Quests/P2P: Contact!

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Stomme Kaas (Arnoud X122, Ilovearagorn, Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 26-3-2014 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Zeer Moeilijk
Skills nodig: Geen
Quests nodig: Prince Ali Resque, Icthlarin's Little Helper
Items nodig: Een lichtbron, aangeraden zijn Seer's headband of een bullseye latern.
Vijanden: Een Giant Scarab van level 124
Startpunt: De High Priest, in de tempel van SophanemOm de quest te starten moet je eerst met de High Priest praten. Deze kun je vinden in Sophanem.
Je kunt hier het makkelijkst komen met een Pharaoh’s Scepter, maar als je die niet hebt, dan kun je er ook makkelijk komen door via Shantay Pass met de magic carpets te gaan.
Je neemt dan eerst de carpet naast de Shantay Pass, naar Pollnivneach. Vervolgens loop je naar zuid Pollnivneach, en daar neem je de Flying Carpet naar Sophanem.
Vergeet vooral NIET je lichtbron, en je tinderbox (ben je deze vergeten, dan is in Nardah wel een bank). Ook kun je beter geen dure armor/weapon aan hebben. Wat goede food is ook handig. Daarnaast is het aangeraden om auto-retaliate uit te zetten en een 1-klik teleport mee te nemen.
NEEM VOORAL OOK EEN ONE-CLICK TELEPORT MEE!

Praat nu met de High Priest, en hij zal je een verhaal vertellen over de sekte van de Scabaras.
Hij zal je ook vertellen over een Shrine waar ze de mindere godheden (waar Scabaras één van is) vereren/vereerden.
2 - Kaleef
Ga naar deze plaats in noordoost Sophanem toe, en praat met Jex.
Jex zal je zeggen dat er Scarabs omhoog zijn gekomen in de kelder. Ook zal hij je vertellen hoe je door de trapdoor kunt komen.

Loop nu het gebouw binnen, en ga de trap af. Direct naast de trap zul je een trapdoor zien. Ga hier doorheen: Zo kom je in het doolhof.


Volg de groene lijn op de kaart (lees eerst even door over de odd markings, de floor spikes, wall crushers, sand pits en Scarab traps.), kijk vooral uit voor de Pitfalls. Als je hier doorheen valt, zul je in een catacombe terechtkomen, met veel vijanden die behoorlijk wat damage kunnen doen.
Als je er toch in valt moet je zo snel mogelijk naar het zuiden lopen en op het einde van het pad westwaarts gaan. Hierbij is het verstandig om je Protect from Magic aan te zetten.

De Odd Markings en de Floor Spikes moet je uitschakelen. Dit doe je door er met de rechtermuisknop erop te klikken en de 'Search' optie te kiezen.
Bij Wall Crushers moet je er gewoon doorheen zigzaggen, de crushers ontwijkend.
Als je een Sand Pit in de grond tegen komt, moet je proberen er langs te lopen.
Wanneer er gouden scarabs op de muur zitten, loop je vlak langs de muur er tegenover.

Zodra je bij de ladder bent, ga je naar beneden. Nu kom je uit in een lange gang. Loop deze gang door, en je zult het lichaam van Kaleef vinden. Doorzoek zijn lichaam en je zult een bloederig stukje perkament vinden.


Loop nu naar het ravijn toe, en praat met Maisa die aan de overkant staat.


Maisa zegt dat ze contact op zou nemen met Kaleef. Nu moet je haar het slechte nieuws vertellen. Je zult aanbieden om met Osman te praten, als zij met de mensen uit Menaphos wil praten. Ze vertrouwt je niet en zal je een paar vragen stellen.
Op de vraag waar Prince Ali gevangen werd gehouden zeg je: Draynor Village.
Op de vraag wie je geholpen heeft met het vinden zeg je: Leena.
Nu zal ze je vertrouwen. Ze vraagt je of je Osman kan halen, om met haar persoonlijk te praten.
3 - Invasie van de scarabs
Ga naar Al Kharid, en praat met Osman, die in het kasteel tegen een pilaar staat. Je zult hem een reden moeten geven om persoonlijk met Maisa te praten. Zeg dat als Al Kharid de Sophanem helpt, de twee steden een alliantie zouden kunnen sluiten.


Osman vindt dit een goed punt, en hij zal je helpen.

Loop nu naar de bank, en bereid je voor op een gevecht met een lvl 124 Scarab. Denk hierbij vooral aan je eten, en neem een goede armor, en een goed wapen en een prayer potion mee. Vergeet wederom je lightsource en je tinderbox NIET.
Als je helemaal klaar bent, ga je terug naar Sophanem. Praat met Osman, die voor de ingang van Sophanem staat. Vertel hem over de geheime doorgang achter de stad. Osman zegt je te wachten en je zult een cutscene te zien krijgen.

Osman blijft een paar uur weg, dus jij besluit hem te gaan zoeken. Zorg er voor dat je klaar bent om te vechten met een level 124 Giant scarab. het is het makkelijkst om Magic met Earth spells te gebruiken, maar je kan ook melee of ranged doen. Voor melee gebruik je het best stab attacks. De Scarab is goed bestand tegen slash. Voor ranged kan je het best diamond (e) bolts gebruiken, omdat deze hem door zijn armour heen hitten. Neem wel voldoende food mee.
Ga de Sophanem in, en ga het doolhof weer in. Gebruik het kaartje om door het doolhof heen te komen, en ga weer bij dezelfde ladder naar beneden.

Nu zul je weer een cutscene zien, dit maal van Osman die met een Beetle Scarab vecht. Zodra de cutscene is afgelopen, ren je naar de Scarab Beetle toe, en begin je te vechten. De scarab zal tijdens het gevecht Locust riders (lvl 68) en Scarab mages (lvl 68) oproepen. Het is handig deze direct te doden.
Magic: Zet Protect from ranged aan.
Melee: Zet Protect from melee aan.
Ranged: Zet Protect from ranged aan.


Zodra je de Scarab Beetle hebt gedood, zullen de Spawns/Summons verdwijnen. Ook zal Osman zijn vermomming laten vallen, en hij zal met je gaan praten. Hij adviseert je de dagger die de Scarab heeft laten vallen op te pakken, en mee te nemen. Hij bedankt je, en keert dan terug naar Al Kharid.

4 - Quest voltooid!
Keer nu terug naar de High Priest. Hij zal je belonen voor al je moeite.Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 7000 Thieving experience, een lamp die 7000 experience geeft aan 2 Combat skills, toegang tot de bank in Sophanem, een Keris (sterk wapen tegen Kalphites/Scabarites), 1 Questpoint en 2 keys en 2 Hearts of Ice voor Treasure Hunter!Geschreven door Stomme Kaas (Arnoud X122, Ilovearagorn, Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 26-3-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).