Quests/P2P: Fate of the Gods

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Sleepy Meh. Laatste aanpassing was op 26-3-2014 door Elanthiel.
1 - Intro
Het is zo ver. Hier komt ie dan. Zaros

Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: 79 Magic, 76 Slayer, 75 Divination, 73 Agility en 67 Summoning.
Quests nodig: Missing, Presumed Death
Items nodig: Geen
Handige items: Combat gear, food en potions voor meerdere level 160+ monsters (in ieder geval Super Restores als je geen Overloads hebt), facemask en een charged engrammeter
Startpunt: Azzanadra, zuid van de Eagles' Peak lodestone

 
2 - The world gate
Start de quest door met Azzanadra te praten. 

Na het chatdialoog en nadat je goede vriend Sliske verschijnt, moet je de World Gate zien te openen. Je krijgt van Sliske nog wel een hint, maar gelukkig gebruik je een questguide en hoef je daar tenminste niet naar te luisteren.

Rotate de World Gate eerst naar rechts tot je dit symbool ziet.

Daarna naar links tot

En uiteindelijk nog eens naar rechts voor dit symbool. 

Faal je hierin zal Sliske je stoppen en moet je opnieuw beginnen. Voordat je verder gaat, zorg ervoor dat je genoeg food, een Facemask of Slayer Helmet en een Charged Engrammeter (van de miniquest Mahjarrat Memories) bij hebt voor een damage reduction. Neem ook je beste tank gear mee voor de lifepoints bonus. Mocht het te veel worden en je gaat dood zal je grave buiten de World Gate verschijnen.
 
3 - Freneskae
Aan de andere kant van de World Gate bevind zich Freneskae. Een niet zo vriendelijke omgeving. Zo goed als alles zal je pijn doen.

Activeer eerst je engrammeter voor een damage reduction. En maak je weg verder, probeer zoveel mogelijk damage te vermijden, over de verschillende agility obstakels tot je een grot opening tegenkomt.
Kom je onderweg paarse memoriam crystals tegen kan je deze best looten voor de extra cosmetic rewards na de quest. 

 
 
4 - Stop... Puzzle time!
Maar eerst kan je je eventuele memoriam crystals plaatsen in het midden van deze kamer. Vervolgens ga je verder naar het noorden en probeer je de deur te openen. Je moet er voor zorgen dat dezelfde symbolen op de cirkels elkaar raken. Lijn eerst de juiste symbolen aan de rand op met het midden en daarna de hoeken. Klopt het niet, draai dan het midden en probeer het opnieuw. Doe dit drie keer.
De oplossing van de eerste puzzel heb ik helaas niet.
Heb je een plaatje van de oplossing van de eerste puzzel, geef dit dan even door.
De oplossing van de tweede ziet er zo uit (De rechts boven middelste cirkel moet je nog één keer draaien)

De oplossing van de laatste puzzel ziet er zo uit (de bovenste moet nog één keer worden gedraaid).

 
5 - Mini 'nexes'... Aaaaaaaaah so cute! But deadly :(
In de volgende kamer zal je een paar monsters moeten verslaan. Als je wilt kan je meer food gaan halen en je beter voorbereiden door te teleporteren naar een bank. Bij het terugkeren kan je door de World Gate naar je laatste checkpoint gaan.

Ben je helemaal klaar ga dan in het midden van de kamer staan. Er zullen vier nihils spawnen. Elk met een eigenschap die verdacht veel op die van Nex lijken. 

Smoke nihil: verlaagt je combat stats, niets bijzonders met overloads anders zal je een paar super restore potions mee moeten nemen. 
Shadow nihil: Er verschijnt een shadow onder je die je voor veel en snel damage aanvalt. (misschien mag je ook niet binnen melee distance zijn)
Blood nihil: Wanneer in special attack healen je aanvallen hem. Simpelweg stoppen met aanvallen Ook healt hij de anderen als je ze tegelijk aanvalt. 
Ice nihil: Kan je voor een korte tijd stunnen. Freedom gebruiken!
De special attacks worden gebruikt als ze "Hiss," zeggen.

Elk kunnen ze ook van de ene kant naar de andere kant van de kamer vliegen en je voor zeer hoog hitten. Dit blijven ze allemaal doen totdat je ze aanvalt. Hiervan gaan we misbruik maken. Blijf in het midden staan en probeer eerst de shadow of smoke aan te vallen. (heb je geen overloads laat je best de smoke nihil tot het laatste zodat hij je stats niet te veel omlaag kan doen). Lure deze dan naar het midden van de kamer. Terwijl je de eerste nihil aanvalt, probeer zo veel mogelijk op je minimap te letten. Wanneer je een yellow dot in het midden zuid of noord ziet loop dan snel naar het westen of het oosten. Zie je er eentje het midden oost of west loop dan naar het noorden of zuiden. Met deze tactiek kan je veel fly damage te vermijden. Negeer degene die langs de zijkanten vliegen.

Met overloads is dit de beste volgorde
Smoke/Shadow>Blood>Ice
Zonder overloads kan je best smoke voor het laatste houden.Bank voor meer food als het nodig is en keer terug, pas wel op om niet weer in het midden van de kamer te staan of je zal de nihils opnieuw spawnen.
 
6 - Mah's nightmare


Na een lang gesprek met Zaros zal je jezelf moeten verdedigen tegen meerdere waves van monsters tot dat de nachtmerrie over is. Om de zoveel tijd beweegt Mah haar handen. Ik weet niet of je de damage kan vermijden, maar de stun kan je in ieder geval wel vermijden door gebruik te maken van freedom of anticipate.

Na het gevecht klim je naar beneden bij haar linker arm.

 
7 - Oh look divination stuff
In de volgende kamer moet je 250 energies verzamelen. Sommige wisps zijn te zwak, deze moet je eerst, door de measure dicht bij te plaatsen, versterken.

Met je 250 energies heb je de keuze tussen dark divine simulacrum en light divine simulacrum. Zaros wilt doodgraag de dark divine simulacrum. Vind jij Zaros niet zo lief? Maak dan toch de light divine simulacrum! De keuze is aan jou. 
 
8 - Screw you Sliske, go home!
Met de dark/light divine simulacrum in de hand klim je terug naar boven. En help je Zaros. Er volgt een cutscene, nog een partij dialoog en daarna is de quest voltooid. Congratz! 

1 Quest punt
125K magic xp
100K slayer xp
100K divination xp
75K agility xp
50K summoning xp 
Shard of Zaros beschermt je tegen alle monsters in de godwars dungeon 
Toegang tot Freneskae en de Muspahs
2 treasure hunter keys
 
9 - Extra rewards en unlocks
Een combat lamp van Azzanadra in Senntisten voor drie maal 75K xp.

Een large prismatic lamp van Wahiestiel (Ali the Wise) in Nardah

Je verkrijgt de Anhillator titel als je er in slaagt om alle Nihils te verslaan wanneer ze je allemaal tegelijk aanvallen.
Door de measure in een paar bepaalde locaties te plaatsen ontdek je elder chronicles die je elk 50K divination xp geven. (Deze kunnen bepaalde quest requirements hebben)
Entrana


Tzhaar entrace

Ice mountain, dicht bij de Oracle

Bij de archeologist camp in de Ruins of Ullek

 Geschreven door Sleepy Meh. Laatste aanpassing was op 26-3-2014 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).