Quests/P2P: Biohazard

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Arnoud X122 (Pttim). Laatste aanpassing was op 15-9-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Lang
Moeilijkheid: Makkelijk
Skills nodig: Geen
Quests nodig: Plague City
Items nodig: Een Priest Robe Top en een Priest Robe Bottom(of het geld ervoor)
Startpunt: Elena, in een huisje ten noorden van King Lathas' Castle
2 - West Ardougne in komen
Praat het Elena, en ze zal je vertellen dat de mourners haar distillator stalen, nadat ze haar hadden ontvoerd. Ze vraagt je of je hem terug wilt halen, zodat ze de Plague Samples kan onderzoeken.

Elena zal je doorverwijzen naar een man genaamd Jerico. Hij kan je helpen om west Ardougne in te komen zonder gebruik te maken van de door de Mourner's vernielde tunnel.

Ga naar het huisje ten zuiden van de noordelijke bank in East Ardougne. Pak de Pigeon Cages achter dit huis op, en ga vervolgens naar binnen. Praat hier met Jerico, en hij zal je vertellen dat zijn vriend Omart je kan helpen over de muur te komen.


Vergeet niet in Jerico's kast te kijken voor je op weg gaat. Je zult in deze kast Bird Seed vinden.


Ga nu naar de poort naar westArdougne, en ga vanaf daar naar het noorden. Je ziet een Watchtower. Gebruik je Bird Seed hierop, en open de Pigeon Cage. Loop nu naar het zuiden, langs de muur, en je zult Omart aantreffen.


Praat met Omart, en hij zal een ladder over de muur gooien. Je klimt automatisch via deze ladder over te muur. Gefeliciteerd, je bent nu terug in west Ardougne!
3 - De distillator stelen
Nu je terug bent in West Ardougne, moet je richting de Mourners' Headquarters gaan. Deze ligt in de noordoostelijke hoek van west Ardougne, en valt niet te missen.

Loop naar de plek tussen het verblijfhuis van Elena en de Mourner's Headquarters. Als het goed is sta je nu ten westen van de Mourner's HQ.
Pak de 'Rotten Apple' op die hier ligt, en ga een beetje naar het oosten. Je zult zien dat er een gat in de fence zit, waar je doorheen kunt. Ga door dit gat, en gooi je Rotten Apple in de Ketel met Stew.


Er zullen nu wat Mourners ziek worden. Jij gaat daarom doktertje spelen zodat ze je binnenlaten. In een huis ten westen van de plaats waar Elena opgesloten zat, zul je het huisje van Nurse Sarah aantreffen.
In haar huis staat een box. Hierin zul je een Doctor's Gown vinden als je hem doorzoekt.


Ga nu terug naar de Mourner's HQ en ga naar binnen terwijl je je Doctor's Gown equipped hebt. Zodra je binnen bent moet je naar de bovenverdieping.
Kill hier één van de Twee Mourners, en deze zal een sleutel achterlaten. Gebruik deze sleutel om de gate te openen.
Doorzoek nu de kratten om Elena's Distallator terug te vinden...
4 - Is de plaque wel echt?
Geef de distallator terug aan Elena, en ze zal wat tests doen. Ze zal tot de conclusie komen dat de plague niet kan bestaan!
Dit lijkt onmogelijk, en ze vraagt je dus om naar haar oude leraar, Guidor, te gaan.
Er zullen hier echter wat complicaties optreden: Ga eerst naar de Chemist, om Touch Paper op te halen...

Houd er rekening mee dat je geen vorm van teleportatie kunt usen als je de objecten die Elena je gaf bij je hebt. Dezen zijn zeer fragiel en zullen bij een teleportatie dus breken: Een boot gebruiken kan vanzelfsprekend wél.
Ga nu naar de Chemist, die zich een beetje ten westen van Rimmington bevindt, in een groot huis met een Distillator ervoor. Het huis bevindt zich ten zuiden van Melzar's Maze.
Vraag de Chemist naar Touch Paper, maar vertel hem niets over de Plague. Vertel hem onder andere dat je een vriend van Elena bent.


Je kunt niet zomaar naar Guidor toe gaan. Er zal dan namelijk een Guard zijn die je tegenhoudt. Je moet de spullen daarom oostVarrock (waar Guidor zit, in het Memberdeel ten zuidoosten van de East Varrock Bank) binnensmokkelen.
Dit doe je door de 3 vials aan de 3 'Delivery Boys' van de Chemist te geven. Dit doe je als volgt, anders gaat het mis:
- De Ethenea geef je aan DaVinci, omdat hij hier niet mee kan schilderen.
- De Sulphuric Broline geef je aan Hops, omdat hij deze niet kan opdrinken.
- De Liquid Honey geef je aan Chancy, omdat hij deze niet kan verkopen om mee te gokken.

Ga nu naar de East Varrock Bank, en zorg voor het geld om Priest Robes te kopen, of neem gewone Priest Robes mee. Vergeet niet dat je nog steeds niet kunt teleporten.
Ga nu naar de poort met de Guard ervoor, ten zuiden van de Tea Stall. Ga de poort door. Ga nu naar de Fancy Clothes Store als je nog geen Priest Robes hebt en koop dezen.
Het is nu tijd om de 3 Vials te retrifien. Ga na de Bar in de afgesloten zone, de Dancing Donkey Inn, en praat daar met Chancy, Hops, en DaVinci, om je 3 Vials terug te krijgen.


Ga nu naar het huis met Guidor. Dit is het zuidoostelijke huis. Doe je Priest Robes aan en Guidor's Wife zal je Guidor's kamer binnenlaten.
Praat met Guidor over de Plague Samples, en geef hem de Touch Paper, de Plague Sample, de Ethenea, de Sulphuric Broline, en de Liquid Honey.
Ook Guidor zal constateren dat er geen Plague is. De Plague is een Hoax.


Ga naar Elena en meld haar dat de Plague inderdaad nep is. Ze vertelt je naar King Lathas te gaan.
5 - Guest voltooid!
Praat met King Lathas in Ardougne Castle en hij zal nadat je bewijs levert bekennen dat hij de plague insinueerde om een veel groter kwaad te voorkomen... Zijn broer...


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 1250 Thieving xp, 3 Questpoints en 2 tickets voor Squeal of Fortune!
Geschreven door Arnoud X122 (Pttim). Laatste aanpassing was op 15-9-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).