Quests/P2P: Cold War

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Sleepy Meh (Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 15-9-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Gemiddeld
kills nodig: 10 hunter, 15 thieving, 30 agility, 30 crafting en 34 construction
Quests nodig: Geen
Items nodig: hammer, 10 oak planks, 10 steel nails, plank, Mahogany plank, Silk, Clockwork mechanism (hier heb je een crafting table 3 voor nodig), Swamp tar, 5 Feathers, Leather (soft), Raw cod of een ring of Charos (A). Misson reports (verkrijgbaar tijdens de quest)
Handige items: Armour en een wapen om een of twee Icelords (level 60) te verslaan.
Startpunt: Praat met Larry in Ardougne Zoo.
 
2 - De horror van penguins
Larry is een beetje paranoïde over de penguins en wil deze verder bestuderen door een observatie post te bouwen. Praat opnieuw met Larry met een hammer, 10 oak planks en 10 steel nails in je inventory. Selecteer nu de optie om naar een ijsberg te gaan. Praat verder met Larry en vraag hem hoe je de observatie post moet maken. Hij zal je vertellen om je oak planks te gebruiken met een 'firm patch of snow' om het te bouwen. Vervolgens gebruik je de spade erop om het te bedekken met sneeuw.Praat opnieuw met Larry en nu kan je eindelijk penguins gaan observeren. Er zal een cutscene volgen, let goed op welke emoties de pinguïns gebruiken om elkaar te groeten en schrijf deze op. Deze geheime groet hebben wij later in de quest nog nodig.
Spreek opnieuw met Larry. Er is inderdaad iets raars aan die penguins, nu wilt Larry dat je gaat infiltreren in de penguin gemeenschap. We kunnen zijn plannen hier echter niet bespreken, er zijn te veel spionnen (penguins) die ons kunnen afluisteren. Keer dus terug naar de Ardounge Zoo en praat nogmaals met hem. Zijn plan is om een clockwork penguin te maken en jou met een magische spreuk te laten krimpen zo dat je erin kan. Hij zal je nog een boek geven dat je vertelt hoe je een clockwork penguin moet maken. Ga nu naar een crafting table 3 in je Player owned House (of dat van een vriend) met een plank, silk en clockwork mechanise (of een steel bar) en maak een clockwork penguin.
 
3 - Infiltratie
Keer wederom terug naar Larry. Hij wil natuurlijk zijn plan eerst even testen en stelt voor om terug naar de ijsberg te gaan. Je zal er merken dat je observatiepost helemaal vernietigd is. Larry denkt natuurlijk dat de penguins dit hebben gedaan. Selecteer de optie 'It looks like a warning message to keep us away'. Je kan ook geen enkele penguin meer zien in de omgeving. Gelukkig ben je zo slim om voor te stellen het te testen op de penguins in de Ardounge Zoo. Hij zal je terug teleporteren.
Verwijder je shield, weapon en cape en praat opnieuw met Larry. Hij zal je laten krimpen zodat je in de clockwork penguin past. Hierna ga je door het kleine poortje in de penguin kooi.


Praat nu met een penguin. Tot je grote verbazing kunnen penguins in mensentaal praten! Hij zal je vragen om de geheime groet te doen. Deze groet is dezelfde als degene die je eerder in deze quest moest onthouden. Nadat je succesvol de groet hebt gedaan leer je dat de penguins bezig zijn de kunst van het vliegen te leren, om te kunnen ontsnappen. Daarna vraagt hij je om de penguin activiteit in Lumbrigde te controleren.
Ga naar de Lumbrigde farm van Fred, Larry zal je er opwachten.


Praat met hem om weer in een penguin te veranderen. Ervaren spelers hebben het vast al eens opgemerkt dat er penguins in een schaap vermomming op deze farm zijn. Zoek naar een schaap met penguin voeten.


Voordat je met ze kan praten doe je opnieuw de geheime groet, maar dat is deze keer niet genoeg, je hebt ook nog een geheime code nodig. Praat terug met Larry om terug te keren naar de Ardounge Zoo. Ga weer in je penguin vermomming en terug in de penguin kooi. Praat dan weer met de penguin en vertel hem dat de penguins in Lumbrige niet met je willen praten. ga verder in het chatdialoog. Uiteindelijk geef je hem je raw cod in ruil voor de geheime code 'Do not trust the walrus'.
Keer terug naar Lumbrigde, ga opnieuw in je clockwork penguin en praat opnieuw met de undercover schaap-penguins die nu wel met je willen praten. Zij verdenken Fred er van, dat hij een undercover agent voor de mensen is en willen dat jij met hem gaat praten. Spreek met hem, het maakt niet uit welke optie je kiest.
 
4 - De ijsberg in
Keer terug naar de schaap-penguins en ze zullen je het wachtwoord 'Cabbage' geven voor de geheime penguins basis op de ijsberg. Zorg dat je wat food en een wapen meeneemt en praat met Larry om naar de ijsberg te gaan en verander weer in een penguin. Ga naar het noordwesten tot je een penguin bij een 'avalanche' tegen komt.


Praat met de penguin en doe opnieuw de geheime groet. Hierna zal hij vragen voor een I.D. kaart. Die heb je helaas niet. Praat met Noodle die een beetje naar het zuiden is. Geef hem de 5 feathers en swamp tar in ruil voor een I.D. kaart. Hierna praat je weer met de andere penguin en mag je in hun geheime basis. (Gebruik use avalanche om er in te geraken).
In de basis ga je in de eerste kamer naar links. Lever de 3 missie report bij de penguin daar in. Hierna vertelt hij je dat het tijd is voor je training. Volg het pad verder naar het oosten en open de deur. Je zal een cutscene zien van een penguin leger op training. Ga verder naar het noorden naar de start van de penguin agility course.


Loop over de startlijn en je zal de agility course starten. Ontwijk al zwemmend alle obstakels en klim op de stepping stone. Spring naar de volgende stepping stones.


Volg het pad verder naar het noorden, gebruik de optie (waar nodig) 'tread soflty' om verder te gaan.


Klim het ijs omhoog.


Om vervolgens helemaal naar beneden te glijden. Praat nog met de agility instructor en je bent vrij om in de basis rond te lopen.


Ga terug naar Larry om hem te waarschuwen dat je een leger van penguins hebt gezien. Je bent er van overtuigd dat ze een invasie aan het voorbereiden zijn. Larry zal je vragen om verder onderzoek te doen in hun basis.
Verander weer in een penguin en keer terug naar hun basis. Ga deze keer naar de eerste kamer rechts. Hier ontmoet je Ping en Pong: rondreizende zangers. Helaas hebben ze de juiste instrumenten niet. Ze willen een cowbell en bongos. Keer terug naar Larry. Hij zal je vertellen dat je een cowbell kan stelen van een diary cow en bongos kan maken door leather te gebruiken op een mahogany plank. Teleporteer naar Lumbrigde en steel de cowbell van de diary cow en maak de bongos met je leather en mahogany plank.


Keer terug naar Larry die zich nu helemaal noord van Relekka bevindt om terug naar de ijsberg te gaan.


Verander weer in een penguin en keer terug naar Ping en Pong om hen te instrumenten te geven. In de cutscene die volgt zie je Ping en Pong die hun lied repeteren. De bewakers zullen hierdoor afgeleid zijn en je kan verder naar het noorden gaan. Gerbuik het control panel om de deur te openen.


Ga nu naar het oosten, eenmaal in de kamer start er een cutscene waarin de penguins je dekmantel ontmaskeren en je opsluiten. Versla de ice lord en ontsnap de gevangenis.


Loop helemaal naar het oosten en onstnap via een chasm in de muur.

5 - Quest voltooid!
Praat voor de laatste keer met Larry om de quest te voltooien. Er zal nog een cutscene volgen.


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward:1 Quest Point, 2000 crafting xp, 5000 agility xp, 1500 construction xp, de mogelijkheid om Penguin Suits te maken en 2 tickets voor Squeal of Fortune.
6 - Extra rewards
De mogelijkheid om de Penguin Agility Course te gebruiken.
De mogelijkheid om cowbells te stelen en bongos te maken als je een Penguin Suit aan hebt.
De mogelijkheid om met Larry te praten via de NPC Contact spell.
Vijf van de tien penguins geven voortaan 2 punten in Penguin Hide and Seek. Het maximale aantal penguin punten dat je per week kan halen is nu 15.Geschreven door Sleepy Meh (Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 15-9-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).