Quests/P2P: Song from the Depths

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel, Glowball02, Pttim). Laatste aanpassing was op 26-3-2014 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Kort
Moeilijkheid: Makkelijk
Skills nodig: Geen
Quests nodig: Geen
Items nodig: Geen
Handige items: Een beetje food en armour voor bescherming
Startpunt: Lucille in RimmingtonDeze quest start je door te praten met Lucille in Rimmington, in het huis ten westen van de waterput.


Ze probeert tevergeefs haar man Waylan wakker te maken. Vraag of alles okay is. Ze zal je vertellen dat alle mannen in een mysterieuze slaap gevallen zijn. Er zijn geruchten over mannen die door een vreemde kracht in slaap zijn gezongen en nooit meer wakker worden. Vraag verder of je kan helpen. Natuurlijk aanvaardt ze direct je hulp. Ze vertelt je ook dat de Raptor zijn hulp ook al heeft aangeboden en hij door middel van een "Restless sleep potion" in de droom wereld zit. Lucille vreest wel voor de aanpak van de Raptor. Zijn reputatie vertelt ons dat hij zijn problemen oplost door alles te vernietigen. Hierna zal je een pop-up krijgen om de quest te aanvaarden. Zodra je deze aanvaardt zal ze je ook een "Restless sleep potion" geven om zo de Raptor te kunnen volgen in de droom wereld. Drink het.
 
2 - Het eerste deel in de grot
Hierna zal rondom je scherm een soort mist vormen en je bent in de droomwereld. (Mocht je uitloggen of te ver weglopen in de verkeerde richting en weer wakker worden, ga dan terug naar Lucille voor nog een "Restless sleep potion". Volg de paarse Dreaming Souls noord oost naar de ingang van een grot.


In de grot zal je regelmatig een haunting voice horen die je nuttige informatie en tips geeft. Volg deze grot tot je de Raptor tegen komt. En vertel hem dat je hier bent om Waylan te redden.

Ga na het gesprek verder. In de volgende grot zie je verschillende splitsingen en begint de haunting voice een prachtig lied te zingen. Om te weten welke weg de juiste is volg je de aanwijzingen van het lied. Bijvoorbeeld: "Flyfish drift on the northen wind" betekent dat je de noordelijke doorgang in moet. Deze methode geldt voor 4 achtereenvolgende grotten. De doorgangen die je moet nemen zijn, in volgorde: Noord --> West --> Zuid --> Oost

Als je verdwaalt kan je de puzzel resetten door de weg te kiezen vanwaar je vandaan kwam.
3 - Symbolen
Wanneer dit gelukt is zal je er een cutscene volgen waarin je een paar "dreaming souls" door een deur gaan die daarna verdwijnt. Om deze terug zichtbaar te maken moet je 3 symbolen ontdekken in de grot door er simpelweg over te lopen. De eerste ontdek je direct, eentje kan je vinden in de noordwestelijke hoek en de andere is de noordoostelijke hoek. Hierna zal er een deur verschijnen in de wand van de grot. De plaats van de deur is voor elke speler anders.In de volgende grot moet je nogmaals symbolen zoeken op de grond. Hier bevinden ze zich in het oosten, westen en het noordwesten. Gewoon wat rondlopen en je zal ze vanzelf wel vinden. Ook nu zal er een deur verschijnen in de wand van de grot. Ga door deze deur en volg het pad in de volgende grot. Wanneer je deze grot door bent zal er opnieuw een cutscene afspelen.
4 - Little sapling
In deze grot zal je in het midden een brandende sapling zien met vier potten er rond. Ook zijn er vier verschillende deuren. Elke deur staat in verbinding met een pot. Om er achter te komen welke pot bij welke deur hoort maak je best gebruik van de examine optie. Die zal je exact vertellen hoe de pot/uitgang eruit ziet. Potten en deuren met dezelfde kenmerken horen bij elkaar.

Het doel is om een boom te groeien zodat we over de noordelijke kloof kunnen klimmen. Om deze boom te groeien moet je het volgende doen. Mocht je ergens een fout maken kan je de sapling niet meer oppakken en moet je terug door de deur gaan vanwaar je vandaan kwam.

Neem de sapling die in brand staat en stop het in de pot met water die zuid west staat en ga daarna door de uitgang omringd met water die noord oost is.

Neem de sapling uit de pot met water en plaats het in de pot met fungi noord west en ga door de uitgang omringd met fungi zuid west.

Vervolgens de zuidoostelijke pot, waarna je de westelijke deur door gaat.

En daarna de noordwestelijke pot en de oostelijke deur.

Eenmaal dit allemaal gelukt is zal je een enorme boom hebben in het midden en kan je over de wortels lopen om zo naar de noordelijke deur te gaan. Hierna zal er weer een cutscene volgen.


Je zal een paar dreaming souls zien springen in een verschikkelijk diepe kloof, hierna springt de Raptor ook.. Er zit niets anders op om ook te springen. Wanneer je er in bent gesprongen volgt weer een cutscene.
5 - De buik van de Queen Black Dragon
In de cutscene zie je jezelf springen om zo in de mond van de Queen Black Dragon te belanden die je heel doorslikt. Je zit nu dus in de Queen Black Dragon. Voordat we verder gaan, zorg ervoor dat je de groene plassen vermijdt. Erin staan doet pijn. Loop verder in de Queen Black Dragon en ga een paar keer door een opening.Uiteindelijk zul je een Siren zien die gevangen is in een slijmerig, vies iets.


Ze denkt dat ze nog altijd op haar eiland zit en vredig zeelui naar hun dood lokt met haar gezang en prachtig uiterlijk. Ga door het dialoog gesprek en overtuig haar dat dit niet echt is. Daarop zal ze het lied van awakening zingen om zo je de realiteit te tonen. Halfweg in dit lied zal ze zelf de realiteit aanzien en je om hulp vragen. Hierna zal de Raptor verschijnen. Hij wil haar vermoorden, wat een slecht idee is. Ga verder in het chatdialoog, je kan geen verkeerde keuze maken. Er volgt weer een cutscene.
6 - Quest voltooid!
Na deze cutscene verschijn je buiten de grot, praat nog even met de Raptor de je de Coral crossbow, 50 coral bolts en Remora’s necklace geeft. Ga hierna terug naar Lucille om de quest te voltooien.Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 1 Quest point, 700 constitution xp, Coral crossbow, 50 Coral bolts, Remora's necklace (Met een dagelijkse teleport naar de Queen black dragon lair), Verminderde damage tegen de Queen black dragon en 2 keys en 2 Hearts of Ice voor Treasure Hunter!
7 - Extra reward
Na de quest kan je in het totaal 30k constitution xp halen (met 80+ constitution). Hiervoor moet je terug in de grot te gaan en de de plas acid overzwemmen. Daar is 50 constitution voor nodig. Dit zal ook weer een beetje pijn doen.


Volg het pad en in de volgende kamer zal je dezelfde puzzel als in de quest tegenkomen. Deze keer ga je, iin volgorde door de volgende deuren: West --> Zuid --> Oost --> Noord.

Daarna kom je in een kamer met op de noordelijke muur ancient writings. Lees deze voor 5k constitution xp. Zwem vervolgens naar de zuidelijke muur met ancient writings (hiervoor heb je 80 constitution nodig) die 25k constitution xp geven.
 Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel, Glowball02, Pttim). Laatste aanpassing was op 26-3-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).