Quests/P2P: Waterfall Quest

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Stomme Kaas (Arnoud X122, Ilovearagorn, Owniemage, Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 26-3-2014 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Lang
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: Geen, maar een redelijk combat level is altijd handig
Quests nodig: Geen
Items nodig: Een Rope, 6 Air runes, 6 Water Runes, en 6 Earth Runes(Ardougne Teleport Runes(Een teleport tablet is nog handiger!) kunnen van pas komen)
Startpunt: Almera, in het huis bovenop de Baxtorian Falls


2 - Het zoontje van Almera
Verzamel eerst al je spullen, en neem in ieder geval je rope mee. Ga nu praten met Almera, zij zit in het huis bovenop Baxtorian Falls. Zodra je daar bent, praat je met haar, ze zal vertellen dat haar zoontje vermist geraakt tijdens het spelen bij de waterval. En natuurlijk heeft ze jouw hulp nodig. Je mag van haar de 'raft' achter het huis gebruiken. Ga naar de 'raft', en selecteer de optie “Board Log raft”.


Je zal crashen op een eiland en het zoontje zien, praat met hem en hij zal je erval beschuldigen dat je z’n schat wilt stelen.
3 - Baxtorian Falls
Nu moet je van het eiland zien af te komen. Ga nu naar het puntje van het eiland. Als je een stukje over de rivier kijkt, zie je een eiland met een rots en een boom erop. Use je rope op de rots en je zal jezelf naar het eiland toe trekken. Use nu je rope op de boom en je zult naar beneden klimmen.


Klim nu in de ton die naast je staat, probeer niet de deur open te doen, er zal alleen maar een muur van water op je af komen.


Je zal nu vlak bij een groot huis aandrijven. Ga het museum(huis) binnen, en praat met Hadley.
Zodra je dat heb gedaan, moet je naar boven, en moet de boekenkasten doorzoeken. Je hebt het boek “The Book on Baxtorian” nodig. Lees het en ga dan weer met Hadley praten.

4 - Golrie
Nu moet je naar de Tree Gnome Village. Als je de Quest Tree Gnome Village hebt gedaan, kun je gewoon met Elkoy praten. Anders moet je zelf de weg door het doolhof vinden.


Ga de grot in, je kan nu twee kanten op. Ga eerst naar de oostkant, en doorzoek de kisten en de dozen.
Zodra je “A Key” hebt gevonden, ga je naar de westkant. Open met de sleutel de gevangenis deur en praat met de Gnome (Golrie). Hij zal je een Pebble geven. Als je Ardougne Teleport mee hebt genomen, kun je deze Teleport nu gebruiken.
5 - Het graf
Stop alles in je bank: neem alleen wat food, de Pebble die Golrie je gaf, en misschien de runes voor Ardougne Teleport (deze zal je wel moeten droppen!) mee. Teleport Tablets zijn wél toegestaan!. Ga nu naar het graf dat ten oosten van het Watervalmuseum met Hadley ligt.

Zodra je voor de ingang staat, drop je de runes als je die hebt meegenomen. “Use” de Pebble met het graf. Je zult uiteindelijk binnen verschijnen. Er zijn weer twee paden: Ga eerst rechtdoor. Doorzoek de Closed Chest aan het einde van de gang en je zal een amulet krijgen. Loop nu terug, en ga naar buiten. Pak je runes op en drop ze weer, om vervolgens weer naar binnen te gaan.


Neem nu de andere weg, en loop net zo lang door, totdat je bij een tombe komt. Doorzoek deze tombe om een urn te krijgen.
6 - De trofee
Ga nu terug naar buiten en pak je runes op. Doe nu Ardougne Teleport, en haal al je spullen weer terug uit de bank.


Pak ook gelijk je 6 water, 6 earth en 6 air runes. Neem ook de urn en het amulet mee. Vergeet ook vooral je rope niet! Ga vervolgens terug naar het huis van Almera en neem het vlot naar het eiland.
Ga weer naar het eilandje met de boom en klim omlaag. Open nu de deur, als je het amulet bij je hebt zal er geen stortvloed op je af komen.

Je kan nu drie kanten op: Ga de oostkant op. Doorzoek daar de kisten en dozen tot je een sleutel vindt.
Ga dan naar de westkant, en open de deur. Blijf doorlopen tot je in de tombe bent.

In deze tombe zie je 6 pilaren. Use 1 rune van iedere soort op elke pilaar (elke pilaar 1 Air Rune, 1 Earth Rune en 1 Water Rune). Hang nu het amulet om het standbeeld van Glarial.
De vloer in het midden van de tombe zal omhoog komen en je zult bij de trofee bovenaan kunnen komen. Use de urn op de trofee.

7 - Quest voltooid!


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 13750 Strength exp, 13750 Attack exp, 2 Diamonds, 2 Gold bars, 40 Mithril seeds, 1 Questpoint en 2 Keys en 2 Hearts of Ice voor Treasure Hunter!Geschreven door Stomme Kaas (Arnoud X122, Ilovearagorn, Owniemage, Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 26-3-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).