Quests/P2P: The Eyes of Glouphrie

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Arnoud X122 (Ilovearagorn, J0nnybak, Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 15-9-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: Construction level 5, Magic level 46, Woodcutting level 45 en Runecrafting level 13 (voor de Mud Rune)
Quests nodig: The Grand Tree
Items nodig: Hammer, Saw, 1 Oak Log, 1 Maple log, 1 Bucket of Sap, 1 Mud Rune, 1 Pestle and Mortar en Ardougne/Yanille Teleport voor Hazelmere deel zou handig zijn
Startpunt: Brimstail, in de Cave aangegeven met Rood op het Kaartje

 
2 - Oaknock's workshop
Om de quest te beginnen praat je met Brimstail, vraag hem of hij hulp nodig heeft, en hij zal je iets vertellen over Oaknock's workshop, naast zijn cave (de zijne en Oaknock's Cave zijn verbonden met een tussenstuk).Wanneer je klaar bent met het spreken met Brimstail, moet je naar Oaknock's Cave; Bekijk de machines en Inspecteer de Singing bowl, praat daarna opnieuw met Brimstail;
Note: Op het plaatje staat een brug; Deze is pas NA de quest beschikbaar om er overheen te lopen.


Ga naar Hazelmere, je kan hem vinden op het eiland ten oosten van Yanille (zie kaartje onder deze stap). Als je er bent ga je omhoog. Hazelmere vertelt je een stuk informatie uit de 4th age; Een verhaal dat zo'n 10 minuten duurt. Hij zal je een disk geven, en zegt erbij dat deze van Oaknock was. Je moet nu terug naar Wizard Brimstail...

3 - De machine repareren
Je krijgt een cutscene te zien als je al je bevindingen aan Brimstail vertelt. Terwijl jij praat vernielt een gnome die verdacht veel op Glough lijkt, echter de machine! Je zult hem dus moeten repareren....

Inspecteer de machine en praat weer met Brimstail. Je hebt nu je Maple log, Bucket of Sap, Oak log, Hammer, Saw, Pestle and Mortar en Mud rune nodig.

Gebruik nu je pestle and mortar op de mud rune, en use deze op de bucket of sap; Hierdoor krijg je een substantie genaamd Magical Glue.

Met deze glue, samen met de oak log en de maple log, moet je de machine repareren; Hier heb je uiteraard je hammer en saw voor nodig.

Praat weer met Brimstail; Hij zal je nog een stel disks geven, dit kun je zo vaak doen als je wilt, wat deze quest ERG vermakkelijkt voor degenen die er weinig van snappen!

Ga nu terug naar de machine; Je zult een paneel krijgen te zien als je op unlock klikt; Je kunt ook je stukjes wisselen tegen meerdere stukjes die opgeteld dezelfde waarde hebben: Dit doe je met de exchanger naast de machine.

Het aantal waardepunten dat je nodig hebt verschilt per persoon, maar ik heb hier even een tabel wat voor stuk welke waarde heeft:

Ancient Gnome disks
  Cirkel Driehoek Vierkant Vijfhoek
Rood 1 3 4 5
Oranje 2 6 8 10
Geel 3 9 12 15
Groen 4 12 16 20
Blauw 5 15 20 25
Indigo 6 18 24 30
Violet 7 21 28 35

Gebruik de disk met de goede waarde op de machine, en klik op het vierkante knopje dat nu groen is geworden! Er zal een nieuw paneel opkomen als je de machine opnieuw bekijkt, nu eentje met 3 onderdelen!

Deze 3 onderdelen los je op dezelfde manier op als het eerste deel, maar je moet dit maal wel rekenen, want het 2e onderdeel bestaat uit 2 vakjes, en het 3e onderdeel uit maar liefst 3 vakjes! Deze moet je allemaal vullen, en gezamenlijk moeten ze uitkomen op het getal wat er naast staat.
4 - Spionnen!
Nu de machine weer werkt, moet je weer met Brimstail praten; Hij zal hem aanzetten en je zult een vreselijke ontdekking doen! De cute creatures zijn in werkelijkheid evil creatures, en zijn spionnen van de stad Arposandra, de stad van Glouphrie! Je moet ze alle 6 vernietigen!

Gebruik het kaartje bovenaan de guide van de Gnome stronghold: De paarse stippen staan voor de locaties van deze evil creatures! In de Grand Tree staan 2 stippen; Dit omdat 1 evil creature bij de koning zit en 1 evil creature bij de gnome glider bovenin de tree zit!
5 - Quest voltooid!
Nadat je ze hebt vernietigd, moet je met King Narnode praten: Hij is geschokt met je ontdekking en zal je belonen voor je moeite!Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 12k Magic xp, 6k Runecrafting xp, 2,5k Woodcutting xp, 500 Construction xp, Een Crystal seed die je tot Crystal Saw kunt singen bij de Elven Bowl in Oaknock's workshop, 2 Questpoints en 2 tickets voor Squeal of Fortune!Geschreven door Arnoud X122 (Ilovearagorn, J0nnybak, Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 15-9-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).