Quests/P2P: Bringing Home the Bacon

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel, Pttim). Laatste aanpassing was op 20-8-2013 door Elanthiel.
1 - Intro
Bereid je voor op een quest vol met woordgrappen en Bacon!  


Lengte:
Kort
Moeilijkheid: Makkelijk
Skills nodig: 14 construction, 14 farming en 14 summoning
Quests nodig: Geen
Items nodig: Geen
Handige items: Explorer ring voor cabbage teleport
Startpunt: Eli Bacon, noord van Port Sarim in de varkenstal


 
2 - Startpunt
Praat met Eli, hij heeft je hulp nodig. Vrees niet, je hoeft deze keer niet heel Runescape rond te lopen of een machtige draak te verslaan. Hij vraagt je of je een stukje vlees wil eten. Er zal 'mysterious meat' in je inventory verschijnen. Eet het! Selecteer 1 van de 3 opties, het heeft niet veel invloed op het verloop van de quest. Hij zal je vertellen dat het vlees van een varken komt en hij noemt het 'Bacon' naar zijn achternaam zoals alle grote uitvinders. Hij vreest nu wanneer anderen dit overheerlijke stukje vlees ontdekken dat de varkens hetzelfde lot als de unicorns zonder hoorns zullen hebben. Die unicorns zonder hoorns waren ook overheerlijk om te eten en nu uitgestorven . Helaas hebben varkens weinig tot geen nut, behalve dan pig wrestling dat steeds minder populair wordt. Eli wil varkens nuttiger maken zodat de populatie kan groeien en wij later Bacon kunnen eten. Wanneer hij zijn plan wil vertellen volgt er een cutscene.

 
3 - BRAINDEAD ZOMBIE BACON ADDICTS!
Het zijn zombie bacon addicts! Ze weten hoe overheerlijk deze varkens op de BBQ zijn en komen ze alvast insmeren met boter! Gelukkig zijn ze zo hersendood dat we met gemak een nep varken kunnen maken en die bedekken met Bacon. Eli zal je een paar planks geven en een hoop Bacon. Bouw 3 nep varkens in de hotspot en bedek deze met Bacon.


De zombie Bacon addicts zullen nu van het nep varken eten, hierdoor kan Eli zijn varkens veilig wegbrengen.

Blijf de nep varkens met Bacon bedekken totdat alle varkens in veiligheid zijn. Zodra dit gelukt is zal je verschijnen in een soort kelderachtige grot. Praat opnieuw met Eli.

 
4 - Pigs are usefull, don't eat them all!
Hij zal je nu zijn plan vertellen. Hij wil een varken enorm groot laten groeien en hem iets handigs laten leren. Je krijgt een paar opties zoals het varken laten vechten, een altar laten dragen of het varken als een beast of burden gebruiken. Kies er 1, veel invloed heeft je keuze niet op het verloop van de quest. Na de quest heb je de mogelijkheid om alle 3 de opties te maken. Allereerst hebben we een biggetje nodig. Eli stelt voor om eentje te gaan vragen bij Martyn in Draynor Village. 

 
5 - I need a giant little piglet
Helaas zal hij je niet zomaar een biggetje geven. Hij heeft gemerkt dat zijn zakken vaak worden gerold. (Geen idee wie zoiets nu doet! ). Hij denkt dat een paar personen, iets ten westen van hem, het hebben gedaan en wil dat jij ze een lesje gaat leren! Ga een beetje naar het westen en praat met de zakkenrollers.
Ze zullen allemaal zeggen dat ze bij hun vriend waren. Je kan uitvinden wie aan het liegen is door, nadat je met iemand hebt gepraat, naar zijn vriend te gaan. Als hij de naam zegt van de vorige zakkenroller waarmee je hebt gepraat kloppen hun alibi's en zijn ze beiden onschuldig. De vriend van degene die schuldig is zal zijn naam niet zeggen. Of probeer ze allemaal te bedreigen. Als je eenmaal de juiste persoon hebt gevonden, volgt er weer een cutscene waarin je de zakkenroller naar Martyn brengt. De cutscene wordt een beetje gewelddadig en dus wordt de aandacht op een schattig klein biggetje en een katje gericht. Na de cutscene krijg je een biggetje en kan je terug naar Eli gaan.

 
6 - Training my pig
Hij wil nu dat je een machine bouwt om het varkentje te trainen, hij zal je de planks, iron bars en nails geven. Bouw de machine.

Als dat eenmaal gedaan is, moeten we het biggetje krachtvoer geven zodat het lekker groot en sterk wordt. Eli vraagt je om 5 wheat. Om sneller te groeien hebben varkens ook beweging en zon nodig. Maar die zombie bacon addicts zijn er nog steeds. We moeten ze verjagen. Om de 1 of andere reden heeft Eli een krachtige sleep potion. Ga terug naar boven en bedek de nep varkens weer met bacon en doe er wat van het sleep potion op. Het blijkt niet zo goed te werken. Praat terug met Eli.

Hij beweert dat het even duurt voordat het effect van het sleep potion werkt. Ondertussen wil hij dat wij 5 onions gaan halen. Hij is er van overtuigd dat net zoals knoflook op vampieren werkt, onions hetzelfde effect hebben op zombie bacon addicts. Je MOET deze zelf plukken. Je kan ze bij Fred the Farmer in Lumbrigde of een beetje noord van Rimmngton halen.

Wanneer je weer met Eli praat zijn de zombie bacon addicts weg. Eli doet een beetje verdacht (Human eating pigs?). Maar goed, het is tijd om je varken te trainen met de machine die je hebt gebouwd. Gebruik de machine en er volgt een cutscene.

 
7 - Look at my pig, my pig is amazing
je krijgt nu je eigen varken. De bedoeling is nu om deze tentoon te stellen in Varrock market, Falador north gate, Lumbrigde courtyard en Ardounge market om aan te tonen dat varkens handige dieren kunnen zijn. Maak gebruik van het lodestone netwerk om deze plaatsen te bezoeken.

Wanneer je deze plaatsen betreedt, krijg je een cutscene te zien, waarin je aan de mensen uitlegt hoe handig varkens wel niet zijn!

Nadat je alle locaties hebt bezocht kan je terug naar Eli gaan om je quest te voltooien.


Rewards:1 Quest Point, 350 farming xp, 350 construction xp, 350 summoning xp, een Pig Pet, de mogelijkheid om drie pig familiars te maken (Spirit pack pig, Spirit prayer pig, Spirit war pig), wekelijks bacon of een familiar reward bij Eli, toegang tot Pig Pits en 2 tickets voor Squeal of Fortune.

Na de quest
Wekelijks zal Eli je een paar pig pouches en bacon geven.
Bacon kan je combineren tot (alleen raw, voor elke tier heb je er 2 nodig van de vorige tier)
  • Bacon (cook lvl:14, heals: 300 Lifepoints)
  • Bacon stack (cook lvl:24, heals: 500 Lifepoints)
  • Bacon pile (cook lvl:34, heals: 700 Lifepoints)
  • Bacon heap (cook lvl:44, heals: 900 Lifepoints)
  • Bacon mound (cook lvl:54, heals: 1100 Lifepoints)
Je kan ook nog een Brewin pigswill en Pork pie maken.
De machine die je hebt gebouwd om de varkens te trainen kan je nu gebruiken om pig pouches te maken. Hiervoor heb je een gold charm, 6 spirit shards, een pouch en een pig tooth voor nodig. De pig tooth is een uncommon drop van pigs en afhankelijk van op welke type je machine staat krijg je verschillende pig tooths voor verschillende pig pouches te maken. Je hebt de keuze uit combat, prayer of beast of burden
Je kan ook de machine nog upgraden zodat je pouches krachtiger zijn.
Tier 2: construction 44, 3 oak plank, 3 steel bars en 3 nails
Tier 3: Construction 84, 3 teak planks, 3 mithrill bars en 3 nails
De naam van je pig pet kan je laten veranderen bij Martyn, voor de rest is het puur cosmetic.
 Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel, Pttim). Laatste aanpassing was op 20-8-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).