb nodig heeft, Goutweed. Je moet met Mad Eadgar praten in Burthorpe.

 
2 - Eadgar en Burntmeat
Eadgar leeft boven op de spiraalachtige berg, op de worldmap heet de berg Trollheim. Daarboven is een grot, daar moet je in. Praat met Eadgar over Goutweed. Hij zegt dat je met een van de trollenchefs moet praten, omdat de trollen het als ingrediënt gebruiken.


De chef woont in de Troll Stronghold (ten westen van Eadgar's grot). Als je binnen bent, ga dan naar het zuiden, en daar de trap af. Praat met Burntmeat, hij wil een sappig mens van je hebben.


Ga weer terug naar Mad Eadgar. Hij heeft een plan. Hij heeft er een papegaai voor nodig. Hij zegt dat je er een in de dierentuin kan vinden.


3 - De papegaai meenemen
Als je nog geen vodka en pineapple hebt, ga dan naar de Tree Gnome Stronghold. Koop in het restaurant van de Grand Tree (eerste verdieping) een fles vodka, een ander soort alcohol werkt ook. Je kunt daar ook een ananas kopen. Snij de ananas met een mes in blokjes, en voeg daarna de sterke drank toe. Je krijgt alco-chunks.

Teleport of loop naar Ardougne en ga naar de dierentuin. Praat met Parroty Pete, die zegt dat papegaaien het liefst ananas stukjes eten, en niet tegen vodka kunnen. Raad eens wat we ze gaan geven...


Stop de alco-chunks in de aviary hatch. Je krijgt nu een dronken papegaai.

4 - De papegaai verkleden
Ga weer terug naar Mad Eadgar. (Teleport naar Falador en loop verder.) Eadgar is van plan de papegaai er als mens te laten uitzien, en ook zo laten praten, ruiken en proeven. Je hebt hiervoor 1 log, 10 graanbossen, oude kleren, en 5 rauwe kippen nodig.

Ga naar de gevangenis in de Troll Stronghold. Stop de papegaai in de rack, en ga weer terug naar Eadgar. Ga nu naar de andere spullen zoeken. Voor de kleren moet je tegen Sanfew praten en daarna tegen de druid die buiten de was aan het doen is. (Zeg "Sanfew won't be happy" in het keuzemenu).


Ga weer terug naar Eadgar. Neem met je mee: 10 grain, Ranarr weed, vial of water, 2 logs, tinderbox, pestle and mortar, en de Druid Clothes. Onderweg terug naar Eadgar kom je in het huisje van Tenzing – in zijn tuintje lopen kippen rond die je kan vermoorden voor de 5 rauwe kippen.

Praat met Eadgar. Hij zegt dat je de papegaai moet ophalen. Doe dit, geef Eadgar daarna alle spullen.
5 - Het waarheidsserum
Eadgar vertelt je over een waarheidsserum voor trollen. Je hebt een Ranarr weed nodig, een pestle en mortar, een vial of water, een vuur (logs + tinderbox), en een Troll Thistle. Die vind je daar bovenop de berg, maar ze zijn moeilijk te zien. ze groeien bij de grassige stukjes.Gebruik de Thistle op een vuur, vergrind het met de pestle and mortar, en maak hiervan een Troll potion. Geef het aan Eadgar en je krijgt een nep mens.
6 - De Goutweed ophalen
Geef het nepmens aan Burntmeat in de Troll Stronghold. Hij vertelt je dat Goutweed in de storeroom ligt en geeft je een waardevolle beloning...Burnt Meat!!! Zucht...De sleutel kan je vinden in het keukenkastje. Ga nu naar beneden, en open de storeroom deur.Nu moet je langs die guards zien te komen. dat doe je door op het juiste moment naar de korte inhammetjes te rennen. Als je daarin zit zien de guards je niet. Als je toch wordt gezien, word je neergelagen en loop je wat schade op. Protect from Ranged werkt hier niet. De Goutweed crates staan helemaal achterin, en als je er een pakt, word je weer neergeslagen.


Onder dit plaatje is de ingang van de storage room. Ren van daar naar inham 1, dan naar inham 2, en ren tenslotte aan een stuk door naar de Goutweed crate. Wacht totdat de Guards niet kijken!


7 - Quest voltooid!
Ga nu weer naar Sanfew terug en geef hem de Goutweed herb.Gefeliciteerd, quest voltooid!!
Reward: 1 quest point, 11k herblore exp en 2 keys en 2 Hearts of Ice voor Treasure Hunter! Als je level 61 magic of hoger bent kan je nu ook de Trollheim Teleport Spell doen.
Als je nog meer Goutweeds naar Sanfew brengt ruilt hij deze voor andere herbs.Geschreven door Djerun XVII (Iloveraragorn, Pttim, Rutgermans, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 26-3-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).